Mühren stelt punt veilig voor Sparta Rotterdam bij rentree in Nederland

Sparta Rotterdam en PEC Zwolle hebben zondagmiddag de punten gedeeld. Op Het Kasteel voorkwam Robert Mühren dat de bezoekers ervandoor gingen met de volle buit: 1-1. Donderdag wist Sparta zich pas te versterken met de aanvaller en hij bewees direct zijn waarde, nadat Youness Mokhtar de score had geopend. Het betekende voor Sparta het eerste punt.

Het tempo lag hoog in de vermakelijke eerste helft, die begon met een offensief van Sparta. Via de in de Eredivisie teruggekeerde Mühren en Dalibor Volas was Sparta in de eerste vijf minuten al tweemaal gevaarlijk. Beide keren bracht Diederik Boer redding. Daarna volgde een betere fase van PEC: Ryan Thomas kreeg geen strafschop nadat hij werd gevloerd in het strafschopgebied, maar even later was het toch raak. Mokhtar was het eindstation van een heerlijke aanval, die liep via Mustafa Saymak, Kingsley Ehizibue en Piotr Parzyszek.

Het duurde echter niet lang voordat Sparta langszij kwam. De thuisploeg nam de bal over en scoorde via Mühren, die vlak voor het doel helemaal vrijstond en werd gevonden door Loris Brogno. De huurling van Zulte Waregem werd de eerste Spartaan die scoorde bij zijn clubdebuut in de Eredivisie sinds Charles Dissels tegen Vitesse in 2007. In de slotfase van de eerste helft moest Kortsmit een prachtige redding verrichten om het tweede doelpunt van Mokhtar te voorkomen, waardoor het bij 1-1 bleef.

Net als voor rust begon Sparta furieus aan de tweede helft. Boer kwam met de schrik vrij, toen een schitterend indraaiend schot van Brogno uiteenspatte op de paal. Vervolgens bracht de keeper met moeite redding op een inzet van Bart Vriends van dichtbij. Gaandeweg de tweede helft zakte het tempo in. Gescoord werd er niet meer, waardoor PEC en Sparta voor het eerst sinds 2004 remiseerden in een onderling duel.

Verdiende een van beide ploegen meer?

1
2

Scheidsrechter heeft toch wel de wedstrijd vergalt... Was overduidelijk een penalty en twee smerige overtredingen kregen slechts geel. Al met al mag dit geen excuus zijn. Punt is prima. Had er meer ingezeten? Ja

Uiteindelijk wel een terechte uitslag denk ik, beide ploegen slordig. De tweede helft gebeurde er niet veel meer. Slechtste man op het veld was denk ik de scheidsrechter, die floot willekeurig en heeft PEC een 100% strafschop onthouden.

Wedstrijd begon leuk, maar eindigde uiteindelijk wat teleurstellend.
Met een klein beetje nauwkeurigheid meer was er zeker wat te halen.
Al met al is 1-1 wel terecht

Wel echt ongelofelijk hoe die 1-1 werd weggegeven.

Helaas, denk dat er meer in had gezeten. Naast dat de scheidsrechter slecht was vandaag hebben we zelf ook flink wat kansen om zeep geholpen. Wat is er aan de hand met Saymak? Die speelt al 2 wedstrijden niet zoals we van hem gewend zijn.. heel veel balverlies en faalt op belangrijke momenten. Daarnaast kunnen we denk ik wel constateren dat Thomas niet geschikt is voor een stap hogerop. Die jongen doet veel goed, maar scoren kan hij blijkbaar gewoon niet.. Hoop dat er nog wel wat bij komt, want we hebben op t moment ook weinig niveau op de bank zitten..

Circus comedy PEC trok weer door het land en vandaag waren we te zien in Rotterdam.
Hoe kun je toch op zo'n manier blijven verdedigen? Het is echt lachwekkend hoe wij deze wedstrijd weggegooid hebben, leuk hoor een puntje uit bij Sparta maar niet de manier waarop was waardeloos.

Voetballend waren we zoveel verder dan Sparta.. en dan geef je het zo makkelijk weg en mag je nog van geluk spreken dat je niet verliest met die bal op de paal.
Scheidsrechter was ook lachwekkend, 100 procent penal in de eerste helft + een paar overtredingen gewoon niet gezien of niet willen zien.

4 punten is geen slechte start van de competitie maar er moet echt verbetering in komen kwa verdedigen (marcellis als lichtpuntje) want anders kom je zwaar in de problemen naar mate het seizoen zich voortduurt.

20 augustus 2017 om 18:54

Alleen Freire zal op deze manier niet genoeg zijn. Marcellis had een aantal goede momenten, maar is niet wendbaar genoeg en dat zal de aanval afremmen aangezien PEC niet met ruimte in de rug durft te spelen. Het hele centrum moet eigenlijk worden vervangen, maar daar zal het geld niet voor zijn. Maar Sandler kan iig echt niet meer. Die is meerdere keren gewogen en alle keren te licht bevonden. Je wist van te voren dat hij het eredivisie niveau niet aankan en dat is vandaag wederom bevestigd. 4 uit 2 vind ik best netjes met deze koekenbakkers in je achterhoede.

20 augustus 2017 om 19:22

Tja Freire, duurt me ook wel lang nu maar ga er van uit dat het rond komt.
Verder hebben we indd nog wel wat meer nodig al vond ik Marcellis vandaag wel weer stabiel. Het lijkt er overigens ook wel op dat Koppers een prima aanwinst is dus krijgen we achterin ook weer wat meer opties.

Sandler was en is zeer matig, vooral de lakse uitstraling komt zeer ongeinteresseerd over en wekt irritatie op.. Naja hij is nog jong dus kan nog wel groeien, Thomas Lam vond ik in het begin ook helemaal niks maar heeft zich destijds ook prima ontwikkeld, op zo'n soort scenario hoop ik dan maar.

20 augustus 2017 om 19:36

Vind Marcellis nog best goed spelen. Sandler daar in tegen lijkt het gewoon niet te kunnen.

Wat een vreselijke scheidsrechter was die Lindhout. Aan beide kanten. Dat je in zo'n relatief makkelijk duel nog 7 kaarten nodig hebt (waarvan eentje aan Mokhtar die zich vrij terecht beklaagde bij de scheids) om het duel in controle te houden, geeft al aan dat je niet goed bezig bent.

Voor de rest een vermakelijk, maar geen goed duel. PEC oogt nogal wisselvallig en lijkt wel te willen, maar met het centrum Sandler Marcellis speel je kamikazi-voetbal als je voor de overwinning speelt. Daar moet echt wat verandering inkomen, want de 1-1 was wederom zo naïef verdedigt. Hoe Sandler het profvoetbal heeft gehaald is werkelijk beyond me. Uiteindelijk kan ik wel leven met deze uitslag, aangezien Sparta vlak na de rust ook de kansen kreeg om dit duel op slot te gooien. We hebben tenminste niet verloren tegen een potentiële concurrent en als je volgende week wint van FC Twente, heb je met 7 uit 3 een uitstekende star te pakken.

20 augustus 2017 om 19:07

Net alsof ze volgende week van Twente gaan winnen. Zwolle heeft nog niet overtuigd en had beide potjes net zo goed kunnen verliezen. Twente is van een heel ander kaliber en stukken verder dan Zwolle. Vrees een ruime nederlaag..

20 augustus 2017 om 19:17

Ja want Twente was zo geweldig tegen VVV, man schei uit. Het wordt gewoon weer een 50/50 duel zoals bijna elke wedstrijd in de Eredivisie.

20 augustus 2017 om 19:35

Echt wat een onzin. Twente speelt ook zeker niet best.
Natuurlijk is Twente een grotere club dan Pec, maar dat betekend niet dat we niet kunnen winnen van de Tukkers.

Je kan ook overdrijven

Vind het nog steeds jammer dat Muhren bij AZ mocht of moest vertrekken, heb vorig jaar niet veel voetbal gezien maar hij legde, gezien de speeltijd die hij kreeg, de bal toch regelmatig in het netje. Heel mooi dat hij nu direct belangrijk is voor Sparta.

Gelijkspel was verdiend over hele wedstrijd. Lindhout een drama zoals gewoonlijk, kan niet in het hedendaagse voetbal. Snapt er niks van die man, zowel van Zwolle als Sparta kant zal er wel wat te klagen zijn over Lindhout's optreden.