Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Met alle respect voor Messi en Ronaldo, maar hij verdient het dit keer'

Laatste update:

Neymar was afgelopen seizoen goed voor liefst 39 doelpunten in 51 officiële duels van Barcelona, maar in de huidige voetbaljaargang ligt zijn moyenne nog hoger. De 23-jarige aanvaller scoorde al dertien keer in veertien wedstrijden en de kans is dan groot dat hij eind deze maand een van de drie kanshebbers zal zijn voor de Ballon d'Or.

/

Op maandag 30 november wordt een lijst van 23 genomineerden teruggebracht tot 3 finalisten, die op 11 januari 2016 de individuele prijs in de wacht kunnen slepen. De verwachting is dat het tussen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar zal gaan. Spaanse media gaan ervan uit dat Messi zijn vijfde trofee zal winnen, na het winnen van de treble en het bereiken van de finale van de Copa América, en dat Ronaldo voorrang zal moeten verlenen aan Neymar, ondanks de scoringsdrift van de Portugees.

Rivaldo hoopt echter dat niet Messi of Ronaldo maar Neymar tot de beste voetballer ter wereld wordt uitgeroepen. "Ik wil graag laten weten dat het geweldig is om te zien hoe Neymar voor Barcelona speelt en vooral met die '11' op zijn rug, een nummer dat ik goed ken", zo vertelt de oud-speler van Barcelona via de sociale media. "We weten nog niet wie de beste voetballer ter wereld zal zijn, maar naar mijn mening, en met alle respect voor Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en anderen, verdient Neymar het dit keer."

Wie verdient de Ballon d'Or van 2015?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 november 2015 om 01:46

Hij speelt al een heel jaar goed..als je je een beetje verdiept hebt.

10 november 2015 om 02:20

En CR7 en Messi bakken er niks van dit jaar...

10 november 2015 om 02:51

Ja maar dan moet je zijn prestaties nog steeds relativeren met die van Messi en Ronaldo. Die halen een moyenne van boven de 1 goal per wedstrijd. en geven ook nog eens een assist in 1 op de 4 wedstrijden ofzo.

Neymar is natuurlijk een geweldige speler, maar niemand kan zich momenteel nog meten met Messi en Ronaldo

10 november 2015 om 04:54

'Speelt een paar wedstrijden leuk' na dit kan jou al niet serieus nemen en die andere gast die zegt dat CR7 en Messi er dit jaar niks van bakken je bedoelt alleen Ronaldo die bakt er op dit moment niks van is zelfs zn scorend vermogen verloren en verder dan dat (scoren) was Ronaldo de afgelopen 2 jaar al niet bijzonder meer, dit seizoen alleen tegen de kleintjes gescoord maar tegen Sevilla, PSG (2x), Bilbao, Atletico was hij een spook, en Messi heeft barca aan een treble geholpen in 2015 en is op dit moment geblesseerd

10 november 2015 om 05:00

Ronaldo verdiend het niet eens om in de top 3 te zitten dit jaar, Messi, Neymar en Suarez waren in 2015 beter dat Ronaldo,

10 november 2015 om 06:18

Deze wedstrijd of prijs moet gewoon afgeschaft worden en in de prullenbak worden gegooit. het is elk jaar weer hetzelfde liedje, Messi, Ronaldo blablabla

gewoon walgelijk hoe juliie dan nog gaan discussieren over wie er echt beter is. Dat weten we toch allemaal wel onderhand dat Ronaldo en Messi de beste zijn op dit moment qua individuele klasse?!?

Moeten ze dan ook werkelijk elk jaar genomineerd worden voor deze prijs omdat ze zo veel scoren?!? alsof Manuel Neuer of Thomas Muller, Arjen Robben, Buffon, Zlatan Ibrahimovic etc geen flikker uitvoeren op het veld.

het zal deze prijs en de fifa sieren door deze prijs uit te delen aan spelers die gewoon een magisch seizoen draaien op hun positie in plaats van altijd maar naar het aantal goals kijken.

dat opgehemel van Messi en Ronaldo, walgelijk, bah!

10 november 2015 om 07:15

Goos ze scoren gemidddeld meer dan 50x per seizoen als jij denkt dat het normaal is.

10 november 2015 om 07:40

Jeronsaik, maar het gaat toch om beste voetballer? En dat zijn Messi en CR7 gewoon. Dus zij zullen de top 3 vormen met een andere speler. Wat is daar walgelijk aan?

10 november 2015 om 07:48

Ronaldo geeft helemaal niet zo veel assist. Als je met een argument komt zorg dan dat je de feiten juist hebt. Neymar heeft meer assists dan Ronaldo

10 november 2015 om 09:08

Was Messi niet magisch dan dit jaar ?
Dankzij wie is Barça z ver gekomen afgelopen seizoen?Messi
Wie heeft het ritme bepaald bij Barca?Messi
Wie heeft er wonder goals gescoord dit jaar? Messi
Wat jij zegt slaat nergens op.
Ik zou eerder alleen Ronaldo wegsturen van dat podium omdat hij gewoon totaal onzichtbaar was in vele wedstrijden dit jaar en dan wil ik geen sneer uitdelen maar dat het is helaas gewoon zo.

10 november 2015 om 09:48

Ronaldo heeft idd niet zo heel veel gescoord dit kalender jaar. Zijn meeste goals van vorig seizoen waren van het vorige kalenderjaar.

Neymar daarin tegen is heel belangrijk geweest in de cl waar hij in elke wedstrjid vanaf de kwartfinale scoorde en in de competitie ook vaak scoorde.
Dit seizoen scooort hij aan de lopende band, dus ik zou wel snappen moest hij 2de zijn.

Maar ronaldo hoort gewoon op het podium, het is niet omdat hij dit seizoen onzichtbaar is dat hij dit kalenderjaar ontzichtbaar was

10 november 2015 om 10:30

En nu is messi geblesseerd en hoe gaat het met barca? Gewoon nog steeds goed

10 november 2015 om 11:59

Maar geloof me als Messi vorig geblesseerd zou zijn zou Barça nooit langs Bayern zijn gekomen .

10 november 2015 om 12:33

Al dat statistiekjournalistiek, gaat er ooit nog een einde aan komen?

10 november 2015 om 14:22

Ronaldo was met een buslengte voorsprong de meeste productieve speler met de hoogste moyenne in het afgelopen seizoen. dus daar ben ik het absoluut niet mee eens.

hij had iets van 48 goals in la liga, dat vind ik toch wel vrij veel!

hij speelt niet meer met allemaal trucjes etcetera, hij staat er nu gewoon om te scoren en zo nu en dan een assist te geven

11 november 2015 om 16:26

Messi maakte er maar 5 minder, maar die hielpen barca wel aan de liga titel

10 november 2015 om 08:59

Sowieso, als je ziet hoe er in de Spaanse competitie verdedigd wordt, is het daar ook heel wat makkelijker scoren dan bijvoorbeeld in Engeland. Zowel Madrid als Barca zijn compleet afgestemd op hun sterspelers. Ik zou een De Bruyne of Aguero de prijs gunnen.

10 november 2015 om 09:14

Daarvoor bestaat er Champions League.
Want wie werd er vorig seizoen weg gepingelt door Messi ...?
Juist de beste van England.
Wat jij zegt is totaal niet waar het is alleen dat in England de clubs allemaal van elkaar kunnen winnen en dat omdat ze simpel weg van een laag niveau zijn als je dat vergelijkt met de spaanse competitie. Want juist in Spanje parkeren ze vaak gewoon de bus en zeker tegen Real of Barça.

10 november 2015 om 09:50

Beste van engeland?
- Kampioen van engeland
- kampioen van frankrijk
- kampioen van duitsland
- kampioen van Italie.

Als je dan nog niet hebt bewezen dat Barca iedere competitie aan flarde zou spelen dan weet ik het ook niet hoor.

Ik weet niet of er ooit al een cl is geweest waarbij een ploeg tegen al de kampioenen van de verschillende landen moest en zo de cl won.

Haha alleen omdat hij een Braziliaan is... Laat hem maar eerst 1 heel seizoen lang zo presteren.

10 november 2015 om 01:17

Neymar in het seizoen 2014-2015:
51 wedstrijden en 39 doelpunten. Lijkt me een prima seizoen.

10 november 2015 om 01:36

Als je niet kijkt zeg het gewoon. Zijn veldspel is juist altijd ook goed.

10 november 2015 om 01:38

Precies, het gaat niet alleen om goals, Lewandowski of Muller verdienen het dan ook om te winnen enkel op basis van doelpunten... Het gaat om dat speciale iets wat Messi en Ronaldo wel hebben en hij pas dit seizoen heeft. Als hij dat langer kan volhouden dan verdiend hij het wel om te winnen, maar zodra messi weer fit is zullen alle ogen weer op hem gericht zijn. Ben benieuwd of neymar dit niveau dan nog kan volhouden.

10 november 2015 om 02:18

Om te beginnen was het kritiek dat ie een seizoen lang moest presteren. Daar reageer ik op.

Verder is het wel duidelijk dat jij amper tot geen wedstrijden kijkt van Barca. Het afgelopen jaar deed Neymar het goed en dit seizoen heeft ie nog meer stappen weten te maken.

Zeveren dat zijn speelstijl is aangepast vind ik ook bizar. Hij speelt nu in een competitie van veel en veel hoger niveau dan de Braziliaanse. Daar kreeg hij alle ruimte van de wereld om trucjes uit te halen en hier weet ie het met veel minder ruimte alsnog voor elkaar te krijgen om showvoetbal te laten zien.

10 november 2015 om 03:23

En ik reageer op het feit dat jij zijn statistieken opnoemt van vorig seizoen...

Ik zeg niet dat hij het vorig jaar slecht deed, maar we hebben het over of hij het verdiend om de ballon d'or te winnen en niet of neymar een goede of slechte speler is. Neymar is een geweldige speler, maar ik vind dat hij deze vorm (of die van vorig jaar) langer moet volhouden voordat hij kans maakt om te winnen. Voorlopig zijn er maar 2 spelers die echt kans maken op de ballon d'or en dat zijn messi en ronaldo.

En klopt ik kijk niet elk weekend naar barca maar ik kijk/keek wel genoeg wedstrijden om dit te kunnen concluderen.

10 november 2015 om 07:36

Indd voetbal is meer dan goals, dan vraag ik mij af waarom Ronaldo de goudenbal heeft gewonnen de vorige 2 jaren.
Ronaldo brengt buiten zijn goals niks bij.
Zijn assits zijn meestal afleggers als hij niet kan schieten.
Neymar laat het voetballend zien, alleen is Messi nog beter.
Dus komt dit jaar net iets te vroeg voor Neymar

10 november 2015 om 09:16

De enige reden dat ronaldo elke keer in de ballon d or finale staat of wint is al vanwege zijn goals, haal de goals weg en er blijft een redelijke winger over. Ronaldo is goed maar op het veld hebben neymar en messi veel meer invloed. Dus als goals voor jou niet zwaar meetellen hoor je ronaldo nier de beste te vinden. Er was een tijd dat ronaldo veel meer deed dan vooral goals maken maar dan moet je een paar seizoenen terug in de tijd.

10 november 2015 om 09:53

@lovethegame10

Ballon dor gaat over één kalenderjaar he.. niet over of je u vorm 2 jaar kan volhouden. in het kalenderjaar 2014-2015 speelt hij gewoon bangelijk. en buiten zijn 39 goals in 51 wedstrijden heeft hij ook in elke wedstrijd van de cl gescoord sinds de kwartfinale.

Dus niet nkel veel goals maar ook belangrijke. Winnen verdient hij sowieso niet want de naam op de bal is Messi. Maar een tweede plaats zie ik hem mss wel nipt pakken

10 november 2015 om 10:19

Precies dit. Het gaat om het hele kalenderjaar 2015: neymar doet het gewoon uitstekend daarin. Veel beter dan ronaldo bijvoorbeeld. Als je dat niet ziet moet je gewoon stoppen.

Neymar is heel goed en kan terugkijken op een heel sterk 2015, ongeacht wat er de komende 6-7 weken nog gebeurd.

De enige echte beste speler van 2015 is echter zijn Argentijnse ploegmaat, King Leo.

Neymar heeft schitterende statistieken en zijn veldspel is zeer goed maar bij Messi is het nog allemaal een tikje beter of zelfs meer dan dat.

Ik vind het eerlijk gezegd vrij verbazend dat er uberhaupt nog twijfel bestaat wie de Gouden Bal verdient en dat Rivaldo net als Neymar ook een Braziliaan is, het moet er iets mee te maken hebben om Neymar de Gouden Bal toe te kennen.

Voor 2015 is de Gouden Bal voor Messi. Als dat niet zo zou zijn, pas dan kan je echt zeggen dat de prijs afgeschaft dient te worden. De suprematie van Messi was immers simpelweg te groot om een ander naar voor te schuiven.

De ballon d or moet gewoon naar messi en 2 de plek neymar, als neymar een heel jaar lang kan presteren zoals de afgelopen weken maakt hij volgend jaar een serieuze kans maar de prestaties van messi waren gewoon buitenaards vorig voetbaljaar.. Trouwens zuur voor suarez die ook ontzettend belangrijk was vorig jaar maar hij gaat het podium niet halen denk ik.

10 november 2015 om 10:21

Suarez hoort ook in de top 3 inderdaad. Maar dat kan simpelweg niet omdat er anders weer kreten als uefalona of fifalona geroepen zullen worden.

Nou ik ben niet met hem eens. Goudenbal moet niet 'ik gun je de prijs dit jaar' worden. Messi was gewoon veel beter dan de rest. Daarna komt Neymar, die in elke belangrijke wedstrijd van de CL heet gescoord (gedeeld topscorer met 17 (!) doelpunten) en goed presteert in de Spaanse competitie.

Ik plaats Neymar op dit moment wel boven Ronaldo (op basis van dit kalenderjaar iig).

10 november 2015 om 17:40

17 doelpunten? Voor zover ik weet hadden Neymar, Messi en Ronaldo ieder 10 doelpunten. Verder ben ik het met je eens.

Ik vind Neymar wel goed, maar nog niet op het niveau van Messi. Het is altijd wel grappig dat er ieder jaar wordt gezegd dat 'nu wel weer iemand anders mag' of dat 'we het dit jaar weer eens een ander gunnen'. Het gaat er toch altijd om wie de beste is? Messi is de beste.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren