Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Erik ten Hag moet vrezen: Manchester United informeert naar Serie A-trainer’

Laatste update:

Het is nog altijd allerminst zeker of Erik ten Hag komend seizoen voor de groep staat bij Manchester United. Het spel en de resultaten van the Red Devils zijn de laatste maanden niet altijd om over naar huis te schrijven en dus overweegt Manchester United een nieuwe trainer aan te stellen. Een nieuwe mogelijke opvolger is Bologna-trainer Thiago Motta.

Dat is, althans, de lezing van La Gazzetta dello Sport. Volgens het Italiaanse medium staat Motta er goed op bij Manchester United en heeft de clubleiding zelfs al geïnformeerd naar zijn beschikbaarheid.

De voormalig middenvelder presteert verrassend sterk met Bologna dit seizoen. I Rossoblù staan momenteel op de vierde plek in Serie A en stevenen daarmee af op Champions League-voetbal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Motta staat aan de basis van dit succes en het is dan ook geen verrassing dat Bologna langer met hem door wil. De oud-speler van onder meer FC Barcelona, Inter en Paris Saint-Germain beschikt over een aflopend contract en kan dit verlengen.

Motta kan echter ook kiezen voor een stap hogerop. Naar verluidt heeft Manchester United dus naar hem geïnformeerd en ook Juventus zou in de markt zijn voor de 41-jarige oefenmeester.

La Vecchia Signora ziet in Motta een geschikte opvolger van Massimiliano Allegri. De ervaren Italiaanse coach heeft in Turijn nog een contract tot medio 2025, maar presteert al langere tijd ondermaats met Juventus.

Ook Ten Hag beschikt over een contract tot het einde van volgend seizoen. Desalniettemin kijkt zijn werkgever dus mogelijk verder. Eerder werd Manchester United al gelinkt aan onder meer Thomas Tuchel en Roberto De Zerbi, maar een langer verblijf van de voormalig Ajax-trainer is nog niet volledig uitgesloten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kom je in hemelsnaam uit bij Thiago Motta. Spreekt waarschijnlijk geen vloeiend engels, heeft geen ervaring bij een topclub en komt net kijken.

6 april 2024 om 12:43

Af en toe eens een potje Bologna kijken kan helpen. Al lijkt het me ook wel een te groot risico.

Ga dan voor iemand als Inzaghi zou ik denken.

6 april 2024 om 12:56

Naja ze hadden ook Louis van Gaal die spreekt ook geen vloeiend Engels. En ook Ten Hag schat ik niet hoger dan B1.

6 april 2024 om 13:01

Geen vloeiend Engels en klinkt hilarisch, maar kan zich prima verwoorden. Veel Italianen kunnen totaal niet in het Engels overbrengen.

6 april 2024 om 13:10

Zoals Gattuso ooit zei; Sometimes maybe good, sometimes maybe shit!

6 april 2024 om 14:06

Conte sprak ook geen Engels, maar heeft geloof ik een aantal weken in een klooster gezeten voordat hij begon bij Chelsea. Motta komt daarnaast over als een vrij intelligente man, dus zoiets is zeker te overbruggen. Genoeg spelers ook toch die een transfer maken naar een land waar ze geen woord spreken. De Nederlandse jongens die naar de Serie A gaan spreken vaak ook al snel een aardig woordje Italiaans.

6 april 2024 om 13:14

Ten Hag, Moyes en Solskjaer hadden ook geen ervaring bij een topclub. Ja Ten Hag bij het tweede van Bayern… Om maar even een paar trainers uit het recente verleden van United op te noemen. Vind trouwens ook niet dat Ten Hag echt vloeiend Engels spreekt. Deze criteria lijken United dus weinig te kunnen schelen.

6 april 2024 om 14:35



ja en geen van allen heeft gewerkt, wat wil je nou zeggen, dezelfde weg weer in slaan en weer jaren wan prestaties blijven leveren, laat maar duren ja hahaha, heerlijk

6 april 2024 om 16:27

Omdat ze het idee totaal niet kunnen overbrengen. Met alle respect ten Hag is een goede trainer, maar bij ajax viel alles op zijn plek (buitencategorie jonge spelers brak door, overmars met een paar gouden zetten mbt transfers, bestuurlijk best rustig, aankopen met ervaring die goed uitpakten, een zwakker PSV en Feyenoord). Bij united is het tegen de topploegen best redelijk met resultaat (vanuit de omschakeling). Maar kunnen totaal niet het spel maken. Ook ten hag heeft bij united veel spelers gekocht voor veel te veel geld, die hij toch echt kende. Toen hij bij ajax zijn stempel wat meer drukte op voorspraak van ten Hag zelf kwam er ook middelmaat.

Als je dit vergelijkt met wat Motta doet bij bologna. Met echt spelers beter maken, spelers laten denken en dat overbrengen van eigen filosofie. Zelfde geldt in overtreffende trap met Xabi alonso met meer kwaliteit in zijn selectie.

Motta is een van de kroonprinsen, net als xabi, de zerbi, slot die goed zouden passen mbt filosofie.

6 april 2024 om 17:14

Rcleande1337Ja dat is precies wat ik zeg in mijn reactie. Waar zie jij staan dat ik het een goed idee vind om weer een dergelijke trainer aan te stellen? Overigens is het met trainers die al wel wat hadden bewezen bij topclubs (v Gaal en Mourinho) ook niet heel erg veel beter gegaan. Overigens wel beter dan onder Ten Hag, Moyes en Solskjaer. Maar dat geeft dus wel aan dat er meer mis is bij die club. Maar wat wilde jij nou precies zeggen dan?

Zou Thiago Motta graag bij Juventus zien. Hij is de laatste jaren steeds meer af gaan stappen van zijn kamikaze voetbal. En laat Bologna goed voetbal spelen. Met een selectie die bij elkaar gekocht is voor niet al teveel geld.

Met Guintoli boven hem, heb je ook een Td'er die weet wat hij doet. Bij Napoli ook goed werk verricht. En is nu bezig bij Juve om hopelijk snel weer een kampioenelftal in elkaar te zetten. Zou mooi zijn als Juve hem hiervan weet te overtuigen.

6 april 2024 om 14:08

Ik hoop ook vurig op Motta bij Juve, lijkt mij precies de trainer die momenteel nodig is. En dan ieder geval Calafiori meenemen, hoewel ook Zirkzee en Ferguson genoemd worden.

6 april 2024 om 15:00

Zirkzee lijkt me onnodig. Gezien vlahovic er is. Kan je beter in een middenveld investeren. En rechtsbuiten.

6 april 2024 om 14:50

Zou voor mij ook een goede keuze zijn.

Eric TenH gaat helemaal nergens heen.

En weer een trainer die gaat sneuvelen. Zullen ze bij ManU ooit gaan beseffen dat het misschien niet aan alle trainers ligt? Ik vind het bijna knap wat Ten Hag laat zien met een elftal vol geblesseerden.

6 april 2024 om 13:06

Knap is het niet als dit je 2e seizoen is en je al 500 miljoen hebt mogen investeren en je ook nog eens ucl voetbal mist. Allemaal leuk 1 goed seizoen maar het gaat om consistent zijn leuk seizoen kunnen we allemaal draaien.

6 april 2024 om 13:23

Als ze gewoon die 500 miljoen hadden geïnvesteerd in ten hag zijn eerste keuzes in plaats van b keuzes..

6 april 2024 om 13:31

Werkte Mislintat ook bij United dan? Volgens mij zijn bijna alle aankopen uit de koker van Ten Hag zelf gekomen hoor.

6 april 2024 om 13:51

Met eerste keus bedoel je een Antony?

6 april 2024 om 13:21

Ja het heeft Ten Hag niet mee gezeten wat betreft blessures, dat klopt. Maar om daar nou na bijna 2 seizoenen nog mee aan te komen kan ook niet meer hoor. Het was ook Ten Hag zelf die voor pak ‘m beet 300/400 miljoen heeft geïnvesteerd maar er uiteindelijk nooit een machine van heeft kunnen maken. Dat United een zinkend schip (wellicht allang gezonken) en een trainerskerkhof is dat was ook al bekend toen hij tekende. Die gok heeft hij dus genomen en het is m niet gelukt dus heeft ie gewoon gefaald. Het is ook niet zo dat ie wel in de buurt is gekomen van iets of dat ie het andere clubs als City, Liverpool en Arsenal moeilijk heeft gemaakt. Ze staan ergens net boven de middenmoot. Er is dus zelfs niet eens sprake van een stijgende lijn ten opzichte van het eerste seizoen. Het is ook een godswonder dat hij er nu nog zit en er niet uitgegooid is.

6 april 2024 om 14:21

Waarom praat je in verleden tijd? United heeft nog steeds last van vele en langdurige blessures dit seizoen.

6 april 2024 om 17:19

Ja er zijn wel meer topclubs die daar last van hebben. Maar jij wilt het daar allemaal aan ophangen?

6 april 2024 om 15:45

Liverpool staat eerste met een elftal vol geblesseerden.

Ik zie Motta alleen in Italie of Spanje voetbaltrainer worden.

Misschien is dit omdat ik Nederlands ben, maar ik zou ten hag nog even de tijd geven. Op het moment dat je als club al meer dan tien jaar aan het kwakkelen bent, en de ene na de andere trainer de laan uitstuurt, moet je misschien een andere aanpak gaan verzinnen.

Voor nu moet je het spelen voor prijzen gewoon even uit het hoofd zetten en vorm gaan geven aan een geheel nieuw project. Zorg dat de structuur van de club staat en dat er professionals op elke positie zitten die vanuit een zelfde visie proberen te werken. In plaats van jezelf constant terug naar de top proberen te kopen met peperdure ‘one-season’ hypes, kan je beter focussen op het verbeteren van je scoutingsnetwerk, gebruik maken van dataprogramma’s en het vinden van parels die hongerig zijn en qua persoonlijkheid passen in het project wat je neer wilt zetten.

Ten hag heeft bij ajax juist laten zien binnen zo’n soort project te kunnen werken, waarin hij wordt ondersteund door een club met een visie en een duidelijk aankoopbeleid.

6 april 2024 om 13:46

Ik denk dat het komt omdat je Spurs fan bent

6 april 2024 om 16:31

Haha nee dat zet ik af en toe even aan de kant. Ook al is t inderdaad niet onvoordelig voor spurs als united zich niet weet te herpakken.

Van namen als Motta en Southgate die in de media genoemd worden als mogelijke nieuwe trainers zou ik als ik fan van Manchester United was toch niet echt vrolijk worden.

6 april 2024 om 13:57

Thiago Motta zou ik wel het voordeel van de twijfel geven.
Southgate echter… die laat alles afhangen van 1 of 2 spelers met individuele acties en voor de rest speelt hij graag met twee linksachters, drie rechtsachters en drie verdedigende middenvelders.

6 april 2024 om 14:14

Dat worden we ook zeker niet. Grotendeel wikt gewoon dst ten Hag blijft en onder de mogelijke nieuwe structuur verder te bouwen met hopeljjk een betere en fitte selectie.

Allemaal dat er wordt geroepen door, grotendeels niet United fans, dat die niet goed presteert en maar ontslagen moet worden, is er ook echt geen betere alternatief op dit moment.

6 april 2024 om 14:36

Toch wel bijzonder dat ik hier vaak lees dat de Man U fans niet willen dat EtH weggaat. Op de (ik denk grootste) Man U forum Redcafe is het gros zeer negatief. Met wie spreken jullie allemaal denk ik dan?

6 april 2024 om 18:40

Ach, we zijn niet blind en zien dat het niet lekker loopt. Maar het is lekker makkelijk om te vragen voor een nieuwe manager. Die heeft dan ook weer eigen ideëen en heeft daar ook weer andere spelers voor nodig. Laat nou gewoon eens iemand echt bouwen, ondanks dat er wat tegenslagen zijn.

Dat die aan het einde weg is, is niet zo gek. Mocht het zo zijn, lekker een jaar niks en dan in de zomer van 2025 Oosting opvolging bij Twente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren