Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moyes trekt frappante vergelijking: ‘Hij doet me denken aan Cruijff’

Laatste update:

Adnan Januzaj komt dit seizoen niet veel aan spelen toe bij Manchester United. De aanvaller kwam pas tot elf competitiewedstrijden, terwijl hij in het vorige voetbaljaar onder manager David Moyes nog een vaste waarde was. De huidige trainer van Real Sociedad beschouwde Januzaj als een bright spot, zo vertelt hij aan FourFourTwo.

/

“Hij was op het trainingskamp al erg hongerig. Hij speelde met een bepaalde arrogantie, in positieve zin. Hij is voor zijn leeftijd ook al erg volwassen”, aldus Moyes. “Hij is een enorm getalenteerde voetballer met de gave om spelers erg makkelijk te passeren. Als ik hem aan de bal zie, dan doet hij mij denken aan Johan Cruijff.”

Moyes is niet de eerste die die vergelijking trekt. Yannick Ferrera, die Januzaj bij de beloften van Anderlecht onder zijn hoede had, zei vorig jaar in Het Belang van Limburg: “De elegantie van Januzaj doet me denken aan Cruijff, maar ook buiten de lijnen bezit hij een hoge doses intelligentie.” Vorige week dinsdag liet oud-United-verdediger Henning Berg weten dat hij Januzaj ‘qua temperament en spelinzicht’ erg veel op Mesut Özil vindt lijken.

Ben jij het met David Moyes eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Januzaj wordt kapot gemaakt door het huidige systeem van United. Hij is een pure nummer 10 die altijd misplaatst wordt op de vleugels.

En nu heeft hij Rooney en Mata die zijn plaats innemen, Kansloos. Erg Jammer, was werkelijk waar een genot om te zien bij United elke week.

6 januari 2015 om 19:25

Was het niet Moyes die hem veelvuldig op de vleugels posteerde? En volgens mij heeft een 3-5-2 systeem normaal gesproken plek voor "een pure nummer 10".

Je moet niet vergeten dat de meeste grote namen in hun begin periode(en soms ook later) op andere posities hebben moeten spelen: zie Iniesta die heeft bij Spanje vaak op de linkerflank gespeeld, Rooney heeft in zijn begin bij United ook vaak op de vleugels gespeeld.

7 januari 2015 om 01:04

Ja, maar Moyes heeft altijd gezegd dat Januzaj een 10 was, en speelde hem daar ook in cup/shield wedstrijden als het kon. Zelfs een paar keer als wissel in de Pl.

En zoals ik al zei 352 heeft een 10, maar die plaats wordt ingenomen door de "altijd spelende captain" van Van Gaal, Rooney. En als Rooney geblesseerd is, Mata. En als Mata geblesseerd is dan plaatst hij Di Maria daar.

Januzaj zal nimmer aan spelen toe komen op de #10 plek onder Van Gaal's 352

DDG
Rafael
Jones
Smalling
Shaw
Januzaj
Blind
Rooney
Mata
Falcao/RvP
Di Maria
7 januari 2015 om 01:31

En terecht als je zulke namen voor je hebt.

6 januari 2015 om 19:29

Is Januzaj een Nr.10? ik dacht dat hij een winger was en op termijn samen met Di Maria de flanken zou bezetten,.

Als spelmaker zie ik weinig toekomst voor hem bij United want Mata,herrera en captain Rooney zijn beter als 10!

6 januari 2015 om 19:34

Herrera heeft nog maar weinig laten zien. Ben ik niet van overtuigd dusver.

6 januari 2015 om 22:22

Mede ook door zijn blessure naar mijn mening. Na zijn ribblessure heeft hij ook een tijdje bij de selectie gezeten maar toen was hij naar mijn weten ook nog niet fit genoeg om te spelen.

Ik vind dat Herrera duidelijk iets anders brengt bij United. Waar te veel spelers na het inspelen van een bal maar voornamelijk een beetje blijven staan is Herrera juist iemand die meteen de ruimte weer in duikt om het bal te laten lopen.

Als hij een tijdje 100% fit is en de kans krijgt ben ik er van overtuigd dat hij een zeer waardevolle speler zal zijn.

7 januari 2015 om 01:04

Herrera is een goede speler maar is wel extreem slordig in zijn passes. En dat irriteert me echt mateloos.

Januzaj moet vertrekken naar een ploeg waar ze met een echte nummer 10 spelen.

Misschien kan Moyes proberen om Januzaj te huren. Het is wel zonde als zo een speler weinig aan spelen toe komt.

6 januari 2015 om 21:02

Dat is helemaal nog geen slecht idee. Onder Moyes zal hij wsl veel aan spelen toekomen. Ik denk alleen dat Van Gaal hem niet zal laten gaan dit seizoen.

6 januari 2015 om 21:40

Volgens mij had Van Gaal een aantal weken voor Kerst nog gezegd dat Januzaj niet te huur, noch te koop was. Maar weet t niet meer zeker en heb ook geen link ofzo, dus pin me er nie aan vast

Hij loopt er misschien bij alsof hij cruijff is maar voorlopig heb ik nog weinig cruijffiaanse acties van hem gezien. Grappig hoe gehypet hij vorig jaar werd nu hoor ik niemand meer over hem...

6 januari 2015 om 19:19

Precies dat. Hij heeft een paar heerlijke wedstrijden gespeeld, maar dit seizoen ben ik niet echt impressed.

6 januari 2015 om 20:25

Tja vind je het gek, vorig jaar was hij het enige lichtpuntje bij United. Nu het beter gaat en hij geen basisplaats meer heeft is het natuurlijk minder.

6 januari 2015 om 20:27

Heeft toch elf wedstrijden meegedaan, dus de kans krijgt ie echt wel.

Iedereen die verstand van voetbal heeft ziet dat hij overloopt van het talent, zoveel techniek en inzicht voor zo'n jonge gozer. Daarnaast is die belachelijk snel. Moet veel en veel meer minuten krijgen onder van Gaal. En zoniet weet ik zeker dat clubs in de rij staan voor dit supertalent.

6 januari 2015 om 19:32

Januzaj heeft dit seizoen al een paar basisplekken gekregen. Liet toen weinig zien, kan gebeuren. Hij is nog maar 19 jaar. Maar met al die spelers die van Gaal heeft is het gewoon moeilijk om in de basis te komen. Hij krijgt zijn speelminuten zeker wel anders had van Gaal hem wel verhuurd

6 januari 2015 om 19:46

Hoezo "moet" hij meer minuten krijgen?!! De laatste paar keer dat hij speelde was hij gewoon matig en dan ga je dus niet meer miuten maken.

Natuurlijk is het een groot talent, maar hij heeft nog Alles te bewijzen.

Tevens heeft leeftijd niets te maken met techniek en inzicht. Er zijn gewoon hele ervaren/oude spelers die beide nooit zullen hebben....zo bijzonder is het dus niet dat Januzaj "zoveel techniek" heeft.

6 januari 2015 om 20:01

ricardo77,

Ik weet niet welk Man United u dit seizoen aan het werk heeft gezien, maar bij de versie die ik heb begluurd waren er wel meer die zeer tot gewoon matig waren.

Het techniek en inzicht niveau die hij heeft op zijn leeftijd is echt wel bijzonder.

Je zegt het zelf: veel oudere spelers hebben het niet, ik vul aan met soms zelfs beide niet.

Dat je daarna stelt dat het niet bijzonder is, dat snap ik dus niet.

6 januari 2015 om 20:17

Nogmaals: het is niets bijzonders dat je op jonge leeftijd een zeer goed techniek hebt, dat is training en aanleg. Voor overzicht/inzicht geldt dat dit grotendeels aanleg is wat dus OOK niet leeftijdsgebonden is.

Los van het feit trouwens dat zijn inzicht/overzicht helemaal niet zo bijzonder goed is: hij kan bijvoorbeeld met zijn passing niet 1 teamgenoot overslaan/verder kijken, danwel een linie overslaan in zijn passing.

6 januari 2015 om 20:39

ricardo77,

Zowel techniek als inzicht heb je of heb je niet.

Heb je het niet, dan kan je het ook verbeteren maar traag en zeer beperkt.

Heb je er wel veel van, dan is voor een jonge speler de sky the limit.

Hij heeft voor zijn leeftijd beduidend meer techniek en inzicht dan de meeste van zijn leeftijdsgenoten. Dus ja, het is wel speciaal.

Ik heb hem vorig seizoen ook al crosses weten geven, waarvan ik eerst dacht "wat doet die nu" en met mij zowat iedereen op het veld. Om een fractie later te zien wat de bedoeling was.

Maar hij had het wel al gezien en iedereen verrast. Da's inzicht.

Is zijn inzicht top? Neen, dat kan beter. Jongen is ook nog zeer jong, je ruikt dat ie ervaring te kort heeft. Maar voor zijn leeftijd is zijn inzicht echt wel bijzonder.

6 januari 2015 om 20:51

Niet waar: Techniek is trainbaar.

Tevens spreek je jezelf zowieso tegen want eerst zeg je " Zowel techniek als inzicht heb je of heb je niet.: wat dus indiceert dat je het Niet kan trainen maar vervolgens zeg je: " Heb je het niet, dan kan je het ook verbeteren maar traag en zeer beperkt.:.

Tevens is het feit dat JIJ hem crosses hebt zien geven waar je van onder de indruk was nog geen Bewijs dat hij zo'n geweldig inzicht heeft...zoals ik al zei, hij kan zelden een linie of mannetje overslaan in zijn passing.

Gelukkig sluit je nog enigzins verstandig af met " Is zijn inzicht top? Neen...."....zijn we het daar in ieder geval over eens

6 januari 2015 om 20:57

ricardo77,

Of het aangeboren is of aangeleerd doet geen afbreuk of het speciaal is. He's gifted. Zo eenvoudig is dat.

Ach ja, en omdat u hem eens een foute actie heeft zien maken, heeft hij dus geen inzicht.

Ronaldo, Messi, Hazard of Robben doen ook wel eens iets fout, dus bakken er niks van. Zo kunnen we bezig blijven.

Niet dat Janu al op dat niveau zit. Echt niet. Maar hij heeft wel de basis om later bij die groep terecht te komen. Of het gaat gebeuren, dat weet niemand.

6 januari 2015 om 21:04

Nogmaals: zijn inzicht is helemaal niet van zo;n bijzonder niveau, dat baseer ik niet op een enkele verkeerde pass maar op een volledig seizoen.

Begrijp mij niet verkeerd: het is ontzettend knap dat hij op 19 jarige leeftijd al meedraait bij Manchester United en ik zie zoals ik al meerdere keren zei absoluut de potentie die hj heeft.

Maar hij in niet bovenmatig "gifted" zoals jij dat zegt vwb inzicht, met zijn techniek is absoluut niets mis maar is hij ook niet "uniek".

Geen idee trouwens waarom je Hazard op hetzelfde niveau noemt als Ronaldo,messi en Robben?!! Laat Hazard eerst maar eens kampioen worden met Chelsea, continue besiissend zijn in de Grote wedstrijden, EN structureel uitblinken in de Champions League...

Overdrijven is ook een vak raakt dit seizoen geen pepernoot vorig seizoen was hij toch wel een goede speler zo laat het maar zien wat er gebeurt als je spelers te snel gaat hypen.

Hoe haalt 38% het in godsnaam in hun hoofd om "ja" te antwoorden op die poll?!! Dan snap je dus echt weinig van voetbal en heb je geen voetbal historisch besef...

Het is een aardig talent hoor, en hij heeft inderdaad een wat "arrogante" houding en speelstijl...maar dat lijkt mij in dit stadium van zijn carriere eerder ongepast, en een nadeel dan dat daar de vergelijking met Cruijff moet worden gemaakt.

Verder is zijn overzicht en voetbalintelligentie juist heel beperkt want gaat bijna altijd voor zijn eigen kans en slaat medespelers die er beter voor staan gewoon over.

Het beste voor hem is om speelminuten te maken bij een Engelse middenmoter en dan volgend jaar hopelijk sterker, stabieler en beter terug te keren bij Man U.

7 januari 2015 om 01:46

Volledig akkoord dat de vergelijking niet nodig is, ik ben echt geen fan van dit soort uitspraken. Al heeft hij wel een beetje zijn uiterlijk en flair.

Maar je bent volledig fout wat betreft Januzaj. Hij blinkt juist uit in zijn vista. Het is geen gevalletje mirallas, met een goeie techniek maar geen inzicht.

Januzaj is jong en wil zich met zijn luttele minuten teveel bewijzen waardoor hij gaat forceren en foute beslissingen maakt. Als je hem ooit hebt zien spelen bij de jeugd bv, dan zie je wat een inzicht hij heeft. Heerlijke passen en looplijnen.

Januzaj moet naar een ploeg waar hij zich kan ontwikkelen. Want het man utd zoals het nu bestaat (zowel tactisch als qua beleid), is verre van de ideale plek voor hem.

Los daarvan:
Giggs, Van Persie, Hazard, Moyes, Ferguson, ... zeggen allemaal dat hij uitzonderlijk veel talent heeft. En hij krijgt het legendarische Nr 11, ik denk niet zomaar. Dus meer kans dat je ofwel niet genoeg matchen van hem gezien hebt, ofwel dat je zelf niet bijster veel van voetbal kent.

7 januari 2015 om 12:53

@hazardous

Dus als ik een andere mening heb dan jij heb ik of niet genoeg wedstrijden gezien of niet bijster veel verstand van voetbal?!!!! Heel bijzonder zeg..en op basis waarvan is jouw visie en mening min of meer een Feit?!

Het feit dat hij in de jeugd uitblonk met "heerlijke passes en looplijnen" wil nog niet zeggen dat hij dit op profniveau(pl) ook kan. Waarmee ik niet zeg dat geen goede passing heeft, maar (nog!) niet zo geweldig zoals sommige hier willen doen laten geloven.

Tevens hardstikke leuk dat al die namen die jij noemt zeggen dat hij talentvol is, maar wat had je dan verwacht van team/clubgenoten, dat ze zouden zeggen dat het maar een middelmatige speler is ofzo?!

Nogmaals, ook ik ben van mening dat het een groot talent is, maar niet zo'n uitzonderlijk getalenteerd als wordt gesuggereerd door sommige mensen op VZ.

7 januari 2015 om 14:14

Neen, ik wijs erop dat je hem totaal verkeerd inschat. Inzicht in het spelletje is zowat zijn sterkste kant.

Jij lijkt hem te beoordelen op de weinige minuten die hij dit jaar gemaakt heeft. En het lijkt me dat hij vorig jaar al heeft aangetoond het te kunnen op profniveau. In een rampzalig slecht United was hij het lichtpuntje, op zeer jonge leeftijd en met een schitterende flair.

Ik heb er geen probleem mee dat je een andere mening hebt, maar die moet wel gefundeerd zijn. Bovendien was jouw openingszin dat mensen die 'ja' stemmen op de poll waarschijnlijk niet veel van voetbal kennen, dus je verontwaardiging over mijn opmerking is redelijk misplaatst.

Die mens zegt gewoon dat Januzaj aan de bal hem aan Cruijff doet denken. Hij zegt niet dat ie Cruijff is, noch beter is dan Cruijff.

Toch is dat al heiligschennis. Ja, mensen, echt.

ik vind ook dat adnan meer als aanvallende middenvelder/schaduwspits moet spelen. dan kan je gebruik maken van zijn visie en steekpasses

6 januari 2015 om 20:57

Zijn visie??! Dat is voor eigen succes gaan te pas en te onpas.

Tevens heeft hij helemaal geen bijzondere steekpass, althans niet in de ruimte achter de verdediging.

Deze jongen is zeer getalenteerd. Ik begrijp niet waarom Van Gaal niet zo veel beroep doet op deze jongen. Eén van de lichtpuntjes van vorig seizoen. Als ik Januzaj was zou ik verkassen naar een ander team, waar die wekelijks speelt!

6 januari 2015 om 20:56

En als ik Januzaj was zou ik mezelf nog meer en positief onderscheiden op de trainingen en tijdens de invalbeurten die ik krijg niet geforceerd op zoek gaan naar eigen succes maar gewoon je taak zo goed mogelijk vervullen, dan komt persoonlijk succes vanzelf.

6 januari 2015 om 21:00

Hij zoekt geforceerd naar eigen succes omdat hij het idee krijgt dat hij meer speeltijd krijgt als hij doelpunten maakt. Man utd moet slimmer zijn als dit, of het word weer een Pogba scenario.

Hij lijkt op Cruijff en er zit ook veel van Özil in zijn spelstijl maar hopelijk niet teveel want dat zou willen zeggen dat hij constant wil pasjes geven en niet kan of durft af te werken. Januzaj heeft gigantisch veel klasse, één van de beste spelers van zijn leeftijd - omdat hij nu weinig speelt kun je hem helaas niet de beste noemen.

Maar in het huidige systeem past hij totaal niet. Daarom zou ik hem graag op uitleenbasis naar Everton willen vertrekken, waar Roberto Martinez hem kan kneden. In principe heeft hij geen tussenstap nodig maar als van Gaal met dit systeem blijft spelen gaat het niet. Man U heeft al Rooney of Mata op 10 en op de flanken heb je types als Young en Shaw nodig, lopers en vleugelverdedigers.

qua uiterlijk misschien

Hij kan heel goed zijn, maar is ook nog heel erg wisselvallig. In de toekomst verwacht ik dat hij wereldtop kan worden.

Verder hou ik niet zo van vergelijkingen met legendarische spelers. Dat slaat nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren