Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Málaga kan een miljoen euro tegemoet zien bij landstitel van Real Madrid

Laatste update:

De wedstrijd tussen Málaga en Real Madrid op de laatste speeldag van het reguliere seizoen is zaterdag opnieuw onderwerp van gesprek. Spaanse media melden dat de zuiderlingen een miljoen euro uit de hoofdstad zullen ontvangen als de landstitel naar het team van trainer Zinédine Zidane gaat. Dat heeft alles te maken met een clausule romdom de verkoop van Isco aan los Merengues.

Isco werd medio 2013 voor 27 miljoen euro aan Real Madrid verkocht, exclusief enkele bonussen. Eén van die bonussen is een miljoen euro voor elke landstitel van de hoofdstedelingen in de vijf jaar na de verkoop van de middenvelder. Isco won in zijn eerste drie seizoenen geen enkele landstitel, maar deze voetbaljaargang heeft Real Madrid het landskampioenschap in eigen hand. Mogelijk wordt de titelstrijd in Spanje, die veel losmaakt, pas op de allerlaatste speeldag beslist, in en tegen Málaga.

Media in Catalonië en fans van Barcelona vroegen zich afgelopen week af hoe eerlijk de laatste speeldag zal verlopen, tot woede van Abdullah Al-Thani, voorzitter van Málaga. "Met de hulp van God zullen we van Real Madrid winnen, maar het uitschot van Catalonië zal de landstitel niet eens ruiken na de leugens over Míchel." De coach van Málaga heeft een rijk verleden als speler van Real Madrid en steekt zijn gevoelens voor de hoofdstedelingen niet onder stoelen of banken. De oud-voetballer herhaalde deze week weer eens dat hij altijd en van iedereen wil winnen, ook van Real Madrid.

De omstreden uitspraken van Al-Thani zijn voor Barcelona reden om de Spaanse voetbalbond en de integriteitscommissie van La Liga in te schakelen. De Catalanen zeggen verontwaardigd te zijn over de woorden van Al-Thani. "Dit maakt inbreuk op de principes van eerlijke sport. Het gaat om de ethische en juridische voorschriften die gelden voor de competitie. We willen dat hier goed naar gekeken wordt.'' Barcelona speelt zaterdagavond de stadsderby bij Espanyol, krijgt Villarreal op bezoek, reist af naar Las Palmas en sluit het competitieseizoen in eigen huis af tegen Eibar. Een week later staat de bekerfinale tegen Alavés op het programma.

Real heeft een drukker programma. Het team van Zidane won zaterdag met 2-1 van Valencia en moet tussen de Champions League-wedstrijden tegen Atlético Madrid in actie komen bij Granada. Daarna volgt een thuisduel met nummer vier Sevilla en een week later het veelbesproken duel in Málaga. Het is nog niet duidelijk wanneer Celta de Vigo - Real Madrid wordt ingehaald, door de Europese verplichtingen van beide teams.

Real Madrid verdient de landstitel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een dergelijke clausule zou verboden moeten worden, ook als dat betekent dat de contractsvrijheid beperkt moet worden, het kan immers (zo blijkt uit dit geval) ernstige gevolgen hebben voor de sport.

Dit komt nu wel erg ongelukkig natuurlijk. Dergelijke clausules zijn doodnormaal in het hedendaagse voetbal maar dit komt erg slecht uit. Dit is nu het eerste waar (deels terecht) naar gewezen wordt als real wint van malaga en zo de titel pakt. Ongeacht het spelverloop en de inzet van de malaga spelers

29 april 2017 om 21:03

Zit niets anders op dan hopen dat de titel beslist is voor de laatste speeldag

29 april 2017 om 21:17

Real8madrid

Al beslissen ze eerder de titel zal altijd weer iets gevonden worden om de eventuele kampioenschap af te kraken.. Begint echt zielig te worden!

29 april 2017 om 21:04

Of het doodnormaal is weet ik niet zeker. Vaak is het normaal als de speler uit een andere competitie komt. Een dergelijke clausule kan nog onrechtmatig blijken.

29 april 2017 om 21:23

Het is wel gebruikelijk alleen in dit geval is het bijzonder omdat het kampioenschap in de laatste wedstrijd beslist kan worden.

29 april 2017 om 21:27

Ja het is vrij normaal. Barcelona heeft een André gomes gekocht dit jaar voor 35 miljoen. Waar nog 20 miljoen aan variabelen kunnen bijkomen. Waarschijnlijk aantal speelminuten en ook titels etc. Nu is het indd heel wrang dat het zo uitkomt.

30 april 2017 om 17:50

Zo'n clausule heeft Barcelona ook hoor met Gomes wanneer hij de gouden bal zou winnen zou Valencia ook een bepaald bedrag moeten krijgen. Al gaat dat nooit gebeuren denk ik.

30 april 2017 om 18:07

Ja maar dat kan de competitie niet beïnvloeden.

29 april 2017 om 21:42

Als jullie tegen Malaga kampioen worden is dat gwn verdiend punt. Of Malaga der nou met de pet mee gaat gooien of vol voor de winst gaat. Je word kampioen over 38 wedstrijden. Wij zijn als barca en real fans bijde benadeeld en bevoordeeld door de scheids het hele seizoen door. Dus dat gedoe over de scheids en zakcentje van Perez of Uefalona kan ik zo slecht tegen. Moge de beste kampioen worden !💪🏽

29 april 2017 om 22:05

Ik ben het volledig met je eens hoor, en ik waardeer je sportiviteit enorm! Helaas zijn er weinig mensen zoals jou (aan beide kanten) en zal er toch een boel geschreven en geroepen worden door die minder sportieve mensen. Maar daar leren we dan ook weer mee leven natuurlijk

29 april 2017 om 22:35

Ik zweer t je, jij bent 1 van de fans van Barça en Real die sportief zijn.

29 april 2017 om 23:29

5 procent zal het over die wedstrijd tegen Malaga hebben. Geloof me, de meeste mensen zijn echt niet zo dom..

29 april 2017 om 23:46

Die wedstrijd tegen Malaga gaat echt de doorslag niet geven. En dat ene miljoen gaan de spelers of trainer niks van terug zien, dus dat is onzin.
Wat mij wel stoort is het alsmaar uitstellen van de inhaalwedstrijd tegen Celta. Als die na de laatste reguliere competitie pas wordt ingehaald is dat pure competitievervalsing en mag er gesproken worden van bondsvoorkeur (tenzij het dan al beslist is, dan maakt het natuurlijk niks meer uit).

Ongelofelijk hoe alles van Barca en Catalonië zoeken naar excuses voor een mogelijke kampioenschap van Real.
Letterlijk alles word ingezet om het in kwaad daglicht te zetten..
Deze clasules zijn er al een aantal jaren en niet nu ineens dat Barca dreigt geen kampioen te worden.

29 april 2017 om 21:07

Barcelona heeft niks gezegd over deze clausule dus geen idee waar je dit vandaan haalt.

29 april 2017 om 21:08

Indirect maar denk je nou echt dat ze alleen beroep aantekenen op basis van een paar woorden van de eigenaar van malaga?
Ze grijpen letterlijk alles aan, het is altijd iedereen schuld als Barca niks wint behalve hun zelf.

30 april 2017 om 01:29

Dus welke club probeert altijd onder iedere straf uit te komen? Houd belastingontduikers uit de media? Knotsgekke politieachtervolging met 200 km zonder gevolgen... Nog ff doorgaan waarom Madrid haat oproept. Net als het Spaans koningshuis die ook overal mee wegkomt. En je moet nu niet Calimero gaan uithangen terwijl Madrid in voetbaltermen alle oorlogsmisdaden heeft gepleegd die je maar kan bedenken. Ik haat Madrid niet, ik zou de provincie graag willen gebruiken voor atoomproeven

30 april 2017 om 10:50

Nee, daar bij Barca zijn ze altijd het braafste jongetje van de klas, toch? Daarnaast slaat je laatste zin natuurlijk nergens op. Getuigt van weinig kennis.

29 april 2017 om 22:01

'Alles van Barca en Catalonie...'

Mens, het gaat hier over de Spaans en Catalaanse media, en wat fans van Barcelona.

29 april 2017 om 22:27

Er staat duidelijk dat Barca beroep aantekent vanwege de woorden van Malaga. Tevens zijn er (helaas) een heleboel Barca fans en analisten in NL (voor zover je zulke onzin roepende mensen analisten kunt noemen) die alles proberen te verzinnen in het nadeel van Madrid.
De haat in dit land jegens Real zit helaas heel diep..

29 april 2017 om 23:32

Ja, inderdaad. Tegen Malaga, dus niet tegen Real. Een voorzitter die zulke woorden uitspreekt, roept het zelf op zich af. Dom van hem natuurlijk. En neen, er is niet zo veel haat jegens Real. Zo belangrijk is voetbal nu ook weer niet

29 april 2017 om 23:43

Tjahhhh ik geef ze 100% gelijk.

Als je als bedrijf X 1 miljoen kan verdienen zonder dat je iets te verliezen of winnen zelf hebt wat zou je dan doen? Kijk bijv naar Vitesse afgelopen zondag tegen Feyenoord waar ze nog net niet effe de bal er zelf in schieten omdat iedereen het Feyenoord gunt en niemand Ajax.

En laten we eerlijk zijn. Real is in de geschiedenis ook altijd niet heilig geweest, in Madrid kunnen ze nog heel wat leren van Barcelona als het gaat om ethiek.

Storm in een glas water. Deze clausules zijn normaal. Daarnaast kan Madrid heus op eigen kracht winnen.

sportief verval bij barca is te danken aan de president zijn management en beleid daar heeft geen enkel andere club iets mee te maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren