Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Mijn doel is om kampioen te worden met PSV en het liefst zo snel mogelijk'

Laatste update:

Na een afwezigheid van twee jaar keert Luuk de Jong terug in de Eredivisie. De aanvaller verbond zich afgelopen weekend aan PSV, dat De Jong voor naar verluidt 5,5 miljoen euro heeft overgenomen van Borussia Mönchengladbach. De zomeraankoop van de Eindhovenaren traint maandag voor het eerst mee bij zijn nieuwe club en kijkt uit naar het aankomende seizoen.

/

De Jong gaat alleen voor het hoogste, zo benadrukt hij in De Telegraaf. "Vorig jaar had PSV een team met veel jonge spelers, maar die hebben nu allemaal een jaar extra ervaring", zegt de spits. "Ik denk dat we komend seizoen een ander PSV zullen zien. Mijn doel is om kampioen te worden met PSV en het liefst zo snel mogelijk."

De Jong vertelt dat hij een goed gevoel kreeg van de gesprekken met technisch manager Marcel Brands en trainer Phillip Cocu en dat hij is gehaald als diepe spits. "Ik denk dat ik in die rol goed pas in het systeem van PSV", aldus De Jong, die bij Gladbach niet uit de verf kwam. In 36 competitieduels in de Bundesliga maakte hij maar 6 doelpunten. In het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Newcastle United.

Luuk de Jong is een goede aankoop van PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeker een versterking voor PSV maar echt ongelofelijk hoe goedkoop Luuk de Jong is in vergelijking met toen hij bij Twente zat, hoop dat hij het goed gaat doen voor Psv.

14 juli 2014 om 08:30

Er zit ook wel een verschil in prestaties... ik moet het nog maar zien, de afgelopen jaren is geen een spits echt geslaagd bij PSV.

14 juli 2014 om 08:33

Op basis van wat? Die jongen heeft 2 jaar lang stil gestaan in zijn ontwikkeling. Wordt er een beetje moe van. Laat hem eerst maar eens presteren. Dat gedoe allemaal. Ik hoop ook dat de PSV supporters er zo over denken. Met alle respect verdediging blijft bagger op Aria's na.

14 juli 2014 om 09:17

Op basis van zijn tijd bij Twente jonguh. Daar was hij echt goed. In engeland werd het wel sneu, daar was weinig vertrouwen in hem, bijna net zo sneu als v. Wolfswinkel overigens die zo'n beetje het wekelijkse lachertje van match of the day werd met zijn 80 wedstrijden droog staan.

Maar luuk is het echt niet verleerd en zal met wat vertrouwen zijn niveau wel weer halen en zo niet tja dan kopen ze volgend jaar weer een ander toch? Bij PSV telt de laatste jaren maar 1 ding: rekensommetje verkopen minus aankopen, als dat resultaat 10 miljoen plus is heeft Brands het geweldig gedaan. Landstitel en champions league zijn leuke bijkomstigheden maar geen noodzakelijk kwaad. Als ik Locadia was zou ik overigens wel moven nu. Die weet alvast dat hij kan opdraven op domderdagavondjes achter het ijzeren gordijn waar er collectief met de pet naar wordt gegooid.

14 juli 2014 om 09:20

@mano

Leuk hoor bij Twente. Maar voetbal leeft in het heden. Vroeger presteren heeft nu geen garanaties. Maar we gaan het allemaal zien. Ze konden beter Zivkovice kopen en die met Locadia het uitvechten. Nu is Locadia sowieso uitgeschakeld bij Psv. Want Luuk wordt de eerste spits en Locadia kan beter zich zelf verhuren. Want zo slecht deed hij het niet. We doen net of Locadia de boosdoener soms is, maar hij speelde ook wel met een heel moeilijk team om zich heen bij Psv.

14 juli 2014 om 09:44

Locadia deed het net zo slecht als Matavz, maar dat kwam bij beide inderdaad ook doordat het team niet is ingericht op dat type spits. Eigenlijk had PSV vorig seizoen maar 1 buitenspeler die een fatsoenlijke voorzet kon geven, maar die was grotendeels geblesseerd....

Aan de andere kant was er ook wel wat te zeggen voor de werklust die beide spitsen uitstraalde. Vooral bij Matavz was het typisch om te zien dat hij tegen de grote tegenstanders (zoals tegen Milan) ineens de beste van het veld was, terwijl hij tegen de middenmoot in de eredivisie geen meter van zijn plek kwam.

14 juli 2014 om 09:49

@hoppa

Best wel raar net zo slecht als Matavz? Locadia begon afgelopen seizoen pas echt te spelen. Dat was zijn echte debuut seizoen. Met 31 wedstrijden en 13 treffers als debutant. Mooie statistieken hoor.

14 juli 2014 om 10:10

Verdediging is inderdaad kwestbaar en voor de rest lijkt het weer hetzelfde liedje te zijnals de afgelopen jaren: Aanvallend op papier het sterkst en een goed middenveld. Kans is groot dat het weer zo wisselvallig gaat worden als de pleuris. De teamdiscipline bij Ajax is ook veel beter.

Ja ik snap er echt he-le-maal niks van. 13 goals in je eerste echte jaar is gewoon sterk! Vond hem voetballend ook steeds beter worden. De jong kopen lijkt weer kopen om het kopen. Brands is soms gewoon simpel en gaat dan alleen op naam af

14 juli 2014 om 10:12

Vind je? Als eerste spits? Ik mag denk ik toch wel vinden dat 13 goals voor een eerste spits niet echt veel is?

In een topsportklimaat gaat het niet om 'dat je het leuk doet als debutant'. Dan moet je gewoon de beste optie zijn op je plek en wat mji betreft heeft Locadia afgelopen seizoen niet laten zien dat hij dat onbetwist is. En als er dan toch een tweede spits gekocht moet worden (want met 1 red je geen heel seizoen) dan snap ik best dat men naar kwaliteit zoekt en niet nog een jonge onervaren speler. Of de Jong dan de juiste keuze is, dat vraag ik me wel af...

14 juli 2014 om 10:21

@hoppa

Als jij debuteert en jij maakt er als een 19 jarige of hoe oud ie is er 13. Dan mag je zeker over een geslaagd seizoen hebben. Je moet ook wel vertrouwen geven aan spelers.

14 juli 2014 om 12:12

Juist dacht dat ik de enigste was die er zo over dacht

14 juli 2014 om 12:25

Huh, locadia verhuren? En geen 2de spits in de selectie.. Apart. Waarom hebben jullie dan twee spitsen Gekocht? Ga aub ergens anders provoceren. Wij hebben net zo goed een tweede spits nodig, zeker als blijkt dat Luuk er geen meer in schiet.

Voordat ik zeg, goede aankoop. Fantastische speler. Eerst maar eens presteren. Dat is de afgelopen 2 jaar niet gelukt. PSV wilt graag kampioen worden. Ben benieuwd ze moeten wel het is al 6 jaar geleden. Daarnaast Luuk die moet hopen dat ie geschikte voorzetten krijgt. Matavz doet het echt niet onder Luuk de Jong.

14 juli 2014 om 08:43

PSV 'moet' helemaal niks. Maar een titel (of in ieder geval tot het einde meedoen daarvoor) zou wel weer eens fijn zijn. Ze lijken nu te snappen dat de oude methode (alleen maar kopen) en de weg van vorig jaar (heel veel jeugd tegelijkertijd inpassen) allebei geen garantie voor een titel zijn. Uitgangspunt moet zijn dat je veel met eigen jeugd doet, maar dat je ook begrijpt dat aankopen soms gewoon nodig zijn voor balans (qua kwaliteiten, leeftijd, ervaring). Vorig seizoen is gewoon te veel verkocht wat opgevangen moest worden door kwalitatief veel mindere spelers. Eigenlijk hebben ze het met het materiaal wat er was, vorig jaar nog best aardig gedaan.

Luuk is natuurlijk als spits iets minder afhankelijk van voorzetten dan een Matavz. Daarbij ga ik er vanuit dat Narsingh komend seizoen meer gaat spelen en dat Wijnaldum meer in de rol van de '10' zal mogen gaan spelen. Het is dan te hopen dat Depay blijft en dat hij zich meer gaat ontwikkelen in zijn passing, zodat ook van links voorzetten gaan komen waar de Jong iets mee kan.

14 juli 2014 om 08:56

@hoppa

PSV moet wel kampioen worden of is het tegenwoordig geen topclub meer? Als PSV een topclub is, dan hoort daar een titelmentaliteit bij. Je moet kampioen worden als je bij de top van Nederland hoort. Anders zou je kunnen zeggen dat PSV geen topclub meer is.

14 juli 2014 om 09:05

Je moet geen kampioen worden. Je moet kampioen willen worden. Zoals jij het stelt klopt het niet, want dan zou het betekenen dat er ernstige gevolgen zijn als ze geen kampioen worden en dat is niet zo.

PSV kan nog jaren op de huidige voet verder zonder kampioen te worden. Dat men graag kampioen WIL worden, is iets anders.

14 juli 2014 om 09:12

@hoppa

Echt onzin hoor. Topclubs presteren altijd met topsport mentaliteit en die willen het hoogsthaalbare op sportief gebied. En die willen kampioen worden. En dat moeten is misschien overdreven. Maar hoe jij het naar beneden haalt kan ook niet. Want PSV moet gewoon voor de titel spelen. Ze hebben niet voor niks een begroting van 60 miljoen. Of willen ze lekker meedoen en kijken wel of het wat wordt. Dan kunnen we wel concluderen dat dit het PSV niet meer is van wat het ooit is geweest. (bijvoorbeeld onder Hiddink of Raaij).

14 juli 2014 om 09:20

Jij leest ook alleen wat je wilt lezen hè? Als je nu eens echt goed zou lezen, dan zie je dat we het gewoon eens zijn....

Nogmaals, natuurlijk willen ze kampioen worden. Daar zullen ze ook vol voor gaan. Maar er 'moet' helemaal niks.

Wel grappig dat je juist de tijd Hiddink/van Raaij noemt. Dat is nu precies wat ik bedoel. Toen moest alles wijken om kampioen te worden, met bijna een faillissement tot gevolg. Toen 'moest' het, omdat het anders verregaande gevolgen zou hebben voor de financiële positie. PSV 'moet' net zo min kampioen worden als Ajax, Feyenoord of Twente. Ze willen het net zo graag, maar nemen niet meer de onverantwoorde risico's.

14 juli 2014 om 10:00

Psv moet gewoon kampioen worden, Geen onzin uitkramen dit is topsport psv moet kampioen worden.

Tuurlijk zien we een ander PSV. Vorig jaar was het beleid gericht op de jeugd en nu gaan ze weer vrolijk kopen! De QqJong, waarschijnlijk Defour. En Maher dan? En Ritzmaier? Of gaan ze die lekker verprutsen als linksback? Lijkt me toch niet nodig zo'n aankoop maar goed. Die locadia weet ook weer waar die staat.

14 juli 2014 om 09:03

Er is de afgelopen jaren voor heel wat meer geld verkocht dan gekocht. En iedereen heeft kunnen zien dat de balans afgelopen seizoen volledig is doorgeslagen. De ploeg miste duidelijk het één en het ander, omdat er nogal wat aan kwaliteit vertrok en dat grotendeels werd opgevangen door jonge spelers. Daarnaast had PSV vorig jaar natuurlijk erg veel pech met blessures, juist bij de meer ervaren spelers. En dan vooral op het middenveld.

Je noemt Maher en Locadia. Ik mag toch hopen dat je hebt gezien dat Maher vorig seizoen dramatisch was? Het lijkt me logisch dat PSV er niet vol op gokt dat hij er dit jaar ineens 15 inschiet en 25 assists geeft. Met Schaars die geblesseerd is de komende maanden en Park die is vertrokken, lijkt een extra middenvelder niet overbodig.

En Locadia? Je weet dat Matavz weg is? Denk je dat een club die voor het kampioenschap wil spelen dat kan met 1 spits in de selectie? En vond jij dat Locadia het erg goed deed vorig seizoen? Lijkt me toch dat PSV bij de zoektocht naar een 2e spits in eerste instantie kijkt naar een versterking, niet naar iemand die minder is dan de spits die afgelopen seizoen zo weinig klaarspeelde.

14 juli 2014 om 09:40

De transfer van Matavz was mij inderdaad ontschoten waardoor ik deze transfer al enigszins kan begrijpen. Echter blijf ik bij mijn standpunt. Hoezo zou PSV het niet zonder ervaring kunnen? Kijk naar waar Feyenoord vandaan komt en naar het elftal dat wekelijks bij Ajax stond te spelen. Een paar ervaren krachten, maar verder werd de één na de andere jeugdspeler ingepast. De Jong en Defour zijn spelers die moeten spelen. Had lekker een ervaren speler gehaald die mag/kan spelen, maar die wel voorrang geeft aan het jeugdbeleid van PSV en die zijn rol ook accepteert.

14 juli 2014 om 09:48

Geen één ploeg kan zonder ervaring. Ook bij Feyenoord en Ajax lopen ervaren (gekochte!!) spelers rond, die ook gewoon voor de basis zijn gekocht.

Nogmaals, als je als topclub in Nederland elk jaar twee tot drie spelers vanuit de jeugd kunt laten aansluiten bij je selectie, dan doe je het prima en bovengemiddeld. PSV heeft die weg ook ingeslagen en doet feitelijk niets anders dan Feyenoord en Ajax.

14 juli 2014 om 10:05

Ik ontken ook nergens dat een ploeg niet zonder ervaring kan, maar er is wel een verschil in de ervaring die je koopt. Bij Feyenoord zijn Mathijssen, Immers en Schaken de oudere spelers. Dit zijn belangrijke spelers, maar als je die een wedstrijd niet opstelt zullen ze niet meteen "dreigen" met een vertrek. Voor een speler als de Jong die jong en ambitieus is ligt dit logischerwijs anders. Die moet spelen en als dat niet bij PSV kan dan kijkt hij rustig weer verder.

14 juli 2014 om 09:08

@lucaspiazon

Ik zou eerder voor het type Poulsen gaan. Wel redelijk op leeftijd, maar jeugd heeft wel voorrang en hij kan dat ook accepteren. Ik vind Defour persoonlijk een steek in Maher zijn rug. Aangezien Wijnaldum gewoon de voorkeur straks krijgt met Hiljemark op het middenveld.

14 juli 2014 om 09:26

Een steek in Maher zijn rug? Heb je Maher afgelopen seizoen zien spelen? Howly crap zeg, hij mag blij zijn dat ze hem niet in de winterstop al naar Jong-PSV hebben gezet!

Zolang Schaars geblesseerd is verwacht ik dat PSV zal aantreden met Ritzmaier/wijnaldum/hiljemark. En misschien Maher als hij in de voorbereiding laat zien dat hij er nu wel echt staat. Met Defour er bij hebben we dan, zolang Schaars er niet is, 5 spelers voor 3 posities. En verder in het seizoen 6. Dat is aan de ruime kant, maar gelet op de leeftijd, type speler en ervaring is de komst van Defour niet eens zo gek.

Je hoeft hem niet te kopen als Ritzmaier dadelijk echt zo goed de stap blijkt te kunnen zetten als ik nu verwacht, maar kennelijk wil men daar niet op gokken. Dat vind ik wel jammer, ergens.

14 juli 2014 om 09:34

Inderdaad. Poulsen was de perfecte man voor Ajax. Met Park had PSV zo'n type in huis. Nu ga je een overbetaalde speler van achter in de twintig halen die moet spelen en totaal geen restwaarde heeft. Maher heeft dat wel. Geef die jongen een kans en hij levert je nog wat op ook.

14 juli 2014 om 09:25

Grappig Lucaspiazon17. Jij hebt Chelsea en Real als favoriete clubs zie ik. En dan val je PSV aan op een aankoop? Hahahaha.
Nou ja. Ik zeg het nog maar een keer: dat je je focust op de jeugd, betekent dat natuurlijk niet dat je geen aankopen meer zult doen. Dat zou ongelofelijke onzin zijn.
PSV kijkt eerst bij de jeugd, kunnen ze daar niet vinden wat ze zoeken, dan kijken ze verder. Dat klinkt toch logisch? Hoe zie jij dat dan?
Daarnaast kun je onmogelijk de competities ingaan met maar 1 echte spits (locadia) die zich nog niet 100% heeft bewezen.

14 juli 2014 om 09:33

Ik begrijp het best wel, maar als er helemaal niks loopt in de jeugd, geef dat dan eerlijk toe. Je beleid aanpassen op iets wat er niet is gaat namelijk heel moeilijk. Had eerst een jaar of 5 flink geïnvesteerd in de opleiding en was dan overgestapt op dit beleid. Nu kom je over van "we willen wel, maar onze jeugd is te slecht". Dit is natuurlijk nooit goed. Verder zie ik de Jong wel slagen bij PSV. Is Matavz al weg? Nu heb je 3 echte spitsen en ik vraag me af wie Matavz wil hebben..... Denk dat je die wel ergens moet aanbieden want club komen niet uit zichzelf voor hem.

14 juli 2014 om 09:36

Heb de hele transfer van Matavz gemist. Excuses.

14 juli 2014 om 09:40

Matavz is al weg.

En er wordt al jaren geïnvesteerd in de jeugd en er komen nu ook echt jongens door. Hendrix en Zoet vorig jaar al natuurlijk, en Bakkali ook min of meer. Maar ook jongens als Vloet, Hermansson, Koch, Brenet, Ritzmaier kloppen nu op de deur van de selectie of zelfs de basis-elf. Dat is behoorlijk wat in twee jaar tijd.

Je kunt nu eenmaal niet met 11 jongens spelen die net vanuit de A doorstromen. Dat heeft ook even tijd nodig. Na de groep die nu door kan gaan breken lopen er ook bij de A nog een paar briljantjes rond, maar die zijn nog wel erg jong (pas afgelopen seizoen vanuit de B doorgeschoven omdat er nogal wat A jeugd gedwongen door moesten naar 'jong'.

Ook bij Ajax breken er niet jaarlijks 3 of 4 jeugdspelers door. En ook bij Feyenoord moet de eigen jeugd aangevuld worden met gerichte aankopen.

14 juli 2014 om 09:48

Nee dat zeker niet. De spelers die bij Ajax en Feyenoord doorbreken worden er steeds minder, want ze breken alleen door als vervanger van een vertrekkende speler. Bij Feyenoord zullen komend seizoen wel wat spelers hun definitieve doorbraak gaan beleven zoals Achahbar en Manu. Gerichte aankopen zijn ook nodig en dat besef ik ook wel, maar je bent het toch wel met me eens dat we sinds de koerswijziging van PSV nog weinig jeugd hebben gezien die als vervanger van de ervaren rotten klaar staan? Had deze koers over 3 of 4 jaar ingezet wanneer je echt veel jeugd klaar had staan en iedereen had vol verbazing staan kijken na die omschakeling. Zo'n verandering moet je achter de schermen wel voor 100% klaar hebben mocht je zoiets willen doorvoeren.

14 juli 2014 om 10:19

pfffff ik heb niet echt een voorkeur voor een topclub, maar dat continue gehaat op een aankoop van psv wordt nu wel heel vermoeiend. Elke club koopt, Feijenoord gaat kopen, ajax heeft het al gedaan (4!) maar zodra psv het doet staat de jeugd in de weg? wat een onzin, tuurlijk hebben ze jeugd (hendrix, willems, depay, (bakalli zo even uit mijn hoofd opgenoemd).
Tuurlijk is een jeugdopleiding belangrijk, maar het wordt nu wel heel erg belangrijk gemaakt....

Hoho Luuk, we waarderen je enthousiasme maar als je je in je nieuwe werkgever verdiept had zou je weten dat het not done is om dit soort harde ambities uit te spreken. Ze formuleren de doelstelling in Brabant liever als 'meedoen om de titel', weliswaar altijd met de toevoeging 'maar als we geen champions league halen komen we niet in de problemen'.

Ik twijfel er niet aan dat de Jong het goed gaat doen voor Psv. Ik twijfel volledig terecht wel of Brands een gebalanceerd team weet samen te stellen: hij slaagt tenslotte jaar in jaar uit niet om een sterke verdediging bijeen te sprokkelen waarmee de titelkansen steeds vergooit worden.

14 juli 2014 om 09:10

@mano

Dit seizoen was het niet alleen de verdediging matig maar ook het middenveld. En waarom twijfel jij niet aan Luuk. Die jongen heeft 2 jaar niks gepresteerd. Letterlijk niet. En nu zal hij even de verlosser van PSV voorin moeten worden. Wat een waanzin man, hij zou best nog wel wat kunnen. Maar we praten hier niet over een grote voetballer. Daarnaast moet PSV om de titel meedoen, anders kunnen zich ook af doen als geen topclub van Nederlands.

Topclubs presteren altijd met topsport mentaliteit en die willen het hoogsthaalbare op sportief gebied.

14 juli 2014 om 09:23

Ik vertrouw op luuk omdat hij een de jong is en ws. de juiste mentaliteit heeft. We moeten niet vergeten wat een geweldig seizoen hij bij Twente had. Zijn fout was dat hij te vroeg vertrok, zijn pech was dat hij de grootste aankoop allertijden werd van gladbach, dat bracht druk en hij kwam in een team dat zelf niet in staat was hem van bijster veel bruikbare ballen te voorzien. Het is absoluut geen spits die overal maar zou slagen, maar ik had hem bijvoorbeeld heel graag bij Ajax gezien, vermóed dat hij er zou excelleren, soort verbeterde versie van sigthorsson.

14 juli 2014 om 09:34

Het probleem zat hem bij PSV afgelopen seizoen niet in een bepaalde linie, maar in de balans binnen Elke linie. Met name de verdediging was een goed voorbeeld daarvan. Toen het centrale duo in vorm was, waren de vleugels niks en toen later de vleugels aardig speelde, waren Rekik en Bruma uit vorm.

Het middenveld heeft veel last gehad van de blessures van Schaars en Park en het totale falen van Maher. Maar Park, Wijnaldum en in het begin Schaars hebben ook geweldige wedstrijden gespeeld.

En ik word erg moe van je gezeur over topsportmentaliteit en dat die bij PSV zou ontbreken. Wat een kansloos meegelul is dat zeg. Ben je wel eens op de Herdgang geweest? Daar ademt het topsportmentaliteit. Natuurlijk moet PSV om de titel mee willen doen, en dat zullen ze ook doen.

Overigens ben ik helemaal niet blij met de komst van de Jong. Ik vind hem veel te duur voor iemand die zo lang niets heeft laten zien. Hij speelde bij Twente in een elftal dat er op gericht was om hem te laten scoren. Deze selectie van PSV zit wat anders in elkaar en ik vraag me dan ook af waarom men denkt dat hij het beter zal doen dan Matavz. Al schat ik de technische en voetballende kwaliteiten van de Jong wel wat hoger in.

14 juli 2014 om 09:48

@hoppa

Ik lees wel eens tweets van Thijs Slegers en die geeft zelf aan dat het om topsportmentaliteit ontbreekt bij Psv1. Spelers die om 5 minuten voor de training aankomen. Na de training direct naar huis. Niet even voor je zelf trainen of andere dingen.

Daarnaast zou ik als ik PSV was die Zivkovice toen halen van Groningen. Locadia en hem het uitvechten voorin. Of een breker voor Psv. Een speler met veel ervaring maar wel Locadia de volledige vertrouwen geven. Daarnaast is Luuk een dure. Zal wel nu het meest van iedereen verdienen. 5.5 miljoen geld, daarnaast teken geld en een miljoen salaris. En een stempel op het leven bij zijn vorige clubs.

14 juli 2014 om 09:53

Hoe je het ook uitlegt hoppa, het komt op hetzelfde neer. PSV krijgt al jaren lang teveel goals tegen. Jaar in jaar uit excuses te over, jeugdigheid, blessures, inpassen van nieuwe spelers, overbruggingsjaar beginnende coach. Zaken waar elke club maar zeker ook de landskampioen mee te maken heeft. Verschil in mijn ogen is dat bij hen alles en iedereen, van kantinejuf tot de supporters overtuigd is dat er maar 1 doel is en dat is die schaal. Bij psv is dat gewoon zoek. Daar worden spelers geknuffeld als ze zijn afgedroogd. Lief hoor, maar dit is topsport. Brands wordt gelauwerd om de hoge transfersommen die hij uitonderhandeld, terwijl mij dat nu juist zo'n kunst niet lijkt: is nu eenmaal een kwestie van marktwerking. De echte kunde moet een TD toch bewijzen met zijn inkoop en die is zo geweldig niet. Hij leert maar niet dat gevestigde namen geen garantie zijn voor tesmvorming. Het blijft redelijk kortzichtig gokken op voor Nederlandse begrippen bekende namen. Dan moet je dus een wereldcoach hebben om dat samen te smeden en ik betwijfel of cocu dat is.

Je houdt hier een betoog dat de noodzaak om kampioen te worden bij PSV niet bestaat, die beleving is exact het probleem. Als het dit jaar weer niet lukt, houdt Brands de begroting knap overeind en iser niks aan de hand, proberen we het volgend jaar gewoon opnieuw jongens! We hoeven geen kampioen te worden we willen het alleen zo graag. Mantel der liefde, hartstikke mooi. Ik kan je nu dit alvast zeggen, zo ging het vorige jaren ook: als ik nu voorstel dat Brands eruit wordt gekieperd als ze dit jaar weer de titel mislopen, is elke PSV supporter het roerend met me eens. Op het moment dat ze de titel verspelen krijg je wat oproer. Daarna drinken we een glas, doen we een plas en blijft als zoals het was, met name nu zijn vriendje Gerbrands aan boord is. Verantwoording gaat naar de trainer, die wordt vervangen, in de zomer wordt dan Depay goed verkocht en ze kunnen weer door.

Neem jij hoppa nou eens het goede voorbeeld en zeg: wij moeten kampioen worden. Dat besef moet bij de supporters echt wel gaan leven.

14 juli 2014 om 09:54

Nou, ik lees ook alle tweets van Slegers en het afgelopen seizoen is er niet één tweet in die categorie voorbij gekomen. En vorig seizoen ook niet. Post de linkjes maar, want je zuigt het puur uit je duim nu. Heel treurig dit. Er zijn juist een heleboel spelers die voor zichzelf trainen.

Locadia heeft vorig seizoen een hele periode het vertrouwen gekregen, maar het blijft wel een topclub hè? Het getuigt niet van topsportmentaliteit om een speler die het niet laat zien te laten staan, puur omdat hij eigen jeugd is. En dat van iemand die zichzelf kroont als kenner van de topsportmentaliteit.....

14 juli 2014 om 09:56

@mano

En toch vind ik PSV de gevaarlijkste outsider voor Ajax. Het blijft een ploeg met vele goede spelers. Alleen op bepaalde plekken ontbreekt er wat. Maar dat heeft Ajax ook voorin met Kishna en Schone. Wat daarna komt is alles niet het niveau van Ajax zoals De Sa of Sana. Ik hoop dat Becker en El Ghazi snel de kans krijgen.

Ik weet zeker dat PSV dit jaar hoger eindigt als vorig jaar. Maar het wordt wel wachten wat Depay gaat doen zeg.

14 juli 2014 om 10:24

Zeker een mooie selectie, altijd gehad overigens: spectaculaire aanvallers, grote talenten maar een waardeloze verdediging. En bijvoorbeeld Ajax de laatste jaren, maar juist PSV historisch gezien is altijd succesvol geweest vanuit een solide verdediging. Minste tegengoals en je bent kampioen. Cocu weet dat maar Brands is een crowd pleasertje die wil stunten met aantrekkelijke spelers, die haalt bij wijze van spreken liever Wijnaldum dan de vrij.

Als iets is bewezen in de afgelopen jaren is dat de sterkste selectie op papier het steeds weer aflegt van de sterkste eenheid als team, de Boer weet dat. Als Mertens, strootman, Maher, narsingh, Wijnaldum etc het een jaar goed doen en je koopt ze, heb je nog niks. Andersom als je een idee en een team hebt, dan kun je vrijwel elke schakel vervangen en hoef je niet terug te vallen op excuses over blessures of jeugdigheid maar wordt je nog kampioen met een rol voor matige spelers als ebicilio of Hoesen.

Als supporters van PSV al lopen te verdedigen dat ze geen kampioen moeten worden maar dat ze het wel graag willem cq. het een prettige bijkomstigheid zou zijn lijkt mij dat reden genoeg aan te nemen dat er andere teams professioneler, harder en hongeriger zijn. Misschien hebben die teams meer druk, maar met druk omgaan is nu eenmaal een vereiste om het te maken in de topsport.

14 juli 2014 om 12:49

@ Hoppa!

Wellicht heeft hij het niet gezegd op Twitter maar hij heeft dit wel degelijk dit jaar een aantal keer gezegd bij VI Radio. Niet alleen over de selectie en de technische staf, maar ook over de hoge heren bij bij Psv.

14 juli 2014 om 15:28

@manodedios

Kun je van PSV wel verwachten dat ze kampioen worden dit seizoen ? de selectie van afgelopen seizoen is maar nipt 4de geworden. En dat was met Rekik en Ruiz, die er nu niet meer zullen zijn. De verbetering die nodig is om van een plek in de subtop naar de schaal te gaan is vrij groot. Luuk de Jong is een prima speler, maar het verschil tussen plek 4 en 1 ?

Ik vind dat je van de huidige PSV selectie geen landstitel mag eisen, alleen beter voetbal en betere resultaten ten opzichte van vorig seizoen. Ik denk dat PSV vooral voor het seizoen hierna weer die harde doelstelling nodig heeft, maar dit seizoen komt waarschijnlijk te vroeg.

Overigens deel ik je twijfels over het vermogen van Brands om een uitgebalanceerde selectie samen te stellen. Marcel Brands was de persoon die in 2011/2012 de selectie overal versterkte behalve in de verdediging. Om een jaar later de 9 maanden geblesseerde (transfervrije) Zanka te halen die schijnbaar de gatenkaas moest dichten. En vorige zomer verkocht Marcel zoveel dat er een bijzonder matige selectie overbleef die gedoemd was om buiten de top 3 te vallen.

Luuk de Jong was bij Twente eigenlijk alleen top toen hij een tandem vormde met Janko. Daarbij had hij ook nog eens Theo Janssen in zijn rug. Is allemaal niet het geval bij Psv. Ik ben nog niet zo positief gestemd over het verhaal Luuk de Jong bij Psv.

Ben nooit onder indruk geraakt van Luuk de Jong. Hij is redelijk statisch en wacht zijn prooi af door voorzetten te krijgen. Met Depay op de flank (prima speler), ontvang je minder voorzetten. Narsingh zou dit wel kunnen, maar dan moet hij wel zijn speelminuten gaan krijgen.

Locadia kan fluiten na speeltijd, maar hij is gewoon een jonge stabiele all round spits die nog veel moet leren en inderdaad psv is een moeilijk team voor een spits. Van de zijkanten hoef je geen aanvoer te verwachten die hebben oogkleppen op die vleugels dus dan wordt t altijd moeilijk voor een spits.

Lijkt me een prima doelstelling.
Voor de verandering maar eens weer een keer werkeljkheid laten worden dan.
Tijd dat die kar weer eens gaat rollen dwars door de stad.
Wat geweest is is geweest .nieuwe ronde nieuwe kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren