Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi won vijf keer Ballon d’Or, maar heeft een obsessie met Argentinië’

Laatste update:

Bij Barcelona is Lionel Messi druk bezig vrijwel alle clubrecords op zijn naam te schrijven en ondertussen sleept de Argentijnse aanvaller de ene na de andere hoofdprijs in de wacht. Met de nationale ploeg is hij echter minder succesvol en dat levert de dribbelaar niet zelden kritiek op.

/

Volgens Gerardo Martino, in het verleden trainer van Barça en thans bondscoach van Argentinië, is dat absoluut niet terecht. De ervaren oefenmeester geeft aan dat Messi, die vijfmaal werd uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar en dat vooral te danken had aan zijn prestaties bij zijn club, er alles voor over zou hebben om succesvol te zijn met het Argentijns elftal.

“Hij heeft de Ballon d’Or voor de vijfde keer in ontvangst mogen nemen”, vertelt Martino aan Jogo Bonito, “maar vergeet niet dat hij liever iets zou winnen met het nationale team. Hij heeft een obsessie met Argentinië”, weet de bondscoach, die overigens uitsluit dat Messi namens zijn vaderland als dispensatiespeler deel zal nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer.

Denk je dat Lionel Messi ooit een hoofdprijs pakt met Argentinië?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi kan het ook niet met een minder team. Het blijft wel de beste voetballer van de wereld. Toen Barcelona het voetbal domineerde onder Guardiola was Messi ook ongelofelijk goed, maar in het laatste jaar van pep was hij ook minder doordat Barca minder werd. Toen Messi samen speelden met Pedro en Sanchez was Messi een stuk minder. Nu hij met Neymar en Suarez voetballen die het veel makkelijker maakt voor hem valt Messi ook veel meer op. Men vergeet dat.

Een hoofdprijs met Argentinië heeft hij ook nog nooit gewonnen.

3 maart 2016 om 15:37

Weet je het zeker? Hij heeft de olympische spelen gewonnen met Argentinie. Wel je info goed checken he?

3 maart 2016 om 15:47

We hebben het hier over de Olympische Spelen waar voetbal geen rol speelt

3 maart 2016 om 16:27

Wat een domme opmerking! Een Olympische spelen is het sportevenement waar iedere sporter aan mee wilt doen. Voetbal staat gelijk aan de andere sporten alleen zijn het de onder 23 teams die daar mogen spelen. Jij zet het grootste sportevenement ter wereld weg als of het niets is.

3 maart 2016 om 17:43

Je kan toch niet ontkennen dat de gemiddelde voetballiefhebber de wedstrijden die gespeeld worden op de olympische spelen geen donder kan schelen? Met hoofdprijzen in het nationale voetbal wordt toch doorgaans EK's, WK's, copa's, etc. Bedoeld.

3 maart 2016 om 17:50

@badceo, Maar toen was Di Maria belangrijker voor Argentinië dan Messi.

Wat Hij zegt is niet zo gek, Zonder Barca achter zich (en dan heb ik het over 80% van het team die Wereld en 2 keer Europees kampioen is geworden) heeft hij niet erg veel gewonnen.

De vraag of hij het wel zou kunnen zonder Barca lijkt mij dan ook meer dan terecht, helaas zullen we het nooit meemaken want ook Messi zal zich dat afvragen en dus eieren voor zijn geld kiezen.

Ook nu, Als je naar Brazilië zonder Neymar kijkt, dan is het niet veel, met Neymar zijn het kanshebbers, Ook Uruguay zonder Suarez, dan is het middelmaat, met Suarez zijn ze ook serieuze kanshebbers.

Dat is het materiaal wat Messi achter en om zich heeft!

Wat Messi wel weet te bereiken en daar heeft hij zeker mijn waardering voor is dat hij het voor elkaar weet te krijgen dat zulke spelers hem een betere speler maken en dat is knap.

Alleen bij Argentinië lukt hem dat niet en dat is raar!

3 maart 2016 om 18:41

Di Maria? Onzin, Messi en Riquelme waren veruit de beste Argentijnen dat toernooi.

3 maart 2016 om 15:38

Inderdaad, hij scoorde toen ook maar 50 doelpunten in de competitie....

3 maart 2016 om 16:20

Haha maae geloof het of geloof het niet, dat was 1 van de minste jaren van Messi in zijn hele carriere

3 maart 2016 om 18:29

Een wereldrecord van 91 goals dat jaar en een vierde Gouden Bal, wat een prutser.

3 maart 2016 om 16:16

Eens, ik denk zelfs dat hij met elk ander team dan barcelona niet 5 x de gouden bal gewonnen had ( miss op real en bayern na)
Messi en barcelona valt alles op zijn plek.

Of denkt iemand dat het huisige man city , arsenal, psg met messi erbij dezelfde resultaten had bereikt als barca afgelopen jaren? Barca kon niet zonder messi en vice versa..

3 maart 2016 om 16:34

Tuurlijk kan messi het ook in een minder team, toch de wk-finale gehaald met argentinië en heel lang stand gehouden.

3 maart 2016 om 16:43

Wereldkampioen onder 21 hier in Nederland in 2005. 2 goals in de finale

3 maart 2016 om 17:01

Zijn goal records waren hoger dan toen hij met Suarez en Neymar speelde

3 maart 2016 om 17:19

Heb jij op een andere tv gekeken, Barça met Messi is echt vele malen dreigender en gevarieder. Volgens mij heb hij met Argentinië nu twee finales weg, niet gewonnen maar daar kan je hem niet op afrekenen. Als een teamgenoot een bal van drie meter hoog over knalt. Nee die kritiek op Messi is grote onzin.

3 maart 2016 om 18:12

Messi heeft een moyenne op de eindtoernooien van 1 doelpunt op 333 minuten en heeft zelf nog nooit een doelpunt gemaakt in de knock-out fase van een WK. In die 2 finales was Messi zelf ook volledig onzichtbaar dus ja het valt hem wel degelijk aan te rekenen, zelfs zijn eigen schoonvader had de nodige kritiek op hem na de Copa America.
Overigens vond ik de hoeveelheid kritiek na die Copa wel overdreven want Messi speelde daar zijn beste toernooi.

3 maart 2016 om 18:42

Maar Ronaldo laat het nooit zien in de topwedstrijden.. #ikbemoeiniet

3 maart 2016 om 19:09

Klopt , en Ronaldo presteert op de eindtoernooien ook vaak ondermaats maar wat heeft hij eigenlijk hiermee te maken???

Het is te simpel om te zeggen dat ze gewoon alles in dienst van Messi moeten stellen, maar bij Argentinie willen ze toch nog te graag al hun toppers laten shinen. Laat Aguero en Higuain vallen!

Wrm zijn mensen zo zielig om telkens maar weer naar iets te zoeken om een vlek te creeren op deze man zijn cariere, erken gewoon dat hij de allerbeste ooit is. Het kan niet zo zijn dat je als voetballer 10 jaar lang elke wedstrijd maar weer blijft verbazen en dan wordt afgerekend op eindtoernooien waarbij je het moet hebben van spelers waar je maar 3 weken in het jaar mee traint, alsnog finales gevoetbald wk!!! Op 4 min verloren en mensen blijven maar zoeken.... Ja dit moeten we hebben als wapen tegen de messi fans de echte voetballiefhebbers. Meer als zielig is het niet heeft niks met een mening of een discussie te maken

3 maart 2016 om 16:35

Helemaal mee eens

3 maart 2016 om 17:52

Het WK is het grootste voetbal toernooi ter wereld en als je daar als beste speler niet optimaal presteert dan kan je kritiek verwachten.
Je hebt het verder over 3 weken in het jaar met elkaar trainen?! dit is complete onzin, de voorbereiding voor zo een eindtoernooi duurt natuurlijk veel langer. Het Nederlands Elftal begon bijvoorbeeld de trainingsstage voor het WK 2014 op 7 mei dat is anderhalve maand voor dat het WK begon, men speelde 3 oefenwedstrijden en daarvoor speelde ze in maart en november in het kader van de voorbereiding ook nog 3 oefenwedstrijden. Als je de kwalificatie dan ook nog ff mee rekent dan zit je al gauw op 15 weken trainen.

Dat jij Messi de beste vind is jou goed recht maar andere mensen daar een hele andere mening over hebben.

3 maart 2016 om 18:15

Jij zou voor het wk nooit hebben gezegt dat ze de finale zouden halen, dat maakt hem de allerbeste ooit... Jij bent zeker een type die zich bij elke bal kontakt van messi je diep in je hart afvraagt hoe die het allemaal doet. En denkt o die van ronaldo is makkelijker na te doen dus hij is beter... Vrijheid van meningsuiting ga je het uiteindelijk noemen..

3 maart 2016 om 18:28

Argentinië heeft een selectie die behoort tot de wereldtop, en Messi was goed in de poulefase maar in de knock-out fase kwam het veelal van andere spelers.
Het was voornamelijk te danken aan de Argentijnse defensie dat ze die finale haalde.
Messi zat tegen Nederland volledig in de zak van Ron Vlaar en ook tegen België liet Messi het afweten.
Messi heeft zelf nog nooit een doelpunt weten te maken in de knock-out fase van een WK en je mag van een aanvaller dat kaliber toch wel wat meer verwachten.

En nee zo een type ben ik niet want ik kan van Messi veel meer genieten dan van C Ronaldo. Alleen de beste ooit nee dat niet ik heb wel betere gezien.

3 maart 2016 om 18:43

je zoekt naar wedstrijden, je bent weer aan het zoeken, om toch weer in je hoofd uiteindelijk tot je eigen mening te komen, ja zie je nou wel ik ben fcdc 1 , ik heb een eigen mening miss maak ik wel vrienden op voetbalzone. Wnr messi stopt ga je het met me eens zijn. Blijf maar zoeken komende jaren. Tegen iran en bosnie gescoord topscorer wk kwalificatie tegen nederland ja heel nederland vooraf hoe kunnen we messi stoppen dat we scoren is niet belangrijk hoe kunnen we messi stoppen.. Als het maar geen 4-0 wordt ofzo dat kunnen we niet hebben dan hebben wij nederlanders voetbal niet meer uitgevonden, erkennen meer is er niet

3 maart 2016 om 19:03

Wat een achterlijke argumenten ik zoek helemaal niks ik benoem zoals ik het zie, en ik hoef ook helemaal geen vrienden te maken op VZ.
En zolang Messi niet het verschil maakt voor Argentinië zoals andere grootheden dat hebben gedaan in het verleden zal ik het niet met je eens zijn. Maar blijf jij Messi gerust maar als beste ooit zien...

Stel Simeone aan als bonds coach en laat messi in de vrije rol a la diego/arda/griezmann en je hebt een wereldbeker. Argentinie heeft echt geweldige spelers op het middenveld. Ze moeten enkel wel gewoon spelen.

Het elftal dat ik heb opgesteld is misschien niet het beste Argentinie maar zijn allemaal spelers (net als bij atletico) die 90 min lang druk kunnen zetten en toch technisch genoeg zijn voor verzorgd voetbal.

Romero
Zabelata
Otamendi
Garay
Rojo
Lamela
Macherano
Kranevitter
DiMaria
Messi
Aguero/Hiqa

Natuurlijk wil je winnen met je land, dat wil toch iedereen? Heeft niks met obsessie te maken...

Daarnaast vind ik "minder succesvol bij Argentinië" wel erg overdreven hoor. Heeft pech dat hij 2x finale verloren heeft, maarja waar hebben we het dan over? 2x in de finale zou elke land wel willen.

Ach toch logisch 2 keer kort achter elkaar een grote finale verloren, logisch dat je er dan ook eentje wilt winnen!

Tjaa als ze allee nou een keer om Messi laten draaien gaat het ze zo lukken.

misschien dat ze kijken of ze iedereen bij Barcelona een Argentijn kunnen maken

ik denk wel dat hij een prijs nog wel zal pakken... zo asl ik ook hoop dat Ronaldo dat ook nog pakt met Portugal, wel is die kan voor CR iets kleiner, wie weet aankomende EK.

3 maart 2016 om 19:39

1 macherano speelt al 5 jaar achterin. Dus zo erf is her niet.
2 Argentinië heeft ook verdedigers als garay en othamendi, geen absolute top maar wel subtop.

Eerlijk is eerlijk Messi is op eindtournooien voor het land niet geweldig. Ik neem ff als voorbeeld het wk 2014. Messi speelde goed in de puolefase al was hij soms lang ontzichtbaar. Zo zag ik hem pas in de 90ste minuut tegen Iran opduiken. Nu kunnen we wel allemaal zeggen dat dat een mooi doelpunt was, maar van de beste speler ter wereld verwacht ik wel meer tegen Iran. De andere 2 wedstrijden van Argentinië in de poulfase heb ik niet gezien, dus die betrek ik ook niet in mijn mening. Dan gaan we verder naar de knock out fase. Tegen België is het enige wat ik Messi zag doen een 1 op 1 situatie tegen courtois verprutsen. Tegen Zwitserland gaf Messi 1 mooie assist, meer niet. Tegen Nederland zag ik Messi pas toen hij een penalty nam die cillisen nog bijna hield. En tegen Duitsland kan ik alleen nog maar van Messi herinneren dat hij een vrije trap 10 meter over schoot. Kortom de beste speler ter wereld speelde tijdens het grootste belangrijkste voetbaltoernooi zwaar ondermaats.
Nu kan het zijn dat een betere coach, zoals simeone, ervoor kan zorgen dat Messi beter kan spelen. Maar als je de beste speler ter wereld bent mag je toch eigelijk ook wel verwachten dat hij moeiteloos uitblinkt in een team met di Maria, aguero, macherano etc.

Een obsessie kan werken als een blok aan je been. Waarschijnlijk 1 van de redenen dat het er bij Argentinië net iets minder uitkomt dan bij Barca. Zonde. Ik gun Messi een WK-winst.

Mensen vergeten vaak de stap van clubvoetbal naar het Nationaal elftal, dat zijn jongens bij elkaar gezocht uit misschien 5/6 verschillende topcompetities die wekelijks verschillende instructies krijgen van hun trainers en verschillende speltypes gewend zijn. Ik zag laatst toevallig een filmpje wat aangaf hoe Messi bij Barcelona in het tiki-taka wel goed word benut en waar ze dat bij Argentinie niet in hun systeem hebben of gewoon niet snappen misschien. Tuurlijk mag je kritiek op Messi hebben, laat het alleen wel terecht en accuraat zijn. Het is ook gewoon een mens die toch echt wel geraakt kan worden door woorden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren