Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mijn ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax, maar ik ben reëel’

Laatste update:

Siem de Jong speelt dit seizoen op huurbasis voor Sydney FC en heeft het daar goed naar zijn zin. Toch hoopt de aanvallende middenvelder terug te keren bij Ajax en uit te groeien tot een vaste basisspeler. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers beseft echter ook dat dat geen eenvoudige opgave is. Komende zomer gaat de dertigjarige De Jong om de tafel met Ajax, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2020.

“Mijn ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax, maar ik ben reëel”, vertelt De Jong in een interview met ELF Voetbal. “Er lopen nu veel goede spelers rond bij Ajax en het is niet voor niets dat Frenkie de Jong naar FC Barcelona gaat en veel Europese topclubs worden genoemd bij spelers als Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech.”

De Jong werkt zijn wedstrijden af in Australië en gaat na het seizoen in gesprek met de club waar hij nog anderhalf jaar onder contract staat. “Het is voor mij interessant om te zien wat er op de transfermarkt gaat gebeuren. Wanneer Ajax veel geld voor een aantal spelers krijgt, zullen ze dat ook weer voor een deel investeren in nieuwe spelers. We gaan in de zomer bespreken wat mijn rol kan zijn bij Ajax”, aldus De Jong. “Ik ben niet iemand die zomaar opgeeft, ook omdat Ajax mijn club is en blijft. Ik heb er veel bijzondere herinneringen liggen.”

Ondanks het feit dat De Jong regelmatig kampt met blessureleed, heeft hij het goed naar zijn zien in Sydney. “Het leven is goed en ik speel mijn wedstrijden. Maar ik ben niet van plan zo lang in Australië te blijven dat Robert ten Brink ooit met Luuk of mijn ouders voor de deur staat voor een hereniging, haha. Daarvoor voel ik me ook te zeer verbonden aan Nederland. Met name aan Amsterdam, meer dan aan de Achterhoek. Het lijkt mij nog wel mooi om in de nabije toekomst ook eens in de Verenigde Staten te wonen en te spelen.”

Verwacht jij dat Siem de Jong ooit nog een wedstrijd voor Ajax speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik hoop dat het hem niet lukt. Voegt niks meer toe en zal het spel alleen maar vertragen.

7 februari 2019 om 21:39

Inderdaad voor Ajax niet goed genoeg meer.
Maar ik denk dat hij bij Twente wel iets zou kunnen betekenen.

De titel: 'Mijn ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax, maar ik ben reëel'

De poll: 'Verwacht jij dat Siem de Jong ooit nog een wedstrijd voor Ajax speelt?'

Helaas voor Siem, is dit denk ik veelzeggend. Hoewel hij er realistisch in staat. Maar het zou wellicht toch nog een nuttige tweede spits zijn. Scoort doorgaans wel een voldoende, is vaak op zijn best als de druk toeneemt. Goede eigenschappen

7 februari 2019 om 09:48

Hij is teveel geblesseerd. Dan redt je het ook niet als tweede spits, want die moet fit en hongerig zijn. Zie Huntelaar die als ie er in de tachtigste minuut in komt, er nog vol voor gaat.

Vind Siem zo nuchter en realistisch. Hij zou in zijn hart zó graag weer bij Ajax willen spelen en belangrijk zijn, zoals in zijn hoogtijdagen, maar weet ook wel dat dat totaal niet meer haalbaar lijkt/is. Gun hem wel nog een mooi avontuur, zoals ie zegt in de VS.

7 februari 2019 om 09:42

Hij is inderdaad (gelukkig) nuchter en realistisch. In het verleden zijn er wel spelers geweest die zonder enige realiteitszin terugkeerden, zoals een Heitinga.

Toch opvallend dat De Jong in zijn eerste Ajax-periode nauwelijks geblesseerd was, maar nu van het ene kwaaltje naar het andere kwaaltje sukkelt. Vervelend voor die jongen zelf, zonder die blessures had hij nu heel ergens anders in zijn carriere gestaan.

7 februari 2019 om 09:40

Volgens mij begon het juist in zijn laaste seizoen bij Ajax. Meerdere malen een klaplong volgens mij.

7 februari 2019 om 14:30

Kan best allemaal daarmee te maken hebben. Heb ooit eens gelezen over een speler (van der Vaart?) dat hij op "ademhalingsles" ging ofzo, om beter en effectiever te ademen tijdens een wedstrijd en dat sindsdien hij veel minder blessures had.

Prachtige vent is Siem toch ook he. Gun het die jongen van harte, alleen het niveau van het huidige Ajax heeft hij natuurlijk niet (meer).
Als backup is het voor nu misschien een prima speler, maar basis zal hem niet lukken.
Een mooi avontuur in de VS wat hij zelf ook al zegt zou idd prachtig voor hem zijn!

7 februari 2019 om 14:58

Inderdaad de tijd van Siem bij Ajax is geweest en wat was het een mooie tijd

Wil niet zo lang blijven dat Robert ten brink opeens met Luuk en zijn ouders voor de deur staat. Heeft wel echt humor. In ieder geval zal er bij Ajax wel weer het een en ander verschuiven aankomende zomer, zeker ook op het middenveld met het vertrek van (zeker) Frenkie en (waarschijnlijk) Ziyech. Hij zou mijns inziens zeker in aanmerking komen voor de bank als back up voor het middenveld. Als hij daar genoegen mee neemt kan hij van daaruit verder kijken en knokken naar een basisplaats.

Ik gok dat hij geen zin in Heerenveen heeft, maar hij is wel de ideale vervanger van Vlap.

Hij zal toch minder blessuregevoelig moeten worden en meer wedstrijdritme moeten krijgen, Helaas een stomme zet gedaan door naar PSV te gaan voor de bank waar hij had moeten gaan voor een lagere club met meer speeltijd. Dat breekt hem nu op. Maar hij verdient wel een tweede kans bij Ajax... Anders zoals Heitinga als coach.

Lekker teruggaan naar de Boer. Het niveau in de MLS kan hij wel aan gok ik. En de Boer heeft een speler waar hij van op aan kan. Terug in de eredivisie moet hij niet meer gaan. Kom je uit bij clubs als Heerenveen, Groningen enz. Zijn niet clubs waar hij past vind ikzelf.

Wat ben ik dol op Siem zeg, wat is het toch een rasajacied, een echte prof, en een rolmodel voor de jeugd. Hij kan het niet allemaal meer belopen, maar hij was vroeger echt wel speciaal in een paar dingen, kaatsen en z'n looplijnen waren echt hartstikke goed en ik zal deze gozer m'n hele leven lang dankbaar blijven voor 15 Mei, 2011, dat was een van de mooiste voetbal momenten van m'n leven heb toen zo zitten gillen.
Hoop dat Siem lekker een jaar of twee in Atlanta bij Frank gaat ballen, dan mag hij ook bij m'n ouders thuis op de koffie komen , om dan maar weer bij de jeugd van Ajax aan te sluiten, dit soort jongens moeten altijd bij de club blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren