Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mijn spelers mogen geen handtekening vragen aan Lewandowski’

Laatste update:

Wie grote uitslagen wil zien in de EK-kwalificatiereeks, doet er verstandig aan om Groep D in de gaten te houden. Wereldkampioen en grootmacht Duitsland neemt het op tegen dwerg Gibraltar, dat voor het eerst mag deelnemen aan een officiële kwalificatieduels. Voordat Gibraltar in actie komt tegen Duitsland, treedt men nog aan tegen Polen. In Robert Lewandowski (Bayern München) treft het land van bondscoach Allen Bula een absolute wereldvedette.

/

“Ik heb mijn spelers laten weten dat ze geen handtekeningen moeten vragen. Ze maken nu al grappen dat Lewandowski na afloop om hun handtekening gaat vragen”, laat Bula optekenen in de Engelse media. “Het is een droom dat we tegen een van de beste spelers van Europa komen te staan, maar we willen niet kansloos verslagen worden. We hebben het geloof in een goed resultaat.”

Bula verwacht slechts duizend toeschouwers. Dat heeft er alles mee te maken dat de wedstrijd in het Portugese Faro wordt gespeeld, omdat Gibraltar zelf nog geen nationaal stadion heeft. “Anders waren er misschien wel 30.000 fans geweest, maar we zijn het gewend dat er veel obstakels zijn richting een UEFA-lidmaatschap. De spelers kennen de geschiedenis. Ze weten dat de ogen van de wereld op ons gericht staan, omdat we zo lang hebben moeten wachten.”

Denk je dat Gibraltar ook maar een punt pakt in de kwalificatiereeks?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Gibraltar van het niveau san Marino?

7 september 2014 om 11:55

Volgensmij hadden ze een tijd terug gelijk gespeeld tegen Slovenië of Slowakije, maar ik weet het niet zeker.

7 september 2014 om 12:00

Ja klopt tegen Slowakije, wat ik ook nog hoger schat dan Slovenië. Maar goed als je 1-4 verliest van Faroër zegt het genoeg..

7 september 2014 om 12:18

Ik hoop dat ze groepswinnaar worden met alleen maar gewonnen wedstrijden. Hou niet zo van dat arrogante gedrag

7 september 2014 om 12:41

Dus je houd niet van arrogantie maar je bent wel fan van Real Madrid? Er klopt iets hier niet?

7 september 2014 om 14:49

Ik wist niet dat een club tegenwoordig ook al arrogant kon zijn. Dacht dat dit alleen weggelegd was voor personen, kan aan mij liggen.

7 september 2014 om 11:56

San marino wint nog met 4-0 van gibraltar

7 september 2014 om 12:30

Eerste pot ooit gelijkgespeeld tegen Slowakije. Ik schat ze in als categorie Moldavie en Luxemburg.

7 september 2014 om 13:00

Moeilijk te zeggen, schat die landen hoger in. Verloren 1-4 van de Faröer en dat is wel niveau Luxemburg. Ik denk dat Gibraltar even goed als San Marino is of iets beter.

7 september 2014 om 13:05

Gribaltar heeft 5 wedstrijden gespeeld tot nu. 2x tegen Estland (g, v) Malta (w) Faroer eilanden (v) en Slowakije (g)

7 september 2014 om 13:07

Gribaltar heeft nog nooit een wedstrijd gespeeld tegen die landen. Gibraltar wel trouwens.

Nou, geweldig, weer zo'n dwergstaatje erbij. Hadden we er daar al niet genoeg van?
Het is natuurlijk volkomen belachelijk dat landen als Duitsland, Spanje of Nederland wedstrijden moeten spelen tegen landen die een B-status of zelfs een C-status zouden moeten hebben.
Ik begrijp dat het voor deze jongens een feestje is, maar de Uefa zou zoiets niet toe moeten staan.

7 september 2014 om 11:57

Ik zou opletten met zo'n wensen.

Misschien zitten over 20 jaar Nederland en België ook in de categorie dwergstaatjes. Tegen dan zullen een hoop voormalige Oostbloklanden met meer inwoners onze Lage Landen op voetbalvlak voorbij gestoken hebben.

Als de dwergen voldoen aan de voorwaarden, dan mogen ze wat mij betreft wel mee doen.

7 september 2014 om 11:59

Nouja, dat maakt niet zoveel uit, inwonersaantallen... China is toch ook geen voetbalgrootmacht?

7 september 2014 om 12:12

Voetbal vinden ze ook niet zo interessant in China. Die mensen hebben een hoop sporten die voor het voetbal komen.

Mochten ze zich wel massaal op het voetbal toeleggen, dan zou het absoluut een voetbal-topland worden.

Inwonersaantallen is echt wel belangrijk, maar is niet het enige criteria. Naast belangstelling voor is pakweg levensstandaard heel belangrijk.

7 september 2014 om 12:15

Lol weet je wel waar je het over hebt. Het gaat niet om inwoners maar hoe het voetbal beleefd wordt. Kijk Nederland heeft gewoon een leuke competitie en België ook. Gibraltar totaal niet. We hoeven echt niet bang te zijn dat wij op een gegeven moment niet meer kunnen voetballen ofzo hoor

7 september 2014 om 12:15

Als je ziet dat de kinderen van tegenwoordig alleen maar thuis achter hun spelcomputer (ps3 xbox laptop etc) zitten dan betwijfel ik of voetbal over 50 jaar nog zo grote sport is

7 september 2014 om 12:20

Holland94,

En blijkbaar zat u tijdens de lessen wiskunde nooit in de klas.

Mocht Nederland dubbel zoveel inwoners hebben, dan zou het...

a) een betere competitie hebben
b) meer betere voetballers hebben

Gewoon omdat de poel waaruit gevist kan worden groter is. En dat zou niet eens de enige oorzaak zijn. Er zou immers ook maar geld rondgaan in het voetbal, met alle gevolgen van dien.

En in postje #15, 3 minuten eerder gelanceerd dan de uwe, kon je al lezen dat niet alleen het aantal inwoners er toe doet.

7 september 2014 om 12:32

Laat ze gewoon doen wat ze willen

7 september 2014 om 12:56

Kaaiman,

Welk woord begrijpt u niet? Dan wil ik het met plezier voor u verduidelijken.

Nederlands is trouwens met een hoofdletter.

7 september 2014 om 13:21

nou ja, Gibraltar heeft nog geen 30000 inwoners, hoe kan je daar nou een goed team maken. Als er 1/3 vrouwen en 1/3 kinderen zijn heb je nog circa 10000 mannen over en die moeten dan ook nog allemaal voetballen.

7 september 2014 om 13:49

ajaxlwd,

Gibraltar laten meedoen in de Primera, Segunda of nog lagere División?

Ik dacht dat San Marino ook in één of andere lagere Italiaans competitie uitkwam.

En voor de nationale ploeg kan je mensen zoeken met verre roots met de inwoners van Gibraltar. Voetballers die niet goed genoeg zijn voor de nationale ploeg van hun 'echt' land, maar wat graag internationaal willen zijn. Er zijn wel meer landen die dat doet. Zelfs grote landen doen het soms.

7 september 2014 om 14:52

Iedereen komt. Wat je zegt klopt. Inwonners aantal speelt een duidelijk rol. Echter is het zo dat chinezen niet gebouwd zijn als voetballer. Allemaal kleine tengere mannetjes. Dus ik denk dat genen ook een grote rol spelen.

7 september 2014 om 15:27

Inwonersaantal is echt bullsbit. Uruguay heeft 3 miljoen inwoners. Portugal 12 en china 1 miljard. Het gaat om de topsportcultuur. En die is hier grandioos.

7 september 2014 om 17:04

mentalist,

Als u denkt dat er geen topsportcultuur is in China, dan bent u fout.

Ze geven gewoon andere sporten prioriteit. Mochten de Chinezen in verhouding straks even veel tijd, geld en belangstelling geven aan voetbal als pakweg Nederland - kijken en doen - dan domineren ze het voetbal.

Nogmaals, als Nederland dubbel zoveel inwoners had, dan zag je hier echt wel voetbal dat een paar categorieën beter was.

7 september 2014 om 17:07

jf_psv,

Dat zal wel meevallen. In Zuid-Korea of Japan brengen ze ook best aardig voetbal en hebben zowat dezelfde morfologie.

En in een land met zoveel inwoners als China zijn er ook reusachtige beren te vinden.

Komt nog eens bij dat je een aardig team kunt neerpoten met allemaal kleine, aalvlugge technische wondertjes. Je hoeft geen reuze beer te zijn. Zie maar naar Messi.

7 september 2014 om 11:58

Dus jij zou dat als jij in gibraltar woonde ook zeggen? Gun de spelers en de supporters toch hun plezier... Of wil je liever Spanje, Duitsland, Italië, Portugal Nederland en Frankrijk in 1 poule, waardoor er minimaal 3 niet naar het ek gaan? Ok...

7 september 2014 om 12:16

Hun plezier gaat ten koste van de profvoetballers die er niets op tegen zouden hebben om minder interlands te moeten spelen.
Je kunt gewoon kleinere poules maken en minder kwalificatiewedstrijden spelen. Dan gaan nog altijd de sterkste landen naar het eindtoernooi. In veel sporten is een indeling in A, B en C-landen al heel gebruikelijk.

7 september 2014 om 13:15

Wat een onzin, dus toplanden zouden alleen tegeb toplanden moeten spelen? Nou dan zie maar max 5 wedstrijden...

En Nederland hoort niet bij de toplanden maar net daar onder subtop

7 september 2014 om 13:27

Waar lees jij dat ik alleen toplanden tegen elkaar wil laten spelen in een kwalificatie. Daar is tenslotte het eindtoernooi voor.
Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn er veel sporten die een onderscheid maken in A, B en C-landen. En bij deze sporten zie je echt wel meer dan vijf wedstrijden. Alles hangt tenslotte af van de normen die je hanteert bij het toewijzen van een status.
De opmerking over het Nederlands elftal laat ik maar even geheel voor jouw rekening....

7 september 2014 om 13:29

Ja inderdaad, daarom haalt Nederland achtereenvolgend de finale en halve finale op een WK. Nederland is op dit moment gewoon wereldtop!

7 september 2014 om 20:08

Ik vind datelk land de kans hoort te krijgen om zich te laten zien.. hier mag en moet Nederland zich niet te groot voor voelen, want zo groot zijn wij ook weer niet...

en voor de rest kan je verzekeren, nederland is geen topland.. bij een topland hoort natuurlijk topspelers, of vind BMI of de Vrij toppers, of miscchien Wijnaldum of Clasie of toch maar Narsingh of kuyt?.
Nee nederland heeft Robben, RVP en strootman als enige topspelers. de rest zijn overrated, over de top of moeten zich nog bewezen. niet genoeg dus voor een "topland" status.
en de resultaten zijn ook overrated, in 2010 haalde we de finale met slecht voetbal en iedereen buiten Robben speelde boven hun kunnen. en in 2012 was het een ware blamage op het EK en dit jaar haalde we de halve finale lucky, met een late goal tegen mexico en penalties tegen Costa Rica,

Omdat Polen een goed land is laten ze Gibraltar hun aller eerste wedstrijd winnen, gok op 3-2. Zal de hele wedstrijd 0-2 voor Polen staan en na de 85e minuut maken Klich, Lewandowski en Piszczek een eigen goal. Zo dus de eindstand. Denk wel dat de spelers van Gibraltar overspoeld zullen raken met fans van hun harde kern, die allemaal op handtekeningenjacht zijn uiteraard.

1. Ongelofelijk goede spits altijd garantie voor doelpunten kan in rijtje met Ibra Suarez Aguero
2. Beetje neerslachtig richting Blaszykowski, Piszcek en Szynscy

Edit: typefout

7 september 2014 om 11:58

Szynczy kagawa

7 september 2014 om 12:00

Moeilijk he al die Poolse Namen

7 september 2014 om 12:30

Szczesny

7 september 2014 om 12:23

Heb het fenomeen handtekeningen verzamelen nooit zo begrepen, dan heb je een handtekening van iemand, en dan? Ga je dan naar een onleesbare krabbel zitten kijken? Ga je die aan iedereen laten zien? Wat moet/doe je ermee als je die krabbel hebt?

Heb dat sowieso met dingen van 'sterren' verzamelen, wat moet je in vredesnaam met een beschuitje waar een hap uit is van een beroemd persoon?
Op Ebay zie je werkelijk waar de vreemdste prullaria van beroemdheden voorbij komen, sommigen met een echtheidscertificaat

7 september 2014 om 14:55

Ik zou bijvoorbeeld best de enzo van ibra als collecters item willen.

7 september 2014 om 15:11

Haha ja ik ook wel, maar als ik dan toch mag kiezen, doe dan maar een Diablo, toch iets meer Lamborghini liefhebber.
Nu vind ik een Ferrari toch wel wat anders dan een handtekening of een tandenborstel o.i.d.

8 september 2014 om 09:53

Zo mee eens!! Het zijn ook maar gewoon mensen, die heel toevallig iets kunnen waar je een hoop geld mee kan verdienen!!...flauwekul allemaal

Ik dacht dat Gibraltar gewoon onderdeel van Spanje was.. Slaat verder natuurlijk nergens op dat dit soort 'landen' mee doen in de kwalificatie omdat de Uefa zo nodig 24 landen op het EK wil.

7 september 2014 om 12:12

Gibraltar is een deel van het Verenigd koninkrijk (groot Britannie dus), ooit door de Engelsen veroverd en nooit meer teruggegeven. Spanje zou dat maar wat graag willen maar de bewoners van deze rots willen daar niets van weten, tot 2 keer toe in een referendum afgewezen. Heeft net wel een vorm van zelfbestuur.

7 september 2014 om 13:01

Aah, ja je hebt helemaal gelijk natuurlijk. Bedankt voor de opheldering!

En ik noem mezelf een geschiedenisstudent! Haha

Ik word toch altijd moe van die coachen die hun spelers verbieden om handtekeningen te vragen of shirtje te ruilen. Moet het kinderachtige coachtje zeker weer ff laten zien tot hij de baas is? Laat die spelers toch man, als die het leuk vinden om een handtekening van een speler te vragen waar ze tegenop kijken nou laat ze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren