Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mossou op de banken: ‘Hij denkt sneller dan een mens ooit kan lopen’

Laatste update:

Sjoerd Mossou heeft in zijn nieuwste column in het Algemeen Dagblad een lans gebroken voor Daley Blind. De verdediger annex middenvelder is een van de regisseurs van stuntploeg Girona en gaat verrassend aan kop in LaLiga.

Blind maakte afgelopen zomer de overstap van Bayern München naar Girona en die stap blijkt een schot in de roos te zijn. De Nederlander speelt nagenoeg alles en neemt zijn ploeg wekelijks bij de hand.

"Blind is de meester van de vertraagde versnelling", ziet ook Mossou. "De man aan de knoppen van het spel van Girona, vermoedelijk de best voetballende ploeg van Europa op dit moment."

"Een jongen van 33 die bewijst dat Willem van Hanegem gelijk heeft, ook anno 2024 nog: snelheid bestaat niet. Voetbal is niet slechts een spel van snelheid, dat lijkt maar zo, doordat tegenwoordig 99,9 procent van alle topspelers enorm hard kan lopen."

Volgens Mossou is voetbal een spel van ruimte en tijd. "Van ruimtes sneller en beter herkennen dan je tegenstander. Van steeds nieuwe ruimtes scheppen, liefst met een perfect verplaatste bal, op exact het juiste moment, op precies de juiste snelheid."

Juist dat aspect beheerst Blind. "Deze voetballer oogt traag, maar is juist exact het tegenovergestelde van dat, domweg omdat hij sneller denkt dan een mens ooit kan lopen. Deze speler ziet de ruimtes simpelweg eerder dan u of ik: verdomd, de bal is er al onderweg naartoe."

Mossou heeft een dringend advies. "Neem eens de moeite om negentig minuten lang aandachtig naar Daley Blind te kijken bij Girona. Hier zie je wat er gebeurt als je de snelste denker de regie geeft, zelfs wanneer die speler al 380.000 keer is afgeschreven."

"Als u na die negentig minuten nog steeds vindt dat Blind een overschatte speler is, die onterecht 104 interlands heeft gespeeld omdat hij het zoontje is van die en het vriendje van die, dan is er helaas maar één conclusie mogelijk. U heeft er geen verstand van."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi stuk. Verfrissend, eindelijk wat erkenning voor Blind!

7 januari 2024 om 09:19

Heb niet het hele artikel in het AD gelezen, maar zoals ik het hier lees zie ik absoluut waar sjoerd op doelt, echter ben ik van mening dat in het verdedigende werk die gewoon vaak te kort schiet (en is geschoten) voor de absolute top. Afgelopen week scoort zijn man drie keer en nog een (afgekeurde) vierde omdat blind bijna te traag reageerde op de buitenspelval. In Italië waar men 4x wereldkampioen is geworden zou men dan zeggen hij kan er helemaal niets van…

7 januari 2024 om 10:10

Ik heb gisteren toevallig de goals van Morata gezien en Blind laat hem zijn gang gaan of is simpelweg te traag ja.. Maar toch vind de trainer het niet erg genoeg om hem te laten banken en ik houd daar wel van. Die jongen kan zo verschrikkelijk goed voetballen en ik mis hem zo erg bij mijn club. Ik vond hem zo’n fantastisch koppel met Tadic, want ze wisten precies wat ze aan elkaar hadden. Ik wil er verder geen Ajax-topic van maken, dus ik houd daarover op. Maar ik vind het fantastisch dat Michel de kwaliteiten van Blind gewoon benut en je ziet dat Blind echt nog een meerwaarde is!

7 januari 2024 om 10:51

Saillant detail, Ajax begon pas echt slecht te presteren nadat Blind uit de basis verdween en de club verliet. Behalve zijn kwaliteiten bracht Blind ook altijd enige onaantastbare geluk met zich mee, een soort shaman. Met Blind in de selectie wist Ajax meerdere kampioenschappen binnen te halen, uit te blinken in Europa etc. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat ze toen voor Schreuder kozen inplaats van Blind. Ook ben ik van mening dat ze erg makkelijk Kudus hebben laten gaan, spelers als een Kudus en Blind hadden de geraamte moeten zijn van dit Ajax, dit met aanvulling met wat talenten vanuit Zuid-Amerika en jeugd. Bij Psv hebben ze ingezet in het halen van spelers als Lang, Dest, Schouten en Lozano. Dan ga je als Ajax zijnde spelers als Kudus, Alvarez verkopen om te komen aanzetten met een Forbs, Gaaei, Mikataudze. Ik snap nog steeds niet hoe het zo ver heeft kunnen komen.

7 januari 2024 om 09:55

Ik moet eerlijk toegeven. Nu ik het verschil bij PSV zie sinds Boscagli terug is ben ik Blind meer gaan waarderen. Een team speelt zoveel makkelijker met een CV die linies kan breken. Ik dacht altijd dat zijn passing overschat werd maar ik ben nu zelfs een beetje Blind fan geworden. Als je zijn tekortkomingen lan opvangen met snelle spelers om hem heen zou ik hem altijd opstellen en hij moet gewoon mee naar het EK door zijn ervaring en hij kan nog steeds belangrijk zijn tegen compact spelende teams.

Als bij Blind het plaatje klopt bij de club is hij een enorm goede voetballer in zijn kracht. ZIjn spel intelligentie, anticiperen en gevoel voor ruimtes zijn echt bijzonder. Het is alleen zonde dat wanneer het plaatje niet helemaal klopt het verval zo ongelofelijk groot is doordat hij zijn zwakkere punten ook echt zwak zijn. Zo zonde.

Aangezien we bij het NL elftal meer dan voldoende verdedigers hebben, en juist op het middenveld voetbal te kort komen. Pleit ik voor een duo Blind - De Jong. Die zijn voetballend superieur aan bijna elke tegenstander. Net zoals Schone/de Jong dat waren met zijn tweeen.

5-3-2 met goede wingbacks. Een centrum van drie top verdedigers, kies maar welke je wilt.
Reijnders erbij op het middenveld voor nog meer voetballend vermogen.

7 januari 2024 om 09:14

Blind op het middenveld werkt niet. Daarbij hebben we juist weer voldoende voetbal op het middenveld. Frenkie-Reijnders aangevuld met Schouten/Gravenberch/Veerman/Koopmeiners begint na al die jaren eindelijk weer ergens op te lijken. Achterin hebben we inderdaad teveel toppers, waardoor Blind een beetje overbodig is. Als je hem al op wil stellen dan moet dat links centraal zijn, alleen daar hebben we met Van Dijk en Ake 2 wereldtoppers staan. (En daar komt Van de Ven mischien mog bij) Nee Blind bij NL is passe en dat zeg ik als groot fan van Blind.

7 januari 2024 om 11:01

@NL_Modric

1 van de regisseurs van de koplopers in de Primera division is passé bij het NL elftal?

Op het moment is hij (samen met Virgil) misschien wel de beste speler die we op kunnen stellen. Zowel Reijnders als Frenkie laten minder zien op het moment.

En met alle respect voor Schouten/Veerman, die voetballen toch wel 2 niveaus lager

7 januari 2024 om 12:04

Frenkie laat niet minder zien. Die is hoe je t wendt of keert de meest consistente en belangrijkste speler bij Barcelona. Frenkie geeft sinds vorig seizoen ook steeds meer steekballen en zet steeds meer aanvallen op (iets waar eerst veel kritiek op was).

Blind doet het top hoor, maar laat defensief nog wel eens een steekje vallen. Puur aan de bal heerlijke speler natuurlijk, maar zeggen dat hij de beste speler is die we bij Nederland kunnen opstellen gaat me wat ver..

Inderdaad niet de snelste, maar je krijgt niet een carriere zoals hij die heeft omdat je er niks van kan en je vrijwel overal op Bayern en delen bij Man Utd onbetwist basisspeler bent. Leest het spel als geen ander en gekoppeld met een goede pass is hij gewoon de droom van menig coach.

Gekke gedachte, maar Blind staat voor zover ik heb gelezen nog altijd open voor een terugkeer naar Ajax. Een idee om hem om hem daar op 6 te zetten, zolang je maar een sloper a la Alvarez ook kan halen en naast hem zet?

7 januari 2024 om 09:19

Op 6 wordt hij overlopen. Dat is al tig keer geëxperimenteerd bij Ajax.

7 januari 2024 om 09:49

Volgens mij heeft Sjoerd het over jou in zijn laatste zin.

7 januari 2024 om 10:11

Blind op 6 maakte Ajax kampioen in zijn laatste jaar voordat hij naar ManU vertrok. Daarna hadden we Frenkie en Alvarez toen blind weer terug kwam. Dus ik weet niet hoe je aan de tig keer komt.

Zeg dit al jaren. Baal enorm dat hij weg is bij Ajax. Nu zijn er mensen die kunnen sprinten maar niet voetballen. Een echte td stelt een team samsn dat kan excelleren. Daar had Blind prima in gepast. Doodzonde dat een kind van de club via de achterdeur verdwenen is door outsiders zonder visie en Ajax hart.

7 januari 2024 om 09:34

Sjoerd aanklagen voor copyrights dan..

7 januari 2024 om 12:39

Heb er over gedacht alleen verwoord hij zich net even anders volgens mijn raadsman en is dat lastig voor onze zaak. Bedankt voor de tip over copyright!

Leuk verhaal, zal een kern van waarheid in zitten. Op bepaalde posities kan hij zeker excelleren.
Maar kop om, je kan Blind geen linksback zetten. Aan alle. Kanten wordt hij voorbijgelopen. Hij doet de 100m in 25 minuten. Dat kan gewoon niet, ook al heeft hij nog zo'n goed inzicht en pass. Dan zal ik er volgens Mossou maar geen verstand van hebben.

7 januari 2024 om 11:17

Moet je hem geen linksback zetten en op een andere manier in team passen. Jij hebt altijd een afkeer van Blind gehad met je 100 m in 25 min. Bij Girona bewijst hij zijn waarde. Denk dat je laatste zin aardig in de buurt van de waarheid komt

7 januari 2024 om 13:17

Ten eerste goed dat je die wijze woorden onthouden hebt
Ik heb nier per definitie een afkeer van Blind, je kan 'm nuttig en waardevol gebruiken. Maar als linksback kan het echt niet. Ik vind dat er, zeker in zijn Ajax tijd ook veel te weinig mee is gedaan door de tegenstanders. Als je weet dat Blind LB staat, dat zet je altijd je snelste gozer rechtsbuiten. Werd veel te weinig gedaan.

7 januari 2024 om 13:24

Voor jou is inderdaad de laatste regel van toepassing. Lekker rennen met zijn allen en de allersnelste is de beste!!

Eindelijk een lofzang voor Blind. Dat lijkt me niet meer dan verdiend na al deze waanzinnige optredens. Jammer dat je nu maar weinig Blind-bashers hoort die misschien even toe zouden kunnen geven dat ze dit never nooit verwacht hadden. Nou had ik hem altijd nog graag bij ajax gezien, maar wat hij nu nog doet qua inbreng had ik ook zeker niet aan zien komen. Chapeau Blind, ook qua mentaliteit een voorbeeld voor velen.

Als de intensiteit wat lager ligt, dan gaat het ook beter bij Blind. In de PL en Bundesliga had hij het duidelijk wat lastiger.

Verder een vrij matig stuk, aangezien Blind over dit inzicht al jaren bewierrookt wordt. Nu zit hij in een team waar zijn tekortkomingen minder naar voren komen en hij in zijn kracht wordt gezet. Bij Ajax en het NL's elftal kwamen die tekortkomingen ook wel pijnlijk naar voren. Mooi dat hij het goed doet bij Girona, maar Blind is geen absolute topper die een Van Dijk of Ake uit de basis gaat spelen.

Zoals Blind bewierrookt wordt om zijn inzicht om sneller te denken dan de bal hoop ik op analisten die hetzelfde doen. Het was mooi geweest als dit aan het einde bij Ajax was geschreven of op de bank bij Bayern. Desnoods aan het begin bij Girona. Na een half jaar duidelijk uitblinken bij een stuntploeg dit schrijven is niets iets wat jij en ik niet kunnen zien.Maar die kwaliteiten zien als het minder gaat is wel het moeilijkste wat er is. Des te meer lof voor de scout of TD van Girona die dit dus wel nog gezien heeft.

Je moet bij Blind gewoon incalculeren dat je per 10 wedstrijden er misschien 10 extra tegen krijgt, maar je maakt er vijftien meer. Daarbij kan de juiste persoon naast hem het verschil maken. Fantastisch dat hij zulke prestaties behaalt bij Girona. Snoert alle monden op de enige juiste manier!

Die idioot heeft totaal geen verstand van voetbal, als je uiteindelijk in de halve finale staat, tegen een team met spelers, die ook snel kunnen denken, dan draait het nog maar om 1 ding en dat is wel snelheid, kracht en conditie. Stel je eens voor, dat een snelle rechtsbuiten van Crystal Palace toevallig, die dag het op zn heupen heeft. Dan word Blind ook van alle kanten weg geblazen. We willen niet meedoen en leuk spelen meer maar we willen prijzen pakken. Dat gaat nooit gebeuren als hij pijlsnelle spelers zoals Vinicius of Mbappe moet gaan verdedigen. Met Blind word je geen Wereldkampioen. Allemaal leuk en aardig tegen subtoppers maar we moeten winnen van de top in toernooi-verband en het laatste wat Blind is, is een toernooi voetballer.

Sjoerd? Wie is die man. Hou toch op. Na de winterstop weten ze hoe Girona voetbalt en is Blind ook gekeken. Morata van Atletico lacht zich nog kapot vanwege zijn hattrick. “Blind herkent de ruimtes”… alleen niet de ruimtes achter hem zeker. Ik gun hem deze lof van harte, maar het is weer zo’n journalist die zich wil onderscheiden met vreemde uitspraken zodat er weer over hem word gepraat 🥱

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren