Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

MVV droogt FC Den Bosch af, crisis De Graafschap ettert door

Laatste update:

MVV Maastricht verloor maandag van Sparta Rotterdam met 0-1, maar heeft zich prima hersteld van die nederlaag. De koploper van de Jupiler League rekende vrijdagavond met grote cijfers af met FC Den Bosch (4-0), dat FC Twente uitschakelde in de beker en de laatste vijf duels won. De crisis bij De Graafschap ettert maar door, want de Achterhoekers verloren in eigen huis met 3-4 van FC Dordrecht. Die club staat nu bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel.

/

MVV Maastricht - FC Den Bosch 4-0
De eerste helft ging voor het oog van ruim 6500 toeschouwers gelijk op. Een bal werd door FC Den Bosch van de lijn gehaald en de bezoekers waren in de persoon van Tom van Weert tweemaal dichtbij de openingstreffer. Vlak voor rust kwam MVV wél op 1-0 door een treffer van Leroy Labylle. Hierna raakte Benjamin van den Broek nog de lat namens Den Bosch, maar de thuisploeg liet zien hoe er gescoord moest worden. Mark Veldmate (’56), Malcolm Esajas (’59) en Danny Schreurs (’81) zetten de 4-0 op het scorebord.

/

Sparta Rotterdam - Helmond Sport 2-0
Dé kraker van het weekeinde in de Jupiler League bleek een prooi voor Sparta Rotterdam. Helmond Sport begon sterker op Het Kasteel, maar de thuisploeg nam vlak voor rust middels een treffer van Sandro Calabro de leiding. De bezoekers van Eric Meijers, die al vier duels niet meer wisten te winnen, gingen aanvallender spelen en zagen nog een doelpunt afgekeurd worden. Het zat de Brabanders niet mee en Steef Nieuwendaal zorgde nog voor de 2-0. Door de zege staat Sparta gedeeld tweede. Helmond zakt naar de subtop.

/

De Graafschap - FC Dordrecht 3-4
De crisis ettert maar door op De Vijverberg. De Graafschap kwam na een kwartier op achterstand door een treffer van Jeffrey Rijsdijk, die een misverstand in de defensie afstrafte. FC Dordrecht kwam nog voor het halfuur op 0-2 door rechtsback Jeffrey Fortes, die van twintig meter de verre hoek vond. De thuisploeg kreeg echter wel goede kansen en tien minuten voor rust zorgde Harrie Gommans voor de aansluitingstreffer.

Veel leverde die niet op, want twee minuten voor de pauze zorgde Lars Veldwijk voor de 1-3 in Doetinchem. Een klein kwartier na rust liepen de Schapenkoppen, die de laatste drie duels wonnen, zelfs uit naar 1-4 door de tweede goal van Rijsdijk. Invaller Piotr Parzyszek zorgde na ruim een uur spelen voor de 2-4 en Soufian El Hassnaoui maakte het nog spannender met De Graafschaps derde, maar de gehoopte remise bleef uit.

/

SC Veendam - Fortuna Sittard 1-3
Fortuna Sittard boekte vrijdag zijn eerste zege ooit in Veendam. De ploeg van Wil Boessen kwam al na een kwartier op 0-1 door de zesde seizoenstreffer van Abdelaziz Khalouta. De bezoekers waren de baas aan de Langeleegte en breidden de score tien minuten na rust uit door een treffer van Ramon Voorn. De aansluitingstreffer van Danny Menting (’59) leverde voor Veendam door de 1-3 van Gevaro Nepomuceno (’81) niets op. Fortuna beleeft een gezellige busreis van ruim drie uur.

/

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 1-4
Go Ahead Eagles kam na een kwartier terecht op voorsprong door een treffer van Marnix Kolder; de spits strafte een slechte pass van Michael van Geele af. Na een halfuur kreeg FC Eindhoven een grote kans op de gelijkmaker, maar Marco Ospitalieri schoot van vijf meter voor het doel de bal naast. Tien minuten na rust was hij wél trefzeker, maar de drie punten gingen toch mee naar Deventer. Cas Peters, Xander Houtkoop en Marnix Kolder velden het vonnis over Eindhoven.

SC Cambuur - AGOVV Apeldoorn 0-0
Beide partijen schieten niets op met het gelijkspel. De eerste helft in Friesland was slaapverwekkend, hoewel SC Cambuur de beste kansen kreeg. Oebele Schokker schoot te vriendelijk en Melvin de Leeuw mikte naast. Na de pauze kreeg de thuisploeg direct een goede kans, maar Michiel Hemmen stuitte en doelman Nick Hengelman en ook in de rebounds werd er niet gescoord. De ploeg van Alfons Arts vergat te scoren en dat lukte al helemaal niet meer na de rode kaart van verdediger Wout Droste.

FC Oss - SC Telstar 1-0
Het duurde tot ver in de tweede helft, voordat er vrijdag een goal viel in Oss. De plaatselijke FC ging de avond in als voorlaatste op de ranglijst, maar Tim Nelemans schoot zijn club tien minuten voor tijd te hulp en joeg de 1-0 binnen: zijn eerste goal van het seizoen. Als gevolg daarvan klimt FC Oss direct drie plaatsen en staat het nu veertiende. De komende weken wachten confrontaties met Excelsior, SC Cambuur-Leeuwarden en Sparta Rotterdam.

/

Almere City FC - FC Emmen 1-0
De nummers achttien en zestien van de Jupiler League lieten in Flevoland zien terecht zo laag op de ranglijst te staan. Beide teams, die er een zeer laag moyenne op nahouden, kwamen moeilijk tot uitgespeelde kansen. Veelzeggend was ook dat FC Emmen een complete helft met een man meer speelde, nadat Gino Felixdaal terecht rood zag voor een overtreding op de doorgebroken Ruud ter Heide, maar er te weinig mee deed. Met een numerieke minderheid was Almere City beter en kwam het zelfs voor. Rihairo Meulens’ doelpunt na dik tachtig minuten bleek ook de winnende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fred Grim boekt overwinning 2, hoe maakt niet uit het was een hele belangrijke! Lekker bezig Fredje!

9 november 2012 om 23:54

Jammer, ik zou Almere geen seconde missen in het profvoetbal...

10 november 2012 om 01:11

Waarom niet dan? Clubs hebben toch het recht om betaald voetbal te spelen en het recht om te bouwen aan een club?

10 november 2012 om 09:44

Op dit moment is Ally inderdaad een trieste vertoning(zeg ik als supporter), maar als we in vorm zijn, dan kunnen we zeker wel spelen om de playoffs.

10 november 2012 om 10:25

@analyse : Clubs hebben inderdaad het recht om het profvoetbal in te stromen en een poging te wagen een club op te bouwen. Ik heb echter persoonlijk niets met Flevoland en steden als Almere en Lelystad en ben blij dat ik in een mooie oude stad woon. Daarnaast vind ik Almere city FC nu geen profvoetbal uitstralen terwijl ik er toch echt een paar keer geweest ben. Voetbal leeft gewoon niet echt in Almere (het grootste deel is voor Ajax).

10 november 2012 om 12:34

@ Yatsemata

Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Maar toch heeft dat gewoon tijd nodig. Ze hebben natuurlijk nog nooit enkele vorm van succes gehad, dus dan trek je ook moeilijk supporters naar je toe. Het zou denk ik al veel helpen als ze een keer bovenin meedraaien. Het klopt dat er wekelijks honderden/ duizenden mensen naar de arena trekken. Maar Almere is zo groot dat op termijn dat stadion toch vol zou moeten kunnen zitten.

Wat een zaad team heeft dat De Graafschap ook hadden we De Leeuw nou nog maar :S

Go ahead eagles heeft 1-4 gewonnen en in de lead staat dat de graafschap-dordrecht 2-4 is geworden terwijl er in de tekst staat 3-4.

Fortuna weer gewonnen na de matige wedstrijd van afgelopen zondag in Den Bosch. Eerste ooit in Veendam, tja, voor alles een eerste keer, mooi dat ze de wedstrijdjes tegen deze tegenstanders (oss, Veendam, Almere) gewoon winnend afsluiten. Play-offs zou al fantastisch zijn, maar alles wat meer is is geweldig!

9 november 2012 om 22:58

In 1994 werd er al eens gewonnen in de lange leegte door fortuna. Dit is dus niet correct wat VZ hier schrijft.

10 november 2012 om 09:45

Maar toen was het nog geen SC Veendam hé

MVV even een dipje tegen Sparta maar vandaag keihard teruggeslagen tegen FC Den Bosch; 4-0 hoppa
Wat deed MVV deze keer slecht of niet goed mijn Cambuur vriend? ik durf te wedden dat zelfs nu we met 4-0 hebben gewonnen jij wat hebt aan te merken of niet??

on: Volgende week een super speelronde: nr. 2 - nr. 1 (dordt - Mvv) nr. 4 - nr. 3 (fortuna - Sparta) en nr. 5 tegen nr. 6 (helmond - Volendam) ongeloofelijk hele top 6 tegen mekaar, schitterend gewoon!!

9 november 2012 om 22:26

Dat is volgende week inderdaad een zeer interessant programma.
Misschien dat ik probeer de wedstrijd van Dordrecht mee te pikken.

9 november 2012 om 22:55

Geen idee, maatje. Heb het niet gezien. Cambuur speelde gewoon but!

Jullie staan bovenaan, dan heb je de meeste punten. Zal dan wel terecht zijn he..;-)

Omni Till i Die!sfeer was heerlijk op vak-e2.

9 november 2012 om 23:17

Jaaaa wat een heerlijke sfeer daar. Wekelijks weg gezongen worden door de uitploeg.

10 november 2012 om 00:09

Misschien eens een keer naar het stadion komen?

10 november 2012 om 08:18

Ni et gelijk conclusie trekken als je der niet ben geweest.door al die negativiteit tegen Almere is er ook gewoon een groep supporters die wel hun ploeg steunen.ik bedoel de onderzijde van de camera waar niet gefilmd kan worden.

10 november 2012 om 10:20

Ja weggezongen als die ploegen met 2-0 voorstaan kunnen We onmogelijk positief zijn.trouwens gisteravond werd het uitvak weggezongen.geen oordeel trekken als je er niet bij was.

10 november 2012 om 12:44

@ Almere City Fc

Ik was er gisteren dan ook. Ga denk ik gemiddeld naar 4 á 5 wedstrijden per jaar. En hoewel Emmen gisteren weinig mensen mee had, valt me toch ook op hoe rustig het is.

Het lijkt wel alsof het stiller is dan een jaar of 2 geleden. Zowel in het vak achter het doel als op de lange zijdes.
Toen de wedstrijd tegen Fortuna 2 jaar geleden tegen degradatie zat het stampvol. Maar verder vind het vaak akelig rustig.

10 november 2012 om 13:35

Rustig was het ook weer niet.vak-e2 liet zich meer horen dan vak-d.
En Ja die stilte dat komt door onze lieve club zelf door onterecht sv's uit te delen.

10 november 2012 om 13:38

Jorge welk vak.zat je dan?

Toch raar. FC Den Bosch heeft evenveel kansen gehad als Mvv, twee keer de lat en de keeper van MVV werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd... Geluk van de koploper? Ook kwaliteit, want MVV maakt de kansen wel af...

9 november 2012 om 22:39

Conclusie bereslecht verdedigd door fcdb en riante kansen zelf niet afmaken tegen een Mvv dat in een flow zit en alles is goud daar....proficiat Mvv.

9 november 2012 om 22:44

Tsja op een gegeven moment geef je ruimte weg. Als er eerder wel een bal van ons in was gevlogen ipv op de lat of keeper dan had je die ruimte niet hoeven weggeven. Kan de beste verdedigingen overkomen...

Graafschap is 3-4 geworden ik zat in het stadion. Dordrecht verdient gewonnen 1ste helft waren ze super sterk! Graafschap mijn clubbie gewoon te zwak gespeeld 2de helft was redelijk van onze kant maar helaas te laat. Dordrecht gefeliciteerd!

En weer geen driepunter voor Cambuur, je krijgt wat je verdient. Raar dat je Davidscc nu niet hoort, knap "herstel"van MVV al hadden ze afgelopen maandag ook zeker een punt verdient. Volgende week weer een finale, Herbstmeister lonkt...

Ik was erbij in Maastricht, wat was die Stankov zo slecht zeg pff, gelukkig werd hij 2e helft gewisseld. Den Bosch had enkele kansjes en raakte 2 keer de lat dankzij Stankov (gelukkig hebben ze hem bij Roda JC weggestuurd). Die Tom van Weert was vandaag irritant bezig, bij elk licht contact gaat hij liggen. 4-0 is een mooie uitslag, maar wel wat geflatteerd in mijn ogen, niet voor niks was Bram Castro Motm, maar nou echt moeilijke reddingen heeft hij niet hoeven te verrichten vandaag. Ik vond Tom van Hyfte ook erg goed spelen, ik denk dat hij wel met het eredivisie niveau meekan.

Alweer winst! Ik kan me nog seizoenen herinneren dat we dit aantal punten pas in Mei hadden.. Heerlijk! MVV ook weer winst. Mooi man. Hopelijk word het een echte kraker in december hier.

MVV lijkt vooralsnog niet af te stoppen. Ben benieuwd hoe lang ze dit vol kunnen houden. Is er iemand die de Jupiler Lague volgt die kan zeggen hoe goed MVV is? Zijn ze klaar om Eredivisie te spelen? En wie zijn de beste spelers, ik zie vaak Kuipers, Voorjans en Smeets spelen uit de eigen jeugd, zijn dat grote talenten? Ik kijk soms de samenvattingen, maar daar kan je spelers natuurlijk niet op beoordelen.

9 november 2012 om 23:43

Mvv heeft een degelijk elftal, ik denk dat spelers als van Hyfte, Esajas, Schreurs het niveau van de eredivisie aankunnen. Ik heb echter mijn twijfels bij spelers als Stankov, Knops en met name over de verdediging, als ze de verdediging aan injectie geven, dan acht ik ze in staat zich te handhaven in de eredivisie.

10 november 2012 om 00:15

Ah ok, en hoe zit het met de jonge talenten. Zijn dat echt goede spelers of zullen die nooit verder komen dan de JL?

10 november 2012 om 09:13

Uiteindelijk is het natuurlijk moeilijk te peilen. De jongens hebben nu een zelfvertrouwen wat ervan afstraalt en dan kan je natuurlijk opeens alles. Ik ben persoonlijk ook verbaast dat we gister relatief eenvoudig herstellen. Ik vind het nog moeilijk om ons onderniveau te peilen.

Labylle, de linksback, is eredivisiewaardig. Eigenlijk is deze jongen te goed voor Mvv. Van nature is het een middenvelder, alleen onze coach wil hem op linksback hebben om meer voetbal van achteruit te creëren. Helaas voor ons is er al genoeg interesse vanuit de eredivisie voor hem. Zo zouden AZ en ADO in de winterstop een bod willen doen.

Knops ontwikkelt zich overigens erg snel. Op dit moment heeft hij nog niet het juiste niveau, maar dat kan over een half seizoen wel eens anders zijn.

Ander groot talent is Bryan Smeets. Net 20, maar heeft inmiddels al bijna 50 wedstrijden in het eerste gespeeld. Is jeugdinternational geweest, heeft WK onder 17 gespeeld met Oranje. Begint dit seizoen echt door te ontwikkelen.

Ons middenveld is eredivisiewaardig (wel strijdend tegen degradatie). Daar spelen van Hyfte, Rutjes en Smeets samen.

Met de huidige selectie blijven we zeker tot het eind van het seizoen meedoen om de titel. Als we promoveren dan zullen er inderdaad een 2 of 3 sterkhouders bij moeten komen om niet kansloos te zijn in de eredivisie. Maar dat probleem heeft iedere promovendus natuurlijk.

@ Voetbalzone! in de tekst bij Sparta - Helmond staat dat Sparta vlak voor rust op een 1-0 voorsprong kwam maar dit is vlak na rust! 52e minuut.

1e helft was echt saai, gebeurde niks. Helmond had het meest de bal maar echt gevaarlijk werd het niet. Het middenveld van Sparta dat leek nergens op in de eerste helft! is maar goed dan Danny Buijs werd vervangen voor van Hout want van Hout heeft deze wedstrijd gekanteld, Sparta was met hem veel gevaarlijker.

10 november 2012 om 10:29

Half in de eerste helft kreeg Sparta wel wat meer controle over de wedstrijd vond ik, maar vlak voor rust kreeg Helmond toch nog 2 grote kansen. Verder was de 1e helft inderdaad niet goed.

Van Hout mag van mij wel vaker gaan spelen, hij deed het erg goed inderdaad.

10 november 2012 om 12:13

wel knap dat fc wegereef gewonnen heeft gister hoor,dikke pluim. 1e goal was overtreding,onterecht doelpunt helmond afgekeurd. Natrappen van calabro niet gezien. De rooie kaart van helmond was wel terecht

10 november 2012 om 14:48

Wat was er onterecht dan aan het afkeuren van de goal van Helmond?

10 november 2012 om 19:24

Bij dat doelpunt van Calabro gebeurde er niks onregelementairs hoor.
En die rode kaart van Helmond was gewoon een schandalige overtreding waarbij Van Berkel goed weg kwam dat hij niet geblesseerd raakte.

Maar zo te lezen ben jij nog een beetje gefrustreerd over de nederlaag.

Sparta en MVV doen het de laatste weken goed, vooral sparta had vorige keer ook gewonnen van MVV en het wordt spannend de komende maanden in de juup idd, de clubs van deze competitie die nu nog in de Knvb beker zitten zullen dat merken.

Ik hoop eigenlijk dat Fortuna, sparta en Mvv zullen promoveren, dat vind ik sympathieke clubs.

Den Bosch heeft zijn opleving even kunnen waarmaken in de competitie maar zijn dus nu terug op aarde gezet.

Agovv leeft ook weer op dit seizoen en spelen knap gelijk tegen Cambuur.

Dordrecht doet het goed, al was het even billenknijpen op het laatst in de match tegen de superboeren maar staan eerste in de twee periodestand.

Eindhoven verliest fors van GAE en doet het beroerd, waar blijft dat team dat het vorig jaar zo goed deed, koc als speler moet daar toch mede voor zorgen.

Hopelijk stijgt de jupiler league aan waarde want volgens mij is het best leuk spannend allemaal.

Ik heb MVV dit seizoen 2x zien voetballen, ik vond ze afgelopen Maandag thuis tegen Sparta niet goed voetballen in zo'n wedstrijd moet je die 1ste plaats uitstralen en uitblinken. Ik hoop natuurlijk voor MVV dat ze dit vol houden tot aan het einde van het seizoen en dat ze promoveren, maar ik ben er bang voor.

10 november 2012 om 09:16

Afgelopen maandag was inderdaad geen beste wedstrijd. Maar het was ook lastig voetballen, Sparta wilde niet. Stond met 8 man voor de goal.
Daarbij kan je niet van MVV verwachten dat het elke wedstrijd geweldig speelt. Als we dan gister weer met 4-0 van Den Bosch winnen heb je direct een ander verhaal.

Feit blijft dat we veel scoren en erg weinig tegen krijgen. En dat is ook wel de kracht van dit team. Ze kunnen opeens wedstrijden uitspelen en hoeven ook na 1 tegengoal (excelsior, almere) niet direct te wanhopen.

Sparta speelt misschien erg laf voetbal maar het gaat uiteindelijk om de punten.
Iedereen weet dat als je in de Jupiler league speelt, je punten wint met aggressief en slecht voetbal.
Sparta moet de komende weken nog tegen Fortuna Sittard / Dordrecht en Excelsior dus dat worden ook hele belangrijke potten !!!

10 november 2012 om 14:50

Sparta speelde tegen MVV een keertje zoals bijna elke ploeg op Het Kasteel speelt. Daar komt al ruim twee jaar bijna geen ploeg meer die er een leuke pot van wil maken. Steeds teams die met laf voetbal een punt weg willen slepen. Dat lukte ze ook verdraaid vaak. Dus dan is het andersom ook een keer gerechtvaardigd.

Sparta kwam na rust pas op voorsprong en niet zoals hier staat vlak voor rust.

Sparta kwam wel nog een paar keer goed weg met een bal van de lijn gehaald en vlak voor rust 2 momenten waar Pellatz goed redde.

Nu Fortuna en Dordrecht dus weer 2 hoge tegenstanders, als je allebei die wedstrijden weet te winnen doe je wel goede zaken voor de periodetitel. Nu is het toch wel zonde dat ze vorige week van Eindhoven verloren terwijl die verder niks presteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren