Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Zoet komt centimeters tekort om Roma tot Conference League te veroordelen

Zondag, 4 juni 2023 om 23:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:58

AS Roma heeft zich zondagavond op de slotdag van de Serie A verzekerd van deelname aan de Europa League. De ploeg van trainer José Mourinho kroop in de thuiswedstrijd tegen Spezia door het oog van de naald door in de slotminuut een strafschop te benutten. Juventus won ook, maar had een Europa League-ticket niet meer in eigen hand. De grootmacht uit Turijn is veroordeeld tot de Conference League. Hellas Verona is door een 3-1 nederlaag bij AC Milan veroordeeld tot het spelen van een play-off om degradatie tegen Spezia. Dat komt omdat beide ploegen op hetzelfde puntenaantal zijn geëindigd.

AS Roma - Spezia 2-1
AS Roma en Spezia hadden nog genoeg om voor te spelen op de slotdag van de Serie A. De thuisploeg moest winnen om deelname aan de Europa League in eigen hand te houden, terwijl Spezia Hellas Verona achter zich moest houden in de strijd tegen degradatie. De score werd na vijf minuten spelen geopend door Spezia. Een indirecte vrije trap kon via een aantal omwegen bij de tweede paal worden binnengekopt door Dimitris Nikolaou. Het duurde tot twee minuten voor rust voordat AS Roma iets terugdeed. Nicola Zalewski draaide een voorzet vanaf de linkerkant ineens in het doel.

Toen het duel vervolgens af leek te stevenen op een 1-1 gelijkspel, kroop Roma in de slotminuut door het oog van de naald. Stephan El Shaarawy werd in de mangel genomen door twee verdedigers. Scheidsrechter Fabio Maresca vond het voldoende voor een strafschop. Jeroen Zoet, die voor het eerst in lange tijd weer eens mocht keepen, ging de goede hoek in maar kon de strafschop van Dybala niet keren. In het restant van de wedstrijd wisten de Romeinen stand te houden, waardoor een ticket voor de Europa League een feit is.

AC Milan - Hellas Verona 3-1
Hellas Verona wist dat het moest winnen op bezoek bij AC Milan en dan nog was het afhankelijk van het resultaat bij Roma - Spezia. De ploeg van trainer Marco Zaffaroni kwam echter op slag van rust op achterstand door een benutte strafschop van Olivier Giroud. De Fransman mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot feilloos raak in de linkerkruising. Een kwartier voor tijd deed Davide Faraoni iets terug namens de bezoekers door van dichtbij raak te koppen op aangeven van Darko Lazovic, maar verder dan dat kwam het niet. Toen Milan in de absolute slotfase nog twee keer toesloeg via Rafael Leão was het lot van Hellas bezegeld.

Udinese - Juventus 0-1
Door de tien punten aftrek die Juventus kreeg vanwege het boekhoudschandaal was een Europa League-ticket voorafgaand bij winst het hoogst haalbare. La Vecchia Signora speelde geen karrenvracht aan kansen bij elkaar, maar was wel de betere ploeg tegen Udinese. In de eerste helft raakte Leonardo Bonucci de lat met een kopbal. Federico Chiesa had in de 68ste minuut meer geluk met zijn inzet. De aanvaller kreeg de tijd om aan te nemen in het strafschopgebied en zocht kalm de verre onderhoek uit: 0-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door pango)

Leuk , maar beter hebben we het over de hattrick en de 3e goal van Koopmeiners, pure kwaliteit.

Leao zet z’n contractverlenging kracht bij met 2 goals in een mooi afscheid naar meester Zlatan!Vanaf volgend seizoen staat Milan dan toch op eigen benen. Ben benieuwd wie dan op staat! Maar mochten ze toch willen terug vallen op een geboren leider, nog wat wijze lessen willen, is er altijd mister AC Milan te vinden op Milanello; Maldini!Op naar weer een nieuw en mooi seizoen, helaas wel nog 2,5 maand wachten.Forza Milan!

Ach, het is eigenlijk goed dat Juve ernaast vist. Hopelijk is dit eindelijk genoeg om Allegri de laan uit te sturen. Wat erger ik me aan die vent, hij heeft een groot aandeel gehad in alles, doodsaai spel, spelers foutieve posities laten aannemen, enz. Ik hoop maar dat we een aantal spelers nog kunnen behouden, oa Chiesa. Het seizoen zit er eindelijk op, dat wel. Ben benieuwd naar de komende weken.

Nee, het lot van Hellas Verona is niet bezegeld: er volgt een play-off.

Dus het is dan ook een beetje een achterlijke titel voor je artikel: die net-niet-redding had voor Spezia het verschil kunnen betekenen tussen wellicht nog degraderen (via de playoff) en in de Serie A blijven, dat was voor Jeroen Zoet misschien ietsjes belangrijker dan in welke Europese competitie Roma uitkomt volgend seizoen.

4 juni 2023 om 23:40

Ik vond het al vreemd inderdaad dat Spezia bleef aanvallen terwijl Hellas al verloren had. Waarom is er een play off dan ? Onderling resultaat en anders doelsaldo is toch gewoon van pas lijkt mij?

4 juni 2023 om 23:48

Nee, teams die op punten overeenkomen en spelen om de Scudetto of degradatie tegemoet gaan spelen een play-off wedstrijd in Italië

5 juni 2023 om 09:04

Dat is wel pas een vernieuwing vanaf dit seizoen volgens mij.

Een aardig seizoen wat enorm in mineur afgesloten wordt voor Roma. Ze hebben vol ingezet op kwalificatie voor de Champions League via de Europa League en het deksel enorm hard op de neus gekregen, dat betekent vooral dat er weer bespaard zal moeten worden en er dus niet geïnvesteerd kan worden in het zetten van een volgende stap. Afhankelijk van welke clubs er vrij komen aankomende zomer zou het goed kunnen dat Mourinho vertrekt en gezien de clausule in het contract van Dybala is hij voor maar 12 miljoen op te halen. Een vertrek van die twee heren zou in mijn ogen een pijl recht in het hart van het project Roma zijn. Ik denk dat er weinig mensen zijn die die club “aan” kunnen krijgen en zo competitief kunnen maken met deze selectie zoals Mourinho dat gedaan heeft de afgelopen 2 seizoenen.

Het feit blijft wel dat er diepte moet komen als je wilt concurreren met de rest van de top en dat bepaalde spelers niet goed genoeg zijn om echt voor een top 4 plek te strijden. Van keeper tot aanval, eigenlijk lijken alleen Dybala, Mancini, Abraham (op momenten), Spinazzola en Matic dat niveau te hebben. De rest zou niet misstaan bij een club zoals Spezia of Monza.

4 juni 2023 om 23:59

In de competitie heeft hij het twee jaar gewoon matig gedaan en met zijn soort voetbal gaat dat blijven duren. In knock-outs is een gelijkspel genoeg, in de competitie niet. En dit jaar was het voetbal echt niet om aan te zien.

Hij is enorm belangrijk geweest voor roma en Europees was het top, maar als roma wil doorgroeien zullen ze snel beter moeten gaan voetballen en dat zie ik niet lukken onder Mourinho.

5 juni 2023 om 00:34

Ik begrijp niet zo goed waarom je op mij blijft reageren met exact dezelfde reactie, want mijn reactie blijft ook hetzelfde. We schieten er geen drol mee op. Ze stonden er goed voor in de competitie en hebben een keuze gemaakt om via de Europese weg voor het Champions League ticket te gaan. Dat is niet gelukt en helaas zijn ze daardoor de positie in de competitie al in een eerder stadium kwijtgeraakt..

Het eindigt in mineur en wellicht hadden ze andere keuzes moeten maken, maar je ik vind het niet terecht om te zeggen dat ze ondermaats presteren als je kijkt naar de kwaliteit die Roma heeft en daarna kijkt naar de kwaliteit die de andere ploegen hebben.

5 juni 2023 om 08:07

Je blijft die leugens zelf geloven hè?
Niemand gaat zn vierde plek opgeven om te hopen op de Europa League terwijl je nog 4 wedstrijden in die competitie moest zien te overleven + je je Cl ticket al kon oprapen.

Mourinho en zn team hebben op 2 fronten op de belangrijkste momenten gefaald. Waarom kan je dat niet gewoon toegeven?

5 juni 2023 om 08:31

Omdat ik eens hoop dat je ingaat op wat ik zeg. Je gaat nooit in op het abominabele spel bijvoorbeeld. Verder is die keuze voor de EL inderdaad een nogal onzinnig argument. Alsof ze doelbewust hun plek boven Milan en Inter (die ook gewoon voor de CL gingen) hebben opgegeven. Want twee jaar na elkaar geen top 4 is gewoon niet goed genoeg. Er is dan ook geen enkele progressie ten opzichte van vorig seizoen.

5 juni 2023 om 09:43

Voor Italiaanse begrippen en de spelers die er rondlopen vind ik het ook zeker niet zo slecht als je doet lijken. Welke spelers met ongelofelijk veel flair moeten de passes aan elkaar rijgen bij Roma? Verwacht je dat van Wijnaldum en Pellegrini? Moet alles maar van Dybala spelen? Wat verwacht je van het spel van Roma?

Verder kun je hoog of laag blijven springen, maar de opstellingen spreken voor zich. In de competitie heeft de beste 11 niet meer samen gespeeld sinds Sociedad.

We zijn het niet met elkaar eens, dat is prima maar ik begrijp niet waarom je keer op keer toch probeert om je punt door te drammen. Wat mij betreft zit je er flink naast.

5 juni 2023 om 09:53

Heb je spelers met enorm veel flair nodig om een beetje goed voetbal op de mat te leggen dan? En datzelfde geldt voor Inter en AC hoor, die hebben ook met hun b-team gespeeld.

Een middenveld met Matic, Pellegrini en Cristante is meer dan goed genoeg om te voetballen ja. Verder vind ik dat je overdreven positief doet. Dit jaar 63 punten, vorig jaar 63 punten. Als Juventus geen 10 punten in mindering krijgt dan eindigen ze gewoon lager dan vorig jaar. Dan kan je toch niet van een aardig seizoen spreken als je er in de kwartfinale van de copa uitgaat tegen Cremonese?

5 juni 2023 om 10:24

@ Youri:

"ik denk dat er weinig mensen zijn die die club “aan” kunnen krijgen en zo competitief kunnen maken met deze selectie zoals Mourinho dat gedaan heeft de afgelopen 2 seizoenen."

Op Europese winsten na is het qua voetbal en prestaties in de Serie A nou niet bepaald vooruit gegaan. Ik weet niet hoelang je Roma volgt maar uit je opmerking denk ik niet al te lang.

Het is gewoon een dramatisch seizoen geweest. Ook het spel is helemaal veranderd en je ziet gewoon een gefrustreerd team op het veld (en bank) staan. Roma fan ben ik al heel mijn leven, maar we hebben echt betere tijden gehad. Ik durf zelfs te stellen dat het 'project Mourinho' meer kwaad dan goed heeft gedaan.. Met name de spelopvatting en de doorstroming van jeugd is beperkt.

Er is nog voldoende financiele kracht om de selectie te versterken, maar de afgelopen seizoenen is er met name geinvesteerd in het salarishuis.
Ben het met je eens dat de breedte niet genoeg is.

5 juni 2023 om 13:46Op Europees gebied is het met 2 finale plekken en de bekerwinst vorig jaar van de CFL zeker geslaagd. Wat de Serie A betreft ben ik het helemaal met je eens, eigenlijk was dit seizoen de uitgelezen kans om CL een top 4 klassering te behalen.

Zalewski en Bove zijn beide toch aardig naar het eerste elftal ingestroomd, de rest en dan noem ik een Volpato of Tahirovic zijn nog niet goed genoeg / voegen te weinig nog toe.

Nee dat is het helaas Finacial Fairplay gaat er voor zorgen dat we hoofdzakelijk alleen maar transfer vrije spelers kunnen halen. Aoar van Lyon en Ndicka verdediger van Frankfurt schijnen al zo goed als rondt te zijn. Maar we hebben ook nog eens veel aflopende contracten, zoals van El Shaarawy, Matic, Smalling en Spinnazola, die laatste wordt ook verkocht wat ik zo overal lees aangezien die niet wil bijtekenen.5 juni 2023 om 17:20

Europees gezien zeker, maar het totale plaatje dus incl coppa en Serie A neem ik mee in de beoordeling. Ook het spel, de groei en of de doorontwikkeling. En dat is met name het punt waar ik me zorgen om maak.

Gisteren ook vs Spezia, je moet winnen om je te plaatsen, maar je hebt een pingel nodig (overigens twee pingels verdiend eigenlijk) om Spezia thuis te verslaan. Het was/ is niet heel best. Hier maak ik me zorgen om.

We kunnen wel stellen dat Roma's seizoen is mislukt, in de Serie A althans. EL-plek nog net weten binnen te halen met dank aan onze veruit beste man Paolo Dybala die ondanks meerdere blessures 105 minuten lang bleef strijden vandaag. Scheids zat helaas weer tegen (strafschop ontnomen) en Tammy scheurt nog ff z'n kruisband in het laatste kwartier dus die gaat deze zomer niet meer verkocht worden.

Hopelijk kunnen we Dybala behouden (maak hem gelijk captain en geef hem nr 10), denk niet dat er een club is die staat te springen om 20 miljoen per jaar te betalen aan een speler die het halve seizoen geblesseerd is, hoe enorm goed hij ook is. Verder hoop ik dat we SES langer kunnen vastleggen want hij is te belangrijk voor ons en we zijn gek als we hem naar Milan laten gaan. Wat baal ik trouwens nog steeds dat we Koopmeiners niet hebben gehaald tijdens Mou's eerste mercato, die man is uitgegroeid tot Atalanta's talisman en leider met vandaag weer 3 goals en 1 assist.

En weer lukt het Mourinho niet om bij de top 4 te eindigen. Zelfs nog mazzel gehad met de puntenmindering van Juventus. Bakt er al seizoenen lang weinig van. Succes in de EL Jose, Slot gaat de CL in.

5 juni 2023 om 08:42

Ja tot slot 3 de of 4 de wordt in CL wat heel aannemelijk is .... en in de EL weer door José er wordt uitgeooid....lol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1695 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Lecce114
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. ThiawVerdediger50
R. KrunićMiddenvelder50
R. Loftus-CheekMiddenvelder50
C. PulišićMiddenvelder52
T. ReijndersMiddenvelder50
Rafael LeãoAanvaller53
O. GiroudAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

856 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren