Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mitchell van Bergen: ‘Als team heeft Ajax het nog niet echt laten zien’

Laatste update:

Ajax hervat de Eredivisie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Het is een bijzondere ontmoeting voor Sven Botman, die dit seizoen door Ajax wordt verhuurd aan de competitiegenoot uit Friesland. De centrale verdediger kijkt al sinds de bekendmaking van de speelkalender uit naar de wedstrijd. "Ik zocht wel meteen op wanneer deze wedstrijd was, ja", geeft Botman donderdag toe aan FOX Sports.

Tijdens de interlandperiode maakte Botman deel uit van de selectie van Oranje Onder-20 voor duels met Engeland (0-0) en Duitsland (1-2 nederlaag). Nu gaat de focus naar de hervatting van de competitie. "Ik heb wel contact gehad met spelers van Ajax; bij Oranje Onder-20 zitten ook wat spelers die ik ken. We hebben er allemaal zin in." De negentienjarige stopper, die nog geen officieel duel in Ajax 1 speelde, zegt dat Heerenveen zonder angst naar Amsterdam gaat.

"Als wij met lef spelen, kunnen we daar gewoon resultaat boeken", voorspelt Botman. "De kracht van Ajax is dat ze technisch goed voetballen." De jongeling zal niet terugdeinzen om zijn eigen kennis over de Ajacieden toe te passen. "Ik weet wel een beetje wie wat kan", lacht hij. "Ik kan de jongens wat vertellen over op wie je moet letten, of waar de zwaktes van spelers liggen. Je hebt in een seizoen altijd een paar wedstrijden waar je naar uitkijkt en dit is er een van."

Ploeggenoot Mitchell van Bergen moest zich vanwege hamstringklachten afmelden bij Oranje Onder-20, maar is inmiddels weer 'bijna honderd procent' fit. Hij noemt Ajax een 'lastige ploeg' om te bestrijden. "Ajax is een lastige ploeg, maar we gaan er vol vertrouwen naartoe. We spelen goed voetbal, alleen maken we de kansen niet echt af. Ajax heeft heel veel individuele kwaliteiten. Als team hebben ze het nog niet echt laten zien, maar je ziet wel dat er individuele kwaliteiten zijn."

Wint Ajax zaterdagavond van sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dat word dan een stuk lastiger nu Botman als spion word gebruikt, de vraag is alleen kan Heerenveen de zwakke punten uitbuiten van Ajax? Ik denk in ieder geval dat het een zeer vermakelijke wedstrijd word met Ajax als winnaar.

12 september 2019 om 19:36

In de regel is Heerenveen een eitje voor Ajax. Zelfs uit waar anderen het vaak lastig hebben.

12 september 2019 om 19:59

Vorig seizoen anders niet hoor, maar normaal gesproken wel, ben benieuwd!

12 september 2019 om 20:52

Vorig jaar stond er een minikeeper op doel, die Heerenveen twee doelpunten opleverde. Eentje was te hoog voor hem en de ander te ver in het rechter hoekje. Een keeper met standaard-reikwijdte had ze beide gehad. Ajax speelde een slechte tweede helft, maar normaliter (lees: met Onana op doel) was het waarschijnlijk in 4-2 geëindigd i.p.v. 4-4.

13 september 2019 om 02:19

Dat eeuwige gezeik op de keeper. Die beide kansen waren er niet geweest als de verdediging met oa de geweldige de Ligt niet zo faalde.

13 september 2019 om 04:40

In het geval van Lamprou klopt het anders wel. Had hij de lengte van een Scherpen gehad dan had hij die ballen gewoon gehad.

13 september 2019 om 07:54

@metaalverf ik zeik niet op de keeper of wel? Lees gewoon mijn tekst eens opnieuw, dan zie je dat ik niet meer dan twee feitelijkheden benoem. Ik benoem namelijk, dat Lamprou een minikeeper is, van slechts 1,76 m en het een feit is dat hij letterlijk niet bij die twee ballen kon reiken waaruit twee goals vielen. Verdedigers lieten steekjes vallen in de tweede helft, maar de twee ballen waren gewoon houdbaar voor een doelman met een gebruikelijke standaardlengte. Bovendien bracht dat feit veel onrust bij de organisatie van de defensie bij corners en vrije trappen. De technische staf en Overmars waren er daags na de wedstrijd ook van overtuigd, dat een minikeeper als Lamprou niet kan op dit niveau en haalde snel Varela binnen als backup voor Onana. Is dat pok gezeik van hen? Ik heb zelf Lamprou altijd een goede meevoetballende keeper met goede reflexen gevonden, maar helaas te klein voor het hoogste niveau. Hij komt gewoon minimaal 10 à 15 cm tekort. Je zet een te korte spits van 1,76 m ook niet in als pinchhitter om ballen door te koppen, als de wedstrijd daarom vraagt. Dat is geen gezeik, dat is een feit.

13 september 2019 om 10:29

Lamprou werd gewoon in de steek gelaten door het hele team. Onana kan doorgaans bloemetjes plukken, terwijl Lamprou naast de goals die hij tegen kreeg nog tal van keren in actie moest komen. Balletje in de hoek was gewoon een prima goal.

13 september 2019 om 11:36

Balletje in de hoek was een rolletje met weinig vaart van flinke afstand en was voor een keeper van minimaal 185 cm te pakken geweest met een metertje of drie, vier voor de doellijn en een gestrekte duik. Bij de goal uit de stilstaande situatie kon hij gewoonweg niet bij de bal. Hij kom ‘m hem nog tegen de onderkant van de lat aaien (er zat zo’n 25 cm tussen hand en lat....), dat kun je moeilijk zijn ploeggenoten aanrekenen. Hij had daarnaast ook wel een redding of twee, die verder niet zo opmerkelijk waren voor een Ajax-doelman. Tal van keren is overdreven. Vier doelpunten tegen thuis is gewoon uitzonderlijk voor Ajax, een zeldzaamheid. Ik stelde al eerder dat Ajax een slechte tweede helft speelde, maar twee goals vielen toch Lamprou aan te rekenen. Gaf hij overigens zelf ook gewoon toe na de wedstrijd hoor, had had het zelfs over drie houdbare ballen... Ballen die Onana normaliter met zijn lengte gewoon had gehad.

12 september 2019 om 19:56

Ik denk dat Ajax erover heen walst. Ik heb Heerenveen zien spelen tegen Fortuna, maar Heerenveen heeft soms grote ruimtes in de laatste linie. Laat dat een kwalitateit zijn van Ajax. Botman viel me wel positief op die wedstrijd. Dus ik denk dat Heerenveen daar veel plezier aan gaat beleven

Hopelijk wordt het een iets andere wedstrijd dan vorig seizoen in de Arena, toen het volgens mij 4-4 werd. Gelukkig staat Onana deze keer op doel en mocht hij onverhoopt geblesseerd raken, kunnen we altijd nog terugvallen op Varela, die in de voorbereiding een degelijke indruk maakte. Zelfs als die geblesseerd raakt, kunnen we nog een keeper inzetten die weliswaar niet zo goed is, maar in ieder geval wel een meter of 2. Ik denk daarom dat Ajax deze keer de wedstrijd wel winnend weet af te sluiten.

12 september 2019 om 19:49

Nou.. doe mij nog maar zo’n potje als vorig seizoen haha! Wat was dat een schitterende wedstrijd.

12 september 2019 om 20:05

Haha ja dat wel, maar voor welke club ben je dan? Als je voor Heerenveen bent kan ik me voorstellen dat je zo'n pot graag weer ziet. Ik hoop gewoon dat Ajax wint en het liefst natuurlijk met een paar doelpunten verschil, dat zal Ajax goed doen met het oog op de eerste CL wedstrijd tegen Lille en daarna de kraker tegen Psv.

12 september 2019 om 22:01

Ik ben inderdaad voor Heerenveen haha. Ben benieuwd om te zien wat we dit keer tegen jullie kunnen uitrichten, want normaal gesproken zouden jullie dit natuurlijk makkelijk moeten kunnen winnen.

13 september 2019 om 08:07

Toen Tadic die penal kreeg zou ik bijna de TV door het raam gooien.

13 september 2019 om 08:22

Ik kan me die wedstrijd inderdaad ook nog herinneren. Geweldige wedstrijd voor de neutrale toeschouwer! Maar wat zwijnde Ajax daar met de arbitrage zeg, niet normaal!

Als Botman speelt word het voor ons iig een stuk makkelijker :D

12 september 2019 om 20:24

Dan zie ik al dat jij niet veel Heerenveen kijkt. Hij speelt momenteel sterk samen met Dresevic.

12 september 2019 om 22:08

Nee, heb wel wat meer te doen, maar ken Botman vrij goed uit de jeugd van Ajax.

12 september 2019 om 22:08

De verdediging staat best prima tot nu toe. Veel kansen voorin, alleen geen goals. Ben benieuwd hoe het gaat tegen Ajax. We zouden best eens kunnen gaan verrassen denk ik. Maar het blijft Ajax, blijft toch lastig.

Heerenveen is een heel stuk minder zonder Lammers en Vlap. Denk niet dat dit moeilijk gaat worden voor Ajax.

13 september 2019 om 00:44

Nou we zijn zeker niet minder. We missen alleen goals. Het positiespel is veel beter en de verdediging staat op dit moment net beter dan vorig jaar. Ajax uit is natuurlijk normaal gesproken gauw vergeten en snel naar de volgende wedstrijd. Maar als v bergen, ejuke en hopelijk veerman het net op de heupen krijgen weet je het nooit. We hebben niks te verliezen en ajax heel veel. Heb er gewoon zin in!

13 september 2019 om 08:28

Hoe doet Odgaard het eigenlijk bij jullie? Liet bij Inter in de Primavera bij vlagen echt uitstekende dingen zien. Hij scoorde alleen zo moeilijk.

13 september 2019 om 08:58

@marcoverratti Dat heeft die dus nogsteeds! Hij zorgt ervoor dat er ruimtes komen voor de vleugelaanvallers om diep te gaan en kan zelf ook redelijk wat kansen creëren. Maar volgens mij heeft hij dit seizoen pas 1 doelpunt (pentalty) gemaakt in de 23 schoten welke hij op doel loste. Sinds onze vleugelaanvallers er ook geen 15 doelpunten p.p. gaan maken zal hij toch moeten gaan scoren.

13 september 2019 om 09:04

Als je goals / scorend vermogen mist ben je dus zeker wél minder.

13 september 2019 om 10:55

We missen alleen goals. Joh dat is nou net een van de belangrijkste dingen om resultaat te halen.

Ik hoop ook op een eerlijke arbitrage.

Wat een grap. Je plaatsen voor de CL en de laatste wedstrijd compleet domineren door als team te spelen. Grappig dat deze knul die kijk heeft.

13 september 2019 om 11:24

Dus jij vindt Ajax al helemaal op stoom gekomen zijn? Ik vind het wel degelijk, maar het kan en moet allemaal nog veel en veel beter. Geen gekke opmerking van die jongen dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren