Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mitchel Bakker duimt voor landgenoot: ‘Hij scoort bijna iedere wedstrijd’

Laatste update:

Mitchel Bakker hoopt op een doorbraak van Xavi Simons bij Paris Saint-Germain. De linksback is goed bevriend met zijn zeventienjarige landgenoot, die vorig jaar overkwam vanuit de jeugdopleiding van Barcelona. Simons wacht nog op zijn officiële debuut voor PSG, terwijl Bakker regelmatig in de basisopstelling van trainer Thomas Tuchel staat. In de Onder-19 van PSG presteert Simons echter wel goed, merkt Bakker op in een interview met CBS Sports.

In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen PSG en Istanbul Basaksehir van 21.00 uur vertelt Bakker over zijn ervaringen in Parijs en over zijn samenwerking met meerdere ploeggenoten. Simons is een van de spelers die ter sprake komt. De jongeling deed in augustus zeventien minuten mee in een oefenwedstrijd van PSG tegen Sochaux (1-0 zege) en behoorde dit seizoen tweemaal tot de wedstrijdselectie voor een competitiewedstrijd, al bleef hij beide keren op de bank zitten.

"Toen hij hierheen kwam, hebben we veel gepraat", vertelt Bakker, zelf in 2019 transfervrij overgekomen van Ajax, aan de Amerikaanse sportzender. "Soms gaan we samen de stad in. Het is voor ons allebei niet makkelijk. Hij is jonger dan ik en PSG heeft veel goede middenvelders rondlopen. Hij is zelf ook een heel goede speler en doet het goed bij de Onder-19. Ik heb gezien dat hij vrijwel iedere wedstrijd scoort of een assist geeft. Dat niveau moet hij vasthouden", draagt Bakker zijn landgenoot op.

Op korte termijn zullen Bakker en Simons waarschijnlijk nog niet samen op het veld staan, maar de twintigjarige vleugelverdediger speelt wel regelmatig samen met Neymar en Kylian Mbappé. Beide aanvallers kunnen vanaf de linkerflank opereren, waardoor de connectie met Bakker goed moet zijn. "Het zijn twee wereldtoppers en ik ben blij om met ze te spelen", zegt Bakker, die probeert om de wisselwerking met de sterspelers zo goed mogelijk te laten verlopen. "Het doet me goed als ze voor mij spelen, want er gebeurt altijd iets bijzonders als je de bal aan ze geeft."

"Het klopt dat Neymar vaker op de linkerflank staat dan Kylian, die soms zelf op zoek gaat naar de ruimtes. Maar ik heb met allebei een goede connectie", verzekert Bakker. "Op het veld praten ze met me en helpen ze me, zodat we beter kunnen voetballen. Ook door met ze op het trainingsveld te staan word ik een betere speler, vooral door één-op-één-duels. Daar heb ik profijt van." Spijt van zijn overstap heeft Bakker zeker niet. "Ik denk dat iedereen wel voor PSG wil spelen. Het is een goede verandering geweest voor me. Ik ben dit seizoen goed begonnen en hopelijk kan ik dat vasthouden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De hype rondom deze jongen is tot nu toe groter dan zijn prestaties. Ik weet nog dat hij eerder dit jaar mee mocht doen bij PSG, twee goede ballen gaf en ik struikelde over de steunbetuigingen en berichten over hoe óngelofelijk goed hij wel niet is. Bij Barca stagneerde hij en werd hij ingehaald door leeftijdsgenootjes, daarom kreeg hij het - totaal belachelijke en buitensporige - contract wat hij eiste niet.

8 december 2020 om 19:20

Weet je wat ik nog het irritantste vond van alles. Elke keer dat gezwam over die Ballon d’Or voor jeugdspelers, welke hij dan 4 keer gewonnen zou hebben. Volgens mij was het gewoon een prijs verbonden aan een toernooitje waar maar een aantal jeugdteams aan meedeed. Dat klopt toch?

8 december 2020 om 19:26

Ja, het stelt helemaal niets voor. In de jeugd heb je sowieso dat jongens hele andere groeispurts meemaken, snelle groeiers zijn vaak de rest vooruit in hun jongere jaren, maar stagneren erna. Er moet gewoon echt geen waarde aan gehecht worden. Dit is echt een mediahype.

Stond stil in zijn ontwikkeling en ik begrijp er niets van dat hij zo’n hype is. Was zelfs bij barca niet het grootste talent van zijn lichting eigenlijk maar heeft wel een kek bosje haar.

8 december 2020 om 19:57

Hij was jarenlang wel het grootste talent in zijn lichting maar is alleen het laatste jaar door 1 ander talent voorbij gestreefd. Neemt niet weg dat Xavi ook nog steeds een groot talent is.

8 december 2020 om 19:58

Gaan we die jongen voor zijn debuut nu al helemaal afkraken? Stel hij breekt wel door dan gaan we vervolgens huilen omdat hij voor Spanje kiest ipv Nederland. Zou ik zelf niet gek vinden hoe vaak hij al neergeknuppelt is voordat hij überhaupt zijn debuut nog moet maken.

Werd volgens mij een tijdje gezien als het allergrootste talent ter wereld. Dus de hype is wel te verklaren. Volgens mij zijn er nog steeds mensen die hopen op een doorbraak van Adu, Mastour of Peter Prosper

8 december 2020 om 20:31

Die Mastour is zwaar door de mand gevallen zeg. Dribbelde z'n tegenstander rechts en links voorbij in de jeugd bij Milan.

Ik lees bijna alleen maar kritiek op deze jongen van 17. Of hij wordt afgekraakt en omlaag gehaald. Er is niets mis mee met de woorden van Bakker over Simons. Gewoon afwachten.

8 december 2020 om 21:26

Sterker nog als je Xavi hebt zien spelen, zie je dat het een heel groot talent is. Bijna alle jeugdopleidingen in de wereld zouden hem met open armen verwelkomen. Ik verwacht ook zeker dat hij het Nationale elftal gaat halen of dat nou Nederland of Spanje is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren