Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Monaco buigt achterstand om in derby; Rekik verliest na wereldgoal

Laatste update:

AS Monaco is het competitieseizoen 2015/16 positief gestart. De nummer drie van vorig seizoen boog zaterdagavond een achterstand tegen Olympique Nice om en won de Derby de la Côte d’Azur zodoende met 1-2. Karim Rekik maakte zijn officiële debuut voor Olympique Marseille, maar kon een 0-1 nederlaag tegen SM Caen niet voorkomen.

/

Olympique Nice - AS Monaco 1-2
Monaco won dinsdag met 4-0 van BSC Young Boys en begon zaterdag met dezelfde elf, dus met Nabil Dirar, Anthony Martial en Ivan Cavaleiro voorin en met Stephan El Shaarawy op de bank. Het begin was echter niet best, want na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Valère Germain, die nota bene tien jaar voor Monaco speelde, schoot raak na een strakke lage voorzet van Alassane Plea. Trainer Leonardo Jardim haalde Mario Pasalic na 25 minuten naar de kant ten faveure van Bernardo Silva, maar verder dan kopballen van Silva, Layvin Kurzawa en een schot van Cavaleiro kwam men in de eerste helft niet. Monaco ging desondanks met een goed gevoel de kleedkamer in.

Na 41 minuten pakte de zeventienjarige linksachter Olivier Boscagli na een wilde tackle immers zijn tweede gele kaart en daardoor stonden de Monegasken met een man meer op het veld. De eerste kans in de tweede helft was voor Nice (Danijel Subasic keerde een schot van Germain), maar Monaco boog de achterstand later wel om. Silva schoof de bal diagonaal in de verre hoek en Kurzawa kopte na een uur van dichtbij de 1-2 tegen de touwen. Invaller El Shaarawy was met een spectaculaire omhaal nog dicht bij een derde goal voor Monaco, maar het zou bij een minimale voorsprong en dus overwinning blijven.

/

Olympique Marseille - SM Caen 0-1
Marseille, dat vorig seizoen twee punten minder pakte dan Monaco, had het seizoen qua resultaat welhaast niet slechter kunnen beginnen. Caen was niet bang om aan te vallen in het sfeervolle Stade Vélodrome en kreeg al gauw een kans via Andy Delort, die Steve Mandanda tot een redding dwong. Marseille werd gevaarlijk via Michy Batshuayi en Benjamin Mendy (paal), alvorens het na een klein half uur 0-1 werd. Delort knalde de bal van zo’n twintig meter via de lat achter Mandanda. Marseille ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, was ook veel beter, maar kwam niet tot scoren. Rekik kreeg kort na rust een mogelijkheid, maar kopte over na een vrije trap van Abdelaziz Barrada.


Wie eindigt dit seizoen hoger, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slecht begin, kan alleen maar beter gaan zullen we maar zeggen.

8 augustus 2015 om 23:08

Hele ongelukkige begin, Caen speelde heel goed en creëerde kansen en OM ook. Helaas voor OM scoorde Caen ( wereldgoal?? Laat me niet lachen, gewoon afstandsschot, meer niet )

Tweede helft was het echt wachten op de 1-1 en 2-1, wat OM zeker verdiende, kregen kans na kans. Vond en vind die Belgische spits werkelijk een fenomeen, als hij begint te scoren, dan zal OM enorm veel vangen en zal hij zeker naar een topclub gaan, mits hij gefocused blijft..
Kaatste geweldige, creëerde 100% kansen en had zeker moeten scoren, maar helaas. Verder vond ik alessandri ofzo slecht en OM moet voortaan starten met Ocampos op links en dat linksbenige talent op rechts met Batman in de spits. Verder speelde rekik goed, gaf goeie crossballen en bouwde vaak op. Op het middenveld speelde barrada en lumini ofzo echt goed.

8 augustus 2015 om 23:22

Caen wint door een lucky shot, zo gaat andy delort ze nooit meer maken. Voorin hadden we pech met afronden, lukte gewoon niet om te scoren... alessandrini was inderdaad drama, ocampos met altijd spelen.... baal wel, keek errg uit naar het nieuwe seizoen en dan wil je gewoon de eerste wedstrijd in eigen stadion winnen.

8 augustus 2015 om 23:33

En rekik maar zeggen dat ze kampioen zouden kunnen worden met deze selectie hahaha

9 augustus 2015 om 10:45

Er is pas 1 wedstrijd gespeeld. Op basis hiervan kan je niks zeggen.

Zo te horen begint El Shaarawy goed, ben ik zeer blij om hij is nog steeds één van mijn favoriete spelers. Hopelijk komt hij ooit nog dichtbij een Ballon D'or zoals ik een paar jaar geleden voorspelt had, denk het helaas niet

8 augustus 2015 om 23:22

Begon op de bank, gepasseerd of terug van een blessure?

9 augustus 2015 om 20:13

Net nieuw bij de club en vorig seizoen veel blessures gehad, zwakke enkels.

Iemand die weet hoe Dirar het doet bij Monaco? , het lijkt mij een goede voor het Marokkaans elftal

8 augustus 2015 om 23:23

Speelt daar toch ook? Vind hem mwah, geen explosieve snelheid of spectaculaire dribbels. Hoop dat hij snel vervangen wordt door el shaarawy.

8 augustus 2015 om 23:30

Hij doet het prima bij Monaco. Hij is technisch, werkt hard en verdedigt altijd mee. Prima speler maar je kan er niet echt top mee bereiken. Daarvoor mist hij veel kwaliteit voor.

9 augustus 2015 om 00:39

Komt altijd veel dreiging van hem uit en bij marokko heeft hij ook vaak een basisplek. Amrabat op Links en Dirar op rechts en spits El arabi.

En zojuist heeft Bielsa zijn ontslag aangekondigd... Kan het seizoen nog slechter beginnen? ....

8 augustus 2015 om 23:43

Ik lees het ook net... alle aankopen (9) op zijn advies, door bielsa had ik er nog vertrouwen in en nu dit...wat een drama

8 augustus 2015 om 23:47

Ja echt te gek voor woorden, je legt zo'n beetje je hele aankoopbeleid in zijn handen en dan krijg je dit terug. Ik ben er echt ziek van

@ Southwinners weet je hoe Barrada speelde vandaag bij Maseille zag dat hij in de basis stond bij Marseille. Scoorde onlangs nog een mooie goal tegen Juventus in de voorbereiding zag ik heeft Barrada zijn vorm terug.

Dirar staat erom bekend dat hij hard werkt en verdedigend erg goed is aanvallend vind ik hem zeer matig. Heb hem een aantal keer bij het Marokkaanse Elftal gezien kwam nauwelijks zijn man voorbij steeds weer terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren