Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mulder haalt uit: ‘Als dat zo is, dan is het oorlog met de trainer’

Laatste update:

Thibaut Courtois uitte na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Wales stevige kritiek. De doelman zei dat de tactiek wederom niet klopte en op de vraag of bondscoach Marc Wilmots weg moet, zei hij: “Dat moet hij zelf weten.” Jan Mulder had geen goed woord over voor de predicatie van de 24-jarige Courtois.

/

De huiscolumnist van Het Laatste Nieuws vond dat Courtois voor de aftrap zijn zegje had moeten doen in de kleedkamer, zo vertelde hij in het programma Panenka: “Volg je dan als een schaap? Deze sterke jongen? Hij zegt dat ze zo gespeeld hebben, hij was het er niet mee eens, maar hij speelt het wel. En dan achteraf zeggen: ‘ik heb gelijk’. Hij moet het aankaarten en een beslissing nemen! Hij moet zeggen: ‘Als wij zo spelen, sta ik niet in het doel’, want nu trekt hij iets te grote schoenen aan!”

De 71-jarige Mulder ging daarna op de sarcastische voet verder: “Thibaut Courtois! Die heeft heel veel verstand van systematiek, ruiten, driehoeken.... Oh man, wat een mentaliteit zeg! Als zúlke topspelers daar zó tegen zijn, dan is het oorlog met je trainer! En niet dit vileine gezeur achteraf, ‘ik heb gelijk’. Kom nou! Uitstekend keepertje, dat wel”, aldus Mulder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal gelijk Jan, moest je het maar aankaarten in de kleedkamer of trainingen

2 juli 2016 om 11:17

Hij had het al geroepen na de wedstrijd tegen Italie, dus dat was echt voor aanvang van de wedstrijd tegen Wales.

2 juli 2016 om 11:30

Het is natuurlijk zo dat Wilmots niet de best tactisch aangelegde coach is. Courtois heeft de keuze gemaakt om het af te schuiven op de coach. Maar als hij echt zo sterk is dan had hij ook de zogenaamde top spelers als Hazard en De Bruyne op genoemd. Daarom vind ik ook dat Courtois het zich wel heel makkelijk maakt om Wilmots alle schuld te geven.

En je zegt dat hij het heeft geroepen na de wedstrijd van Italie. Maar dit is de wedstrijd tegen Wales dus een ander wedstrijd. Hij had het dan voor de wedstrijd moeten roepen dat hij geen vertrouwen had in de tactiek. Niet erna af schuiven.

2 juli 2016 om 12:04

Maar als je dan het tactisch plan ziet voor de wedstrijd tegen Wales , dan zeg je dat op het moment. Ik weet natuurlijk niet wat er voor de wedstrijd tegen Wales besproken is , maar je coach zo afvallen na de wedstrijd dat doe je niet.
Als je dit toernooi kost wat het kost wilt winnen dan trek je je mond open en dan zorg je maar voor wat ophef.

2 juli 2016 om 11:18

Ach, een maat van mij was ook overtuigd dat Belgie het EK zou winnen, danwel ver komen. Maar ik wist al sinds dag 1 dat het niet ging gebeuren. Reden is heel simpel: zij hebben 12 jaar niet aan een toernooi meegedaan. Dat is 12 jaar lang het mislopen van een bepaalde mentaliteit bij de spelers in het nationale elftal. Individueel zijn het zeer goede spelers met een goede mentaliteit bij hun club, doordat teamgenoten elkaar omhoog halen. Maar bij het nationale elftal hebben ze geen idee hoe dat moet, omdat ze het niet gewend zijn/nooit geleerd hebben.

2 juli 2016 om 11:22

Ik begrijp jouw reactie, maar het is nou niet alsof Wales en IJsland zulke toernooien gewend zijn en die gaan wel door...

2 juli 2016 om 11:30

Eens. Misc had hij moeten toevoegen dat België tov Wales en IJsland wel een ander verwachtingspatroon had.

En 2 jaar geleden waren zij er al bij dus dat was t test toernooi. Zoals dat voor de kuyt, van persie, etc generatie in 2006 was.

2 juli 2016 om 11:32

volgens mij waren ze 2 jaar geleden nog op een nog groter toernooi aanwezig nml de Wk.
Belgie is ontzettend gehyped , leuke spelers die bij hun club wel waar maken maar meer niet.

2 juli 2016 om 11:40

Volgens mij vergeet jij dat ze afgelopen WK ook in de kwartfinale uitgeschakeld werden. Ze hebben, zoals Mulder junior gister zei, 54 wedstrijden gespeeld waarvan ze er 4 verloren hebben. Dat verhaal van weinig ervaring gaat dan ook niet op. Ze hebben topspelers in de selectie die in het clubvoetbal ook veel ervaring hebben. Ik kan me wel enigszins voorstellen dat het team iets uit balans was door de absentie van Vertongen en Vermaelen in de kwartfinale maar dat je dan 3-1 verliest van Wales is wel stuitend. Wie brengt er nou ook Fellaini in de tweede helft als het 1-1 staat en het spel prima verliep met de buitenspelers. Was carrasco geblesseerd? Dan had hij Mertens moeten brengen.....

2 juli 2016 om 12:12

Welke Belgische speler heeft dit seizoen het echt goed gedaan.
Misschien Vertonghen, Alderwereld en Carrasco, maar bij alle ander e toppers was het gewoon kwakkelen.
Dit is niet de eerste keer dat Courtois aan het zeuren is over een trainer.
Het heeft de keeperstrainer van Chelsea zijn baan gekost.

2 juli 2016 om 12:27

Dus omdat ze twee jaar geleden eindelijk op een toernooi aanwezig waren, hebben ze meteen ervaring? Omdat ze wat wedstrijdjes winnen, hebben ze meteen ervaring? Zoals ik al zei: 12 jaar niet. Van 2002 tot 2014. Op zo'n toernooi komt een heel ander aspect aan bod. Totaal niet te vergelijken met presteren op clubniveau of een kwalificatiereeks. En wat betreft Wales en IJsland, dat zijn landen die niets te verliezen hebben en totaal geen druk ervaren omdat zij altijd de onderliggende partij zouden moeten zijn. Belgie heeft de ervaring en mentaliteit niet om om te kunnen gaan met de druk van een favoriet. Puur omdat ze zo lang geen reet betekenden. Dat is hetzelfde als Manchester City of PSG die de CL wilt winnen. Dat gaat niet zomaar gebeuren. Je kunt niet 'ineens' een toernooi winnen. Simpelweg omdat die ervaring/mentaliteit er nog niet is.

2 juli 2016 om 12:16

Was je aanwezig bij de besprekingen? Wie durft er beweren dat Courtois dit niet vooraf, intern aangekaart heeft? Jij?

Wilmots staat sowieso niet open voor raad of kritiek maar ik kan me best inbeelden dat een mondige kerel als Kompany of Courtois dit wel intern aangekaart hebben. Als daar geen reactie op komt, tja...

Jan Mulder speelt zijn rolletje goed. Hij waait met alle winden mee en spreekt zichzelf constant tegen maar zorgt voor discussies en een grappige noot met al zijn hyperbolen en understatement, maar het is geen analist.
Ook hier weten we niet wat er intern gebeurd is dus kunnen we er weinig over zeggen.

3 juli 2016 om 23:39

Je kan er niks mee? Opmerkelijk. Courtois had dit probleem al intern aangekaart en ook na de wedstrijden tegen Noorwegen en Italië... mensen lullen graag.

2 juli 2016 om 13:58

Courtois heeft groot gelijk hij heeft het al eerder aangekaart (tegen Italie) en doet dat nu weer en terecht ook. Je kunt lullen als brugman maar kijk eens waar de spelers staan in balbezit, kijk eens hoe weinig pressie er gezet word als Wales in balbezit is. Dit zijn tactische aspecten die van een trainer komen. Groot gelijk dus.

2 juli 2016 om 21:01

Had Courtois in de rust van het veld moeten lopen ? Of wilmots de waarheid zeggen op het veld waar iedereen bij was ? Want met Felaini gooide Wilmots de boel om, niet voor de wedstrijd.

Inderdaad, ik vond het ook belachelijk hoe iedere speler en de analisten bij sporza de schuld volledig bij wilmots legde. Alleen nainggolan had een goed antwoord gegeven, namelijk dat ze als team faalde.

2 juli 2016 om 11:13

Ik bedoel bij panenka

2 juli 2016 om 12:52

Het werd eens tijd dat ze Wilmots hard aanpakten want de laatste 2 jaar zie ik geen vooruitgang bij België, terwijl er steeds maar meer en meer talent bijkomt. Deze match had Wilmots een excuus met zijn gehandicapte verdediging, maar daar heeft Zijn staff ook een aandeel in door Lombaerts thuis te laten. Na vier jaar is het tijd dat Wilmots zijn conclusies trekt en deze talenten aan iemand anders overlaat. We speelden 5 wedstrijden en wonnen er slechts 3 tegen landen die kwalitatief 2 stappen lager zouden moeten staan. Beschamend zwak.

Hij heeft gelijk als het zo gegaan is, maar ik kan me nog best voorstellen dat Courtois het al aangekaart heeft voor de match, daar heeft hij de mond voor, ook tegen Italia zou hij openlijk geklaagd hebben binnen de groep richting Wilmots. Maar Wilmots is in staat om dat zomaar weg te wuiven en vrolijk op eigen egoïstische voet verder te gaan. Als je zijn laatste interview ook zag; we hebben goed gepresteerd, veel bereikt op 4 jaar tijd, 2 eindtoernooien gehaald, om van te kotsen. Dit is niet de generatie De Vlieger, van Kerkhoven, Mpenza, maar de generatie De Bruyne, Hazard, Courtois. Met een moeilijke loting was kwartfinale nog aanvaardbaar, maar met zo'n mooi uitgestippeld pad zo falen tegen Wales? Met alle respect, dat kan niet. Wilmots is een meester in ontkenning, en een meester in het wegwuiven en irriteren van anderen door zijn houding alsof hij god zelve is.

Wat ben ik deze man ontzettend zat zeg! Loopt telkens maar weer wat te blaten als een schaap, altijd helemaal links of helemaal rechts. De gulden middenweg bestaat niet bij Jan..

Eerst een en al ophef dat België goed genoeg zou zijn om de titel te pakken en nu is het ineens weer de totale andere kant van de medaille. Het is allemaal lulkoek, nergens op gebaseerd. Ze zijn er nu hopelijk ook in België achter dat je zo'n man geen podium meer moet geven op tv. Er komt alleen maar onzin uit die vent.

2 juli 2016 om 12:20

Ik ben het ook een beetje beu, ik kijk op de BBC nu maar je moet hem wel nageven dat hij zijn rolletje goed speelt. Hij wekt reacties op en als hij eens een normale, degelijke analyse zou maken, is hij niet interessant meer om op tv te komen.

Maar goed, haal hem alsjeblieft terug naar Npo3.

Tja, en als je het niet eens bent met de tactiek en dan weigert te spelen, dan zegt Mulder dat je je niet ondergeschikt wilt maken aan het teambelang. Ofwel, Jan Mulder roept maar wat. Dat Wilmots tactisch niet sterk is, bleek gisteren overduidelijk, het middenveld gaf Wales veel te veel ruimte om te draaien en daarom verzoop de gemankeerde achterhoede. Wilmots had na de 1-0 dit ook kunnen zien en moeten ingrijpen. Dat kan Courtois niet doen, want dan overrule je de coach. Mulder snapt dat ook wel, maar dat scoort niet.

2 juli 2016 om 12:18

Hij greep toch ook in met inbrengen van Fellaini.
Wilmots is een beetje schijtert als trainer en wil vooral niet verliezen.
Als je dit materiaal hebt moet je juist gaan aanvallen.
België had de van Marwijk tactiek alleen waren de toppers van Oranje toen wel top.

En hoe weet Mulder of Courtois dit niet eerder heeft aangekaart? En dat sarcastisch gelul over dat Courtois geen weet heeft van tactiek omdat hij een keepertje is, is ook heel dom gezegd.

Kun je wel zeggen dat het makkelijk praten is achteraf, maar wat dacht je van al die analisten dan? Die doen de hele dag niets anders dan bekritiseren tussen en na de wedstrijd.

Courtois schikt zich in zijn rol, speelt gewoon voor zijn land, maar kan het toch gewoon oneens zijn met de tactiek of opstelling? Waarom zou dat niet mogen? Wie zegt er nou dat ie niet voor Wilmots wilt spelen, tijdens een EK waar je al voor bent geselecteerd. Dat is pure muiterij

2 juli 2016 om 13:46

Analisten krijgen ervoor betaald om dat te doen en dat zijn vaak ook nog oud voetballers en die weten wel waar ze over praten. Die zijn op dat moment (vaak) niet in dienst van een club.

Courtois is een speler die af gaat geven op zijn coach net na de wedstrijd. Als de Belgen gewoon hun kansen hadden afgemaakt of het eerste kwartier wat langer volgehouden hadden dan had je Courtois niet gehoord na de wedstrijd over zijn coach. Dus wat hij doet is gewoon heel laf. Als echt de grote man wilt spelen dan had hij ook even wat over Hazard en De Bruyne moeten zeggen. Maar dat doet hij niet. Als hij commentaar heeft moet hij dat over iedereen doen en niet even 1 persoon pakken omdat die toevallig al met 1 been buiten de deur staat.

2 juli 2016 om 13:02

Hoezo een punt, weet jij dan als Courtois wel of niet voor de wedstrijd dit heeft aangekaart?

Courtois heeft alleen gezegd na de wedstrijd zijn zegje te hebben gedaan. En Mulder suggereert nu dat hij dat voor de wedstrijd hadden moeten doen, maar wellicht heeft hij dat ook gedaan.

De trainer is nog altijd eindverantwoordelijk. Het is altijd makkelijk praten.
Net zoals Mulder die zei dat België makkelijk ging winnen van Wales.

En als je Carasco in de rust eraf haalt voor Fellaini , dan heb je er weinig verstand van.
Dit is typisch een geval : Goede selectie, Slechte trainer en dan win je meestal niks.

2 juli 2016 om 13:43

Precies zoals Peskens PSV zegt.

2 juli 2016 om 13:49

Edit: verwijderen aub

Vind dat Courtois gewoon een groot punt heeft!
Misschien passen Hazard en De Bruyne helemaal niet in deze tactiek!
Daarom was het ook weer een fout door De Bruyne op RM te zetten en niet op Cam!
Geef Courtois groot gelijk!

2 juli 2016 om 13:48

Dan zijn deze 3 spelers gewoon een stelletje slappelingen dat ze alle 3 niets ertegen durven te doen. Geen leiderschap en geen persoonlijkheden.

Ironisch... België is met de oer Hollandsche arrogante manier ten onder gegaan; wij worden wel even kampioen want voetballend zijn wij de beste en 'het schema' staat aan onze kant. Jaren langs de Hollanders weghonen om hun arrogantie en nu zelf de deksel op de neus.
België er uit: Bale! Ik ben er blij om, gun het Wales en Ijsland veel meer, voetbaltechnisch minder mooi om te zien, maar wat een teamprestatie! En dat is voetbal ook, een teamsport!!!

Hulde aan Wales, dat laat zien dat een team nog altijd belangrijker is dan het individu in het voetbal.
Dat is de enige les die jonge voetballers dienen te leren, ikke ikke ikke wordt uiteindleijk het deksel op de neus.
Dit Belgie was het jongste team op een EK, dus hebben ze een hele wijze les geleerd, over twee jaar, met waarschijnlijk een andere coach zullen ze mss wel gaan oogsten, de wijze Mulder had met zijn grote mond gewoon moeten zeggen dat Belgie nog niet goed genoeg was, voor het toernooi begon, maar hij loult net zo slecht als hij teleurgesteld is en dat met zijn 71 jaar, hij zou nou eindelijk eens wijs moeten zijn.
Helaas zit dat er bij hem niet in, jammer.

Ik denk echt wel dat het is aangekaart en over gesproken is. Alleen wie blijft uiteindelijk de coach? Wie beslist wat er uiteindelijk gedaan moet worden? Precies de coach. Een dag voor de wedstrijd tegen Wales was hij het die zei dat hij er nog aan nacht over moet slapen wat betreft zijn beslissing wie gaat spelen in de verdediging.
Daaruit maak ik uit dat hij veel beslissingen zelf neemt. Er zal wel overlegt worden met de technische staf over het een en ander. Maar denk toch dat hij liever zelf dingen wilde beslissen.
En stel dat er over gesproken is dat ze het anders gaan doen. Geloof me als de wedstrijd eenmaal begonnen is en hij ziet volgens hem dat het niet loopt of wat dan ook, hij zo 1,2,3 weer kan vallen in zijn oude systeem. Wat hij zo graag speelt.
En dat heeft hij ook bewezen door zijn eerste wissel in de rust. Fellaini voor Carrasco. Voor mij onmogelijk omdat je op dat moment moet scoren. Je staat geen 2-0 voor of zo.
Wat ik ook niet snap is waarom Denayer wel is meegenomen in plaats van Lombaerts. Ik ga liegen als ik zeg dat ik Lombaerts het afgelopen seizoen regelmatig heb zien spelen, maar hij is voor mij toch van meerwaarde dan Denayer. Die ik bijv. wel heb zien spelen dit seizoen en hij me nog niet echt kan bekoren.
Dat zag je ook aan zijn spel. Veelste zenuwachtig vond ik. Lombaerts integendeel heeft ervaring en is rustiger in bepaalde situaties.

Nee sorry in mijn ogen hebben veel overwinning van de Belgen het verbloemt wat betreft het tactisch inzicht van Marc Wilmots.
Maar ja das mij mening!!!

Best zielig die Belgen. Ze schuiven alles af op de trainer. De slechtste man op het veld speelde aan Belgie zijde in de naam van de Bruyne. Naingolan en in mindere mate Hazard waren redelijk. De rest ondermaats met De Bruyne als slechtste speler. Fellaini was ook geen topper maar dat kun je die jonge nauwelijks kwalijk nemen. Dat ligt echt aan de trainer die hem opstelt. Er blijven dan nog 10 spelers over

Jan maakt 1 foutje.
De tactiek was op voorhand wel goed daarom was Belgie in het begin ook veel beter, alleen raakte Wilmots meteen in paniek na de goal en gooide in de rust de boel om.
Had Thibaut er in de rust af moeten lopen ? Lijkt me niet.
Dus hij kon toch echt op zn vroegst pas wat zeggen na de wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren