Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi stopt interlandcarrière: 'Voor iedereen beter'

Laatste update:
/

Lionel Messi zet naar eigen zeggen een punt achter zijn interlandloopbaan. Argentinië verloor zondag voor de derde keer op rij een finale van een landentoernooi. Na de verloren finales van het WK van 2014 en de Copa América 2015 gingen de Argentijnen ook in de eindstrijd van de Copa América 2016 onderuit. Chili nam, net als in finale van vorig jaar, de strafschoppen beter en liet Argentinië met lege handen achter.

Messi miste de eerste strafschop van Argentinië en leidde daarmee de ondergang van la selección albiceleste in. Na afloop kondigde de aanvaller aan dat hij zijn interlandloopbaan stopzet. "Het is moeilijk, een zwaar moment om iets te analyseren", vertelde de aanvaller na afloop tegen de media. "In de kleedkamer dacht ik dat het genoeg was geweest, dat het voldoende was. Het is mij gewoon niet gegeven."

Messi kreeg de vraag of hij bedoelde dat hij een punt achter zijn loopbaan ging zetten. Hij zwakte zijn eerdere woorden niet af, maar versterkte juist zijn gedachten. "Het is voor iedereen beter. Dat is mijn beslissing. "De finale bereiken en niet winnen is voor ons niet voldoende. Ik heb alles gegeven, altijd geprobeerd om kampioen worden, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het is over. Dat is hoe ik me nu voel."

"Ik voel me ongelukkig dat ik een heel belangrijke penalty mis. En dat we weer na strafschoppen verliezen. En dat we een derde finale op rij verliezen." Messi verloor in 2007 ook al de finale van de Copa América; destijds was Brazilië te sterk. Een week geleden groeide Messi, 29 jaar, nog uit tot topscorer aller tijden van Argentinië, met zijn 55e goal in de halve finale van de Copa América. De finale van het toernooi was zijn 113e en voorlopig laatste interland.

Met deze misser leidde Leo Messi de ondergang van Argentinië in!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 26 juni 2016

Denk jij dat Lionel Messi op zijn beslissing gaat terugkomen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch dat hij zich nu zo voelt, maar ik mag toch hopen dat dit bij wat emotionele uitspraken blijven want ik, en ik denk velen met mij, zouden het wel jammer vinden als Messi zou stoppen bij het Argentijnse elftal.

27 juni 2016 om 07:28

Inderdaad dit is natuurlijk een zeer grote emotionele blow voor hem. In 4 jaar tijd 3 finales gespeeld en alle 3 verloren. Wat nog erger is dat hij bij deze copa america goed bezig was en alles probeerde en toen het op penalty's kwam hij miste. Ik weet niet wat ik zou denken als ik messi was zou ik eigenlijk denken om te stoppen, maar denk/hoop wel dat hij van gedachten gaat veranderen.

27 juni 2016 om 08:22

Wat zwak

27 juni 2016 om 09:08

Idd. Heel zwak dit. Normaal niet het je extra motiveren om het recht te zetten. Niet om op te geven.

27 juni 2016 om 09:58

Zidane verloor volgens mij ooit 4 of 5 finales op rij. Daarna won hij eigenlijk alles wat er te winnen valt. Het is zwak om zo de handdoek in de ring te gooien.

27 juni 2016 om 11:08

Je hebt geen idee hoeveel druk er op die man staat. Dit is een emotionele reactie. Hoe kun je dit zwak noemen?

27 juni 2016 om 11:38

Omdat hij opgeeft. Ondanks de druk blijft het een zwakke beslissing. Ipv er nog een x voor te vechten geeft hij nu op. Dat is zwak.

27 juni 2016 om 11:51

Aldus dhrhek die achterover hangend in z'n stoel dit opschrijft en nooit de druk zal voelen die Messi heeft. Beetje makkelijk gezegd zo... Voor jullie info: Het schijnt dat Messi een mens is met emoties...

27 juni 2016 om 12:08

In 2 jaar tijd 3 finales verloren (2014 was zijn WK finale). In al die finales geen 1x gescoord. Noch door hem, noch door ieder Argentijn. En in al die finales hadden de Argentijnen hele grote kansen.

Je zag gisteren naarmate de wedstrijd richting penalty's ging dat de moed bij Messi inzakte. Hij gaf zich over aan een soort lot. De woorden die hij ook uitspreekt: "het is mij niet gegund" laat zien dat het een overgave is.

Heel bijzonder vind ik het contrast tussen de 16 jarige Messi die de finale van Arg - Nig tijdens het jeugd WK in Nederland met 2 penalty's besliste en de Messi van nu wanneer hij achter een strafschop gaat staan. De concentratie die Messi toen had bij het nemen van zijn strafschop was bijna autistisch. Zoals Zidane zich concentreerde bij het nemen van zijn strafschoppen. De blik in zijn ogen zeiden al dat alle aandacht naar de bal ging die nu getrapt zou worden. Messi ging gisteren nonchalant achter de bal staan. Nonchalant balend. Een bal die hij niet wilde trappen en niet wist hoe te trappen. Totaal niet geconcentreerd. Hij nam die verantwoordelijkheid gisteren omdat het moest. Niet omdat hij die wilde.

Toch is Argentinie gisteren door de scheidsrechter benadeeld.

27 juni 2016 om 12:38

Een emotionele reactie kan toch zwak zijn?

27 juni 2016 om 14:14

Zwakkelingen geven op en sterken gaan door. Dit js zo zwak van Messi. Met name nadat Messi zelf de penalty had gemist. Een echte grootheid als Maradona zou dit nooit zeggen.

27 juni 2016 om 16:58

Geloof mij Messi wilt dat er hier en daar wat dingen veranderen bij de Nationale elftal (nieuwe coach, nieuwe selectie zonder Higuain, Biglia en andere braindead spelers) en dan komt hij weer terug voor het WK van 2018 en ik vind het niet zwak dit team speelt oh zo dramatisch terwijl het op papier de beste Zuid-Anerikaanse team is misschien zelfs van da wereld, Higuain die in alle 3 de finales een makkelijke kans mist lol

27 juni 2016 om 17:22

Dezelfde selectie speelde heel het toernooi vooral zonder Messi sterk en won ook overtuigend van ditzelfde Chili zonder Messi. Ik zeg niet dat Messi hiermee te maken heeft maar het team en de trainer matig noemen en net zo onzin als dit volledig aan Messi wijten.

27 juni 2016 om 09:12

Sorry maar dit vind ik best zwak en egoïstisch! Hij is de beste speler ter wereld en omdat het een aantal keren niet lukt kapt hij ermee...? Je voetbalt voor je land uit trots, hij laat hier niet alleen zijn teamgenoten, maar ook het hele land in de steek. Vergeet niet het signaal, die hij dan afgeeft aan jongen voetballers!!! Opgeven is nooit een optie in het leven als je iets wilt bereiken, ook al heet je Lionel Messi!!!!

27 juni 2016 om 09:19

Wat een onzin het heeft niks met zwak te maken. Hij heeft het keer op keer geprobeerd maar het lukt niet. Dan moet je soms je conclusie trekken en de eer aan jezelf houden. En als jullie hem zwak vinden moet je eens kijken wat hij allemaal gepresteerd heeft, volgens mij hoeft hij niemand nog iets te bewijzen.

27 juni 2016 om 09:35

Je laatste punt is goed Messi moet de jeugd inspireren. Maar de Argentijnen verdienen Messi niet. Constant op hem aan het zeiken. Terwijl hun coach en de andere 10 spelers er niks van bakken. Tjah dan houd het ook op.
Denk dat Messi zijn passie voor Argentinië en zijn teamgenoten daar kwijt is. En dat mag wel want keer op keer laten messis teamgenoten niks zien @ Argentinië.
Ook @ de wk finale kon higuain niet eens 1v1 op de keeper scoren. Enigste die na messi wat heeft gedaan is dima. En dat waren maar 2-3 wedstrijden. Voor de rest laten zijn teamgenoten niks zien voor hun land.
Ik snap het wel als hij stopt voor Argentinië. Denk dat het ook beter voor hem is. Kan hij langer mee en presteert hij beter bij barca. Zou nu toch echt 2x voor de cl achter elkaar gaan. Dan zou hij de eerste zijn.

27 juni 2016 om 09:56

Messi miste in die Wk finale ook 1 op 1 met Neuer. En heeft nog nooit een doelpunt weten te maken in de knock-out fase van een Wk. In al die verloren finales liet Messi zich niet van de beste kant zien. Ook deze finale was hij niet goed en tamelijk irrant door continue om gele kaarten te vragen en swalbe's te maken. Erg slap excuus.

27 juni 2016 om 10:08

En zo is het. Veel spelers beseffen niet wat voor eer het is om de kleuren van je land te dragen. Maar bij Messi lijkt het wel alsof het een tussendoortje is voor zijn tijd bij Barcelona. Het lijkt de NBA of de MLB wel.

27 juni 2016 om 10:31

Dat was Higuin die 1 op 1 met Neuer miste

27 juni 2016 om 11:07

Jij trekt juist de verkeerde conclusie. In dit geval is de eer aan jezelf houden gewoon doorgaan voor je land. Iets wat Messi dus nalaat.

27 juni 2016 om 14:56

Ik denk dat dit veel te maken heeft met de hoe de mensen uit Argentinië op hem af geven. Ik denk dat hij alles over zich heen krijgt in de Argentijnse media, vooral omdat hij voor hun nooit heeft kunnen doen wat Maradona deed. Oh en Lionel Messi hoeft zeker niets te bewijzen.

27 juni 2016 om 18:03

Dit is percies wat Maradona bedoeld. Messi heeft geen karakter. Iemand met karakter zou nooit opgeven. Hoe moeilijk het ook is. Dit is laf en zwak van Messi. Het heeft alles met zwak te maken.

27 juni 2016 om 09:27

Nee als je ziet hoe Argentinië al 10 jaar geen voortgang boekt als team dan kun je ook je conclusies trekken.
Enigste die dit zou kunnen oplossen is Cholo maar die is te druk bezig met atletico. Nu kan Messi z'n lichaam meer rust gunnen en kan hij in club verband misschien wel langer mee.
Hij zal minder moe zijn en dus meer energie hebben bij barca. Plus al deze negativiteit is niet goed voor hem. Denk dat dit een wijze keuze is.
Je hebt alleen nog een wk en een copa te gaan. Ik zie ze in beide niet ver komen tenzij Messi ze er weer doorheen sleept. Maar dan stellen zijn teamgenoten hem toch teleur in de finale of zo.

27 juni 2016 om 11:11

Higuain deed het tegen chili weer dunnetjes over.
Wat een kans miste hij weer.

27 juni 2016 om 12:13

@barcastyle..
Argentinie van 2002 werd in de eerste ronde van het WK uitgeschakeld. Dat team was de torenhoge favoriet voor het winnen van het WK. In 2006 in de kwartfinale uitgeschakeld door de Duitsers. In 2010 ook in de kwartfinale vernederd door de Duitsers.

Argentinie van 2014 speelde veel slechter voetbal, maar kwam wel tot de finale. Alweer verloren tegen de Duitsers. Maar, Argentinie is wel degelijk vooruit gegaan.

Jammer. Ik hoop dat hij nog naar Rusland gaat! Zou zo jammer zijn om het zo af te sluiten

27 juni 2016 om 08:35

Ga er vanuit dat ie er gewoon bij is. Zal wel stoppen, zodat ie meer rust heeft en Argentinie plaatst zich toch wel. Als ie dan alsnog in vorm is, dan vraagt de bondscoach hem en gaat ie gewoon mee.

Is dit een grap?? Ben volgens mij nog niet helemaal wakker! Je gaat toch niet je interland carriere stoppen vanwege 3 finales?

27 juni 2016 om 08:56

Vooral vanwege de constante kritiek die hij uit Argentinië kreeg.

27 juni 2016 om 09:09

Ik vind het ergens ook wel mooi dat Messi zegt, het is nu welletjes geweest. Hij is ook maar een mens.

27 juni 2016 om 09:21

Die niet geheel onterecht is.

27 juni 2016 om 10:28

Absoluut onterecht. Je kan van 1 man niet verwachten dat hij je persoonlijk naar zulke prijzen schiet. Zeker tegen een fysiek en uitstekend en gretig verdedigend Chili. Klappen er met 4 man meteen op.

27 juni 2016 om 12:04

MARADONA

27 juni 2016 om 07:17

Ach hou op man.. weet niet of je de wedstrijden kijkt maar Argentinie stelt echt niks voor zonder Messi. Verdediging drama, middenveld statisch en de aanvallers kunnen niet samen spelen. Messi, Higuain en Mascherano halen alleen nog een beetje niveau. Als je ziet wat Di Maria en Aguero waar jij het over hebt al het hele toernooi laten zien.. en hoe Aguero vandaag weer speelde met als hoogtepunt die kans in de 85e minuut.. daar zakt je broek toch van af.

Ik voelde al dat Messi zoiets zou zeggen hij was er echt helemaal doorheen na de wedstrijd en na elke nederlaag krijgt hij al jaren de volle laag over zich heen terwijl hij gewoon erg goed speelt bij Argentinie (met een paar uitzonderingen).

27 juni 2016 om 07:27

Jaaaa die miste dus alles in de finale Mega kans aguero etc.

27 juni 2016 om 07:36

Is het schuld voor Messi medespelers? Want de vorige copa en de wk miste higuain veel kansen.

27 juni 2016 om 07:57

The economist, geen excuses maken he, met de "wereld" ster messi heeft Argentinie niets gewonnen. Het Argentijnse volk houdt niet van hem want hij heeft ze niks gebracht. Het volk houdt van Maradona. messi is een Catalaanse ster maar zeker geen wereldste

27 juni 2016 om 08:12

Hoeft ook niet , Ronaldo wilt toch het meeste zelf doen!

27 juni 2016 om 08:26

Hinguain haalt nog wel een beetje niveau...??? Pfff, laat me niet lachen.

27 juni 2016 om 08:38

Messi heeft Argentinië elke keer naar de finale geleidt vriend.

27 juni 2016 om 08:50

Dat ze in Argentinië niet begrijpen dat de beste voetballer ter wereld uit hun eigen land komt ligt toch echt bij hun. Naast Argentinië heb je nog 300 landen waar ze wel door hebben wie er goed kunnen voetballen. Daar heb je momenteel Ronaldo en Messi voor. Dat zijn twee wereldsterren.

Dat sociaal wenselijke gepraat over ' Ja maar Maradona en Pele hebben het ook voor hun land gedaan ' etc.. slaat helemaal nergens op. Al het voetbal, letterlijk al het voetbal ging op de helft van de versnelling waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Om nog maar te zwijgen over de pure atleten die verschijnen op het wereldtoneel. Daar waar ze vroeger eigenlijk allemaal verre van afgetraind waren.

27 juni 2016 om 09:23

Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je imo door moet gaan tot je er fysiek niet meer toe in staat bent. Ik ben Messi-fan, maar dit valt me ernstig tegen. Dat je keer op keer naast de pot pist, ok, jammer. Kop omhoog en doorgaan. Wat ik bedoel is dat je als je zo redeneert net zo goed meteen kunt stoppen. Het risico dat je een finale verliest heb je iedere finale namelijk. Ik ga er vanuit dat hij hier wel op terug gaat komen maar toch. Messi -1.

27 juni 2016 om 09:24

Volgens mij zijn er maar +-195 landen.

27 juni 2016 om 09:52

Maar als Argentinie niks voorstelt zonder Messi, hoe win je dan die eerste wedstrijd in de copa tegen Chili zonder Messi?

27 juni 2016 om 15:08

Insane jij weer! Want als dit geen wereldster is dan mag jij gelijk je account verwijderen

27 juni 2016 om 17:16

@voetbaladdict

Als je er niks van afweet zeg dan niks. De tempo vroeger lag vele malen hoger met opstellingen met vooral 4 aanvallers en dergelijke. De belangen waren nog niet zo enorm zoals nu(geld) waardoor men vooral aanvallend speelden op hoog tempo.

27 juni 2016 om 22:35

@insane 😂 ........ hier kan ik beter niks over zeggen.

Ergens hoort dit ook wel weer bij een absolute wereldspeler van de buiten categorie, daar zit altijd wel wat vreemds bij in de carrière helaas voor Messi is dat dus het falen bij Argentinië.

27 juni 2016 om 07:10

3x de finale halen en beste speler van het wk 2014 zie ik niet als falen bij Argentinië. Ze hebben gewoon pech in de finales

27 juni 2016 om 07:15

Niet winnen = falen.

On: hij komt hier wel op terug, twijfel ik niet over

27 juni 2016 om 07:21

Jij en ik den de rest weten ook dat die prijs beste speler van het WK onterecht was. Zelfs aan Mess zijn lichaamstaal kon je zien dat hij het onterecht vond.

27 juni 2016 om 07:27

Dat is zo maar het gaat wel de boeken in, maar niet winnen van een finale = natuurlijk voor Messi als falen voor Argentinië. Maar om 3 achter de finale te halen heeft hij wel een belangrijken bijdrage gegeven

27 juni 2016 om 08:49

Pech? Ze staan er gewoon niet als het er op aankomt. Ik had vooral al staan dat Chili met 2-1 zou winnen.. Uiteindelijk werden het pingels, maar het verbaasde mij enorm dat Messi bezweek onder de druk. Van een hoop medespelers van hem had ik dat verwacht, maar niet van hem. Argentinie heeft hem wel echt nodig, zonder hem is het maar een degelijk team.

Chili verdiend ook gewoon keiharde credits. Echte winnaars, die ondanks de vreemde opzet van dit toernooi er uiteindelijk vol voor zijn gegaan en weeer gewonnen hebben.

27 juni 2016 om 10:03

Inderdaad, het heeft helemaal niets met pech te maken. Individueel hebben ze misschien wel meer kwaliteit maar Chili was gewoon duidelijk de betere ploeg, net zoals Duitsland dat op het WK was. Messi was trouwens ook niet geweldig in deze finale. Er waren een paar momenten waarop hij zijn klasse liet zien, maar van een speler van zijn niveau mag je best wat meer verwachten. In de wedstrijden voor zijn land die er echt toe doen valt hij toch altijd wat tegen.

27 juni 2016 om 12:24

@hainrich
Ik ben het niet met jou eens.

Messi was cruciaal in deze finale maar hij miste spelers voorin die met hem het spel maakten. Dit was veruit de slechtste wedstrijd van Higuain tijdens dit toernooi. Di Maria deed maar wat.. en verstoorde veel aanvallen. Hij speelt altijd zijn eigen spel.. Banega haalde zijn niveau bij lange na niet.

Messi zorgde er met zijn dribbels ervoor dat Arg binnen een half uur met een man meer kwam te staan. Vidal had in de tweede helft zijn 2e geel ook moeten krijgen.. de scheids spaarde hem. Rojo kreeg ten onrechte uit het niets rood.

Messi kan wel willen, denkt hij, maar het lot lijkt dingen anders te bepalen. Afgelopen jaar - iedereen onthoudt alleen de eindstand - had Chili nooit in de finale mogen staan en hadden ze in de finale 2x rood moeten krijgen (vanwege de vele onreglementaire overtredingen die ze maakten). Maar alles werd in eigen land toegestaan.

Als je ook nog spitsen hebt die normaal wel scoren, maar in een finale in 2 jaar al hun kansen gruwelijk missen.. wat moet je dan?

Zwak. Ja, ik vind het zwak van Messi. Maar als hij het niet bij zichzelf gaat zoeken, moet hij nu anderen als schuldigen aanwijzen. En zo een persoon is hij niet, Cruyff was dat wel.

27 juni 2016 om 14:27

Ik ben het eens met je dat Messi niet geweldig was gisterennacht, maar als je puur zijn prestaties van de eerste 90 minuten bekijkt krijg je wel medelijden met hem. Tot 2 keer toe had hij Aguero persoonlijk voor de goal gezet. 4 keer ging hij de combinatie aan, maar alle 4 de keren kreeg hij hem niet terug, terwijl Messi's positie op dat moment het gunstigst was van de overige spelers van Argentinie.

Argentinië mag dan wel op papier de beste aanval hebben, maar gisteren zagen we maar 1 van die aanvallers van zich zien en dat was Messi. Daarnaast heeft Argentinië de speler die je juist niet wil hebben als controleur (mascherano). Vergelijk zijn opbouw met dat van een Busquets, Kroos, Modric, etc.. Daardoor komt Messi automatisch veel minder in het spel. Als je controleur het spel niet in orde kan houden, wordt het hele team automatisch onderdrukt door de tegenpartij.

27 juni 2016 om 18:10

@ Diegopeladona
Net als Baggio in 1994 heeft Messi gisteren gechoked tijdens een cruciaal moment in een big game. Messi moet het juist bij zichzelf zoeken. Mede door zijn falen verloor Argentinie.

27 juni 2016 om 07:39

Hij was weergaloos dit toernooi en op het afgelopen WK heeft hij Argentinië hoogstpersoonlijk naar de finale gedirigeerd. Dat ze daar nipt klop kregen van een superieur Duitsland kun je nauwelijks bestempelen als falen.

In zou het eerder de tragiek van Messi bij Argentinië willen noemen, dan het falen.

27 juni 2016 om 07:47

Hij heeft Argentinië hoogstpersoonlijk door de groepsfase gedirigeerd op het WK. Daarna naar mijn weten meer beslissend geweest. Prijs voor beste speler was natuurlijk ook grote onzin.

27 juni 2016 om 09:00

Dit ga je toch niet menen of wel? Heb je de wedstrijden wel gezien of kijk je naar de paar doelpunten die hij gescoord heeft?

Deze copa heeft hij aller eerst in de groepsfase niks hoeven doen. Heeft bijna geen minuten gehad. Hij heeft daarna een paar x gescoord op momenten dat zijn teammaten het al beslist hadden.

Op het wk heeft hij alleen tegen Iran iets laten zien (en echt zijn team geleid) alle wedstrijden daarna kwam er niks van belgie speelde 1000x beter maar had geen geluk in de afronding en toen werd de wedstrijd door een andere speler beslist Messi was onzichtbaar. Tegen Nederland deed hij volgens mij niet eens mee en als maserano zijn anus niet gescheurd had dan had Robben gescoord en stond nl in de finale, Messi weer onzichtbaar. Tegen Duitsland waren ze alleen aan het verdedigen Duitsland was sterker en sterker en het was een kwestie van tijd tot het doelpunt zou vallen. Messi? Niet gezien. Werd schandaal MOTT door alleen een match tegen Iran. Hou maar op.

Messi stelt met Argentinië (waar zijn spel niet gespeeld wordt) niets voor.

On: het is wel tragisch voor die jongen, een van de beste spelers aller tijden voelt zich machteloos dat moet echt pijn doen! Ik hoop niet dat hij er mee stopt. Ze hebben een prachtige lichting en deze groep kan echt hoge ogen gooien in Rusland!

27 juni 2016 om 11:24

Jouw haat richting Messi zit wel heel diep he, eindelijk Messi zien falen dan staan de ronaldo fanboys weer op.

27 juni 2016 om 11:51

Van mij mag Ronaldo ook gestopt worden in zijn honger om de beste te zijn. Denk dat jij meer een Messi fan boy bent als dat ik een Ronaldo fan ben. Daarbij vind ik je argumenten heel zwak en helemaal niet onderbouwd. Kan je inhoudelijk reageren.

27 juni 2016 om 12:03

N-AFCA Ahahhaha schande dit. Messi heeft Argentinie echt niet naar de finale gebracht op het WK misschien tegen Iran maar er waren een paar spelers veel beter

27 juni 2016 om 12:55

Misschien dat falen MET Argentinië een betere woordkeuze was geweest. Bij een land als Argentinië behoor je gewoon op elk toernooi tot de kanshebbers het te winnen dus dan zijn drie finales hartstikke leuk maar wanneer je je dan geen een keer wint heb je gewoon gefaald.

27 juni 2016 om 14:14

Messi speelde wel degelijk uitstekend hoor deze Copa. In de finale vandaag niet heel goed idd, veel balverlies, maar had ook een aantal goede gevaarlijke acties. Als Aguero die kans scoort op het einde op aangeven van Messi dan was Messi de held geweest, nu wordt ie weer totaal afgebrand.
Op het vorige WK was ie niet super geweldig nee, maar wel gewoon goed. Dat ie niet veel scoorde is waar, maar dat maakt je niet meteen 'onzichtbaar', gaat ook nog om het spel hè.
Maarja van iemand met als naam 'reallover' kan ik moeilijk verwachten dat je erg objectief bent.

Ja net weer een finale verloren met Argentinië, logisch dat hij emotioneel is. Ik denk dat hij er volgende keer gewoon weer bij is, zeker als zijn maatjes hem proberen over te halen.

Zonde, ze hadden het verdiend om er iig 1 van de 3 te pakken. Maar dan moet je je penalty wel binnen de palen schieten..

Dit is een typische ' rage quit '
Messi gaat niet stoppen. Die gaat nog naar Rusland. Het zit hem dan ook niet mee. Begrijplijk deze emotie.

27 juni 2016 om 07:56

Jah nu is het er te laat voor. Als hij dit zegt dan moet hij dit ook dien. Anders gaat niemand hem meer serieus nemen.

Daarom moet je nooit na z'n moment veel spreken. Je gaat dan misschien dingen zeggen waarvan je later spijt gaat krijgen.

Ik denk dat dit meer een statement is richting de bond (en mensen zoals Maradonna). Messi en de andere spelers (want meerdere gaan stoppen) zijn het (voorla kritiek) gewoon beu!

27 juni 2016 om 08:15

Ik zeg ook wel is wat tegen me vriendin als ik boos ben , daarna neemt ze me gewoon weer serieus hoor.

27 juni 2016 om 08:20

Dat is natuurlijk wat anders Xd

Messi had niets moeten zeggen.hij moest gewoon naar huis gaan en het bespreken met zijn vriendin

Ik heb, wonende in Colombia, alle wedstrijden van de Copa America gezien. Argentina was met voorsprong de best spelende ploeg van het toernooi. Messi, die overigens niet alle wedstrijden volledig speelde, was weergaloos. Het is jammer dat hij zijn stempel niet op de finale kon drukken en al helemaal jammer dat hij de eerste penalty mist, want de titel voor Argentina stond in de sterren geschreven.
Chili speeld goed georganiseerd vechtvoetbal en daar wisten de Argentijnen niet direct raad mee. Spelers als Vidal en Medel die continu overtredingen maken ... Mja, geef mij dan maar Messi en de zijnen. Ik hoop dat dit een emotionele reactie is en hij er later op terug komt. Een volgende wereldbeker zonder Messi zou doodzonde zijn...

27 juni 2016 om 08:08

Ik heb ze ook allemaal gevolgd en als er een team was die het verdiende waren zij het wel, maar als je dan niet een collectief team als Chili weet te komen dan weet ik het ook niet meer. Chili is verdiende winnaar hoe hard het ook klinkt om dat toe te geven. Argentinië liet haast niks van hun collectief kracht zien zoals in de voorrondes..het was eindelijk hun kans om iets te winnen en Messi werd geweldig gedekt waardoor Argentinië geen raad wist met hun balbezit =(.

27 juni 2016 om 11:09

Chili was uiteindelijk ook gewoon de betere ploeg in de finale. Als er één team vechtvoetbal speelde was het Argentinie, die hadden nog geluk dat een paar schandalige overtredingen niet werden bestraft.

slechte verliezer en hij zal het wel in volle emotie geroepen hebben..

Zwak heel zwak van Messi.
Voor iemand die gezien word als de beste speler allertijden kan hij wel heel slecht met druk omgaan..
Zidane, Maradona, Pele en zelfs Cristiano zouden nooit de handdoek in de ring gooien.
Het ga je goed Messi bij Barca komt het wel goed.

27 juni 2016 om 07:38

3 finales op rij verliezen; ik begrijp hem wel. Ik denk niet dat Messi ermee ophoudt bij argentinië.

27 juni 2016 om 07:50

Het is een momentopname vanwege het verlies en vanwege de haat/ liefde verhouding met de Argentijnse bond en fans. Laat hem een jaar afhaken bij La albiceleste en dan zal hij ongetwijfeld terugkeren.
Je noemt de grootste spelers ooit op maar vergeet Cruijff. En over niet weten hoe om te gaan met druk; Cruijff weigerde naar Argentinie af te reizen in 1978 vanwege onenigheid met de bond/coach en twijfels over de veiligheid. Pele werd omringd door ploegenoten die in die tijd allemaal bij de wereldtop behoorden. Maradona was geniaal maar kon ook niet met de druk omgaan. Zie zijn coke verslaving. Zidane liet zich in 2006 ook gaan in de finale van het WK door zijn tegenstander een kopstoot op de borst te geven. Kon ook niet met de druk omgaan. En Ronaldo heeft op de meest belangrijke momenten te vaak geleund op de kwaliteiten en doelpunten van zijn medespelers; Ramos (2x), Bale... Ook iets met druk, vind je niet?

27 juni 2016 om 08:05

Wat praat je nou man Maradona heeft zijn land en clubs altijd op sleeptouw genomen en dat zelfs voordat hij aan de coke begin in 1991..Maradona was gewoon een leider en messi totaal niet

27 juni 2016 om 08:20

@Snorremans, je begrijpt mijn argument niet. Ik stel dat ook alle grote spelers moeite hebben met druk, omdat ze mens zijn. Maradona was inderdaad een leider maar achter de schermen en buiten het veld zocht hij naar middelen om die druk dragelijk te maken. En voor jouw informatie, Maradona raakte verslaafd aan de coke in zijn tijd bij Barcelona. Dat was zelfs voor het gewonnen WK van 86. En dat het pas later aan het licht kwam zegt meer over de doping autoriteiten dan over de verslaving. Begrijp mij niet verkeerd. Ik zeg het niet om Maradona af te zeiken want voor mij is hij de grootste ooit, samen met Messi, maar om aan te geven dat ook de grootsten menselijk zijn. Wij als fans vergeten dat soms.

27 juni 2016 om 08:38

Begrijpend lezen... Ik geef aan dat ook de grootste spelers menselijk zijn. Messi is misschien geen leider omdat hij weinig praat en stuurt, maar niemand stuurt de bal zoals hij kan en doet, en al zo lang. Niemand. Maradona zie ik, samen met Messi als de beste ooit, maar ook hij had moeite met de druk. Wat betreft zijn coke verslaving zit je er helemaal naast. Hij raakte verslaafd in zijn tijd bij Barcelona, overigens samen met enkele andere spelers van dat team (ik weet dat Julio Alberto, een toenmalige Spaanse international ook verslaafd was). Dat dit niet door de antidoping autoriteiten werd opgemerkt (zowel de Spaanse, Italiaanse als internationale) is dan ook een raadsel. Ik hoop dat je mijn punt begrijpt.

27 juni 2016 om 15:01

Barcelona203, Cruijff haakte niet af om die reden, maar volgens mij omdat ze familie gegijzeld was of zoiets. Dat is iets heel anders.
Diezelfde Zidane scoorde wel een prachtige (voor mij de beste ooit) penalty waardoor Frankrijk een kans had en op pingels verloor Frankrijk.
Pele heb ik nooit gezien, maar je hoorde niks slechts over hem.
Bij Ronaldo noem je zijn medespelers bij zijn club terwijl je het over landenvoetbal hebt, beetje vreemd. Maar bij Ronaldo heb ik minder het gevoel dat het druk is en dat het meer de twee man die bij hem staan is. Bij Portugal op dit toernooi speelt hij bij vlagen prachtig voetbal met geweldige steekballetjes.

BTW ik zeg dit niet om te zeggen dat ik het niet met je eens ben of wel mee eens. Vond gewoon een paar dingen niet kloppen.

27 juni 2016 om 08:00

Uefacl exaxt mijn gedachte, Argentinie boeit hem ook niet.. messi heeft nooit iets buitm barca om bewezen, beste speler ooit my ass

27 juni 2016 om 08:18

Wie dan? Als je Ronaldo zegt dan kan ik je al niet meer serieus nemen.

27 juni 2016 om 08:26

Jouw mening is duidelijk gevormd uit haat. Bepetkt je lekker tot discussies over Real want wat je allemaal zegt slaat gewoon nergens op.

27 juni 2016 om 08:28

Ronaldo is in ieder geval beter dan messi, als je op deze manier je land laat stikken dan ben je geen speler voor geschiedenisboeken, wat een jankerd!

27 juni 2016 om 08:39

MaxHoek ik wil wel eens weten wat Ronaldo zou doen als hij 3x op rij de finale van het Ek en de wk finale had verloren

27 juni 2016 om 08:44

Je hebt geen idee waar je het over hebt joh. Heb je enig idee hoeveel kritiek Messi over zich heen krijgt. Heb je gezien hoe teleurgesteld hij was vannacht?

27 juni 2016 om 08:47

Ronaldo is iig beter als messi... Wat een argument. Ronaldo heeft zijn team dit ek al 3 laten stikken.

27 juni 2016 om 08:53

Wow, wat een blinde frustratie.
Je kan er ook voor kiezen om te blijven spelen voor jezelf. Vrije trappen opeisen terwijl je ze niet kunt nemen en jezelf op een voetstuk plaatsen waardoor andere toptalenten totaal niet kunnen aarden.

Dan ben je inderdaad een speler voor de geschiedenisboeken...

27 juni 2016 om 09:16

Sorry maar messi was de beste op de copa! Messi is vaak een van de betere in de CL. Speelde 3 finales met zijn land! Moet gewoon geen penalties meer nemen. Ronaldo moet ook geen penalties meer nemen. In de 2de wedstrijd van dit ek ook weer bewezen.

27 juni 2016 om 10:15

Hoe weet jij nou wat hij voelt? Argentinie boeit hem niks daarom komt hij niet uit voor spanje.

27 juni 2016 om 11:46

Insane jij bent niet serieus te nemen als het om een discussie over Messi of Ronaldo gaat man... Argentinië boeit hem niet? Kom zeg dus al die emotie die hij toont zijn nep? Buiten Barca niks gepresteerd? Haha in tegenstelling tot wat veel mensen hier zeggen neemt Messi Argentinië wel degelijk op sleeptouw. Het is dan ook mede dankzij hem dat ze zover komen op een toernooi, niet alleen deze Copa. En verder, mag ik dan vragen wat Ronaldo dan heeft gepresteerd buiten clubverband?

27 juni 2016 om 11:52

Je kan weer zien dat zoon fanboy aan het praten is. Door hem worden de finales gehaald. Sommige spelers zie je nooit imponeren in de grotere wedstrijden en dan de schuld geven aan de tegenstander, bal, teamgenoten, scheids... Messi kijkt tenminste in de spiegel, ook al brengt hij juist zijn teamgenoten naar een niveau waar ze anders niet eens kwamen. Messi maakt een team beter en niet alleen zichzelf!

27 juni 2016 om 14:18

Want cristiano ronaldo heeft meer bewezen wilde je zeggen, hij heeft 3 finales bereikt. 3 meer dan ronaldo

27 juni 2016 om 15:02

Argentinië boeit hem niet?

Heb je die tranen niet gezien?
Je weet dat hij ook gewoon voor Spanje had kunnen kiezen hé?
Nee laat maar waarom zeg ik, jij bent weer zo'n klassieker hater, de alles gebruikt om Messi neer te halen.

27 juni 2016 om 08:37

je weet nooit wat zidane ronaldo 9 etc hadden gedaan als zei 4 belangrijke finales achter elkaar verloren hadden...

27 juni 2016 om 10:15

Ach ga toch weg die jongen stopt echt niet. 2018 is hij er gewoon bij hoor.

27 juni 2016 om 11:53

Was het CR7 die dit deed zouden de mensen hier heel anders reageren maar aangezien het Messi is natuurlijk maar een paar zoals jij die durven te zeggen hoe het echt is

Zeer jammer, maar ik kan hem wel begrijpen. Hij geeft z'n hart voor een land waarvan een significant deel van de mensen hem nooit daarvoor geapprecieerd hebben. Ik zou er ook klaar mee zijn, helemaal omdat Messi overal de schuld van krijgt wordt, terwijl het vaak zijn teammaten in de aanval zijn die hun werk niet doen, en op de momenten dat het moet die 100% kans verkwanselen (deze finale uitgezonderd natuurlijk, getuige Messi's gemiste penalty).

27 juni 2016 om 09:43

De schuld krijgt hij sws. Wil niet zeggen dat het perse zo is maar bij landen met een grote ster gaat dat altijd zo ookal zijn het zijn teamgenoten..

Nou wil ik Ronaldo er niet bij halen maar ik ga het toch doen:
Hij krijgt bij Portugal ook overal de schuld van, de gemiste penalty en tegen Oostenrijk was hij het haasje terwijl hij het ook niet alleen kan! Net als Messi heeft ook hij hulp nodig om iets te bereiken alleen gaat het gewoon niet makkelijk.

Zeer jammer dit.
Ergens snap ik het ook wel, de argentijnen hebben een goochelaar maar waarderen dat niet en er is altijd kritiek! Dit zijn 3 rake klappen in 3 jaar tijd en dat wordt gewoon te veel, ook bij Messi.

Had hem wel een prijs gegund met zijn land omdat het een prachtige speler is die het verdiend!

27 juni 2016 om 12:30

Deze finale uitgezonderd? Higuain was weer vrolijk bezig. Wat is dat toch met die gozer en finales. Elke finale heeft hij een 10000000000% kans gemist die elke F-voetballer nog zou scoren.

Mocht dit waar zijn is het aan de zijde van Messi wel erg zwak en getuigen van geen mentaliteit.. Maar wanneer het moet faalt hij weer dan mag hij zichzelf erg verwijten..

Beter doe je je best om volgende keer WEL te winnen! Die mentaliteit past beter bij een speler van zijn kaliber. Hopelijk was dit slechts een emotionele reactie en komt hij er op terug. Het publiek wil ook graag een wk met Messi.

Nou ik zie messi niet zomaar wegblijven bij argentinie. Ben benieuwd wat hij daadwerkelijk gaat doen. Hij zegt dat het beter is om te stoppen na weer een teleurstellend resultaat. Maar volgens mij zegt die niet ik stop ermee en kom niet meer terug.

Wtf😮? Waarom gaat hij interland carrière stoppen na zijn verlies voor de finale? Messi is een held voor Barça en ook voor zijn moederland. Hij moet doorgaan met Argentinië om de wk te halen.

Hij is nog maar 29. Twee tegenslagen met zijn land in minder dan twee jaar tijd. Dat maakt nogal wat los. Ik weet vrijwel zeker dat Messi terug zal komen op zijn besluit. En dat hoop ik. Want Argentina zonder Messi zou natuurlijk verboden moeten zijn. Kom op pulga! 29 jaar nog! De beste speler op de planeet. Trek jezeld er doorheen knaap!!!

27 juni 2016 om 08:03

Maak er maar 3 van. Finale WC en 2 copa's.

27 juni 2016 om 08:10

Inderdaad de finale van het wk erbij geteld zijn dat 3 gemiste prijzen, waarvan twee grote!

27 juni 2016 om 08:19

Je bedoelt 1 grote?

27 juni 2016 om 08:24

De Copa America wordt daar beschouwd als een zeer grote prijs en eer. Deze Copa America Centenario was meer voor de commercie. De winnaar zal zeggen dat het een grote prestatie is en de verliezer zal claimen dat ze er niet vol voor gingen. Dus wereldkampioenschap en de 2015 Copa America: twee belangrijke finales.

Zou dat langs ene kant wel begrijpen, drie finals achter elkaar verliezen is zwaar voor een kampioen.
Het ergste is nog dat ze in elke finale goede kansen hebben laten liggen.
Maar Argentinie kan veel beter, maar ze flikken het toch om telkens de slechtste trainer aan te stellen.
Argentinie heeft al meer dan 10j geen top trainer gehad die een ploeg kan maken.
Het zijn allemaal egos die voor hun eigen spelen.

27 juni 2016 om 07:34

Ik zal een voetballer noemen die in alle drie de finales zich tot held had kunnen kronen als hij zijn 100 procent kansen had afgemaakt: Gonzalo Higuain! (Gek genoeg moet ik nu denken aan die coole kale stadion speaker van Napoli)

27 juni 2016 om 07:42

Ik zou als trainer spelers als Higuain en Aguero ook nooit oproepen.
Higuain is op belangrijke momenten een prutser en Aguero laat nooit iets zien bij Argentinie.
Di Maria vind ik ook een ramp, nooit speelt hij een bal op tijd af.
En bij Argentinie wordt Messi meer overgeslagen dan gezocht.
Totaal geen team spel bij Argentinie, en Messi de grote ster geeft meer zijn bal af dan Higuain, Aguero en Di Maria, dat zegt genoeg over die drie, niks teamspel bij hen

27 juni 2016 om 07:55

Tja die spelers hebben zoveel kwaliteit dat je ze eigenlijk wel moet oproepen natuurlijk. Bij hun clubs spelen ze de sterren van de hemel. Ik begin me echt te realiseren dat er gewoon geen team van gemaakt kan worden. Brazilianen hebben een beetje een vergelijkbaar probleem. Over Higuain ben ik het trouwens met je eens. Die mag nooit meer het nationale shirt dragen. Hoe vaak heeft hij wel niet zijn land genaaid op beslissende momenten.

27 juni 2016 om 08:01

En dat was nou het verschil tussen het grote Maradona en Messi, het leiderschap, persoonlijkheid, die individiele actie wanneer het team niet draait, Don Diego had dat allemaal wel, Messi niet.

27 juni 2016 om 08:02

Precies

27 juni 2016 om 08:08

De wedstrijden zonder di maria draaiden wel veel beter. Misschien pech dat hij juist op tijd terug uit blessure is

27 juni 2016 om 09:15

Messi maakt ook vaak de actie door 2 of 3 man te dribbelen, maar als hij daarna inspeelt ziet hij de bal niet terug.
Spelers als Higuain, Di Maria, of Aguero kaatsen nooit is terug, als je op hun inspeelt dan zie je de bal niet meer terug.
Iedereen kan dat zien, behalve de Argentijnse trainers niet.
Bij Barca zijn ze toch niet dom, dat ze meer Messi zoeken, ze winnen prijs na prijs.
Bij Arg doen ze dat juist niet, maar ze winnen dan ook niks.

27 juni 2016 om 11:14

En hoeveel prijzen heeft don diego uiteindelijk gewonnen en hoeveel heeft Messi er?? Typisch om iemand op zijn enige min punt af te kraken terwijl hij op al de andere vlakken ongenaakbaar is

27 juni 2016 om 13:41

Di Maria speelde die 2 finales hiervoor niet en verloren ze. Di Maria speelde na 4 wedstrijden weer nu. Is het logisch dat hij niet goed speelde.

Vlaag van ontgoocheling. Hij heeft ook niet de woorden uitgesproken he. Hij denkt dat dit het beste is voor iedereen. Messi gaat, in mijn ogen, echt niet stoppen bij Argentine.

Messi gewoon doorgaan met Ä°nterlands, enigste waar je een punt achter moet zetten is het nemen van penalty's.

Hoop dat hij dit heeft gezegd in een opwelling en van teleurstelling. Zou toch doodzonde zijn als hij nu al stopt als int. Geweldig toernooi gespeeld.

En daarom is maradona een grotere voetballer, een leider die nooit opgaf en zijn land en club op sleeptouw kon nemen wanneer dat nodig was..Messi is daarin veels te zwak en gaat om in de druk..

27 juni 2016 om 08:14

Ja met zak coke tijdens de break zeker of niet. Ga toch weg, Maradona was geweldig voor zijn tijd wat destijds heel anders gevoetbald werd. En als je kijkt hoe georganiseerd sommige teams nu spelen zal Maradona ook waarschijnlijk niet zoveel tegen scoren. Wie weet hoe vaak Maradona wel niet eronder uit kwam met gebruik van drugs om door wedstrijden heen te komen pfft. Sinds hij zijn eigen status probeert te beschermen door spelers als Ronaldo en Messi te kleineren is hij zws m'n respect verloren.

27 juni 2016 om 09:38

Dat het vroeger anders was klopt, maar je kunt het ook omdraaien. Doordat tegenwoordig veel meer zichtbaar is is de kans op een elleboog of rotschop minder. Een speler zoals Messi zou dan waarschijnlijk toen regelmatig het doelwit geweest zijn.het hele vergelijken heeft dus niet veel zin denk ik. Het drugsverhaal kennen we van Maradona, maar geloof jij echt dat je met jarenlange cocainegebruik nog goed kan presteren? Ik denk dat wanneer hij dat rommel nooit had genomen het een nog veel grotere voetballer geweest zou zijn als dat hij nu is. Overigens ben ik met je eens dat het niet verstandig is dat hij zich laat verleiden over bepaalde uitspraken over de aanvallers van nu. Ik neem aan dat je doelt op het leiderschap. In zijn tijd was het misschien normaal om de koppen tegen elkaar aan te zetten en te schreeuwen al dan niet met handgebaren, tegenwoordig gaat het wat beschaafder. Het zal wellicht de leeftijd zijn van Maradona

27 juni 2016 om 09:45

Ja, je hebt gelijk dat Maradona zelf na de klote ging door het gebruik van drugs. Anders zou hij misschien beter presenteren.

En ja ik doelde op de recente uitspraken van Maradona over Messi, maar niet alleen over leiderschap. Ook over dat Messi zwak speelt bij Argentinië over het algemeen.

27 juni 2016 om 10:14

Maradonna gaf nooit omdat hij nooit wat voelde zo strak stond hij onder de coke.

Dit is natuurlijk, en hopelijk, gezegd uit emotie. Lijkt me dan ook dat dit binnenkort wordt rechtgezet. Argentinië heeft met name voorin wereldspelers, maar het is niet echt een "team". Daar zal natuurlijk deels falen van Messi bij zitten en deels van zijn medespelers. Hij is de beste speler van Argentinië en voelt zich (logischerwijs) verantwoordelijk.

Ik zweer het ik voelde dit al aankomen. Die jongen wordt ieder keer afgemaakt ondanks dat hij 110% geeft voor zijn land. Ieder jaar opnieuw krijgt hij alle kritiek op zich omdat hij zo een status heeft en deels ben ik er mee eens, maar als je gisteren de wedstrijd zag besef je ook dat hij echt alles probeerde. Dat er egoïsten bij nationale team rondlopen kan hij weinig aan doen. Er waren echt zat kansen die veel beter uitgespeeld kon worden met name bij Higuain en Di Maria, maar nee hoor. Ze willen het allemaal te graag zelf doen.

En dan zo zuur de finale weer verliezen. Ik kreeg de hele tijd al deja vu gevoel van vorige finales..higuain open goal kans en dan zo er mee omgaan..di Maria die alles zelf probeerde te forceren en tja, dan heb je zo een geweldige collectief team als Chili die maar een doel hadden en dat was Messi dekken. Met 3 man telkens op Messi was perfecte plan en het pakte precies zelfde uit als vorige jaar =(.

Op penalties verliezen is nog niet eens zo erg, maar om drie jaar achter elkaar zo dicht bij een wereldbeker te zijn en 2 x Copa titel en telkens er naast te grijpen wordt op geven moment te veel. Je vraagt je dan ook af of je uberhaupt gewaardeerd wordt, want domme junks zoals Maradona proberen hun eigen status hoog te houden door Lionel Messi telkens te kleineren wat erg triest is, want als er iemand is die ik echt zijn best zien doen voor zijn land is het wel Messi of Macherano. Higuain en Aguero bijvoorbeeld verwacht je veel van, maar die spelen als zak stront wanneer het op neer komt.

Enige wat ik jammer vind is dat juist hij een penalty moest missen, want hij verdient veel beter. Ik hoop dat hij beter door het leven zal gaan na zijn besluit. Hij heeft naar mijn mening niet gefaald en ik heb echt bijna ieder wedstrijd van hem gezien en ook al moest ik tot 4-5 uur opblijven. Die man heeft echt niet gefaald bij Argentinië. Hij heeft verloren van teams als Chili en Duitsland wat collectieve teams zijn en niet leunen op individuele kwaliteiten zoals een land als Braziel of Argentinië.

Ik wil niet eens beginnen over de domme fouten van sommige spelers of wat de scheidsrechter allemaal deed, want achteraf is dat makkelijk praten en krijg je toch niet de titel mee gewonnen. Ik laat het daarom ook hierbij en hoop dat Messi niet alle kritiek voor het verlies krijgt, want naar mijn mening is dat onverdiend.

27 juni 2016 om 15:07

Mooi gesproken, ook helemaal mee eens!

Ik zal jullie even mededelen dat niet alleen Messi, maar ook spelers als Mascherano, Banega, Aguero, Biglia en Lavezzi overwegen om te stoppen als international. Velen weten dit niet, maar de bond ligt in totale puinhoop. Er is geen president, geen idee hoe de formaat van het nieuwe seizoen zal worden en de kans bestaat dat de Fifa ermee gaat bemoeien aangezien ze er streng tegen zijn dat de staat zich bemoeit met de voetbalbond, iets wat in Argentina dus wel is gebeurd. Dit zou ook gevolgen hebben aan een eventuele wk deelname van het land en Boca zou uit de halve finales van de Copa Libertadores verwijderd kunnen worden. Totale chaos.

27 juni 2016 om 08:17

Vind je het gek..een aantal van hun zijn grote vrienden onderling en als er een ermee kapt volgen de rest het ook. Macherano is iemand die al veel finales met Argentinië voorbij heeft laten schieten Ondanks dat hij in ieder van die finales die ik heb gekeken een dikke 8 voor inzet verdiende. Vandaag ook hij was echt scherm en wist raad met alle counters van Chili, maar nee Messi mist een penalty dus hij moet alle kritiek krijgen volgens sommige mensen.

Het verbaasd me echt niks dat ze dan willen stoppen na 3 grote finales achter elkaar mis te lopen.

En trouwens gefeliciteerd nogmaals. Jullie hebben helaas terecht gewonnen en het was een geweldig presentatie als team. Het mocht helaas weer niet zo zijn voor Argentinië, maar Chili heeft zich goed aangesloten bij de top 3 in Zuid America.

27 juni 2016 om 08:32

Massaal stoppen puur omdat de beste stopt, dat vind ik laf. Dat zijn dezelfde gasten die meteen terugkeren als Messi zich bedenkt. Hielenlikkers van de leider. Ik blijf erbij dat Messi terug zal keren. En de fans die hem uitkotsen, zullen ook het meest blije zijn als hij straks terugkeert. Bedankt voor de felicitaties! Ik hoop persoonlijk dat de crisis snel zal worden opgelost. Een wk zonder Arg of een Copa Libertadores zonder Argentijnse clubs, wauw... Kan er echt niet aan denken!!!

27 juni 2016 om 08:44

Het is inderdaad een teken van slecht mentaliteit dat ontken ik niet. Ik zou het persoonlijk aan de ene kant erg jammer en beetje laf vinden als ze nu massaal ermee stoppen. Kom op je wint 3 toernooien op rij niet, zorg dat je voor de vierde nog sterker op het veld komt.
Het is alleen begrijpelijk voor Messi vind ik vanwege alle kritiek hij krijgt dat onverdiend is..ik zeg begrijpelijk let goed op, ik keur het niet goed, dus ook van Messi zou ik het best laf vinden ondanks dat ik een grote fan van hem ben.

Natuurlijk hoop ik hem gewoon in 2018 in Rusland zien te spelen, maar ik kan hem niks kwalijk nemen.

Hij komt hier op terug denk ik. De teleurstelling zit diep! Maar als hij echt niet terugkeert hoeven we niet meer te discussiëren wie de beste ooit is. Dat is dan duidelijk Maradona, die zijn land wel aan een hoofdprijs leidde.

Erg jammer natuurlijk. Had het ook niet van hem verwacht. Je rekent er toch op dat ie doorgaat en dat het zijn eer te na is om zonder prijs te stoppen bij Argentinie, ook al verliest ie 3 finales op rij. Volgens mij was hij ook nog nooit zo overtuigend in de nationale ploeg als dit toernooi. Wat dat betreft is er juist sprake van een positieve stijgende lijn.

Messi was goed gedekt iin deze wedstrijd, had veel de bal maar werd meteen belaagd door 2 Chilenen, iets wat ze heel goed kunnen in die Amerikaanse landen, verder hadden allebei de teams deze wedstrijd kunnen winnen.

27 juni 2016 om 08:48

Zeg maar gerust 3 of 4 Chilenen..ze hebben vorige Copa perfect herhaald. Messi dekken meteen zodra hij bal had en Argentinië is opeens matig. Dat zagen we erg goed weer. Als je hele wedstrijd tegen VS zag werd er amper druk op Messi gezet en hij kon vrij over het hele middenveld lopen.

Toen Chili met 10 man zat gingen ze steeds meer op Messi met 3-4 man en dat pakte goed uit, want ze hebben hun doel ermee bereikt, maar een gemiddelde fan zal hier nooit op letten. Enige wat hun boeit is dat Messi een penalty heeft gemist en hierdoor weer gefaald heeft om een titel met nationale elftal te winnen. Kort samengevat: Erg onverdiende kritiek als je kijkt naar hoe hij hele Copa heeft gepresenteerd. Waarom kunnen andere individuele spelers dan niet een keer opstaan? Zoals Higuain die nu voor derde keer op rij in een finale 1 op 1 met keeper een kans dat hij bij Napoli of Real Madrid met ogen dicht zou benutten, maar hier vervolgens weer weet te verzieken.

Gefeliciteerd Chili messi kon jammer genoeg niet zijn team bij de hand nemen

27 juni 2016 om 11:54

3x een finale, en door messi weer in de finale. Higuain die een kans niet afmaakt...

Het is jammer om zo een speler nu al te moeten missen op dit soort grote toernooien.

maar hoe goed je ook bent voor de buiten wereld, voor de speler zelf is dit natuurlijk niet hetzelfde gevoel.... als de wereld je zo op een voetstuk zet en je kan het keer na keer niet waarmaken (3 finales) hoe goed je het ook doet, dan weet je dat er iets niet goed zit, en dat je iets mist, waarom lukt het wel met Barcelona en niet met Argentinië.
Barcelona en de spelers van Barcelona met wie je heel je leven mee speelt is dan toch de kwaliteit die je mist in Argentinië die bij je past met name mentaal en geestelijk.
hij had de penalty's bij Barcelona ook allemaal moeten nemen en niet aan Suares over moeten laten.
er wordt te ligt gedacht over penalty's maar deze zijn mentaal heel zwaar om te nemen, in je achterhoofd spookt altijd rond dat je hem kan misschien bij het nemen.

en daarom vind ik het enige min punt aan Messi is dat hij mentaal en geestelijk als hij niet in zijn comfort zone zit (barcelona) niet gelijk staan aan zijn voetbal kwaliteiten.
en ik ben ban mening dat dit de angst is waarom deze voetballer nooit is weggegaan bij Barcelona.... en dat is jammer want deze man is de beste van de wereld maar mentaal de slechtste en dat is weer bewezen in deze 3e finales van de copa en finale Wk.... en dat is jammer.

Ik geloof dit niet. Als hij nu stopt geeft hij die critici alleen maar gelijk. Die roepen al jaren dat hij geen echte band met zijn land heeft. Dit is gewoon bittere teleurstelling die uitgesproken wordt.

Jammer, heel erg jammer.
Had verdient moeten winnen met Argentinië. Helaas vinden velen Argentijnen hem geen Argentijn, wat hem vaak op kritiek kwam te staan.
Als dit een rage quit is had hij dit al eerder gezegd bij verloren finales. Hij stopt ermee, Grootste speler ooit! Gelukkig nog vaak bij Barca te bewonderen.

Ik hoop dat Argentinië zijn keuze respecteert en niet aan hem gaat lopen trekken om terug te keren.
Hij is de enige die bepaalt of hij op een uitnodiging van de bondscoach ingaat.
Jammer dat we hem nu alleen nog maar in wedstrijden van Barcelona zullen zien spelen maar we zullen er mee moeten leren leven.

Het is zo jammer als hij stopt, maar aan de andere kant kan ik hem heel goed begrijpen. Hij zal nu alle kritiek over zich heen krijgen en zal het wel beu zijn dat men hem er iedere keer op aankijkt. De mensen zouden eens hun roze bril moeten afzetten en de andere spelers eens moeten bekritiseren.
Zonder Messi zie ik Argentinië niet eens een finale halen op een groot toernooi, want ze hebben gewoon te weinig kwaliteit rondlopen. Als de rest op Marcherano na net zoveel inzet zouden tonen als Messi dan hadden ze nu allang al een finale gewonnen, maar blijkbaar zit er bij die gasten geen winnaars mentaliteit in. Finale of geen finale voor mij blijft hij de beste speler van de wereld.

Wat dat betreft moet hij op mentale vlak nog wat leren van Ronaldo, ja ik weet het Messi is gewoon beter, maar die Ronaldo staat gewoon weer op zijn 31ste en net zo fanatiek als 10 jaar geleden en doet er weer alles aan om ver te komen met zijn Portugal met veel mindere spelers.

27 juni 2016 om 12:14

Al gaat Ronaldo dit noot meemaken. 3 finales op rij verliezen. Ik zie Portugal niet in een wk finale komen. En eigenlijk ook niet meer in een ek finale. Portugal is gewoon te zwak geworden na de vorige finale

Pff ik hoop maar dat deze keuze tijdelijk is want Argentine zonder Messi kan niet! Al snap ik z'n teleurstelling na zoveel verloren finales volkomen, het WK 2018 daar moet hij gwn bij zijn en hopelijk wel een keer een prijs grijpen! Verder ook klote dat veel mensen hem zo afbranden in Argentinie alleen omdat ie nog geen prijs heeft gewonnen maar het is vooral aan hem te danken dat ze zo ver komen telkens. Ik vind dat andere spelers ook een schop onder de reet nodig hebben want ze moeten het als team doen en niet alleen leunen op Messi. Het wordt tijd om wraak te nemen en hopelijk komt Messi sterker en beter dan ooit terug in el seleccion albiceleste!

Gaat topsport niet om doorzetten? Slecht voorbeeld dit, laat alle kleine fans maar weten dat doorzetten niet hoeft. Misschien overdrijf ik het, maar ik vind het een slappe houding.

27 juni 2016 om 09:57

Ik denk ook dat het meer emotioneel is. Wanneer je 3 finales verliest in 2 jaar tijd, en daarmee de kritiek van een hele natie over je heen krijgt, hakt dat er ongelofelijk hard in. Dat zou waarschijnlijk bij iedereen zo zijn. Logisch dat je het dan helemaal beu bent, vooral omdat die lul van een Higuain 2 van de 3 finales had kunnen beslissen. (Weet niet of dat gister weer zo was.)

27 juni 2016 om 10:10

Robben had 2010 ook kunnen beslissen. Wordt hij uitgekotst? Nee! Geeft hij op? Nee! In 2014 stond hij er gewoon weer en knalde er boven op en strandde het helaas in de halve finale. Wordt Robben nu dan uitgekotst? Nee!

Wat een non-argument. Messi is in dit geval niets meer dan een opgever!

27 juni 2016 om 10:29

Zijn Argentijnen en Nederlanders hetzelfde? Nee, oké. Ik stond in 2012 en 2014 inderdaad gewoon weer achter Robben, en met mij heel Nederland denk ik. Bij Argentijnen ligt dat blijkbaar anders. Messi heeft ze bijna persoonlijk naar de finale geschoten nu, en hij krijgt alle kritiek over zich heen. Weet je wel wat dat met een mens doet? Messi is geen robot he.

27 juni 2016 om 15:09

Robben faalt in 1 finale, Higuain in 3 finales en Messi was diegene op wie alles werd af geschoven.
Niet helemaal hetzelfde hé?

27 juni 2016 om 10:08

Je overdrijft....
Maar zou jij doorgaan als je iedere keer opnieuw de kritiek en hoon van een heel land over je heen krijgt en iedere keer te horen krijgt dat je niets wil doen voor je land omdat je je zogenaamd meer een Spanjaard zou voelen dan Argentijn

Terwijl jij je uiterste best doet en kans na kans creëert maar spelers als aguero en vooral di maria,higuain er telkens ervoor zorgen dat er gefaald wordt door telkens de simpelste kansen te missen en ipv het overzicht te houden de wedstrijd zelf willen beslissen door bv uit alle hoeken en afstanden op doel te gaan schieten (di maria)

Je bent dan wel de vedette vh team maar ik zou het op den duur ook kotsbeu worden...

Nooit echt te maken gehad met grote tegenslagen...
Nu internationaal niet lukt moet je er ook voor gaan.

Je land dienen is een eer

Wat laat je je dan kennen zeg. Als we het dan toch altijd over de 2 beste voetballers van de wereld hebben, Messi en Ronaldo, moet ik zeggen dat ik Messi altijd sympathieker vond over komen, maar dit is gewoonweg belachelijk.

En dan ook nog nadat je net de finale hebt verloren. Het komt op mij een beetje over alsof hij zicht probeert te excuseren voor zijn team. Zowel Messi als Ronaldo hebben beiden met hun land vrij weinig bereikt. Tuurlijk speel je het spelletje met 11 man, maar je stopt toch niet als international omdat het maar niet lukt om een prijs te pakken?

Messi dupeert niet alleen zijn team, maar zijn hele land. Als bond zijnde zou ik hem ook per direct niet meer accepteren als hij straks met hangende pootjes terug komt. Ga dan maar lekker met je club proberen prijzen te pakken.

Hij kan lullen wat 'ie wil, maar dit is niet goed te praten. Hij geeft gewoon op, punt uit.

27 juni 2016 om 11:04

Ik dacht ook altijd dat Messi de sympathieke van de 2 was. Als ik de laatste paar seizoenen kijk dan denk ik daar ook heel anders over. Veel vallen, continu om een kaart gaan lopen janken bij de scheids. Ik zeg niet dat Ronaldo dat niet doet maar hij doet buiten het veld nog regelmatig wat voor een ander en daar heb ik van Messi nog weinig over gehoord.

Ik vind het allebei mooie spelers en ze zijn absoluut de besten maar ik vind het zwak van Messi om te stoppen. Ze hebben internationaal allebei niks bereikt tot nu toe maar de Portugees die het met een stuk minder kwaliteit in het elftal moet doen dan Messi met Argentinië zal niet zomaar de brui eraan geven. Dit getuigd niet van een topsport mentaliteit wat Messi nu doet...

We kunnen ons allemaal voorstellen wat er zou gebeuren als Ronaldo zo een uitspraak doet. GOAT? Beter gezegd Geit

topscorer aller tijden maar heeft er wel bijna 30 wedstrijden langer over gedaan dan Batistuta.

Messi is the best footballer ever i didnt see ronaldo shine on the EK

27 juni 2016 om 10:34

Gelukkig is dit een Nederlandse site, ga anders lekker bij goal.com onzin uitkramen tussen al die ronaldo en messi haters.

Zo kansloos. Mentaal dus totaal niet sterk. Zo jammer dit.

Ik 'gun' dit Messi wel, al die verloren finales. Want het is bij hem dan misschien wel veel minder openlijk dan bij Cristiano Ronaldo, maar ook Messi is absoluut een verwende diva. En dan is het gewoon goed dat zo iemand ook ns een speeltje ontzegd wordt.

27 juni 2016 om 10:50

Hahaha waar heb je het over joh?

27 juni 2016 om 11:10

Messi heeft in zijn jeugd de pokémon kaarten van Saudade afgepakt.

27 juni 2016 om 15:13

Dat hele gedoe dat Messi een heilige is, is gewoon een beeld wat vooral gecreerd werd door de media. Messi heeft zelf nooit gezegd dat hij een lieverd is en over dat kaarten vragen tsja als je ziet welke overtredingen er op hem worden gemaakt is dat ook helemaal niet zo vreemds, maar gewoon iets menselijks. Wij het publiek willen graag dat elke beroemheid een perfecte persoon is, terwijl we dat zelf ook niet zijn. Heel hypocriet eigenlijk.

Komt door zijn baard haha kan nie eens meer een scheerapparaat kopen

Groot gelijk. Hij krijgt zeker Argentinie weer op zijn nek terwijl die finales vooral verloren werden doordat anderen gouden kansen om zeep helpen.

Misschien verstandig voor nu. Maar bij het WK 2018 is hij er weer bij na een campagne om hem over te halen. Het zou jammer zijn als hij niet nog één keer alles geeft op een WK! Maar laat al die oefen- en kwalificatiewedstrijden met ARG maar even schieten. Neem wat rust, geniet van je gezin en richt je op Barca. En dan gun ik ARG wel het goud, als Oranje de finale niet haalt.

Die is er in Rusland gewoon bij let maar op. Hij is nog veel te jong en veel te goed om nu al te stoppen. Is die copa america elk jaar of hoe zit dat eigenlijk?

Sommige mensen vinden het raar maar zet je zelf in zijn schoenen.
2014 world cup finale verlies je dan denk je het kan wel iedereen verliest
2015 copa america finale verlies je dan denk je dan ahhhh hoe kan dit nou gebeuren en dan
2016 copa america finale verlies je ook dat is dan te erg voor woorden ik zou persoonlijk niet meer kunnen praten want ik heb mezelf en mijn land 3x gefaald ik zou ook stoppen als ik messi was

27 juni 2016 om 11:49

Ja je hebt gefaald maar ga je daarom je land in de steek laten want argentinie heeft messi zeer erg nodig. Hun kans op een prijs gaat nu nog lager worden.

27 juni 2016 om 11:49

Ja je hebt gefaald maar ga je daarom je land in de steek laten want argentinie heeft messi zeer erg nodig. Hun kans op een prijs gaat nu nog lager worden.

Na 4 verloren potjes fifa de playstation uit doen

Is er al bekend wie de speler van het toernooi geworden is, of is Messi dat weer, dan zal hij zijn prijs weer niet ophalen lijkt me.

27 juni 2016 om 11:48

Ik denk die vargas van chili of messi

27 juni 2016 om 15:14

Alexis Sánchez ook wel terecht naar mijn mening.

Hij is er gewoon bij in Rusland. Niet alleen Messi stopt, ook Mascherano, Aguero, Lavezzi, Biglia, Di Maria en Higuain gaan stoppen. Denk dat ze hebben ruzie met de bond (wat zo is) en ze willen een statement maken. De AFA zal dan hun hielen likken en het gros keert dan weer terug.

Heel zonde als dit echt zijn laatste wedstrijd is, want voor iedere voetballiefhebber blijft hij toch een genot om naar te kijken. Messi kan in zijn eentje wedstrijden open breken en heeft het team na zijn blessure beter laten voetballen. Ronaldo is een van de weinige slelers die dit ook kan, maar die heeft een stuk minder kwaliteit om zich heen en moet het écht bijna allemaal in z'n eentje doen met uitzondering van soms een leuke actie van Nani. Ik vind dat ze in Argentinië moeten leren om Messi te waarderen. In Nederland kennen wij het gevoel van verloren finales, maar daarom houden wij niet minder van Robben.

De mensen die zeggen dat dit niet zwak is......... hij geeft gwn op higuain heeft ook 3 finales achterelkaar verloren di maria ook rojo ook aguero ook stoppen zij ook nee... je hebt nog een wk voor je en je gaat als favoriet ook al lukt het niet je gaat toch en dit gaat van grote nadeel zijn voor messi voor de ballon d'or want als hij geen eindtoernooi meedoet en bijv een ronaldo of neymar wel hebben ronaldo en neymar meer kans maar dat je ju al gaat stoppen..... zwak

Nou kan Maradona weer van de daken schreeuwen dat hij de grootste Argentijnse vedette aller tijden is

27 juni 2016 om 12:05

Dat is hij ook, sterker nog voor de Argentijnen zelf zijn er 2 voetballers die onsterfelijk zijn: Kempes(1978) en Maradona(1986), het is aan Messi zelf of hij ook de derde wil zijn.

Messi, Mascherano en Romero waren enige goede spelers van Argentinie's kant. Argentinie was gevaarlijker, Higuain 1op1 met keeper niet afgemaakt. Ze hadden het echt verdiend. Ik gunde Messi het zo erg! Hij speelde Fenomenaal en hij heeft zijn team weer naar de finales gedragen. Drie keer achterelkaar finale, dit lukt niet iedereen en is natuurlijk ook het bewijs van Messi's werk!

Vanaf 2006 tot op heden alleen maar kritiek in eigen land gekregen. Op negentienjarige leeftijd werd er al van hem verwacht dat hij de Wereldtitel zou binnenslepen. Deze verwachting is nooit veranderd. Ik vind dat je als supporter zijnde iets mag verwachten van je absolute ster. Evenals dat wij dat deden bij Arjen Robben, maar ik persoonlijk neem het Robben niet kwalijk dat we het WK in 2010 of 2014 niet hebben gewonnen. Er staan 11 spelers op het veld waarvan er tien naast Messi ook falen.

Ik hoop dat het een impulsieve uitspraak vol emotie was, maar ik kan me goed voorstellen dat na tien jaar vol kritiek ondanks goede prestaties (topscoorder aller tijden, drie finales bereiken in drie jaar etc) het een keer genoeg is. Net zoals dat Zidane genoeg had van de walgelijke uitspraken van Materazzi en Ronaldo genoeg had van de eeuwige, irritante journalisten. Ik zou het ontzettend jammer vinden, maar ik zie het niet als zwakte.

Gewoon erg zwak dit, ja zn team is niet altijd geweldig maar kijk met wat voor een team Bale het al jaren moet doen!? zie hem ook niet afhaken omdat hij alle druk op zn schouders heeft. ja hij moet het team dragen, ja hij heeft vast heel veel druk maar daar krijgt die beste man ook behoorlijk veel centjes voor!! wat een onzin zeg hij heeft veel druk kom op man!!

kijk eens naar Lebron James hoeveel finales hij heeft verloren en dit jaar pakt hij de NBA titel op prachtige wijze. never give up, over 2 jaar is er een WK nooit geschoten is altijd mis.

oke ja het argentijnse publek is altijd er kritisch op hem omdat niemand daar ooit ''volgens hun'' kan tippen aan Maradona....waar is die Messi die zulke mensen de mond wil proberen te snoeren in Rusland??

27 juni 2016 om 16:26

Maar Bale heeft 10 mensen die ontzettend hard voor hem werken. Argentinië heeft 1 van de beste selecties ter wereld, maar ook een van de meest egoïstische. Dat die zijn penalty mist ligt aan hem, maar waarom moet hij alle kritiek opvangen wanneer Higuain en Aguëro falen. Hij is ook maar een mens he. Het voetbal is niet meer zoals vroeger. Messi en Ronaldo zijn 2 van de beste voetballers ooit, maar kunnen ook niet alles alleen.

Rare beslissing van hem ik hoop dat hij er nog op terug komt en dat ie op het WK2018 er gewoon bij is!

Ik vind dat Higuan of Di Maria overschatte voetballers zijn met 0% inzicht en pure egoisten. Daarom dat van Gaal di Maria wegstuurde en Higuan na talloze kansen het niet heeft kunnen maken bij Real is gewoon duidelijk.
Fysiek gezien hebben ze alles van een topvoetballer bij een topclub maar mentaal zit er bij beide een draadje los. De allerhoogste niveau is niet werkelijk voor deze 2.
Di Maria heeft leuke kunstjes en hij rijpt naar mate de tijd maar hij komt alsnog heel veel te kort.

Het spijt me om de volgende naam te noemen maar de reacties hier doen me denken aan een Cristiano Ronaldo discussie maar dan omgedraaid.. Nu is de meerderheid voor Messi en verdedigen ze zijn mogelijke beslissing. In het geval van Ronaldo was de meerderheid zwaar kritisch geweest op een dergelijke beslissing. Mijn mening blijft overigens hetzelfde of het nou Messi of Ronaldo is, beide heren zijn geweldige voetballers, maar zijn ook mensen en dus nemen ze menselijke beslissingen of hebben ze menselijke akties, die kunnen worden opgevat als zwaktes of minpunten. Zeker waar, maar nogmaals, het is gewoon menselijk.. Daarnaast denk ik niet dat Messi zal stoppen.. Hij neemt nu rust, mensen praten op em in en vervolgens gaat ie gewoon nog 6 jaar door ofzo.

Wat een slappe zak

Zwakkeling! Dit moet de grootste voetballer ooit voorstellen? Mag de schoenveters van Zidane niet eens strikken! (mijn mening!!)

27 juni 2016 om 17:26

... en jij mag mijn veters niet eens strikken. Zwakkeling die je bent. Ik weet zeker dat jij niet eens 3 x een bal kan hooghouden. Schaam je en plaats voor je eigen veiligheid nooit meer een reactie.

Ja hij is de beste voetballer aller tijden maar ik geloof dat voetbal uit 11 spelers bestaat?? Daarom zal Ronaldo ook nooit een prijs met Portugal winnen.

Als je prijzen met Argentinië afhangt van een Higuain die alleen op de keeper afgaat dan ben je daar mooi klaar mee.

Lafaard, heeft een schoolklasje a la Barcelona nodig.

Ik ruik aan al die haters hier dat de meeste real supporters zijn. Dus hij mag niet stoppen met voetballen voor zijn land. Volgens de meeste hier moet hij doorgaan anders is hij een zwakkeling, lafaard etc. Hahahahahaha stelletje oelewappers.
Jullie bepalen dat no?????

We gaan je missen Leo ook al heb je niks gewonnen toch deed je je best ik hoop dat je nog terugkomt op je beslissing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren