Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho reageert voor het eerst sinds ontslag: ‘Dat is geen nieuws meer’

Laatste update:

José Mourinho heeft donderdag voor het eerst sinds zijn ontslag bij Manchester United een uitgebreid interview gegeven. De 55-jarige Portugees is niet van plan om zijn loopbaan als trainer een halt toe te roepen. “Ik zit al heel lang in het voetbal, maar ik ben te jong om te stoppen. Ik wil blijven coachen. Ik hoor in het topvoetbal thuis, dus daar zal ik in actief blijven”, verzekerde de tijdelijke analist van televisiezender beIN SPORTS.

Mourinho is tijdelijk ingehuurd om de wedstrijden van de Azië Cup van deskundig commentaar te voorzien. De Portugees werd door Manchester United verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten. Bovendien was er vanuit de buitenwereld veel kritiek op zijn defensieve speelwijze. “Het is heel makkelijk om goed te voetballen en niet te winnen, het is heel makkelijk om achter een bepaalde speelstijl te staan en geen resultaten te behalen. Imago is één ding, maar winnen en resultaten behalen is een ander.”

“We leven momenteel in een tijd waarin een coach in zijn eentje niet genoeg macht meer heeft om daarmee om te gaan en soms een confrontatie te hebben met spelers die misschien niet professioneel genoeg zijn”, stelde Mourinho, die naar verluidt een geheimhoudingsverklaring met Manchester United heeft getekend. “Al het goede wat ik met spelers heb gedaan, is geen nieuws meer. Het is alleen maar nieuws als er problemen zijn. En in het moderne voetbal zijn er problemen tussen de coach en de speler.”

Mourinho stelde ook dat ‘mensen niet weten wat er achter de schermen gebeurt’ bij een topclub als Manchester United. "Een club moet heel goed georganiseerd zijn om met alle situaties om te kunnen gaan die het huidige tijd met zich meebrengt." Na het gedwongen vertrek van Mourinho opteerde de clubleiding voor de tijdelijke aanstelling van Ole Gunnar Solskjaer, die zes zeges in zijn eerste zes duels boekte: vijf Premier League-zeges en een FA Cup-overwinning. De ploeg staat echter nog steeds zesde in de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal allemaal best.
Maar Mourinho is toch echt wel de eindverantwoordelijke voor het spel wat er op de mat gespeeld wordt.
Nu zijn er resultaten met beel beter een aanvallend spel.
Ja tegen de Spurs kwam United goed weg.
Maar onder Mourinho zouden ze van begin af aan in de eigen zestien leunen. Met 20 doelpogingen tegen. En hopen op een counterttje. Nu zit er al meer voetbal in. Dan alleen de lange ballen die onder Mourinho gehanteerd werden.
Met hetzelfde spelers materiaal. In een paar weken tijd. Krijgt OGS het wel meer voor elkaar.

Na de goede tweede plek van vorig jaar. Had ik goede hoop voor dit seizoen. Maar het werd minder en minder. Vooral die negatieve sfeer die rond om United hing.
Nu stralen ze meer uit.
Is het leuker om naar te kijken.
En is er meer vertrouwen bij de spelers, de staf, bestuur en supporters

18 januari 2019 om 09:03

Dat de magie tussen Mourinho en United op was, lijkt me duidelijk. Toch verwacht ik dat Mourinho in de zomer weer een topclub aan de haak slaat. Neig zelf te zeggen dat het wederom een oud club van hem gaat worden, ergens in Madrid of Milaan.

Ik kan mij dit goed voorstellen. Die man kan ook het beste even een jaartje rust nemen en dan ergens in Italië aan de slag. Ik zou hem graag bij Inter terug willen zien, ik denk dat dat simpelweg een veel betere match is dan ergens waar erg aanvallend voetbal wordt verwacht.

18 januari 2019 om 02:26

Mee eens. Misschien moet Mourinho net iets onder de top spelen bij een team waar niet heel aanvallend voetbal wordt gevraagd. Dan kan hij waarschijnlijk nog wel een keer zijn kwaliteiten laten zien. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen.

18 januari 2019 om 03:04

Bij inter zullen ze op dit moment wel tevreden zijn lijkt me.

Italië is een optie, maar wat me ook wel wat lijkt voor Mourinho is Valencia. Marcelino staat onder druk. De directie is deze week op het matje geroepen in Singapore, wat over het algemeen niet positief is. Valencia is gewend om vanuit de omschakeling te spelen, dus kan Mou daar op zijn manier punten pakken.

Brengt hij ze terug naar de top in Spanje, dan heeft hij weer behoorlijk wat krediet verdiend.

Benieuwd of Mourinho ooit nog een hoofdprijs gaat winnen. Hij heeft na de mindere periode in Madrid en na het falen in Manchester toch wel een deuk opgelopen. Hij heeft laten zien niet om te kunnen gaan met grote teams waar je aanvallend moet spelen of extreem grote aanvallende talenten. Mourinho heeft een team nodig met topverdedigers en spelers die zich in dienst willen stellen voor het elftal. Weet niet zo goed waar die nu zou passen. Zijn speelstijl is misschien een beetje achterhaald. Misschien 1 van de clubs uit Milaan?

17 januari 2019 om 22:16

Falen in Manchester zou ik het niet zo zeer willen noemen. Het was simpelweg geen goed en passend huwelijk. Het is ook vreemd dat een club die schijnbaar aanvallend voetbal wil zien zo'n trainer contracteert. Immers is het een bekend verhaal dat Mourinho verdedigend voetbal prefereert en dat zal ook niet veranderen denk ik.

17 januari 2019 om 22:28

Falen zeker niet.
Hij heeft United afgelopen seizoen naar de tweede plek geloodst.
Hij heeft in het verleden wel laten zien om een stabiele club ervan te maken.
Voor Mourinho, onder Moyes en LVG, was het echt helemaal niks.
Toch prijzen binnen gehaald. Alleen werd die lijn omhoog niet meer ingezet. En werd het slechter

Het klikte gewoon niet met de spelers en de manier van spelen.

Maar als je als coach elke keer zoveel doelpogingen tegen krijgt, resultaten uitblijven, en het spel niet beter wordt. (Ook tegen veel mindere goeie tegenstanders) Moet je toch gaan bedenken voor iets anders.
Ergens in Italië zal hij goed passen.
Maar daar willen de teams ook steeds meer aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen.

17 januari 2019 om 22:37

Falen zou ik het zeker wél noemen! Van Mourinho's kant niet zozeer(je weet wat je in huis haalt). Maar de aanstelling van Mourinho was een hele grote fout van de clubleiding. Zoals dat met Louis van Gaal in iets mindere mate het geval was. Zoek toch gewoon een trainer die qua filosofie bij de club hoort en niet iemand die er enkel en alleen voor zichzelf zit(Mourinho en Van Gaal). Het heeft de club meer (imago)schade dan plezier gebracht

17 januari 2019 om 23:48

Precies dat inderdaad. Hij moet en heeft gewoon moeite een absolute topploeg te coachen. Hij moet terug naar Inter, ik denk dat hij het daar weer geweldig kan gaan doen. Inter is ook op de weg terug en heeft wat centen te besteden.

Hij heeft maar een tacktiek en die tacktiek duurt 2 jaar en daarna gaat het slecht en word hij ontslagen.
Een soort tweede aad afkoop.
Alleen verdient mourinho ze beter.

“het is heel makkelijk om goed te voetballen en niet te winnen, het is heel makkelijk om achter een bepaalde speelstijl te staan en geen resultaten te behalen. Imago is één ding, maar winnen en resultaten behalen is een ander.”

Dit zou nog wat hout snijden als hij veel won, maar dat was bij United helaas niet het geval. Dus snap zn punt hier niet echt.

Benieuwd of hij trouwens echt zo'n nda met enorme boete had waar we over lezen, zoals van Gaal blijkbaar ook had. Dit lijkt me namelijk voldoende reden om eens te onderzoeken of ze actie kunnen ondernemen. Al noemt hij geen club of speler, iedereen begrijpt wat hij hier zegt.

17 januari 2019 om 23:15

Uhmm, United haalde onder zijn bewind meer punten dan welke club dan ook, op City na.
United haalde dus wel redelijke resultaten onder hem hem...
Was United ook daadwerkelijk de op 1 na sterkste ploeg bij zijn aanstelling?

Klopp en Poch veranderen blijkbaar de wereld bij hun clubs, maar hebben gedurende hun periode minder punten gepakt.
Verder heeft hij in 2 jaar tijd een EL gewonnen, een League Cup, Fa Cup finale gehaald, 2x op rij KO fase CL ( na 2 jaar op rij niet een CL voetbal)

En mss nog wel het knapste van allemaal: hij werd 2e met dat United.
Normaal ben ik niet zo van de als- theorietjes, maar ALS City niet zo n uitzonderlijk seizoen had gedraaid, was United dus gewoon kampioen geworden. Als je bedenkt waar ze stonden op het moment van zijn aanstellen...tja..

18 januari 2019 om 06:50

@monique Ik zeg niet dat Mourinho niets verbeterd of bereikt heeft. Althans, zo bedoelde ik het niet. Maar feit is wel dat de resultaten niet overweldigend genoeg zijn geweest om alles te kunnen rechtvaardigen.

“We leven momenteel in een tijd waarin een coach in zijn eentje niet genoeg macht meer heeft om daarmee om te gaan en soms een confrontatie te hebben met spelers die misschien niet professioneel genoeg zijn”

Aldus het toonbeeld van professionaliteit Mourinho, die mensen uitscheld voor o.a. hoerenzonen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren