Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho voert regels in: 'In dat geval hebben we een groot probleem'

Laatste update:
/

Met José Mourinho valt niet te spotten. Voetballers moeten zijn regels accepteren of anders hebben zij geen toekomst bij de club, zo verzekert de oefenmeester van Chelsea. De ex-coach van onder meer FC Porto en Real Madrid weet dat sommige voetballers van the Blues de afgelopen jaren niet bijster positief in het nieuws zijn verschenen. Dat moet tot de verleden tijd gaan behoren.

"Er is iets wat ik altijd zeg als ik naar een nieuwe club ga en dat zal ik ook zeggen wanneer ik mijn spelers op 8 juli ontmoet", geeft Mourinho zondag in diverse Britse media aan. "Sommige jongens zullen het al eerder van mij hebben gehoord. Deze zin zeg ik altijd op de eerste dag: 'als je een professional bent, je niet egoïstisch bent ingesteld, de club belangrijker vindt dan jezelf en je jezelf honderd procent voor mij, je collega's en de club gaat inzetten, dan zullen we een geweldige relatie tegemoet gaan'."

De voetballers die niet aan deze eisen van Mourinho voldoen, gaan een zware tijd tegemoet. "Als je egoïstisch bent, alleen maar aan jezelf en niet aan de club denkt, het imago niet belangrijk vindt en de supporters in de steek laat, dan hebben we een groot probleem", geeft hij zonder blikken of blozen toe. "Het is dus aan de spelers om te bepalen of de relatie geweldig of niet geweldig zal zijn."

José Mourinho is een man naar mijn hart

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De speelstijl waarmee mourinho's teams meestal spelen ben ik geen fan van, maar deze uitspraak klopt als een bus!

16 juni 2013 om 11:20

Dat zijn spelers dat doen, inderdaad, maar meneer mag zich er dan ook wel zelf aan houden. Bij Madrid is gebleken dat hij zichzelf boven de club plaatst. Of stak hij een vinger in het oog van Tito in belang van het imago van Madrid?

Of deed hij het voor de club, die Casillas absoluut adoreert, om hem op de bank te zetten? Nee. Wat hij zegt, zou ook voor zichzelf moeten gelden niet alleen voor zijn spelers.

16 juni 2013 om 11:33

Dat is nou precies hoe jij het opneemt.

16 juni 2013 om 11:44

Nee, ik ga andersmans mening verkondigen in mijn reactie.

Dat hij over imago begint zullen heel veel leden denk ik op reageren..

Verder heeft hij wel gelijk, ik ben benieuwd hoeveel problemen dit gaat opleveren.

16 juni 2013 om 13:33

Hij heeft zeker gelijk, maar deze uitspraak verklaart ook waarom ik Mourinho zo'n ontzettende kwal vind.

"als je egoïstisch bent, alleen maar aan jezelf en niet aan de club denkt, het imago niet belangrijk vindt en de supporters in de steek laat, dan hebben we een groot probleem"

Mourinho heeft bij Real drie jaar lang niets anders gedaan dan één grote show opvoeren. Hij ging soms respectloos om met tegenstanders. En hij klaagt over dat hij zoveel druk voelde bij Real. Misschien komt dat wel omdat hij daar om gevraagd heeft, met zijn clowneske gedrag. Het imago van de club is ontzettend verslechterd. En over de supporters wil ik het niet eens meer hebben, er zijn misschien twee vakken die hem al die tijd gesteund hebben.

Nee Mourinho, je maakt jezelf belachelijk met deze uitspraak. Misschien dat het wel voor je werkt bij Chelsea omdat daar je hart ligt, maar bij Real heb je altijd compleet het tegenovergestelde gedaan.

16 juni 2013 om 13:42

Inderdaad, daar ben ik het mee eens.
Erg hypocriet.

Maar ondanks dat heb ik hem wel altijd een goede trainer gevonden, maar wat er bij Real is gebeurd ging gewoon over de top...

Prima instelling hoor, maar hilarisch dat hij het over het imago en het belang van de club heeft vlak nadat hij dat van Madrid structureel heeft lopen verpesten. Althans, ik heb Madrid natuurlijk sowieso niet hoog zitten maar het is duidelijk dat dit voor velen een prachtige traditionele (koninklijke) topclub is, wiens imago flink wat deuken heeft opgelopen met 'el Unico' als hoofdtrainer.

Dit toont eens temeer aan dat Mourinho zelden de waarheid spreekt maar gewoon een groot spel speelt. Iets waar je van moet houden om hem te kunnen waarderen. Ik vind het persoonlijk zonde dat hiermee afbreuk wordt gedaan aan het oprechte karakter dat de sport zou kunnen hebben. Voor sommigen is het hun lust en leven en voor anderen een grote business. Dat laatste voert door de instelling van de hoofdrolspelers en de economische belangen steeds meer de boventoon, terwijl de fans hier niets mee opschieten en willen dat de clubs waar ze van houden op eerlijke wijze triomferen. Ach ja, veel mensen die ouder zijn dan ik zeggen dat die tijd voorbij is.

16 juni 2013 om 10:49

Waarom is het hilarisch dat hij dit zegt ? Omdat hij fout/en heeft gemaakt bij Madrid, mag hij dit niet zeggen ? Hij heeft daarvoor het imago van inter, Chelsea en Porto ook niet bschadigd. Het kan toch zo zijn dat hij ervan heeft geleerd. Het zou wat zijn als hij al die punten opnoemt, behalve het imago van de club beschadigen.

16 juni 2013 om 11:09

Bij Porto liep een persoonlijke vete met een voorzitter van een andere club die hem in de periode daarvoor niet wilde aanstellen als hoofdcoach. Hier begon het kinderachtige gedrag al met lange neuzen trekken.

Bij Chelsea vond hij het nodig om bijvoorbeeld bij Arsenal een ererondje te lopen en te klappen naar het bedroefde publiek na een verloren duel. Ook menig strijd is in de persconferenties gevoerd en gerespecteerd trainers werden cynisch beledigd. Het onderonsje met Rijkaard is ook uit deze tijd.

Bij Inter had meneer het tijdens persconferenties geregeld over de wanprestaties van de trainer van Chelsea, nog voordat deze trainer er begonnen was. Evengoed na het vertrek bij Inter. Ook in Italië werd menig onderonsje voor de microfoon met collega trainers aangegaan. Liefst als ze er niet bij waren, de held.

Het Madrid verhaal is alom bekend.

Bij Chelsea vraag ik me af of het hem lukt om het in mijn beleving verbeterde imago van de club te verkloten.

16 juni 2013 om 11:46

P. Guardiola kan jij je naam niet beter veranderen in J.mourinho? In elk artikel over Mourinho gedraag jij je alsof je zijn advocaat bent. Of denk je met deze naam meer groene duimpjes te krijgen ofzo?
Natuurlijk is het hilarisch dat hij dit zegt, bijna elk punt houdt hij zichzelf niet aan.

16 juni 2013 om 12:05

P.guardiola

Buiten hetgeen wat Spionkop al terecht zegt, kun je die 'fouten' niet te licht opvatten. Het lijkt me evident dat hij die acties herhaaldelijk met volle verstand beging. Het schijnt een intelligente man te zien, niet iemand die zich door impulsen of momenten laat leiden. Iemand die bewust bezig is met wat hij doet. Als hij dan bij Madrid zo vaak iets zegt of doet wat eigenlijk niet door de beugel kan of in ieder geval het imago van zijn werkgever beschadigt, dan hoef je dat niet te bagatelliseren. Hij is gewoon weer bezig met een spelletje of is grenzeloos schijnheilig, naïef en hypocriet. Ik vermoed het eerste omdat ik het idee heb dat hij weet waar hij mee bezig is. Zo niet dan is het overduidelijk het tweede, maar dan mag hij zijn fouten bij Madrid weleens erkennen in plaats van altijd maar met droge ogen het slachtoffer uit te hangen. Dat laatste maakt voor mij duidelijk dat hij nimmer oprecht is. Als je iemand in zijn oog steekt om dit vervolgens in de persconferentie te ontkennen en de beste man ook nog eens te beledigen dat ben je bezig met een smerig spel of niet goed snik. Nimmer heeft hij zijn 'fouten' erkend, maar dan wel de moraalridder uithangen die met het imago van een club begaan is? Laat me niet lachen. Als je een fout maakt kun je het toegeven en je verontschuldigen en goede voornemens en bedoelingen uitstralen. Dan kun je nog serieus genomen worden. De cruciale stap van fouten erkennen en ervoor verontschuldigen mist deze oplichter nou eenmaal. Hij doet A wanneer A nodig is en B wanneer B nodig is.

16 juni 2013 om 12:13

Mourinho is al weken uit Spanje en nogsteeds zit hij Estelada en Spionkop dwars haha. Wat een geweldenaar is Mourinho.

16 juni 2013 om 12:36

Wat maakt het nou uit dat hij uit spanje vertrokken is? Hij is met zijn 'geweldige' gedrag nog steeds prominent aanwezig in de voetbalwereld en natuurlijk de media.

Valt overigens wel mee hoeveel hij me dwars zit hoor. Maar als er een artikel over hem verschijnt kan ik daar best mijn mening over geven. Daar is een forum immers voor. Dat mijn mening negatief getint is zal mijn nachtrust niet schaden. Er bestaan wel belangrijkere dingen dan voetbal.

16 juni 2013 om 12:43

type deze keywords in google: Estelada voetbalzone Mourinho.. En dan zie je wat je allemaal hebt gezegd.. Te verschrikkelijk voor woorden.
Je kan dan simpelweg concluderen dat je een hekel hebt aan Mourinho en dat je er nachtmerries van krijgt. Zelfs als hij iets goeds doet (in jou ogen) dan nog moet een kritiek volgen. Dan haal je iets wat hij in het verleden heeft gedaan terwijl het daar gaat het niet eens omgaat.

16 juni 2013 om 12:54

@ Paulista7

ik begrijp dat je de wereld graag indeelt in tegen- en voorstanders, maar zo simpel is het niet. Op elke briljante ingeving van Mourinho volgt nou eenmaal vrij snel de gedachte aan tamelijk schandalige gedragingen. Dat behoort tot het totaalplaatje dat Mourinho zelf het gecreëerd. Ik ben blij dat er nog mensen als Estalada zijn die hun totale mening proberen uiteen te zetten en niet tot genants aan toe proberen iemand te verdedigen omdat hij zo cool overkomt, bij je cluppie zit of toevallig nog een keer een prijsje gewonnen heeft.

Een Trainer met Discipline. Altijd goed om te horen. We zullen zeker een sterk defensieve Chelsea zien met een sterke blok op middenveld , en aanvallers die snel afmaken.

Chelsea titels kandidaat volgend seizoen ?

Ik verheug me echt op het Chelsea van Mourinho! Na Champions League en Europa League gaat Chelsea nu ook weer knokken voor de landstitel!

"als je egoïstisch bent, alleen maar aan jezelf en niet aan de club denkt, het imago niet belangrijk vindt en de supporters in de steek laat, dan hebben we een groot probleem"

Hij beschrijft zichzelf bij Real

on.: Ik heb wel het gevoel dat Mourinho veel volwassener zal zijn bij Chelsea. Hij houdt van Chelsea dus dat is al goed.

16 juni 2013 om 10:50

Of geleerd van de fouten die hi bij Madrid heeft gemaakt. Bij zijn persconferentie stelde hij zich echt netjes op, had het niet verwacht van hem.

We zullen het wel zien he .

16 juni 2013 om 10:58

Ja dat bedoel ik ook. Je leert meer van fouten dan van 'alles' juist te doen. Fouten maken is een leerproces.

Als er eentje is die egoistisch is, alleen maar met zichzelf bezig is, zichzelf meer vind dan welke club ook...en binnen no time een imago om zeep helpt...is dat jawel : jose mourinho...br Ik zou bijna denken dat dit een grap is van hem om dit zo te zeggen...

16 juni 2013 om 10:51

"en binnen no time een imao om zeep helpt" ?

Sorry maar dit baseer je weer omdat dit bij Madrid is gebeurd. Bij zijn vorige clubs heeft hij het Imago niet beschadigd, maar de clubs weer op kaart gezet

We moeten niet zweven in het verleden.

16 juni 2013 om 12:59

Porto is gewoon een Portugese topploeg waar hij op het juiste moment binnenkwam, toen er enorm veel talent aanwezig was. Heeft hij prima gepresteerd.
Chelsea mocht hij opbouwen en spenderen als een maloot. Amper iets opgebouwd.
Inter was niet om aan te gluren, daar heeft hij totaal geen imago voor de club opgebouwd, hooguit het verval uitgesteld.
Real was een ramp, amper prijzen, matig voetbal, imago naar de klote

Tel alles bij elkaar op en ik kom toch echt tot 2x imagoschade en anderhalf keer prima.
Zijn vorige clubs heeft Mourinho niet weer op de kaart gezet.
Je moet niet opeens gaan zweven in het verleden.

16 juni 2013 om 16:13

Het verval utgesteld? Hij heeft de treble gewonnen...

Het is geen man naar mn hart die Mourinho, maar dit heeft hij mooi verwoord en 100% gelijk in!

Dit is een goede reactie van Mourinho. Goed dat hij nu zijn regels zegt voordat hij al begonnen is bij Chelsea. Dus iedereen is nu al gewaarschuwd.

Iedereen heeft toch die regels bij een club? dit deed pep ook toen hij bij barca begon, en ferguson deed dit ook, en de boer heeft dit ook al een keer gezegd voor de camera, dus dit is toch normaal?

alleen brengen de andere managers het niet naar buiten.

jammer dat eze regel niet voor zichzelf geld
overschatte coach met een speelstijl waar niemand van houd

16 juni 2013 om 12:00

Haha hoe durf je hem overschat te noemen.
Heb je zijn prijzenlijst wel eens gezien,

Portugal - FC Porto

Uefa Champions League 1x 2004
Uefa Cup 1x 2003
Portugees landskampioenschap 2x 2003, 2004
Taça de Portugal 1x 2003
Supertaça Cândido de Oliveira 1x 2003

Engeland - Chelsea

FA Premier League 2x 2005, 2006
FA Cup 1x 2007
FA Community Shield 1x 2005
Football League Cup 2x 2005, 2007

Italië - Internazionale

Uefa Champions League 1x 2010
Serie A 2x 2009, 2010
Coppa Italia 1x 2010
Supercoppa 1x 2009

Spanje - Real Madrid

Copa del Rey 1x 2011
Supercopa 1x 2012
Primera Division 1x 2011/2012

Ik ken weinig trainers die bij zoveel clubs altijd presteert.
En dat jij niet van zijn speelstijl houd hoeft niet te betekenen dat niemand ervan houd,
Ik heb genoten van het voetbal van Real Madrid het afgelopen jaar en ik weet zeker dat ik niet de enige was.

16 juni 2013 om 12:52

Je was zeker niet de enige.

ik denk dat het bij een team zoals bij Chelsea met een hoop grootverdieners bij elkaar nodig is dat hij die regels ook invoert. Niet iedereen kan zo maar zijn gang gaan en doen en laten waar hij zin in heeft. Zij zullen zich zowel binnen als buiten het veld moeten gedragen.

16 juni 2013 om 10:54

Sorry voor hierboven, ik vind dat mou mou het heel verstandig doet en zo ook een teamverband kan creeren

De voetballers die niet aan deze eisen van Mourinho voldoen, gaan een zware tijd tegemoet. "als je egoïstisch bent, alleen maar aan jezelf en niet aan de club denkt, het imago niet belangrijk vindt en de supporters in de steek laat, dan hebben we een groot probleem",

deze zin is wel behoorlijk hypocriet. dit is haast een omschrijving van zijn werkwijze bij madrid in het laatste jaar.

maar mourinho verdient wel een nieuwe kans zoals elk persoon een schone lei zou krijgen.

16 juni 2013 om 12:23

Mourinho zette Casillas aan de kant omdat ie zwak presteerde. Wat heb je nog tegen hem? Het feit dat hij niets provocerends meer deed op het veld? Het feit dat al zijn woorden zwaar werden verdraaid door geïrriteerde Spaanse pers die hun basisdoelman op de bank zagen zitten?

Het waren net de spelers of hun entourage die zich er niet aan hielden:
- Ronaldo die zijn 'verdrietig zijn' per se moest uitten in daden en woorden
- Ramos die het bankzitten van Ozil meteen moest bekritiseren door een truitje van Ozil aan te doen
- Pepe die zijn eigen bankzitten niet kon verkroppen en maar even mee ging doen met de rest en zijn coach ging bekritiseren voor de situatie van Casillas
- Casillas' vriendin..

16 juni 2013 om 12:36

cassilas verdient toch iets meer krediet na al die jaren trouwe dienst.

16 juni 2013 om 12:58

Jullie snappen het echt niet he? Jullie geven al het schuld aan Mourinho, maar ik vind dat Mou het juiste heeft gedaan. Nou en Casillas was jaren lang eerste doelman, dat betekent niet dat hij mag doen wat hij wilt. Als Casillas een echt professional was zou hij de strijd aan gaan met Diego Lopez en net als Ozil zijn basis plaats terug pakken. Het was niet Mourinho die zich belangrijker vond dan de club, maar spelers als Casillas, Ronaldo, Ramos en Pepe.

16 juni 2013 om 21:16

@belgie:

Dat verklaart jouw reactie nog niet. Je zegt dat Mourinho in het laatste jaar volledig egoïstisch was, niet aan het imago dacht, niet alles deed in het belang van de club,..

Je mag dan nog misschien vinden dat hij meer krediet verdient, je reactie slaat nog op niet veel.

Het decor van mijn favoriete soap serie is verplaatst naar London. Waarom roept hij dit in de media, dit hoort hij toch gewoon binnenskamer te houden. Benieuwd wie het eerste slachtoffer gaat worden van zijn "regeltjes" die blijkbaar niet voor hem gelden/golden.

Mourinho is apart maar hij weet altijd waarom hy iets zegt of doet, als hy je coach is moet je gewoon winnen en chelsea gaat dit jaar terug komen denk ik, ik schat t utd van moyes niet beter in als een team van mou

Geen speld tussen te krijgen. Jammer dat je van Mourinho vaak de indruk krijgt dat hij zichzelf wél belangrijker vindt dan de rest van de wereld.

Beetje hypocriet hoor, meneer is zo egoïstisch als wat en denkt aan zijn eigen imago. Daarnaast laat hij Ronaldo dat wel zijn hoe bedoel je hypocriet? En ja Ronaldo is een wereldster maar dan vind ik als je zulke praatjes hebt je geen uitzondering mag maken

Dat werkt toch bij iedere voetbalclub zo! Niemand is groter dan de club, en de beslissingen van de trainer moet je accepteren. Alhoewel ik bij sommige trainers ernstige bedenkingen heb over hun voetbalinzicht.

Maar Mourinho staat bij Chelsea in ieder geval bekend als een geliefde trainer onder zijn spelers, zijn spelers gingen altijd voor het vuur voor hem. Destijds bij Chelsea speelde hij fenomenaal countervoetbal met Duff, J.cole, Gudjohnsen en Drogba.

Nu heeft hij met Hazard, Mata en Oscar meer techniek en flair in de ploeg zitten. Er zullen wel van een aantal spelers afscheid genomen moeten worden. Ba of Torres, sowieso een van beide. Lukaku moet een kans krijgen na zijn 17 Pl-goals en is er zeker klaar voor.

Hoop dat Nathan Ake volgend seizoen op redelijk wat speelminuten mag rekenen als verdedigende middenvelder.

Mocht Chelsea na het Ek-21 nog niet overtuigd zijn van het talent van Isco, die is voor een aardig mooi prijsje op te pikken in Malaga!! Zou met Hazard en Mata een supertrio kunnen vormen. Maar dat zal er met de komst van Schurrle wel niet in zitten helaas.

Hoezo wordt deze reactie niet verwijderd, dit is gewoon haatdragend.

Mou is echt een held de beste in de wereld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren