Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho selecteert drie Ajacieden en ‘koning’ Van Dijk in dreamteam

Laatste update:

José Mourinho heeft zondag zijn droomelftal samengesteld van het afgelopen Champions League-seizoen. De clubloze manager kiest voor liefst zes spelers van Liverpool, dat de prestigieuze prijs zaterdagavond op zijn naam schreef. Ajax is met drie spelers vertegenwoordigd in de denkbeeldige ploeg die Mourinho voor RT heeft samengesteld.

Verrassend genoeg heeft Cristiano Ronaldo, met wie Mourinho samenwerkte bij Real Madrid, geen plek. De oefenmeester zegt enkel voor spelers te kiezen die in de halve finales stonden. "Sommige spelers hebben fantastische dingen laten zien, maar het lijkt me eerlijk om alleen spelers te kiezen die de halve finale hebben bereikt", geeft hij aan. Voorin is wel plek voor Lionel Messi, die met Barcelona in de halve finale sneuvelde tegen Liverpool. "Ondanks de teleurstellende returnwedstrijd op Anfield kies ik voor Messi. Geen Ronaldo, ondanks de geweldige comeback tegen Atlético Madrid."

Het dreamteam van José Mourinho van het afgelopen Champions League-seizoen.

"Hij stond niet in de halve finales en Messi wel. Hij deed het geweldig in de eerste wedstrijd tegen Liverpool", stipt Mourinho aan. De Portugees kiest achterin voor een Nederlands duo: Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. "Van Dijk is een koning met een grote persoonlijkheid. Positioneel is hij een absolute topspeler", vindt Mourinho. "De Ligt is heel jong, maar een uitstekende aanvoerder voor Ajax. Hij heeft geweldige wedstrijden gespeeld en belangrijke doelpunten gemaakt. Hij hoort bij de beste spelers van dit Champions League-seizoen.''

Op het middenveld ruimt Mourinho een plek in voor twee Ajacieden. "Ik ga voor Frenkie de Jong en Donny van de Beek van Ajax. Dat zijn ook jonge spelers, die een mooie toekomst voor zich hebben. In de uitwedstrijden tegen Real Madrid en Juventus hebben ze laten zien over karakter te beschikken", aldus de trainer. De overige spelers in zijn elftal zijn Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Christian Eriksen, Mohamed Salah en Sadio Mané. Eriksen is de enige afgevaardigde van verliezend finalist Tottenham Hotspur.

Ben je het grotendeels eens met de keuzes van José Mourinho?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hierom heeft de special one verstand van het spelletje, valt geen speld tussen te krijgen. hopelijk zien we de special one komend seizoen aan het roer bij een topclub, we moeten weer iemand kunnen haten

edit: behalve eriksen, dat is bullshit

2 juni 2019 om 23:56

Inderdaad, je edit is wel op zijn recht, Eriksen is echt door de mand gevallen vind ik

3 juni 2019 om 00:05

hoop niet dat real hem haalt, dat lees ik regelmatig, vind hem niets toevoegen. te anoniem, geen flair.

3 juni 2019 om 00:45

Ipv Eriksen had die beter voor Fabinho kunnen gaan. Die heeft beter gepresteerd.

Waaaw geen Ronaldo,
Die gaat boos worden.

Even serieus.
Ik heb het gevoel dat zulke mensen alleen speler selecteren omdat zij de halve en finale hebben gehaald. .
Men kijkt totaal niet naar hoe een speler is.

Salah was dit jaar absoluut minder dan vorig jaar.
Ik zou hem zeker vervangen met Ronaldo.

Van de Beek vind ik ook niet zo waaaw.
Maar goed.

Dit doet me ook denken aan ballon d'Or.
Als heb je hele seizoen slecht gespeeld doet er niet toe. Speel 2 goede wedstrijden in de CL en jij wint de ballon dor.
Z

2 juni 2019 om 23:59

Lees de tekst even aub. Er staat letterlijk in de tekst dat Mourinho zijn team alleen op basis van spelers uit de halve finales heeft gekozen.

3 juni 2019 om 00:22

Gelukkig is het maar jouw mening Danny-10.
Lastig he, Goed lezen? Doet zeker pijn aan je ogen om die namen te zien,? Tja, dan word je verblind om goed te lezen.

Wel een mooi compliment van Mourinho.

3 juni 2019 om 00:29

Lees ff iets voordat je post!

Hahaha van de Beek. Nu begrijp ik dat die Mourinho nog steeds geen nieuwe club heeft.

2 juni 2019 om 23:48

klopt het is een matige trainer. jij bent ook die gozer die vindt dat seedorf de bepalende man van milan was, met pirlo, kaka, maldini en sheva in hetzelfde elftal toch

2 juni 2019 om 23:59

En jij die gozer die Seedorf een waterdrager vindt die elke bal inleverde bij Pirlo en Kaka. Waarom kreeg Seedorf dan in 2007/2008 de prijs voor Beste Middenvelder van dat seizoen; ja de beste van alle middenvelders en niet Pirlo of kaka waar hij volgens jou alle ballen bij inleverde...

3 juni 2019 om 00:06

ik heb hem nooit waterdrager genoemd. ik noemde hem een legend, maar niet de bepalende speler van milan

3 juni 2019 om 00:07

@bochherief, dat was Seedorf ook. Had skutsjesilen dan goed gezien. Jij doet net alsof Pirlo de man was in Seedorfs toptijd bij Milan maar hij stond toch echt in Seedorfs schaduw. Absolute legende en op het middenveld de grote baas. Kaka, Shevchenko, en Inzaghi zullen allemaal beamen dat het in die tijd bij Clarence begon. Strijder, afstands schutter, fenomenale passer. Jij doet net alsof ie een waterdrager was. Dat is je reinste geschiedvervalsing.

2 juni 2019 om 23:49

En weer een Nederlander die Van de Beek omhoog schrijft....

3 juni 2019 om 00:09

Laten we hopen voor van de Beek dat er een buitenlandse club trapt in de hype rondom die jongen. Helaas vrees ik dat de scouts in het buitenland niet gek zijn. Ook bij Ajax weten ze dat je op de 10 positie veel meer moet kunnen. Van de Beek mist de snelheid en heeft geen actie is niet creatief. Zet daar Odegaard, Noa Lang, Malen of Bergwijn en Ajax is meteen 1 of 2 klassen beter. Deze jongen profiteert alleen maar van het echte talent om hem heen. Het is namelijk geen Mathijs of Frenky. Dat zijn echte grote talenten.

3 juni 2019 om 00:31

Grappige is ook dat hij niet op 10 staat.....

3 juni 2019 om 09:49

Haha grapjas. De spelers die je noemt hebben allemaal minder bereikt en minder bewezen dan Van de Beek. Die zijn al niet 1 of 2 klasses beter individueel, laat staan dat ze heel Ajax 1 of 2 klasses beter maken dan het elftal dat op een haar na de CL finale heeft gehaald.

Donny is imo idd een minder uniek talent dan Matthijs en Frenkie, maar daarmee leg je de lat ook wel heel hoog. In de CL was hij zeker één van de beste spelers aan de kant van Ajax, dus ik snap best de keuze van Mourinho hier.

3 juni 2019 om 12:03

Haha. Als je Donny nu nog steeds onderschat heb je niet alleen totaal geen zicht op het spelletje maar ook een enorm bord voor je kop. Hij is zeer creatief en kan acties maken in de combinatie. Hij is inderdaad niet de snelste maar dat was bijvoorbeeld Litmanen of Zidane ook niet. Messi is ook niet de beste kopper. De spelers die jij hebben misschien een betere passeeractie maar dat soort spelers zijn effectiever vanaf de flank. Ze missen het overzicht wat belangrijker is op zo'n centrale positie. Donny zal aan het eind van zijn carrière niet in het rijtje Pele, Maradona, Cruijff komen te staan, daar mist hij de elegantie voor. Maar dat hadden mannen als Lahm, Mattheus en Scholes ook niet. En die hebben een prijzenkast waar je u tegen zegt.

3 juni 2019 om 05:44

Begrijp je de keuze voor van de Beek niet? Een middenvelder die drie goals maakt en twee assist geeft in de CL, dat is gewoon grote klasse. Er zijn niet zoveel middenvelder die beter gepresteerd hebben.

3 juni 2019 om 08:08

Voel je vrij om te solliciteren bij topclubs voor een baantje hé, aangezien het allemaal zo makkelijk is.

Donny heeft het goed gedaan in de laatste wedstrijden in Europa,maar als frenkie en ziyech volgend jaar weg zijn en hij meer de kar moet trekken en mischien meer het gevoel gaat krijgen dat hij meer moet doen,dat hij dan door de mand gaat vallen....

Eriksen serieus? Die heeft echt geen goede CL-campagne gespeeld. Vooral zn wedstrijden tegen Ajax waren echt bagger en de finale was ook niks. Tegen City heb ik hem ook nauwelijks gezien en eigenlijk in de wedstrijden tegen PSV ook niet. Die andere wedstrijden kan ik me niet echt herinneren maar hij hoort in ieder geval niet in dit team te staan.

3 juni 2019 om 05:46

Toch heeft Eriksen twee goals gemaakt en vier assists geven in de CL dit jaar. Hij valt wellicht niet zo op, hij oogt vaak wat flegmatiek maar toch prima cijfers voor een middenvelder.

3 juni 2019 om 12:20

Tegen City was hij ook echt verschrikkelijk slecht. Zijn oliedomme balverlies leidde de 5-3 van Sterling in. Omdat de var deze nog goal afkeurde en er wel meer krankzinnige dingen gebeurde die pot is Erikssen gespaard gebleven. Als Aguero daar niet net aan buitenspel zou hebben gestaan was hij de zondebok van Tottenham geweest.

Het ergste is nog wel dat als Mourinho deze namen in zijn selectie had zitten, hij deze opstelling never en nooit het veld zou opsturen.

3 juni 2019 om 05:48

Dat weet je niet, een coach is afhankelijk van zijn selectie. Als je weinig aanvallend ingestelde speler hebt die goed zijn in kort combinatie voetbal, dan kies je een andere tactiek. Bij Chelsea heeft Sarri geprobeerd om het voetbal te spelen dat erg goed bij de keuze van Mourhino zou passen echter het zag er niet uit en liep erg stroef, de spelers waren er niet geschikt voor.

4 juni 2019 om 23:54

Nauurlijk weet je dat wel, we hebben hem lang genoeg kunnen zien als trainer. Dit middenveld had hij nooit opgesteld, hij moet altijd een breker hebben in zijn opstelling en het liefst nog een behoudende speler ernaast. Inter (cambiasso en Motta), Real (diarra,
khedira en Xabi), Chelsea ( Matic, Mikel, Ramires, Essien, Makalele). Bij United haalde hij zelfs Matic ervoor. Dat is nu eenmaal zijn spel, Mourinho heeft als coach natuurlijk ook genoeg overwicht opgebouwd om invloed te hebben op de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren