Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Motta houdt gebroken neus over aan kopstoot in catacomben

Laatste update:

Thiago Motta heeft zaterdagavond inderdaad een gebroken neus overgehouden aan de kopstoot die hij kreeg van Brandao. Paris Saint-Germain heeft dat nieuws gemeld op de website van de club. Het incident tussen Motta en Brandao gebeurde na afloop van de wedstrijd tussen PSG en Bastia (2-0) en laatstgenoemde club heeft laten weten dat het zich maandag uit zal spreken over het voorval.

/

Na het eindsignaal dook Brandao vlug de catacomben in en leek hij vastberaden om zijn landgenoot, die ook over de Italiaanse nationaliteit beschikt, het een en ander duidelijk te maken. Het liep echter volledig uit de hand. Brandao deelde Motta een kopstoot uit en vluchtte meteen de kleedkamer van Bastia in, op de vlucht voor enkele voetballers van PSG.

De neus van Motta bloedde flink en is, zoals al verwacht werd, gebroken. "Hij moet voor het leven geschorst worden", brieste PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi zaterdagavond al. De Franse bond moet net als Bastia nog reageren op het voorval. Naast Motta liepen ook Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel blessures op; PSG maakt later deze week, na onderzoeken, bekend hoelang het duo zal moeten toekijken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schandalig natuurlijk, ik mag hopen dat ie voor minimaal 6 wedstrijden geschorst wordt

17 augustus 2014 om 20:55

Minimaal 6? Lijkt mij wat aan de lage kant haha.

Maar nu zie je wel dat voetballers echte kerels kunnen zijn. Gebeurd dit op het veld dan ligt Motta 30 minuten voor dood te spelen.

17 augustus 2014 om 20:56

Lijkt me dat het wel een wedstrijdje of 10 zal worden. Dit is met voorbedachte rade en heeft zijn tegenstander flink toegetakeld

17 augustus 2014 om 21:05

Dit, het buiten de wedstrijd om blesseren van een speler, gaat in mijn ogen veel verder dan het bijten van Suarez. Ik zeg zes maanden eraf!

17 augustus 2014 om 21:38

Jaa precies, minimaal 4 maanden zeg ik, dan doet ie het vast nooit meer

17 augustus 2014 om 21:44

Enige verschil is dat het de derde keer was voor Suarez, wat ook de reden was voor die 4 maanden. Aangezien Suarez bij Liverpool voor 10 wedstrijden was geschorst, zal het denk ik daar bij in de buurt komen.

18 augustus 2014 om 08:49

Nu blijkt hij naast Motta, ook nog eens Van der Wiel een gebroken rugwervel te hebben toegebracht. Die gast is gewoon een gevaar voor collega's van de tegenstander. Gewoon een paar maanden laten afkoelen...

17 augustus 2014 om 20:56

minimaal 4 maanden dus;

17 augustus 2014 om 20:58

6 wedstrijden voor een gebroken neus? en het gebeurt buiten het veld. waar hij wordt op gewacht.
op z'n minst 1 jaar schorsen of een schorsing voor het leven.

gelukkig dat jij geen rechter bent

17 augustus 2014 om 20:58

Wat Brandao's palmares en de fifa's strenge straffen richting Suarez betrefd vind ik dit toch wel binnen dezelfde categorie vallen. Wat mij betrefd tot na de winter of zelfs zomerstop schorsen.

De jongen was vastberaden om dit te gaan doen. Dit kun je opmaken uit t feit dat de kopstoot een van hun ( Motta-Brandao) eerste echte contacten was op het filmpje.

Ik zet verder ook mijn vraagtekens bij de vlucht voor de teamgenoten van Motta, want die komen toch echt wel wat later binnen lopen...

17 augustus 2014 om 20:59

6 maar? Minimaal 6 maanden ja!

Dit soort dingen keihard straffen!

17 augustus 2014 om 21:08

Meer dan 6 wedstrijden. Ik zie niet in waarom je dit niet kan vergelijken met Suarez bijtactie. Natuurlijk heeft Brandao niet vaker zoiets gedaan, maar hij zou toch ook moeten hebben geleerd van Suarez' acties. De Uefa/Fifa moet hem gewoon meer dan 2 maanden schorsen.

18 augustus 2014 om 01:59

Vergeet niet dat het bijten van Suarez bij een van de spelers een blessure heeft opgeleverd. Dan gaat het om de intentie. Een kopstoot heeft natuurlijk veel meer problemen.

17 augustus 2014 om 21:13

Als suarez een zwardere schorsing heeft gekregen dan verdient hij het dubbele

17 augustus 2014 om 21:40



Gewoon een schorsing van 4 maanden geven zonder geen enkele voetbal gerelateerde situatie. En dan na 2 maanden CAS inschakelen zodat hij weer kan trainen. Want wat Brandao doet heeft niks met voetbal te maken.

17 augustus 2014 om 22:03

suarez krijgt 4maanden!!!! en jij wilt hem 6wedstrijden geven.

Wat een rotzooi daar. Kunnen ze niet gewoon hun ding doen. Snap dit echt niet net een stel kleine kinderen soms.

Je ziet vaker dat Brazilianen die voor een ander land spelen ruzie krijgen met echte Brazilianen. Pepe werd ook tijdens Portugal-Brazilie een paar jaar geleden de hele wedstrijd getrapt door Melo en Luis Fabiano.

17 augustus 2014 om 22:04

Idd, maar melo trapt iedereen.

Waarom kregen ze eigenlijk ruzie?

"voor het leven geschorst worden"

wat is dat nou voor overdreven gedoe? natuurlijk is dit schandalig maar hem een paar maanden schorsen lijkt me voldoende

Hij rende weg omdat ze zeiden tegen Ibra dat d'r iets was met Maxwell. Dus ibra kwam snel daarom rende hij weg.

17 augustus 2014 om 21:13

Je bedoelt motta

17 augustus 2014 om 23:58

alsof ibrahimovic een maandenlange schorsing zou riskeren

18 augustus 2014 om 01:59

Nee maar die heeft in de 'sloppenwijken van Malmo' wel geleerd dat je je maten moet verdedigen.

18 augustus 2014 om 02:22

Wat wordt ik moe van dat zlatan wordt uitgemaakt als vechterbaas. Ja hij is groot, gedrongen en kan uit zn dak gaan. Maar dat kunnen ramos, pepe en nigel de jong ook. Maar die krijgen niet de stempel vechterbaas. Denk dat die ibra wel beetje overschat wordt. Ja hij komt uit een sloppenwijk maar de andere helft van de prof voetballers komen ook uit een achterstandswijk. Afellay komt ook uit overvecht maar maakt dat hem nu een vechterbaas. Of komt t dat ibra beetje kick bokst in zn jeugd. Rooney was ook kooi vechter vroeger wordt hij bestempeld als vechterbaas. Nee. Wordt moe van die fanboys die ibra als een god zien, die alles kan. Ik wil wel s zien als hij voor een Badr staat

18 augustus 2014 om 04:23

Ibra heeft die stempel van vechtersbaas omdat hij toendertijd bij ajax vd vaart een flying kick gaf tijdens de training en badr is een professionele vechter ibra niet dat wint ibra van zn levensdagen niet tenzij badr boos wordt en weer vals gaat spelen

Na het laatste fluitsignaal moet er Respect zijn, de spelers hebben een voorbeeldfunctie. Ik hoop dat de Franse voetbalbond Brandao hard bestraft. het is onacceptabel gedrag. Ik verwacht een schorsing van minimaal 10-15 duels. (guerrero is ook hard bestraft na het bekogelen van een fan met een drinkfles HSV - Hannover 96 in 2010 na afloop van een wedstrijd, Jeremain Lens ook na het opstootje tegen Mathijsen in de tunnel in 2013). Brandao moet Thiago Motta excuses aanbieden en boeten voor zijn fout.

Hah wat een mietje die Motta een kopstoot uitdelen en dan wegrennen van een Brandao?

17 augustus 2014 om 21:08

Het was Brandao die de kopstoot uitdeelde

17 augustus 2014 om 22:38

Lezen is soms zo moeilijk voor mensen.

17 augustus 2014 om 22:58

Jij bent vast net zo snugger als die man op je foto.

17 augustus 2014 om 23:42

Misschien is die het zelf wel.

Gewoon bij de politie ook nog eens aangifte doen van mishandeling. Daarnaast een wedstrijd of 6-10 schorsing...

17 augustus 2014 om 21:33

Precies, dit wordt en tuchtrechtelijk en strafrechtelijk behandeld. Gewoon aanpakken die handel.

6 maanden en tien minuten alleen in de catacomben met ibra.
Daar zal hij wel van leren !

17 augustus 2014 om 22:41

Hahah lijkt me indd wel een goeie straf.. Belachelijk ook wat ie doet. Als ie t nog in heetst van het moment doet en ff doorslaat kan je nog zegge kon me niet inhouden en dergelijke en is t telaat om er over te denken maar t lijkt alsof hij t al gepland had.. Rent snel naar binnen een kopstoot uitdelen en vluchten haha

Als Suarez 4 maanden is geschorst voor bijten, ben ik benieuwd hoe lang deze gast geschorst gaat worden.

17 augustus 2014 om 21:34

@chelseadrogba

De zwaarte van Suarez zijn straf komt door zijn geschiedenis en het feit dat hij van eerdere schorsingen niets geleerd heeft (hij blijft het doen).

Dat doet er echter niets aan wat deze speler gedaan heeft, gewoon einde carriere dit hoort niet.

17 augustus 2014 om 22:27

Ja ik weet dat het zijn 3e keer was, maar iemand een kopstoot uitdelen na de wedstrijd in de spelerstunnel vind ik toch wel erger dan wat Suarez heeft gedaan. Ook al was het zijn 3e keer.

Zijn 1 jarige contract bij bastia wordt waarschijnlijk ontboden en de franse bod kan hem een jaar schorsen voor elke wedstrijd op de franse velden. Aangezien hij 34jaar is zou dit zomaar einde carriere kunnen zijn.

17 augustus 2014 om 21:31

Misschien wilde hij zelf al stoppen en vond hij dit wel een goed plan om onder zn contract uit te komen

17 augustus 2014 om 22:40

Hij heeft dat contract letterlijk 4 weken geleden ondertekend, hij zat zonder club na zijn vertrek bij saint-etienne. Vlucht gewoon weer terug naar brazilie, deed hij ook al toen hij bij marseille verdacht werd van verkrachting.
franse openbaar aanklager gaat ook onderzoek beginnen dus kan nog serieus worden..

18 augustus 2014 om 08:18

Ik had ook gehoord dat Bastia Hoarau wil gaan halen als Brandao erg lang wordt geschorst.

17 augustus 2014 om 21:49

Het heeft nu waarschijnlijk ook geen nut meer voor Brandao om door te gaan spelen, als dadelijk zijn contract bij Bastia ontbonden wordt, maar wat een waarschijnlijk domme manier om je carriere zo af te sluiten

17 augustus 2014 om 21:53

@Marseille tp jammer genoeg heeft marseille verloren. hopelijk gaat het beter de aankomende wedstrijden . Marseilletp ik kan me nog herrinderen dat je op 2augustus ofzo en bericht stuurde en toen zij je dat je naar Marseille vs Montpellier zo gaan
Ben je naar lom tegen Montpellier geweest ?

17 augustus 2014 om 22:45

Ja, zat in het stadion vanmiddag. Geweldige sfeer! 52.000man sterk, helaas nog geen 67.000 omdat nog niet volledig af was maar alsnog prachtig om na 3 jaar weer een volledig velodrome te zien. Wedstrijd was wel echt slecht, we moeten de komende 2 weken echt nog 2 verdedigers hebben en een controlerende middenvelder. Wel mooi dat jeremie porsan-clemente zijn debuut heeft gemaakt, pas 17jaar en zeer talentvol.
rod fanni en amalfitano zijn trouwens in engeland voor medische keuring dus hopelijk kunnen we snel nieuwe spelers halen.

18 augustus 2014 om 13:07

Mooi dat Porsan-Clemente heeft gedubuteerd, groot talent inderdaad, alleen wel jammer van het resultaat , nu op na volgende week uit tegen Guingamp, dat moet Marseille toch wel kunnen winnen neem ik aan! Forza OM

Benieuwd naar de schorsing in verhouding met suarez

17 augustus 2014 om 21:52

Off: Op youtube zijn er genoeg filmpjes van en op Vz op de pc staat het filmpje er volgensmij ook ergens

17 augustus 2014 om 21:56

Genoeg filmpjes. je moet in dat filmje op YouTube aan de rechte kant kijken .

Als mensen met ibra gaan beginnen. Vergeet niet dat hij gebleseerd is.

valt me nog mee dat motta niet op de grond ligt te huilen..

Suarez is 4 maanden geschorst dan verwacht ik toch dat deze man voor minstens 6 maanden wordt geschorst.

3 X bijten is 4 maand, een kopstoot waarbij iemand een gebroken neus oploopt minimaal een jaar.

Ik vind dit erger dan wat Suárez deed... Zeker een half jaar schorsing vind ik. Hij kan niet eens

Ik vind dit erger dan wat Suárez deed... Zeker een half jaar schorsing vind ik. Hij kan niet eens

Kunnen ze die wel schorsen? Is buiten de wedstrijd gebeurd...

Aangifte van mishandeling? Bewijs liegt er niet om!

Haha ben wel benieuwd, filmpje iemand?

Wat een pussyboy die gozer effetjes kopstoot geven en dan wegrennen
Als je echte man bent blijf je staan en geef een andere die 3 keer zo hard is zodat hij nooit meer met je fuckt

17 augustus 2014 om 23:27

En die mensen die zeggen als ibra bij was had die dit gedaan en dan dat, onzin!
Ik ken mensen zoals ibra, type die veel blaffen maar nooit bijten

18 augustus 2014 om 01:57

Ja ken je m goed?

18 augustus 2014 om 02:12

Zoals met onwenu. Toen ibra express een vieze tackle gaf en hem uitdaagde. Toen had onwenu hem een lesje geleerd door zijn ribben tw breken. Ibra is niet zo hard als mensen denken.

18 augustus 2014 om 02:15

Onyenwu*

Dit is gewoon erger dan de beet van suarez

Al die fanboys halen Suarez er weer bij, maar hebben jullie wel verstand van zaken? Persoonlijk vind ik deze actie van Brandao ook veel erger dan die van Suarez, alleen heeft Suarez al 2x eerder een schorsing gekregen voor dezelfde onmenselijke daad. Wat Suarez betreft heeft de Fifa gefaald in mijn ogen. De hadden de straf gewoon moeten laten zoals het eerst was, dattie nu mag trainen is gewoon ontzettend zwak.

On die Brandao mag van mij voor 2 jaar geschorst worden. 1 jaar voor die walgelijke kopstoot, en 1 jaar voor het wegrennen daarna.

18 augustus 2014 om 00:00

@jjunited
Mee eens ik vind het gwn niet kunnen dat een man je op komt dagen en je een kopstoot geeft en daarna wegrent.
Kan gwn niet wrm doe je alsof je ballen hebt terwijl je gwn een wijf bent?

Denk dat je hier op kon gokken en dat ze het op een akkoordje hebbn gegooid...

Als je dit vergelijkt met de bijtincident van suarez dan hoort ie zeker voor het leven geschorst te worden. want alles wat gebeurd op het veld kan als een plotse reactie beschouwd worden vaak kunnen de spelers hunzelf niet beheersen en dan gebeurt er iets. Maar brandao heeft motta opgewacht en hem dus met voorbedachte rade een kopstoot gegeven ik hoop dat brandao zwaar gestraft word want dit hoort niet in voetbal.

6 maanden schorsen en Motta moet een aanklacht indienen bij de politie wegens mishandeling .

Hij verdient 20 wedstrijden schorsing

Is dit dezelfde Brandao, die v.d. Wiel een rugfractuur getrapt heeft?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren