Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Moeilijk sprekende Sema geeft interview en ontvangt lof: ‘Jij grote legende!’

Laatste update:

Ken Sema heeft afgelopen maandagavond op en naast het veld indruk gemaakt. De 29-jarige vleugelspeler van Watford schoot zijn ploeg met twee treffers langs West Bromwich Albion (3-2) en stond vervolgens het clubkanaal van de Londenaren te woord. De Zweed heeft een stotterprobleem en praat daarom nauwelijks met de media. Sema deed dat maandagavond wel en dat leverde hem op internet louter complimenten op.

De vleugelspeler zette Watford na 23 minuten op voorsprong tegen West Brom. Keinan Davis stuitte in eerste instantie nog op doelman Josh Griffiths, maar Sema stond op de goede plek om de rebound te verzilveren: 1-0. Doelpunten van Conor Townsend (West Brom), Ismaïla Sarr (Watford) en Jed Wallace (West Brom) brachten de stand vervolgens op 2-2, totdat Sema in minuut 78 de winnende maakte. Een schot van de Zweed werd door Erik Pieters van richting veranderd, waardoor Griffiths kansloos was: 3-2.

Na afloop stond Sema het clubkanaal van Watford te woord en die video is inmiddels al 2,3 miljoen keer bekeken. “Ik ben blij met mijn doelpunt en met de overwinning van vandaag. Het was een wedstrijd die we moesten winnen, zeker hier thuis”, zegt Sema. De doelpuntenmaker moet lachen als hij zijn twee doelpunten beschrijft. “Mijn tweede goal ging op doel!”, zegt de Zweed, die daarmee hoopt dat die treffer niet als eigen doelpunt van Pieters de boeken ingaat. “Het waren drie belangrijke punten vandaag. Dit is ook goed voor ons zelfvertrouwen. Nu gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Sheffield United, wat ook een sterke tegenstander is.”

Het interview kan op veel complimenten rekenen op Twitter. “Ken, jij grote legende!”, reageert Ben Foster, met wie Sema samenspeelde bij Watford. Ook de interviewer wordt bewierookt. “Goed gedaan Sema en goed gedaan interviewer. Je stelde Ken op zijn gemak en liet hem rustig uitpraten. Hulde!”, schrijft een andere Twitteraar. Andere mensen vinden het dapper dat Sema de pers te woord stond en vinden hem een voorbeeld voor andere stotteraars.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top! Moet goed voelen voor hem! Overigens heel goed gedaan van de interviewer. De weg voor Geertruida ligt open.

22 februari 2023 om 18:32

Geertruida stottert alleen, deze man lijkt er een soort van tik bij te hebben.

22 februari 2023 om 19:25

Weet ik, moet je nagaan: de drempel ligt voor Geertruida dus (wat dat betreft) een stuk lager.

23 februari 2023 om 13:02

Als stotteraar kan ik je vertellen dat heel veel stotteraars een tik hebben. De 1 erger dan de ander. Ik perste de woorden er vroeger uit door te stampen of op mn been te slaan. Nu gelukkig niet meer zoveel last van. Hulde voor de interviewer voor het geduldig luisteren. Er is niks erger dan wanneer de andere persoon je zin afmaakt uit ongeduld of "behulpzaamheid".

Prachtig en inclusief!
Mooi om te zien dat mensen met een spraakbeperking ook worden toegelaten en mogen meedoen.
Ook knap van deze man zelf om er ‘gewoon’ te staan. Hulde!

22 februari 2023 om 16:35

Waarom zouden ze niet mee mogen doen?

22 februari 2023 om 16:37

Voorheen zagen we nooit stotterende mensen op tv en hedendaags wordt er steeds positiever mee omgegaan. Mooie ontwikkeling toch?

22 februari 2023 om 16:43

Ik heb "Miss Montreal" of Erben Wennemars vaak genoeg op TV gezien. Ja Prem, schitterende ontwikkeling.

22 februari 2023 om 16:48

zeker! Ik ken ze ook. Mooi dat deze lijn nu wordt doorgetrokken in het voetbal.

22 februari 2023 om 16:51

Wat irritant is aan jouw opmerking is dat je het goed bedoelt, maar het is nu net deze reactie die het probleem aanstipt. Het is helemaal geen probleem om een spraakgebrek te hebben en jouw opmerkingen suggereert dat er iets mis is met hem en dat wij het toch allemaal maar mooi accepteren omdat iedereen erbij hoort. Maar er is niks mis met hem!!

22 februari 2023 om 17:09

Mooi he, lekker inclusief.

22 februari 2023 om 17:17

@mancunianb: Helemaal mee eens. En de redenatie van Prem is ook helemaal verkeerd. Deze man voetbalt daar, omdat hij goed kan voetballen. Niet omdat die voetbalclub een inclusieve club wil zijn en dacht dat het publicitair goed zou zijn om iemand met een spraakgebrek te contracteren. En hij heeft gescoord, dus willen de mensen hem graag horen. Of hij nu stottert of niet. Aan hem de keuze om het interview te geven of niet. Hij moet zich er goed bij voelen, als dat niet zo zou zijn, dan kunnen/moeten we hem niet dwingen.

Daarom vond ik de reactie die Geertruida ooit gaf aan ESPN volkomen te begrijpen. Er werd ESPN gevraagd waarom Geertruida nooit werd geã¯nterviewd. De reactie van Geertruida was dat hij stotterde en daarom geen interviews wilde geven. Prima, dat heeft iedereen dan te accepteren.

22 februari 2023 om 19:01

Je weet dat we allemaal getrolled worden door Prem?

22 februari 2023 om 19:40

Hoe zou die in het echt zijn? Weinig vrienden denk

22 februari 2023 om 20:18

@mancunianB Helemaal met je eens. Prachtig verwoord

22 februari 2023 om 22:29

Hé Consy (en LocoL) goeienavond! Ik weet eerlijk gezegd niet of Prem echt trollt, ik snap dat sommige mensen dat misschien denken maar ik geloof eerlijk gezegd dat Prem gewoon zo is, en het best goed bedoeld allemaal verder. Bij ons in de buurt woont bijvoorbeeld een jongen die eigenlijk veel overeenkomsten met Prem heeft in zijn manier van reageren (misschien is hij het wel ) maar je merkt ook aan die jongen dat hij iets mist in communicatie, maar tegelijkertijd merk je ook altijd bij hem dat het weldegelijk goed bedoeld is. Nu wil ik niet zeggen dat Prem iets dergelijks heeft want ken hem niet persoonlijk. Maar als ik hem vergelijk met andere “trolls” voel ik toch iets bij Prem dat het voor hem zelf toch serieus bedoeld is. Dus om dan als LocoL gelijk te insueren dat het iemand is zonder vrienden en dat soort dingen vind ik dan ook weer niet nodig. Mensen kunnen het prima oneens zijn of andere meningen delen maar oordeel niet op zo’n manier omdat zijn of haar manier van reageren niet aan staat. Verder genoeg over Prem inmiddels haha. Super tof dat deze Sema dit interview wil geven en zich ook prettig lijkt te voelen, zulke kleine dingen brengen bij mij altijd wel een smile op mijn gezicht omdat het goed is om te zien dat mensen zich niet verschuilen door zulke kleine dingetjes, want wat maakt het nou uit of je dat ene woordje of die ene klank in een keer goed uitspreekt of even stil valt / stottert. Gewoon top gedaan dit

22 februari 2023 om 18:39

Prem hoeveel prijzen voor open deuren intrappen heb jij al in de kast staan?

22 februari 2023 om 18:50

@Prem Ik heb een spraakbeperking maar wij zijn ook mensen alleen sommige praten minder daardoor zoals ikzelf en deze jongen. Sommige kunnen er goed mee omgaan kijk naar Snelle.

OT: Top dat hij dit doet, ik hoop dat volgende spelers met een spraakbeperking volgen voor de camera.

Mooi om te zien dat er steeds een beetje positiever gereageerd wordt op dingen waar voorheen vooral zuur en zogenaamd grappig over gedaan werd.

22 februari 2023 om 17:12

Ik denk dat de kansloze reacties er nog wel zullen zijn, die zullen denk ik altijd wel blijven. Maar misschien moeten de mensen die normaal kunnen denken zich dan maar extra positief laten horen zodat we het groepje eencellige overstemmen.

Er zullen vast eencellige internethelden zijn die hier weer helemaal los op gaan. Maar ik vind het goed dat hij dit doet. ik stoor me er i.i.g. niet aan. Maar kan me ook voorstellen dat er spelers zijn die liever geen interviews geven. Iedere (stotterende) speler moet daar zelf een keuze in maken, waar hij of zij zich fijn bij voelt.

22 februari 2023 om 17:34

Waarom zou je je druk maken over eencellige internethelden, gewoon links laten liggen die gasten.

22 februari 2023 om 17:39

Helemaal mee eens. Ik geef alleen aan dat die kansloze er altijd zullen zijn. Die ga je toch nooit helemaal uitroeien.

22 februari 2023 om 17:54

Een van mijn beste vrienden stottert en ik had het nauwelijks door tot iemand het een keer benoemde. Ik vind stotteren echt zo ontzettend oninteressant.

22 februari 2023 om 18:10

Precies dit! Stotteren is een veelvoorkomend iets en het is alleen maar mooi dat mensen ermee op TV komen. Simpelweg omdat er veel mensen wel moeite mee hebben en ze dit wat vertrouwen geeft, terwijl veel mensen gewoon het geduld hebben en graag luisteren naar wat ze te zeggen hebben.

22 februari 2023 om 20:06

Een collega van mij stortert ook. In het begin wil je haar zinnen afmaken maar op een gegeven moment valt het inderdaad nog amper op.

Ze is op dit moment wel door aan het solliciteren, omdanks haar CV heb ik het idee dat het kwartje vaak door het stotteren de andere kant op valt bij haar.

Hoop dat dit soort interviews een klein beetje bijdragen om te laten zien dat het geen belemmering hoeft te zijn.

Prachtig! Lijkt me sowieso echt een topgozer, en voor de Championship echt een goede speler. Overigens ook mooi dat wij wederom de 3 punten hebben kunnen pakken en nu weer vierde staan💪🏻

Wat een baas. Prettige stem trouwens en charisma. Zou juist meer aan het woord moeten komen.

Baas! En eerlijk, ik kan me voorstellen dat dit voor Kids (en volwassenen ook natuurlijk) met een spraakgebrek echt wel fijn kan zijn dat je ziet dat een profvoetballer ook met zoiets kan worstelen en alsnog de moed heeft om gewoon voor de camera te komen. Hierboven valt weer half VZ over Prem heen, maar je suis Prem in deze hoor, zoiets is toch ook 'prachtig en inclusief'.

Jammer dat VZ het een stotterprobleem noemt. Hij stottert. Het is geen probleem, zie je ook maar weer aan de reacties hier

Prachtig om te zien dit. Het is goed om te zien dat hij alsnog een interview geeft ondanks zijn probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren