Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho: ‘De Bruyne kon het niet aan om te vechten voor zijn plek’

Laatste update:

Kevin De Bruyne wordt stevig in verband gebracht met een megatransfer van tachtig miljoen euro naar Manchester City. De sterspeler van VfL Wolfsburg is geen onbekende in Engeland; in het verleden stond hij al onder contract bij Chelsea. Daar kon hij het niet bolwerken en in januari 2014 werd hij verkocht door manager José Mourinho. De Portugees zou het mooi voor De Bruyne vinden als de Belg terugkeert naar de Premier League.

/

“Ik ben blij voor hem, want hij is een goede jongen. Ik wilde hem graag bij Chelsea houden, maar hij kon het niet aan om te vechten voor zijn plek in een competitieve selectie. Hij vertelde dat het niet zijn persoonlijkheid was om te vechten voor een plek. Hij wilde in een ploeg voetballen waar hij zeker was van speelminuten”, legt Mourinho uit aan de Engelse media.

“Ik zei tegen hem: ‘Dit is Chelsea. Je bent jong en we hebben Eden Hazard, Juan Mata, Willian en André Schürrle’. Ik kon hem dus geen basisplaats garanderen”, gaat Mourinho verder. Ook op de training maakte De Bruyne volgens de coach geen beste indruk. “Hij trainde niet goed en ik vroeg meer van hem. Toen zei hij dat hij niet meer kon geven, dat dit zijn manier was. Ik accepteerde dat het zijn mentaliteit was en besloot hem te laten gaan. Het was een fantastische deal voor Chelsea: we kochten hem goedkoop en verkochten hem voor veel geld.”

Kevin De Bruyne had meer kansen moeten krijgen bij Chelsea

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ja Mourinho, los van of het waar is wat hij zegt, feit is toch echt dat Chelsea hier simpelweg een fout heeft begaan. Tuurlijk had Chelsea ook niet kunnen weten hoe goed De Bruyne zou worden, maar dat doet niet af aan het feit dat Chelsea zich nu wel achter de oren zal krabben. Ik zie De Bruyne wel - al dan niet nog dit jaar - naar City gaan en daar de pannen van het dak spelen. Dat zou gewoon pijnlijk zijn voor Chelsea.

24 juli 2015 om 11:44

Chelsea heeft absoluut geen fout gemaakt, wat een onzin. Op basis van wat Mourinho hier schetst zou het debiel zijn om De Bruyne te behouden.
Overigens is de selectie nu perfect in balans en is De Bruyne niet eens nodig.

24 juli 2015 om 15:52

Je kan inderdaad moeilijk zeggen dat de landskampioen een fout heeft gemaakt, zeker niet met zo'n middenveld. Zou echter KDB wel graag in mijn team hebben, wie niet, dus jammer is het wel. Het is wel heel begrijpelijk dat ze hem laten gaan dat wel.

Overigens door deze titel lijkt t net of Mourinho kritiek op hem uit wat uit de rest van het verhaal niet echt blijkt. Typisch weer...

24 juli 2015 om 13:02

Wat een onzin, KDB is altijd wel getalenteerd geweest en leek het er altijd wel op dat het er uit zo komen maar paste gewoon nooit in de systeem van Mourinho. Mata die nota bene Chelsea's beste speler was de twee seizoenen daarvoor was ook zo'n geval, bleek niet bereid te zijn om te concurreren met andere topspelers en dan is een verkoop gewoon de beste oplossing voor beide partijen. Niks mis mee als je als Chelsea zijnde een mooi bedrag krijt en de desbetreffende speler een club vind die bij z'n eigen ambities en doelstellingen past.

24 juli 2015 om 17:37

De Bruyne wil voetballen, iets wat je bij Chelsea alleen de 1e helft van het seizoen doet

24 juli 2015 om 18:52

@swaziaat

Niet zo dom lullen als je niet weet waar je het over hebt.

Of je kneed de bescheidenheid van een jonge Belgische knul (niet bepaald borstkloppers over het algemeen) tot een wapen die je kan gebruiken. "dit is Chelsea" is als trainer wel heel makkelijk. Maar Mourinho is een manager. Geen trainer. En dat is prima. Al siert het de man net wat minder dan de manager die ook kan trainen. (saf, Van Gaal, Guardiola etc etc.) Prijzen zeggen best wat, maar niet alles.

En dan de geldkoe benadrukken.. als je bij Chelsea zit.. verschuilen achter Ffp..really..?

24 juli 2015 om 10:30

De Bruyne is niet per se een typische belg hoor.

24 juli 2015 om 10:38

Ik vind de Bruyne juist helemaal niet zo bescheiden als jij doet voorkomen.

24 juli 2015 om 10:58

Hij ziet er bescheiden uit, maar hij heeft zelf ook eens toegegeven dat hij zich meer 'nederlander' voelt dan Belg ( in de zin van dat Nederlanders recht voor hun raap zijn en Belgen vaak ergens omheen draaien).
On topic: Chelsea heeft hier een geweldige speler laten gaan. Tot nu toe heeft ie goede keuzes gemaakt en dat heeft hem gebracht tot een gewilde voetballer..

Destijds vond ik dat hij niet de speeltijd kreeg die hij verdiende, gelukkig is het toch nog goed gekomen met hem. Zou hem wel weer in Engeland willen zien bij City bijvoorbeeld want ik volg de Premier League beter dan de Bundesliga.

Hier mag Manchester United voor mij ook wel 80 miljoen voor uit geven. De jonge versie van Robben.

24 juli 2015 om 09:35

De Bruyne en Robben zijn totaal verschillende spelers

Om dit nou in de media te roepen is nergens voor nodig. Chelsea en De Bruyne is geen goed huwelijk gebleken. Om nou te zeggen dat hij niet goed trainde en niet voor zijn plaats wou vechten hoeft niemand te weten.

24 juli 2015 om 09:47

hij was toen 21/22 en redelijk blue. dan is het wel een beetje logisch dat je niet lekker in je vel zit met bullebakken als Terry en Mourinho. Eigenlijk zegt Mourinho dat hijzelf niet flexibel genoeg is oom zo'n ventje om te vormen/bij te schaven.

24 juli 2015 om 11:02

Je bedoeld bleu opv blue?? Blue is blauw maar als je doelt op hun bijnaam, The Blues, dan zeg ik niks
Maar je hebt gelijk dat Mourinho niet flexibel of de tijd in jonge talenten wilt steken om iets op te bouwen, waar de club op kan voortborduren..

24 juli 2015 om 17:28

Haha bullebak Terry? Terry probeert iedere speler comfortabel te laten voelen en dar geld ook voor de jeugdspelers. hij gaat vaak naar de wedstrijden naar de jeugd en praat direct vaak met nieuwe aankopen.

24 juli 2015 om 10:32

ik heb op dit forum al meermaals weergegeven dat er echt wel problemen waren met KDB bij chelsea .....

mourinho heeft enkel gereageerd op een vraag en daar heeft hij heel diplomatisch op geantwoord , mooi zo , ....je moet niet echt het hele verhaal over wat er mis is gelopen met KDB en enkele ervaren teammaats, in de pers smijten , gewoon netjes een heel rustige omschrijving van het probleem zonder er echt diep op in te gaan .... uiteindelijk is dit beter voor iedereen en misschien nog beter voor KDB himself .

verder vind ik het heel spijtig dat het zo gelopen is want ik was een fan van KDB , die ik leren kennen heb toen hij nog in de jeugdreeksen speelde in België.... toen was ik al verwonderd over dit ventje maar ook toen had hij al een probleem wanneer het niet ging zoals hij het wou ..
ik vind het tenslotte ook heel spijtig dat dit probleem echt niet kon onderdrukt worden of opgelost worden, maar om problemen op te lossen moet je natuurlijk ook de oorzaak erkennen .... en dat blijkt dus net het grootste probleem te zijn bij KDB .

Wow, wat een steek in de rug geeft Mourinho hier! Als je tussen de regels door leest zegt hij eigenlijk: De Bruyne had geen mentaliteit.

Toch wel een inschattingsfout denk ik zo. Als je geen topsport mentaliteit hebt kom je er volgens mij gewoon niet in de top van het profvoetbal.

80 mln voor de Bruyne is denk ik wel wat veel. Op zijn positie zijn betere spelers te vinden, maar het is natuurlijk wat de gek ervoor geeft.

Mourinho ligt gewoon onder vuur en verdedigt zich. Hij heeft De Bruyne gekocht voor 10 mij en verkocht voor 22, terwijl nog geen 18 maanden later De Bruyne bijna 60 milj netto kan opbrengen voor Wolfsburg. Dan heb je sportief maar vooral zakelijk zwaar gefaald. En daarvoor krijgt hij nu enorm veel kritiek en dit is zijn verdediging. Beetje flauw en zwak maar iets anders heeft hij niet.

24 juli 2015 om 09:49

Hoezo ligt hij onder vuur? Bij Chelsea was hij nog niet klaar voor een basisplaats. Bovendien is Oscar meer een speler voor Mourinhos systeem dan De Bruyne. Tuurlijk is De Bruyne beter, maar het is niet zo dat Chelsea zonder hem veel zwakker is. Ook zonder De Bruyne heeft Mourinho succes met Chelsea.

24 juli 2015 om 09:52

Hij krijgt dezer dagen heel veel vragen en kritiek ivm De Bruyne omdat die elke dag op de voorpagina's staat met 80milj achter z'n naam. Dat bedoel ik met dat hij onder vuur ligt.

24 juli 2015 om 16:53

@anversois

Nee, hij krijgt die vragen gesteld omdat KDB al meerdere malen hiervoor zich heeft uitgelaten over z'n verhouding met Mourinho en het gebeuren achter de schermen over waarom het uiteindelijk tot een permanente breuk is gekomen volgens hem. Men heeft nu alleen zijn kant van het verhaal gehoord, dus is het niet meer dan logisch dat de media nu ook over de standpunt van Mourinho willen te weten komen. Het is eerder laf dat KDB hier als nog door ging met het modder gooien, Mourinho hoorde je na zijn vertrek geen commentaar meer over hem leveren.

Dat onder vuur liggen waar je het over hebt is niks meer dan onzin. Dat KDB niet wou concurreren is zijn probleem, Chelsea heeft gewoon naar behoren gehandeld door een ontevreden speler gehoor te geven aan z'n wens in plaats van hem tegen zijn in bij de club te houden. Dat zakelijke falen waar je het over hebt is al helemaal belachelijk als je ziet hoe we het dubbele voor hem gevangen. Dat hij nu het drievoudige kan opleveren voor Wolfsburg mocht City langskomen is buiten de bereik van Chelsea, KDB had net zo goed een bagger seizoen gedraaid en had je hem (bij wijze van spreke) niet eens voor de helft van het bedrag waar voor Wolfsburg hem haalde kunnen dumpen. Kortom, zulke ontwikkelingen die achteraf te pas kwamen heeft Chelsea gewoon niets mee te maken en niet langer meer binnen het bereik van de club.

24 juli 2015 om 16:53

Dat noemen ze ook niet falen, maar een kleinere winstmarge. Daarnaast kwam matic ervoor terug, ik moet er niet aan denken dat we hem anders misschien niet aangetrokken zouden hebben.

24 juli 2015 om 10:38

mourinho heeft de bruyne helemaal niet naar chelsea gehaald ... de bruyne is aangetrokken bij chelsea in 2012 en mourinho is pas in de zomer van 2013 terug aan de slag gegaan bij chelsea en toen was de bruyne al een jaar onder contract bij chelsea....

er was een groot prolbeem en dit kon niet worden opgelost , dus is er een oplossing gevonden waar alle partijen beter van werden , ook de bruyne, en is hij verkocht en met de opbrengst van deze verkoop is de transfer van matic gefinancierd ...... toch niet slecht dacht ik !

Anders steek je een keer de hand in eigen boezem Mourinho. Zou je ook wel een keer sieren. Bah, wat een walgelijke opmerkingen.
Geef gewoon je fout toe en begin niet te roepen dat hij geen mentaliteit heeft want iemand zonder mentaliteit had het nooit zo ver geschopt bij Wolfsburg. Hij is één van de meest begeerde en meest geweldige voetballers van de Bundesliga. Dat bereik je echt allemaal zonder mentaliteit en vechtlust.. Je hebt gewoon een fout gemaakt Mourinho, hij had jullie verder kunnen helpen in de CL ipv Willian.

Pak je verlies en wees daar eerlijk over. Eerlijkheid is echter niet z'n sterkste punt, anderen in een kwaad daglicht zetten en er zelf beter van worden wel.

24 juli 2015 om 10:47

bij wolfsburg is de bruyne de speler van het team ... alle ballen komen bij hem om de actie op te zetten ....zoals hij het wil ...
bij chelsea was hij één van de spelers en moest vechten om in de basis te staan ...dat is een probleem blijkbaar bij KDB en zonder een persoonlijke bijsturing blijft dit probleem bestaan maar dan moet je dat probleem ook eerst erkennen ....

kijk maar eens naar wedstrijden bij de belgen ... een tijdje geleden wonnen de belgen met 5-0 tegen cyprus .... de bruyne had geen enkele impact op deze wedstrijd , geen assist , geen doelpunt ...wat deed deze jonge kerel na de wedstrijd? terwijl de andere spelers de supporters gingen groeten dook de bruyne briesend de kleedkamer in.... de assistent trainer ging hem halen op vraag van coach wilmots , maar KDB weigerde .....

deze jongen heeft duidelijk een probleem , kijk maar naar zijn wedstrijden , en dan vooral wanneer hij de bal niet krijgt , .... hou hem dan zeker in de gaten naar zijn reacties , verbaal en gesticulerend met de armen.... neen deze jongen is een zeer talentrijk voetballer maar helaas geen teamplayer !

24 juli 2015 om 10:54

Wat je nu allemaal omschrijft, zo is Hazard ook. Toegegeven, Hazard is wel een tikkie beter dan de Bruyne, maar bij België is hij nagenoeg onzichtbaar omdat hij bij Chelsea ook gewend is om de meeste ballen te krijgen.
Dus of het enkel aan de Bruyne ligt, of het onvermogen van Mourinho om een speler met zijn kwaliteiten een belangrijke spil in je selectie te maken, dat laat ik dan in het midden want bij Hazard is het wel gelukt.

Maar dan hoop ik wel dat de Bruyne naar Engeland komt, want de Bundesliga volg ik niet zo nauw, meer Primera Division natuurlijk en Premier League. Ik kan je dus niet vertellen hoe de Bruyne loopt zonder de bal aan de voet e.d.
Ik zal er op letten als ik hem zie voetballen, Thanks voor je reactie.

24 juli 2015 om 11:07

Ik vind dat Hazard niet zo is. Lijkt mij een prima teamplayer die zijn eigenbelang niet voorop stelt. De Bruyne echter wel, het komt althans zo over. Ik vind hem persoonlijk zeker niet bescheiden overkomen maar ik kan natuurlijk mis zijn. Over het niveau verschil tussen beiden valt weinig te zeggen, De Bruyne zowel bij België als Wolfsburg goed, Hazard enkel bij Chelsea waar natuurlijk een grotere druk ligt.

24 juli 2015 om 11:34

nogmaals ik vind de bruyne een fantastisch voetballer hé ....
ik ging , vroeger meer dan nu, graag naar topwedstrijden tussen de betere jeugdteams kijken in Nederland en België... zo zag ik de jonge talenten waarvan er enkelen later zouden doorzetten in het prof voetbal .
zo zag ik die kleine rosse babyface spelen en toen al stak hij er in België bovenuit , maar toen had hij dat dwingende in zich dat de bal steeds bij hem moest komen en toen zwaaide hij al met zijn armen en gaf hij luid zijn ongenoegen ( op dat moment kon je goed horen wat hij riep , in grote stadion natuurlijk niet ).

ik zie dat nog steeds.... , ondanks dat de bruyne nu toch al een goede 6 of 7 jaar met de grote mensen speelt en als je dan op training zo doet tegen enkele chelsea vaste waarden.... en zelfs neus aan neus staat met Frank Lampard (die hem gewoon wou helpen met goede raad ) ,.... wel dan heb je een probleem !

dat dit probleem niet is opgelost bij chelsea is spijtig , heel spijtig voor chelsea en tot nu toe komt chelsea in deze zaak er steeds slechter uit naar de media terwijl chelsea net het probleem heeft willen aanpakken en oplossen maar de bruyne zag geen probeem bij hemzelf , wel ergens anders .... tja dan houdt het op hé .

24 juli 2015 om 14:30

Fout? Cfc werd kampioen ofniet?

24 juli 2015 om 17:03

@isco24

Mijn god, want kraam jij oneindig veel onzin uit behalve je duidelijke bedoeling om Mourinho weer eens te bashen nu de kans zich hier daar voordoet. Lees anders mijn reactie op die van @anversois hier boven anders voordat je hier zulke troep komt lopen verkondigen zonder dat het ook maar enige substance bevat over de echte stand van zaken tussen hun twee.

Niet vergeten dat De Bruyne veel tijd nodig heeft gehad om zich aan te passen. Bij Chelsea kreeg hij de tijd niet maar bij Wolfsburg wel. Daar kreeg De Bruyne in zijn beginmaanden ook kritiek over zich heen. Dat zelfs die 18 miljoen teveel werd betaald.

Het is pas nadien dat De Bruyne op stoom is beginnen komen.

Chelsea is kampioen gespeeld zonder De Bruyne. Daarmee is alles gezegd.

24 juli 2015 om 11:23

Is dat logisch? Je bent kampioen geworden dus daarmee zijn alle beslissingen gemaakt in dat jaar goede beslissingen geweest? In de Champions League werden ze uitgeschakeld in de achtste finale?

De Bruyne stond destijds tegen Manchester United in de basis en hij was wellicht wel de allerslechste op het veld. Daarna was het ook min of meer afgelopen voor hem..

24 juli 2015 om 12:47

Bah nee... Ik heb die match ook gezien, hij was zwak maar het hele offensieve gedeelte van Chelsea was toen gewoon uitermate zwak. Een week daarvoor tegen Hull City was hij samen met Lampard nog de beste op het veld, om hem dan na één zwakkere match(waar Hazard, Lampard en Oscar ook zwakker speelden) meteen voor een maand te laten vallen is gewoon niet erg motiverend.

Fouten toegeven vindt Mourinho moeilijk. De jongen is momenteel een van de beste middenvelders/aanvallers van de wereld. Hij had Hazard er zeker niet uit gespeeld, maar hij is sowieso wel beter dan Willian. Al houdt Mourinho erg van aanvallers die ook verdedigend het goed doen en in dat opzicht zag hij misschien wel liever Willian dan de Bruyne. Anyway, misschien zou Mourinho het is een keer bij zichzelf moeten zoeken.

De Bruyne is een overschatte speler in mijn ogen en heeft de verkeerde mentaliteit.
Dat schreeuwen wanneer dingen niet zo lopen zoals hij wil, is stuitend.

Sorry hoor maar wart hier wordt gezegd heeft niks te maken met de kwaliteit van de Bruyne. Is meer een type speler die mooi voetbalt maar niet vecht en Mourinho is een trainer die veel eist van zijn spelers, zowel verdedigend als aanvallend. Sommige spelers kunnen dat gewoon niet hebben, en dan passen ze niet in het systeem van Mourinho. Waarom zou je die speler dan nog behouden? Chelsea heeft veel geld aan hem verdiend. Het is dom om te zeggen dat het een fout is geweest om hem te verkopen. De successen van Mourinho spreken voor zich. Hij kan ook met elftallen die technisch minder zijn kampioen worden, want zijn spelers doen gewoon alles wat hij zegt. Daar kiest hij de spelers ook voor uit.

Daar zit iets in. De Bruyne is pretentieus, neemt niet weg dat het een fantastische speler is. Maar hij was er snel klaar mee, halfjaar bankzitten was genoeg voor hem. Hij dacht dat ie na een jaar Bremen meteen in de basis ging staan, maar zo werkt het niet. Had ie gebleven, dan was hij echt wel in staat geweest om Oscar eruit te spelen. Maarja, te veel trots.

24 juli 2015 om 18:54

Precies, het geduld was er ook gewoon niet bij hem bereid te zijn om te concurreren en al helemaal niet die eerste 6 maanden waar in Oscar gewoon de beste speler van Chelsea was dat seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren