Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Miljoenenstrop’ van Barcelona tekent voor twee jaar bij Lille OSC

Laatste update:

Samuel Umtiti vervolgt zijn carrière bij Lille OSC. Dat maakt de Franse club bekend via de officiële kanalen. De 29-jarige Fransman was sinds eind juni transfervrij, nadat zijn contract bij Barcelona was ontbonden. Umtiti, die afgelopen seizoen door de Catalanen al werd uitgeleend aan het Italiaanse Lecce, tekent bij Lille tot medio 2025.

Umtiti maakte in de zomer van 2016 voor 25 miljoen euro de overstap van Olympique Lyon naar Barcelona. Zijn start in het Spotify Camp Nou was veelbelovend: hij was een vaste waarde in het hart van de defensie, meestal met Gerard Piqué als zijn verdedigende partner. Na enkele jaren kreeg hij echter meermaals te maken met blessureleed, waardoor hij zijn plaats bij Barcelona kwijtraakte. Een jaar geleden koos Umtiti mede door het gebrek aan perspectief bij Barcelona voor een verhuurperiode bij Lecce, waarvoor hij uiteindelijk 25 Serie A-duels speelde. Eind juni werd bekend dat hij na zeven jaar dus ook Barcelona zou verlaten.

Nu is bekend geworden dat de 31-voudig Frans international dus aan de slag gaat bij Lille, dat komend seizoen in de groepsfase van de Europa League actief zal zijn. “Ik ben erg blij dat ik deel van deze club mag uitmaken”, reageert Umtiti op de website van zijn nieuwe werkgever. “Ik deel de ambitie, het harde werken en de vechtlust die bij deze club horen. Ik heb lang op dit moment gewacht en ben erg blij dat het is gebeurd.”

Ook Olivier Létang, president van Lille, is blij met de komst van Umtiti. “De terugkeer van een Franse wereldkampioen is altijd een buitengewoon positieve gebeurtenis voor de Ligue 1. We zijn erg blij dat Samuel voor LOSC heeft gekozen. Hij identificeerde zich meteen met ons project. Met zijn ervaring, zijn enorme wil om te winnen en zijn beleving zal Samuel veel brengen, op en naast het veld. Ik weet zeker dat onze supporters hem zullen verwelkomen, zodat hij zich meteen thuis voelt.”

Is dit een goede nieuwe club voor Samuel Umtiti?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog maar 29!? Dacht toch echt dat hij tegen de 35 zat, zo zie je maar hoeveel hij heeft meegemaakt…

22 juli 2023 om 13:38

Doodzonde die vervelende blessure van hem, was in 2018 echt 1 van de beste cv die er rond liep. Had het risico niet moeten nemen dst wk in Rusland, heeft z'n carrière de das om gedaan.

Mooie carrière. Bij Barcelona gespeeld, één van de belangrijkste goals gescoord om uiteindelijk wereldkampioen te worden en dan nog als eerste genoemd worden in het liedje waarin alle spelers worden opgenoemd van het elftal toen ze wereldkampioen werden 👍🏼

22 juli 2023 om 16:16

Welk liedje bedoel je? Ik ken 'Magic in the Air, allez les Bleus', maar daar wordt Matuidi als eerste genoemd. Werd die zomer kapot gedraaid in Frankrijk. Wel een heel aanstekelijk nummer.

"was dit niet iets voor psv of ajax"

mooi dat hij weer verder kan en een leuke club gevonden heeft.
was voor zijn barca jaren gewoon een meer dan prima verdediger

die blessure is hij nooit meer te boven gekomen. Hopelijk komt hij weer aan het spelen toe en zo bespaart Barca ook weer een aardig groot salaris. Met Alba Busquets enz die vertrokken zijn krijgen ze het salarishuis steeds beter onder controle.

22 juli 2023 om 13:54

Heeft het bij Lecce heel goed gedaan, Hij was zelf ook heel emotioneel omdat ze hem daar zo erg waardeerde. Heel mooi om te zien

Ik heb zelden zo een slechte verdediger bij Barcelona gezien, maar clubs blijven er maar in trappen. Wel mooi voor hem natuurlijk dat hij nu bij Lille aan de slag kan.

22 juli 2023 om 12:58

Dan heb je hem niet in zijn beginjaren bij Barca zien spelen denk ik zo. Helaas na zijn blessure nooit meer de oude geworden..

23 juli 2023 om 10:00

Jij hebt hem niet in zijn eerste 2 jaar gezien. Hij was geweldig en 1 van de beste verdedigers ter wereld. Lenglet en Matthieu, dat waren matige verdedigers.

Over transfervrije spelers gesproken, er zijn echt een paar leuke transfervrije spelers op te pikken: Tenas (keeper van Spanje onder-21, transfervrij van Barcelona), Massengo (middenvelder, transfervrij van Bristol City), Cannon (rechtsback, transfervrij van Boavista), Maitland-Niles (kan overal een beetje spelen, transfervrij van Arsenal), Maja (spits, transfervrij van Bordeaux), Campana (middenvelder, transfervrij van Levante, ligt er wel uit met een kruisbandblessure), etc. Spelers als Zaha, Traore en Kamada acht ik onmogelijk om die te halen naar de Eredivisie, maar die andere spelers kunnen wel leuke aanvullingen zijn bij Az, Psv, Ajax en Feyenoord. Voornamelijk als er een Europese campagne komt waar een brede selectie voor nodig is. Voornamelijk Tenas en Massengo zal wel leuk zijn, want het zijn wel talentvolle spelers. Ik denk dat Tenas best wel een Onana traject kan volgen bij Ajax en dan met Gorter de strijd kan aangaan in de toekomst.

Lille doet normaal gesproken erg goede aankopen. Dit vind ik dan een tegenvaller. Denk dat Umtiti tegenwoordig meer voor de lagere regionen van Frankrijk van waarde is.

22 juli 2023 om 13:55

Heeft zich bij Lecce toch goed herpakt, ze waren heel blij daar met hem.

Vind de titel wel weer matig hoor VZ. Hier een suggestie:

‘Opgeleefde wereldkampioen vindt de weg omhoog’

Iets positiever, kan ook leuk zijn!

Nou wat een ambitie toont Lille hier zeg man man man. Wat is eigenlijk hun doelstelling voor dit seizoen? Degradatie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren