Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Morata én Moreno op de bank bij Spanje in kraker tegen Italië

Laatste update:

De opstellingen van Italië en Spanje voor de onderlinge halvefinalewedstrijd op het EK zijn bekend. De kraker begint dinsdagavond om 21.00 uur op Wembley. De winnaar treedt zondag in de finale aan tegen Engeland of Denemarken. De Spaanse spitsen Álvaro Morata en Gerard Moreno zitten op de bank. Luis Enrique kiest voor een voorhoede bestaande uit Ferrán Torres, Dani Olmo en Oyarzabal.

Italië raakte sterspeler Leonardo Spinazzola vorige week kwijt door een gescheurde achillespees: de linksback viel in de kwartfinale tegen België uit, staat maandenlang aan de kant en wordt dinsdagavond vervangen door Emerson Palmieri. Het is voor Emerson zijn tweede basisplaats op het EK, nadat hij in de afsluitende groepswedstrijd tegen Wales (1-0) al meedeed. Aan de andere flank van de defensie kan Mancini weer beschikken over Alessandro Florenzi. De rechtsback hield een blessure over aan de eerste groepswedstrijd tegen Turkije en werd vervolgens vervangen door Giovanni Di Lorenzo, die dinsdagavond opnieuw het vertrouwen krijgt en aan de aftrap verschijnt.

Het grootste twijfelgeval bij Spanje was Pablo Sarabia. De aanvaller liep vrijdag tijdens de kwartfinale tegen Zwitserland een blessure op en werd halverwege afgelost door Dani Olmo. Tijdens de persconferentie van maandag gaf Luis Enrique al aan dat Sarabia 'niet fit' is. Verder kende Spanje weinig serieuze blessureproblemen, maar men moet zich na twee opeenvolgende wedstrijden van 120 minuten wel zorgen maken om de vermoeidheid van de spelers. Centrumverdediger Aymeric Laporte, de enige Spanjaard die nog geen minuut miste op het EK, trainde in het weekend individueel in de sportschool. Hij is echter wel inzetbaar en start vanuit de basis. Eric García krijgt achterin de voorkeur boven Pau Torres.

Opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne.

Opstelling Spanje: Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Eric García, Jordi Alba; Busquets, Koke, Pedri; Dani Olmo, Ferran Torres, Oyarzabal.

Wie bereikt de finale van het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft Spanje uberhaupt 2 wedstrijden in dezelfde formatie gespeeld dit toernooi? Erg benieuwd naar deze pot, Italie lijkt me sterker maar normaal gesproken scoort Spanje zo enorm makkelijk. Battle zal op het middenveld beslist worden gezien beide teams niet echt op de counter spelen. Ergens het gevoel dat Spanje deze gaat winnen

6 juli 2021 om 20:09

Ben ook benieuwd naar de battle op het middenveld. Allebei een heel goed middenveld, vind Busquets echt weer een ongekend niveau halen. Die gozer is zo belachelijk goed eigenlijk. Pedri is natuurlijk mijn favoriete spelertje en dan nog Koke erbij. Italie heeft met Verratti-Jorginho-Barella ook een héérlijk middenveld uiteraard.

6 juli 2021 om 20:11

Thiago ipv Koke zou het middenveld van Spanje echt veel sterker maken imo.

6 juli 2021 om 20:13

Ik blijf het apart vinden dat Thiago bijna geen minuten krijgt. Voorin had Llorente overigens niet misstaan bij Spanje.

6 juli 2021 om 20:19

Ja vind Koke ook matigjes voor zijn doen, Llorente had ik dan liever box-to-box zien spelen.

Goede opstellingen. Logisch dat Morata op de bank zit. Die mist gewoon teveel kansen. Ben ook razend benieuwd hoe Emerson het vanavond gaat doen. Lijkt me een moeilijke taak op Spinazzola te vervangen. Ik ken Emerson goed en ik denk dat hij nog vele gaat verbazen. Het is een zelfde soort type back met nog meer scorend vermogen. Ik zet in op een goal van Emerson vanavond!

6 juli 2021 om 20:07

Je bedoelt Emerson Palmieri dos Santos veruit de allerbeste linksback aller tijden

6 juli 2021 om 21:31

Ken je hem zo goed? Wanneer is zijn verjaardag? Wat is zijn lievelings maaltijd?
Emerson is een prima speler, niet meer niet minder. Jij denkt dat iedereen in Blauw the best thing is since sliced bread.

Pedri is nu al op deze jonge leeftijd al enorm belangrijk voor Spanje wat een waanzinnig talent is dat maar man wat zou ik graag een keer zien dat hij rust krijgt hopelijk gaat hij niet naar de olympische spelen want dan is hij helemaal kapot aan het begin van het nieuwe seizoen

Kifesh hij denkt hij is Guardiola? Ongelooflijk dat je keer op keer je aanval om gooit. Zonde voor Italie dat Emerson het moet doen ipv Spina, maar lijkt me dat Chiellini en Bonucci een aanvalloos Spanje in hun zak zal hebben. Op papier een fantastisch affiche, maar in de praktijk zal Italie normaal gesproken door gaan. En terecht.

6 juli 2021 om 20:11

Tegen dat Italiaanse centrum kun je beter geen echte statische spits opstellen maar beter veel beweging hebben voorin. Italie is de favoriet maar het lijkt mee een logische keuze.

Ze hadden Morata beter op de bank kunnen laten. Dat zie je natuurlijk mijlenver aankomen, die schiet m strak in de kruising of mist. Sneu voor hem, gun je niemand zo een drama.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren