Müller redt Bayern na achterstand, Uth valt op met Doppelpack

/

Bayern München heeft zaterdag geen punten gemorst in de ontmoeting met SV Darmstadt 98. De kampioen kende een lastige eerste helft en sloot die af met een achterstand, maar werd na rust bij de hand genomen door Thomas Müller. Hij scoorde tweemaal en hielp Bayern zo op voorsprong (3-1). Ook Mark Uth speelde zaterdag een voorname rol bij zijn club: net als Müller maakte hij er twee en bracht hij TSG Hoffenheim een 3-2 overwinning op FSV Mainz 05.

Bayern München - SV Darmstadt 98 3-1
De verschillen konden vooraf in velerlei opzichten bijna niet groter zijn, maar toch nam promovendus Darmstadt brutaal de leiding in de Allianz Arena. Nadat Sandro Wagner een eerste voorzet niet goed raakte bleef de bal in het bezit van zijn team en zette Sandro Sirigu de bal vanaf de andere flank voor: Serdar Tasci dekte als een pupil en Wagner kopte daardoor van heel dichtbij binnen naast Manuel Neuer. Hij kreeg na 26 minuten de tribunes stil. Bayern München reageerde als door een adder gebeten en was binnen twee minuten bijna terug met de 1-1, maar Douglas Costa trof alleen de lat met zijn schot.

/

Tot de rust slaagde Bayern er niet in iets te doen aan de achterstand: Neuer moest nog een keer optreden bij een kopbal en Arturo Vidal schoot een vrije trap rechtstreeks op de doelman. De laatste keer dat kampioen Bayern de rust inging met een achterstand was in de memorabele wedstrijd tegen VfL Wolfsburg waarin Robert Lewandowski vijfmaal scoorde. Nu kwam het kort na rust meteen terug, maar niet door toedoen van Lewy. Thomas Müller zette zijn voet tegen een voorzet van Rafinha en duwde de 1-1 binnen. Even daarna betrad Franck Ribéry het veld ten koste van Kingsley Coman: zijn eerste thuisduel sinds elf maanden.

De entree van de Fransman zorgde voor meer impulsen vanaf de zijkant, maar ook Arjen Robben liet zich meer gelden. De Nederlander scoorde al sinds 7 november niet meer in de Duitse competitie en was dicht bij de 2-1, maar zijn schot veranderde van richting. Even daarna werd een schot van Robben over de achterlijn gewerkt. Lewandowski had ook weinig fortuin: hij dacht te scoren, maar werd teruggefloten voor buitenspel en dus bleef het bij 1-1. Müller was scherper en schoot zijn club vervolgens te hulp door een voorzet van Vidal op de borst aan te nemen en met een omhaal heerlijk de bal in de hoek te mikken. Daarna bepaalde Lewandowski op aangeven van Ribéry de eindstand op 3-1.

/

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1-1
Vorig weekend won VfL Wolfsburg voor het eerst sinds 21 november weer eens een competitieduel en midweeks werd AA Gent geklopt in de Champions League, maar nu volgde er niet weer champagne. Op bezoek in Berlijn bracht Marcel Schäfer na een tamme eerste helft vreugde bij de bezoekende fans door na rust zijn team naar 0-1 te schieten na een goede pass van Vierinha. Lang hield de voorsprong van de Volkswagenclub echter niet stand, want Hertha BSC sloeg zeven minuten later al terug toen Salomon Kalou de rebound binnenschoot na een eerste poging van Vedad Ibisevic. Bijna bezorgde Luiz Gustavo de uitploeg op de valreep een 1-2 zege, maar hij raakte slechts de paal.

/

TSG Hoffenheim - FSV Mainz 05 3-2
Julian Nagelsmann nam onlangs het stokje bij TSG Hoffenheim over van de vertrokken Huub Stevens en beleefde in de wedstrijd tegen FSV Mainz 05 zijn thuisdebuut als coach. Hij had zich wel een iets betere start kunnen voorstellen, want Hoffenheim keek door een doelpunt van Jairo Samperio na ruim tien minuten al tegen een achterstand aan. De ploeg herstelde zich echter knap en drie minuten later was het alweer gelijk door Nadiem Amiri, die een aanval over een aantal schijven knap afrondde. Na de rust zal Nagelsmann meer tevreden zijn geweest, want zijn ploeg kwam via Mark Uth op voorsprong. De voormalig speler van sc Heerenveen verdubbelde acht minuten later zelfs de marge met de 3-1. Samperio bracht Mainz nog wel terug in de wedstrijd, maar daar bleef het bij.

/

FC Ingolstadt - Werder Bremen 2-0
Werder Bremen heeft dit seizoen nog geen één keer de nul gehouden en slaagde daar in de wedstrijd tegen FC Ingolstadt ook wederom niet in. Na twaalf minuten was het al 1-0 voor de thuisploeg na een scrimmage voor het doel van Felix Wiedwald. Hij bracht in eerste instantie redding op een kopbal, zag de bal daarna op de lat gaan voordat Benjamin Hübner uiteindelijk wist te scoren. In de tweede helft probeerde Bremen wel langszij te komen en kreeg het daar ook de mogelijkheden voor, maar de Groen-Witten wisten het net niet te vinden. Vlak voor tijd kreeg Werder ook nog een strafschop te verwerken die Lukas Hinterseer beheerst binnen schoot.

B. Mönchengladbach - 1.FC Köln 1-0
Het initiatief in de Rijnderby lag bij 1. FC Köln, dat in de afgelopen weken klom op de ranglijst, terwijl Borussia Mönchengladbach net buiten de plaatsen die recht geven op Europees voetbal was gevallen. Op het veld was het echter de thuisploeg die duidelijk de betere ploeg was en na tien minuten via Mahmoud Dahoud op voorsprong kwam. Een paar minuten later verdubbelde Nadiem Amiri bijna de voorsprong, terwijl ook Havard Nordtveit nog een goede kans kreeg vlak voor rust. In de tweede helft kwam Köln iets beter in de wedstrijd en kreeg het via Milo Jojic en Anthony Modeste goede kansen op de gelijkmaker, terwijl Mönchengladbach een doelpunt afgekeurd zag worden na een overtreding.