Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mitchel Bakker voltooit transfer en krikt Nederlands gehalte bij Atalanta op

Laatste update:

Mitchel Bakker heeft zijn transfer naar Atalanta te pakken. Vrijdag maakt de club uit de Serie A melding van de komst van de linkervleugelverdediger. Eerder deze week meldden Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad en Gianluca Di Marzio al dat Atalanta een akkoord had bereikt met Bayer Leverkusen. Met de deal is naar verluidt zo'n tien miljoen euro gemoeid. Bakker had nog een contract tot medio 2025 in Duitsland.

Bakker werd de afgelopen periode door meerdere clubs gevolgd. Werder Bremen leek de beste papieren te hebben, maar het is Atalanta dat de 22-jarige vleugelverdediger aan de selectie heeft toegevoegd. Bakker heeft donderdag zijn medische keuring met succes doorstaan bij de nummer vijf van het afgelopen Serie A-seizoen, dat zich opvallenderwijs niet uitspreekt over de contractduur. In dienst van Leverkusen kwam hij tot 70 wedstrijden, waarin hij goed was voor 5 goals en 7 assists.

Bakker, die met Sead Kolasinac meteen een concurrent aangetrokken zag worden, werd in de zomer van 2021 voor zeven miljoen euro overgenomen van Paris Saint-Germain. De linksback vertrok twee jaar daarvoor transfervrij bij Ajax, waar hij slechts twee keer zijn opwachting maakte in de hoofdmacht. 1908.nl meldde onlangs dat Quilindschy Hartman wellicht zijn opvolger is, daar Leverkusen de linksback van Feyenoord nog steeds in de gaten houdt.

Jong Oranje
Bakker was onlangs met vakantie, nadat hij in eerste instantie bedankte voor het EK met Jong Oranje. Later bedacht hij zich en deelde bondscoach Erwin van de Looi mee dat hij zich tóch beschikbaar stelde. De oefenmeester was echter onverbiddelijk en selecteerde de linksback niet. Voor Jong Oranje eindigde de eindronde in Roemenië en Georgië in de groepsfase. Ook Jeremie Frimpong bedankte voor het jeugd-EK.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Vind jij Mitchel Bakker goed genoeg voor Atalanta?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, als Hateboer daar nog steeds regelmatig speelt, moet Bakker daar ook wel een kans van slagen hebben. Atalanta is een leuk collectief met een paar uitstekende spelers, maar als je dan kijkt wat de Nederlanders in Oranje presteren, kom je toch wel tot de conclusie dat het allemaal niet bijzonder is. Koopmeiners heeft misschien 1 redelijke interland gespeeld, Hateboer doet pijn aan de ogen, De Roon maakt ook verre van indruk en ik vind Bakker ook niet van een beduidend hoger niveau.

5 juli 2023 om 13:45

Toch wel raar inderdaad dat al die Atalanta spelers er geen pepernoot van bakken als ze bij het Nederlands Elftal spelen. De Roon vond ik het nog redelijk gedaan hebben maar Koopmeiners en Hateboer hebben nog geen goeie interland gespeeld bij Oranje.

5 juli 2023 om 14:59

De Bakker zien we dus komend seizoen ook in het Nederlandse Elftal spelen

7 juli 2023 om 14:21

Tsja, Frenkie en Wijnaldum bakken er ook niks van in Oranje, maar dat ligt toch niet aan Barcelona, Liverpool en PSG? Sommige spelers onder/overpresteren nou eenmaal in Oranje, staat verder los van hun club.

5 juli 2023 om 13:47

Ik vind het ongelooflijk dat deze speler aan zulke clubs komt. 1 van de matigste backs die ik heb gezien qua talent. Kan me niet voorstellen dat hij over 5 jaar nogsteeds basis speet bij een top 10-club van een top 5 competitie.

5 juli 2023 om 14:22

Bakker is natuurlijk ook wel een beetje een onorthodoxe linksback. Eigenlijk meer een beetje een linkshalf zoals je in de jeugd in Nederland leert spelen. Veel te flegmatiek en speels voor de backpositie, maar niet goed genoeg om verderop in het veld te spelen.

Als wingback in de formatie van Atalanta zie ik hem wel echt goed tot zijn recht komen, deed hij bij Leverkusen ook verdienstelijk.

5 juli 2023 om 14:40

Het is een beetje hetzelfde als wij zien bij Ajax. Beide clubs hebben een duidelijke speelstijl die bepaald type spelers vereist en hier succesvol mee zijn vooral vanwege het collectief. Deze spelers zijn goed in een systeem die hun ligt, maar zet ze bij andere clubs en de kans is groot dat ze falen, uitzonderingen daargelaten. Ontzettend knap waarin spelers vooral worden gebruikt in hun individuele kracht. Vroeger was dit ook onder Ferguson vergelijkbaar met types als Neville, Scholes, Butt etc. Bij Ajax heb je met vd Beek, Tadic, Zyech meerdere voorbeelden. Wereldtop bij Ajax, maar daar buiten echt stuk minder.

5 juli 2023 om 14:51

Exact! Ik erger me er ook aan dat sommige mensen dit soort spelers onderuit halen omdat ze bij Ajax of Oranje niet uit de verf komen. Je hebt gewoon hele specifieke kwaliteiten hebben om bij Oranje en Ajax (met name bij Ajax). Maar als je deze kwaliteiten niet of niet genoeg hebt, betekent dat niet dat je niet goed genoeg bent.

5 juli 2023 om 15:07

Gerben1978 - Ik ben het nog (deels) met je eens met betrekking tot het in hun kracht spelen, maar verder moet ik toch inhaken op een aantal dingen.

Ten eerste kun je Scholes, Neville en Butt natuurlijk niet in een dergelijk rijtje scharen als je ziet wat ze hebben gewonnen en hebben gepresteerd. Scholes is nota bene 1 van de beste middenvelders uit de geschiedenis van Engeland en 1 van de weinige Engelse middenvelders die ook daadwerkelijk bij iedere club ter wereld mee had kunnen komen. Z'n overzicht, passing, werklust en handelingssnelheid waren van een absoluut topniveau.

Verder heeft Van De Beek natuurlijk nooit het niveau van de wereldtop aangetikt en Tadic en Ziyech ook niet zozeer. Het waren voor Ajax en de Eredivisie natuurlijk geweldige spelers, maar Tadic deed het niet meer dan aardig bij Southampton, terwijl Ziyech het ook niet lang en echt heeft laten zien bij Chelsea. Je kunt spelers natuurlijk niet beoordelen op slechts 1 incidentele CL-campagne.

Daarnaast gaat dat punt van in hun kracht laten spelen twee kanten op. Enerzijds kun je een matige speler nog steeds goed kunnen laten renderen, anderzijds kan de speler in kwestie maar op slechts 1 manier renderen. Dan kun je het op een hoger niveau en bij grote clubs gewoon schudden.

7 juli 2023 om 11:17

@Sirius Sorry beetje late reactie, volgens mij zitten wij dan redelijk op dezelfde lijn, want dat is precies wat ik wil aangeven, Vd Beek, Zyech en Tadic hebben nooit de wereldtop aangetikt, maar dat betekent niet dat Ajax daardoor direct zwakker zou worden omdat ze als team wel renderen en zelfs halve finale hebben gehaald. Het zijn spelers die gebaat zijn aan een systeem, speelstijl en goede organisatie.

Wat betreft Scholes, Butt, Neville Ja, met name de eerste geweldig gepresteerd en goede voetballer , maar ik prijs hierin vooral Ferguson die spelers zo gedisciplineerd goed in een systeem liet voetballen, waar redelijk 'eenvoudige' spelers ineens vele Europese titels hebben gehaald. Met een ding ben ik het niet eens, want denk dat Scholes zonder Ferguson niet tot dezelfde prestaties zou komen.

Co adriaanse/Willem II, is trouwens ook zo'n voorbeeld.

5 juli 2023 om 21:00

Seedorf bakte er in Oranje weinig van, maar je kan toch niet zeggen dat hij "niet bijzonder" was.

M.a.w. op clubniveau toppers helaas bij Oranje niet.

6 juli 2023 om 23:01

Ten eerste had Seedorf met serieuze concurrentie te maken. Daarbij is het sowieso een slecht voorbeeld. We hebben het hier over een speler die meermaals de CL won, jarenlang waardevol was voor AC Milan toen het nog tot de wereldtop behoorde en bij clubs gespeeld heeft waar de Nederlanders bij Atalanta enkel van kunnen dromen. Als laatste praten we hier niet over 1 speler die niet rendeert. Ze bakken er allemaal weinig tot niets van in Oranje. Misschien moet je dan gewoon concluderen dat het niveauverschil naar de Serie A toe makkelijker te overbruggen is tegenwoordig dan een decennium geleden het geval was.

Mooie stap voor hem want met de komst van Grimaldo komt die toch niet meer aan spelen toe.

5 juli 2023 om 15:03

Ik heb hem oprecht nog nooit zien spelen, Is dit een versterking voor Atalanta ? Als je bij Bayer Leverkusen zoveel speelt moet je toch wel iets kunnen. Grimaldo is overigens wel een hele sterke aanwinst voor Bayer Leverkusen, Knap gedaan

Mooie stap, lekker met de andere Nederlanders spelen in Italië. Dit soort spelers worden in Nederland maar weinig gewaardeerd maar in Italië doen ze het allemaal prima!

5 juli 2023 om 14:12

Mja dat komt ook wel doordat het in Oranje dan weer een dikke bak matigheid is wat die gasten laten zien. De Roon, Hateboer, Koopmeiners is allemaal ontzettend droevig in het NL elftal.

5 juli 2023 om 14:13

Tja weinig gewaardeerd? Hij is weggegaan bij Ajax naar PSG omdat het allemaal niet snel genoeg is gegaan. Natuurlijk uiteindelijk een mooie loopbaan zo, maar dat Bakker in Nederland geen waardering kreeg is niet helemaal waar.

5 juli 2023 om 14:42

Maar als je ze dan ziet spelen in Oranje, moet je misschien concluderen dat het niveau in de Serie A gewoon prima te doen is, ook al ben je niet de meest getalenteerde speler. Niets tegen de Serie A natuurlijk, maar een Atalanta of Bologna is natuurlijk bij lange na geen Juventus, AC Milan of Inter.

Beste competitie om als verdediger heen te gaan. Hij zal er veel leren.

5 juli 2023 om 14:13

ja denk het ook, in andere landen verdedigen ze niet.

Mooie stap voor Mitchell Bakker. Met Atalanta toch een club die de laatste jaren Champions League speelt en daarnaast kom je er nog een behoorlijk aantal landgenoten tegen die in Italië gewaardeerd worden.

Eerlijk is eerlijk, je mag Bakker of je mag hem niet, je mag onder de indruk zijn van zijn kwaliteiten of niet (vooral dat laatstgenoemde proef ik hier veel op VZ), maar voor hemzelf haalt hij toch wel het nodige uit zijn carrière. Vertrekt bij Ajax om naar PSG te gaan waar hij zeker financieel niet armer van is geworden. Wellicht had hij het niet gered bij Ajax en had hij naar een 1e divisie club moeten gaan. Uiteindelijk aardig wat wedstrijden in het eerste bij PSG gespeeld, een leuke vervolg in Duitsland gehad en nu naar Italië.
Niet elke speler hoeft de in de volksmond bekende route te bewandelen om voor zichzelf een leuke carrière te hebben.

7 juli 2023 om 13:35

Ajax supporters zijn boos omdat hij niet bij de club is gebleven, voor de rest is het een ex-Ajax speler, en bovendien zijn spelers die de Eredivisie jong verlaten nooit populair.

Bakker heeft idd een prima carriere vooralsnog. Zal waarschijnlijk op een gegeven moment wel doorschuiven naar centrumverdediger (wat hij in de jeugd ook was), maar nu hij nog jong is, kan-ie mooi veel minuten maken als linksback.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren