Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Messi bevestigt transfer naar Inter Miami: ‘Ik wilde heel graag naar Barcelona’

Laatste update:

Lionel Messi speelt vanaf komend seizoen voor Inter Miami. Dat heeft de Argentijnse steraanvaller zelf bevestigd in een exclusief interview met Sport en de Mundo Deportivo. Messi verkiest de club uit de Major League Soccer boven een lucratief avontuur in Saudi-Arabië, waar hij drie jaar lang liefst 500 miljoen euro netto per seizoen kon gaan verdienen. Een terugkeer bij Barcelona zat er niet in vanwege de financiële problemen van de club.

Messi, die transfervrij vertrekt bij Paris Saint-Germain, nodigde de twee vermelde Spaanse sportkranten uit bij hem thuis in Parijs. De superster wilde eigenlijk dolgraag terug naar Barcelona. "Ik wilde heel graag terug, ik had er heel veel zin in. Aan de andere kant wilde ik, na alles wat ik heb meegemaakt bij Barcelona en het afscheid dat ik daar had (in 2021, red.), niet in dezelfde situatie belanden: afwachten wat er gaat gebeuren en mijn toekomst bij wijze van spreken in andermans handen laten."

"Ik wilde mijn eigen beslissing nemen, denkend aan mezelf en aan mijn familie", vervolgt Messi. "Hoewel ik hoorde dat er werd gezegd dat LaLiga alles had geaccepteerd en dat alles in orde was voor mij om terug te keren, speelden er nog veel andere dingen. Ik heb gehoord dat Barcelona eerst spelers moest verkopen of de spelerssalarissen moest verlagen. Ik wilde daar niet op wachten. Ik ben in mijn tijd bij Barcelona al van veel dingen beschuldigd geweest die niet waar waren."

Het beste voetbalcontract aller tijden lag klaar voor Messi in Saudi-Arabië. Al-Hilal deed een ultiem aanbod van een half miljard euro netto per jaar. "Als het een kwestie van geld was geweest, was ik naar Saudi-Arabië of elders gegaan", bevestigt Messi. "Het ging om veel geld. De waarheid is dat ik uiteindelijk voor iets anders heb gekozen, niet vanwege het geld."

De BBC en L'Équipe kwamen eerder woensdag al met het nieuws over Messi's beslissing. Hoewel Inter Miami zelf niet zoveel als Al-Hilal kon betalen, sprongen Adidas en Apple in de bres. Adidas, een van de grootste sponsoren van de MLS, had namelijk zijn eigen potentiële regeling voorbereid om Messi naar de Verenigde Staten te lokken. Het kledingmerk wilde de Argentijn een deel van de winst uitkeren als hij naar Miami zou verkassen. Apple, dat de competitieduels van de MLS streamt, wilde Messi op zijn beurt ook een winstpercentage uitdelen.

Dat alles maakte een transfer naar de VS voor Messi aantrekkelijker dan een naar het Midden-Oosten. Het liefst was de 35-jarige steraanvaller bij Barcelona teruggekeerd, maar dat bleek niet mogelijk. De Catalanen kampen nog altijd met te veel financiële problemen om hun voormalig oogappel 'naar huis' te laten komen. Die financiële problemen lagen ook al ten grondslag aan Messi's vertrek twee jaar geleden.

Toen liep Messi's contract bij Barcelona namelijk af, en kon het niet verlengd worden vanwege de Financial Fair Play-regels. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar koos voor een overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij twee jaar lang schitterde in wisselvalligheid. In 75 wedstrijden voor les Parisiens kwam Messi tot 32 goals en 35 assists. Prima cijfers, maar het werd la Pulga vooral verweten dat PSG geen succes in de Champions League behaalde. Per 1 juli is Messi transfervrij en kan hij overstappen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij dat graag wilde, had hij ook voor een veel minder salaris kunnen spelen.

7 juni 2023 om 21:09

Nee, de La Liga regels geven aan dat het salaris wordt vergeleken met het salaris dat je daarvoor hebt gekregen. Dat was astronomisch hoog natuurlijk. Zomaar naar een minimumloon is niet mogelijk.

7 juni 2023 om 21:13

Ik kan ernaast zitten hoor, maar had dat niet alleen betrekking op contracten binnen Spanje? In dit geval komt hij transfervrij uit Frankrijk en zou hij met "een schone lei" beginnen bij Barca?

7 juni 2023 om 21:15

Nee geld ook voor contracten buiten Spanje

7 juni 2023 om 21:16

Dat is alleen in het geval bij contractverlengingen. Als je in Spanje transfervrij overstapt naar een andere club of van het buitenland komt, dan geldt die regel niet. Dus Messi had voor het minimumloon bij Barca kunnen spelen.

Maar hij wilde zo ontzettend graag dat hij een bedrag vroeg dat Barca nooit kon betalen.

Uiteindelijk denk ik dat Barca hier als grote winnaar uit gaat komen. Zo'n volgevreten gast die 85 minuten wandelt moet je niet meer naar je club willen halen.

7 juni 2023 om 21:22

Zet even een bron erbij, want nu roep je in mijn optiek maar wat, als dit klopt en daar ga ik dan maar effe vanuit, neemt het nog steeds niet weg dat Barcelona eerst spelers moet verkopen en hun salarissen moet verlagen van spelers om Messi te kunnen registreren, als dit allemaal in orde was geweest had Messi gewoon bij Barcelona getekend, maar we weten allemaal dat Barcelona een club is dat doet alsof ze Messi terug wilde, maar nooit daar naar gehandeld hebben, welk voorstel is hem nu gedaan? Helemaal niks. Allemaal gemanipuleerd door Laporta en de bal op andere schuiven behalve Barcelona zelf.

7 juni 2023 om 22:14

Het kan je verbazen, maar in Spanje hebben ze ook arbeidswet, en als je dat opzoekt in Google, dan zie je letterlijk staan:

Waarom kan Messi niet voor 10 euro per maand spelen?
- Meer dan 50 loonsverlaging wordt als onwettig beschouwt (uit de Spaanse arbeidswet)
Uitleg:
Elke vorm van loonsverlaging betekent een verlaging van het belastbaar inkomen vanuit het perspectief van de overheid. Dus in het geval van Messi betekent een loonsverlaging van meer dan 50 een drastische verlaging van het belastbare inkomen. Toch zal Barcelona geld uit Messi blijven melken (trofeeã«n, geld voor het winnen van wedstrijden, beeldrechten, shirtverkoop, enz.). Kortom, Barca zal geld verdienen, maar het bedrag aan belasting dat de overheid krijgt, wordt minder. Dit is financiã«le manipulatie en is illegaal. Een reductie tot 50 is om verschillende redenen algemeen aanvaardbaar, maar meer dan dat zal worden beschouwd als een duidelijk verlies voor de overheid en is daarom niet toegestaan.

Waarom kan Messi dan niet vrijwillig gaan spelen?:
- Barca is geen liefdadigheidsinstelling of een non-profitorganisatie. Juridisch gezien is het dus geen vrijwilligerswerk.
Uitleg:
Vrijwilligerswerk betekent ook dat er geen contractuele verplichtingen mogen zijn, als dit mocht dan zou dit ook beteken dat hij vrijwillig voor andere clubs mag spelen.

Bron: administracion.gob.es

7 juni 2023 om 23:15

Hoe kan het nou dat zoveel mensen zo slecht zijn ingelicht?

Messi is vertrokken bij Barca en heeft bij PSG gespeeld. Zou hij nu willen terugkeren dan is de enige regel mbt zijn nieuwe salaris volgens La Liga dat het minimaal rond de 350.000 euro moet zijn (het minimumsalaris). Wat hij voorheen verdiende bij Barca of nu bij PSG heeft er allemaal geen blaas mee te maken.

7 juni 2023 om 23:18

Neen koffietje, dat heb ik je al duidelijk gemaakt. La Liga heeft ook helemaal het recht niet om buitenlandse clubs hun salarissen op te vragen dus dat is sowieso onmogelijk. Daarnaast heb ik je 3-4 voorbeelden gegeven waarbij dat ook niet het geval was maar jij blijft liever onzin verspreiden omdat het in je agenda past. Sneu hoor knul.

8 juni 2023 om 00:13

Wel ironisch om mensen te beschuldigen van slecht geïnformeerd te zijn en dan zelf met niet relevante informatie te komen.
Al zegt La Liga dat Messi voor € 1,- per jaar mag komen. Dan nog heeft Spanje gelukkig nog een hogere macht dan een competitie binnen de voetbalbond. Gewoon de wet. Daar staat duidelijk in dat het dus niet mogelijk is om in dezelfde hoedanigheid een contract voor minder dan x percentage van je vorige contract mag tekenen.
La Liga kan zoveel willen en zeggen, maar gelukkig zijn er wetten.

8 juni 2023 om 00:57

Dat is onzin Isco. Of verdiende Alves slechts 700k voor hij bij Barca vertrok de eerste keer?

8 juni 2023 om 12:20

Haal je bewust een speler erbij die dus langer dan 5 jaar buiten Spanje heeft gevoetbald en dus niet meer voor deze wetgeving geldt of doe je dat per ongeluk en heb je dus geen idee?

7 juni 2023 om 21:10

Is het niet zo dat je minimaal 50% van je laatste contract moet verdienen in Spanje?

7 juni 2023 om 21:17

Tja, had ie eerder maar wat moeten inleveren in plaats van naar Parijs te gaan. Ik kan echt helemaal niets met deze woorden van Messi. Zeg gewoon eerlijk: ik ga lekker in een beschaafd en mooi land nog wat centjes verdienen en mijn oude dag uitzingen.

7 juni 2023 om 21:21

Maar voordat hij naar PSG ging had hij toch hetzelfde probleem? Dat Barcelona zelfs 50% van zijn salaris niet kon betalen? Daarom ging hij toch naar PSG

7 juni 2023 om 23:16

Als je verlengd.

Niet als je ooit al eerder in Spanje hebt gespeeld en nu weer jaren later terugkeert.

7 juni 2023 om 23:49

Real8madrid. Sorry man, dat is onjuist. Het gaat om je laast verdiende contract in dezelfde functie in Spanje. Is vastgelegd in de Spaanse wet.
Dus als hij als bestuurslid of trainer terug komt, kan die wel minder verdienen. Niet als speler.

8 juni 2023 om 01:01

Nogmaals: Alves? Isco? etc

8 juni 2023 om 09:29

Die 50% geldt inderdaad niet in deze situatie, zoals ook te zien was bij Alves.
Toch gaf Fabrizio aan dat er bepaalde restricties zitten in de regels van La Liga, omdat Messi zoveel waard is. Een salaris van 350.000 zou dus niet kunnen voor Messi (zoals Modricmagic ook aangeeft in dit topic).

Hoe dit precies zit weet ik niet, maar je maakt het nu te simpel real8.

8 juni 2023 om 12:23

Isco is nooit uit Spanje geweest en Alvaes kwam pas na 6 jaar terug. Nogmaals, doe je bewust een speler opnoemen die dus niet te vergelijken is met deze situatie of weet je het oprecht niet? Kan he? Maar geef het dan toe.

8 juni 2023 om 17:09

Dus als je uit Spanje vertrekt en terugkomt heb je restricties, maar als je in Spanje blijft niet? Klinkt logisch ja.

8 juni 2023 om 17:37

Isco vertegenwoordige geen waarde meer. Ik snap oprecht niet waarom je zo blijft doorgaan en eigenlijk hiermee toegeeft dat je je niet wil verdiepen in situaties maar gewoon maar wat om je heen slaat.
Messi mag volgens de wet niet een x bedrag lager dan zijn vorige Spaanse salaris verdienen. Het zijn gewoon de regels van de Spaanse wet.
Niet heel moeilijk te accepteren lijkt me?

7 juni 2023 om 21:10

Het is niet alleen salaris, er hangt natuurlijk ook het 1 en ander aan onzekerheid boven het hoofd van Barcelona met het omkoopschandaal.

7 juni 2023 om 21:10

M’n gevoel zegt toch dat FC Barcelona hem gaat huren van Miami

7 juni 2023 om 21:14

Alsof Inter Miami hem wil verhuren nadat ze Messi hebben overtuigd om voor hun te spelen kom op zeg. Messi zijn verhaal is klaar in Europa...

7 juni 2023 om 21:18

Wat zou het voordeel voor Miami zijn?

7 juni 2023 om 21:18

Dat zou toch heel raar zijn gezien de woorden van Messi? Hij zegt duidelijk dat hij geen zin heeft om te wachten en dat het financieel niet mogelijk is. Anders had hij dit interview net zo goed niet kunnen geven

7 juni 2023 om 21:20

nee man, waarom zouden Adidas en Apple dan deel van de winst delen met Messi.
Hij gaat heel veel verdienen hiermee en verschilt dus - als ik goed lees - niet veel van wat hij in SA zou pakken

7 juni 2023 om 21:26

Die gaan niet verhuren, Inter Miami, MLS, Apple en Adidas slaan een enorme commerciële slag.

7 juni 2023 om 21:33

Omdat hij met shirt verkoop in Amerika al dat geld makkelijk weer maakt voor Apple en adidas

7 juni 2023 om 21:47

@FreddyRudolph

Waarom zou Apple verdienen aan de shirtverkoop van shirts van Inter Miami en/of Messi?

7 juni 2023 om 22:00

Afspraak dat Messi 1 of 2 seizoenen verhuurd zal worden en daarna nog 2 jaar in Amerika komt ballen. Zoiets misschien

7 juni 2023 om 23:33

Slecht gevoel heb je dan

7 juni 2023 om 21:11

Als ie echt zo van Barça houdt had hij gewoon gratis voor Barça moeten komen spelen. Dat had ik echt het allermooiste gevonden en voor de echte Barça fans had je geen mooier gebaar kunnen maken, al was het maar voor één laatste jaar.

7 juni 2023 om 21:18

Voetbalt ie dan voor de fans??😂😂😂

7 juni 2023 om 21:27

Leuk dat je dat het aller mooiste had gevonden, maar de wereld is helaas geen sprookje. Je moet de man een bepaald percentage geven van zijn laatste contract, laat gratis nu net buiten dat percentage vallen😜

7 juni 2023 om 21:12

Precies dat. Van dat gelul wordt je toch moe. Wie houden ze voor de gek. Zelfde als voetballers zeggen dat ze het niet voor het geld doen maar voor het plan wat de club met ze heeft bla bla.

7 juni 2023 om 21:26

Voor het geld zou hij wel naar Saoedi gaan toch? 500 miljoen per jaar zal hij ook niet bij Miami krijgen, gok ik..

7 juni 2023 om 21:12

Staat me iets van bij dat La Liga daar toch grenzen aan had gesteld. Hij had toch bij zijn eerdere vertrek ook genoegen willen nemen met minder salaris maar dat zou van de Spaanse bond niet mogen of zoiets. Weet iemand daar wat meer van?

7 juni 2023 om 21:17

Kan niet zomaar in La Liga. Hij vertegenwoordigd een bepaalde waarde hoorde ik Fabrizio zeggen in zijn video. Dus je kan niet voor een erg lage salaris gaan spelen. Zo werkt het niet.

7 juni 2023 om 21:54

Laliga heeft blijkbaar regels hiervoor dat een speler niet gratis mag spelen, en dat een speler naar hun waarde betaalt moet worden, hoe ze daar precies naar kijken geen idee. Maar wordt vrij lastig als ze de laatste paar loonstroken willen van de vorige werkgever(psg), en 75% daarvan moet dan minimaal zijn salaris worden, zoiets is het dan, dan praat je al gauw over 50~80 miljoen per jaar. Met geen mogelijkheid kan Barcelona dat betalen, dan moeten ze echt 2-3 spelers verkopen, en dan nog wordt het lastig. Dan vindt ik het wel netjes van Messi dat hij zijn voormalige teamgenoten niet nog keer in een dergelijke situatie wil brengen als vorige zomer. Maar het kan ook zijn dat hij simpelweg niet wilde wachten. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

7 juni 2023 om 22:13

Ja idd, geld wolven als je lager gespeeld hebt en geen miljoenen salaris had begrijp ik dat je naar de zandbak oid gaat om lekker te verdienen maar deze gasten zitten rondom vol en dan op je 35e nog een achterlijk salaris eisen en eigenlijk alleen maar wandeld. Zo zonde....

7 juni 2023 om 23:09

Dit zegt alles over jou en de rest die hieronder jou gelijk geeft. Jullie zijn nog super jong weten niks. Messi had minimaal 25 miljoen moeten verdienen bij barcelona. Al wilde hij gratis spelen dam zou er alsnog in de boeken staan dat hij 25 miljoen verdiend wat een super verrotte rare regel is in Spanje. Als het aan messi lag dan speelde hij voor niks zowat maar zo werkt het niet in Spanje en je moet 25% verdienen van je laatste contract en barcelona kan dat nooit veroorloven met salarishuis van nu. Ze hebben er alles aan gedaan om hem terug te halen en hij wilde graag en als het echt voor geld was wat dacht je van 1,2 miljard jn 2 jaar tijd? Niveau is ver te zoeken

7 juni 2023 om 23:19

Klinklare onzin en als je zelf even 2 seconden logisch verder na zou denken zou je dat ook meteen beseffen. Dat is er bij sommige fanboys als jij echter zelden bij wanneer het Messi of Ronaldo betreft.

7 juni 2023 om 23:39

Neee zo werkt het niet in Spanje je moet minimaal 50% van je laatst verdiende salaris betaald krijgen en dat kan barca niet dus iedereen kan zich ermee bemoeien van la Liga tot aan voorzitter barca Laporte maar helaas de regels zijn de regels

Ik denk dat Barcelona hier uiteindelijk de winnaar is.

7 juni 2023 om 21:17

Mijn hart huilt. Nu hij weg is uit Europa, wat moeten we nu kijken. MLS is niet om aan te gluren

7 juni 2023 om 21:19

Inderdaad vervelend dat er in Europa nooit ergens meer gevoetbald zal worden nu Messi vertrekt!

7 juni 2023 om 21:19

Kijk youtube-filmpjes van de Messi van 10-15 jaar geleden. De laatste 5 jaar was ook al niet meer om aan te gluren. Of je moet van de wandelsport en slow-tv houden.

7 juni 2023 om 21:29

@paulR1982

Ik dacht eerst hij is onwetend over de regels in Spanje maar nu ik deze reactie lees ben je gewoon puur aan het provoceren naar Messi. Wint de Copa en wordt Wereldkampioen op 35 jarige leeftijd als beste speler, dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar ik vind het knap dat iemand die al wandeld de beste speler ooit is. Sommigen reacties zijn niet om tegen aan te lezen dit is daar een mooi voorbeeld van.

7 juni 2023 om 21:38

Misschien wandelde hij. Maar aan de bal is hij gewoon de beste. Altijd geweest. Bewees hij vorig jaar op het wk nog maar eens. Als hij echt wil dan laat hij het zien.

7 juni 2023 om 21:38

Super treurig inderdaad, afgunst kan blijkbaar heel diep zitten.

8 juni 2023 om 03:01

Als hij echt wilt laat hij het zien, hij wilt al 6 jaar niet meer. Alleen als hij een blauw wit shirtje draagt.

7 juni 2023 om 21:57

Juist de verliezer als je goed hebt gelezen wat messi hierboven heeft gezegd hij wilde heel graag maar jiet ten koste van alles enzo dus allemaal gerommel bij het beleid bij barca en zijn wantrouwen tov barca.

7 juni 2023 om 22:15

Maar deze Messi gaat Barca niks meer brengen. Plus Barca hoeft zich nu niet nog dieper in de schulden te steken.

7 juni 2023 om 22:32

"deze messi gaat barca niks meer brengen".. mensen stop is met onzin uitkramen; je komt alleen maar dom over. Kijk naar zijn statistieken bij PSG. Messi is een spelmaker dus hij kan makkelijk spelers in scoringposities brengen, als je dat nu nog niet weet, dan heb je gewoon in een grot geleefd. Als het een gevalletje cristiano geweest was, had ik indd gezegd; die gaat barca niks opleveren, want dat is een spits.

7 juni 2023 om 22:47

Het is al jaren niet meer zo spannend bij messi en hij doet alles lopend. En die statistieken… met mbappe Neymar tegen de kleine Franse teams zegt me niet zoveel.
Barca heeft genoeg jonge jongens met potentie en Xavi zal de hele opstelling moeten omgooien.

Als hij echt graag wilde, had hij ook genoegen kunnen nemen met het Spaans minimumloon. Je hebt toch genoeg miljoenen. Waarom dan steeds voor hoogste salaris gaan? Je kunt ook je hart laten spreken en Barca steuenen door genoegen te nemen met Spaans minimumloon.

7 juni 2023 om 21:11

Nee dat kan dus niet. Salaris in La Liga wordt vergeleken met wat je ervoor hebt verdiend. Je kunt wel afbouwen, maar niet ineens naar een minimumloon gaan.

7 juni 2023 om 21:14

Ook als je 2 jaar niet in LaLiga hebt gespeeld?

7 juni 2023 om 21:18

Als ik me niet vergis geldt dat ook voor contracten die je hebt gehad in andere landen.

7 juni 2023 om 22:12

Wat is dat voor rare regel,je kan toch ook vrijwilligers werk doen in spanje..

7 juni 2023 om 22:58

Bij een non-profitorganisatie kun je vrijwilligerswerk doen, maar niet zomaar bij een organisatie als Barcelona.

7 juni 2023 om 23:20

Jawel dat kan wel. Die minimum 50% regeling geldt enkel wanneer je verlengt bij dezelfde club.

Als je zo graag wou Leo had je best genoegen kunnen nemen met een paar miljoen minder.

Als je echt zo graag naar Barcelona had gewild had je toch ook met minder geld genoegen kunnen nemen? Je hoeft je financieel toch al nergens meer druk om te maken....

7 juni 2023 om 21:26

Dat kan dus niet, aangezien je minimaal een x-percentage moet verdienen van je vorige contract in Spanje (of in een ander land?). Dus Messi kan dus niet zomaar voor 5 euro per jaar daar voetballen.

7 juni 2023 om 21:32

Hoedanook

Welke bron geeft aan dat dit zo is zoals jij het stelt, geloof er namelijk niks van dat Messi gratis had kunnen spelen, als dit wel zo zou zijn dan zou dat nog steeds niet het probleem verhelpen dat Barcelona eerst spelers zou moetem verkopen en salarissen zou moeten verminderen om hem te kunnen registreren

Das toch jammer, Messi is nog goed genoeg om in Europa te blijven spelen. Bij PSG, Barcelona of ergens anders.

Hij heeft gelijk. Dit is de minst giftige manier voor beiden denk ik. M’n hart huilt, want had hem graag komend seizoen nog een keer in het echt gezien bij barca, maar dit is de beste keus.

Dit is toch zo’n onzin! Het is gewoon een op geld beruste keuze. Vrouwlief heeft Saudi afgehouden dan maar naar USA

7 juni 2023 om 21:23

Aanbod VS is natuurlijk ook erg hoog nu Adidas en Apple mee betalen. Zonder die 2 bedrijven was hij gewoon naar SA gegaan

7 juni 2023 om 21:40

Ik denk niet dat die 1.5 miljard gaat verdienen in Miami in 3 seizoenen ook al helpen Apple en Adidas.Dat aanbod uit SA is gewoon absurd.

8 juni 2023 om 10:09

Geldt ook voor SA. Was 500 miljoen voor 3 seizoenen.

7 juni 2023 om 21:41

Jarhead64

Kun jij me uitleggen net als veel andere leden waarom Messi als enige voetballer erop aan wordt gekeken dat hij niet gratis gaat spelen voor Barcelona? (Als dit überhaupt wel wet technisch kan in Spanje) bij geen enkele andere speler wordt dit geroepen alleen bij Messi omdat hij al genoeg verdiend heeft, alsof Barcelona zo heilig is, en totaal geen mankementen heeft getoond in hun beleid en omgang met spelers door de jaren heen.

1,5 miljard netto. 1,5 miljard. Daar zijn gewoon geen woorden voor. Absurd in de extreem overtreffende trap.

7 juni 2023 om 21:14

Bezopen. In veel landen bestaat er nog hongersnood

Verstandig besluit. Zowel voor Messi als Barcelona. Vooral voor Messi omdat hij de verwachting nooit waar kan maken gezien zijn verleden bij de club.

Verstandige keuze, het niveau is best redelijk in Amerika hoor. En leuk publiek ook altijd. Die zullen graag komen om hem te zien

Aahh goeshi traantjess weeer.

Mooi gezegd Messi, maar als je echt zo graag wilde had je ook gewoon wat geld in kunnen leveren. Dan maar geen 25e lamborghini kopen en geen oled ultra mega premium deluxe diamond TV in het toilet.

7 juni 2023 om 21:13

Inderdaad, hij wacht maar mooi tot Black Friday voor z'n Oled Ultra Mega Premium Deluxe Diamond.

7 juni 2023 om 21:28

@AjaxNL1!

Dat kan dus niet: volgens de regels van La Liga moet je altijd een x-percentage van je vorige contract verdienen en daarom kan Barcelona hem niet zomaar contracteren én kan Messi niet zomaar zeggen dat hij met 50k wel genoegen neemt.

Die regels zijn ook de reden dat hij in eerste instantie naar PSG is vertrokken.

7 juni 2023 om 23:01

Als je even de moeite had genomen om enkele van de reacties door te scannen had je gezien dat dat niet kan ;-)
Eigenlijk jammer dat VZ t niet ff benoemt

Gelukkig niet naar Barca. Had de club niet veel goeds gedaan.. verder bouwen nu..

Achja dat mooie achteraf gelul altijd.Na z’n transfer naar psg was die graag bij Barcelona gebleven. Nu gaat hij naar Miami, en had ie ook graag naar Barcelona gewild. Zal allemaal wel.. Zeg gewoon dat je voor het dikke geld gaat man.

7 juni 2023 om 21:12

Idd, wees gwn eerlijk ipv dat soort praatjes

7 juni 2023 om 23:09

Manman wat een onkunde weer zeg. Bij Barca kon die niet blijven, en een terugkeer was wel haalbaar maar gaat wel ten koste van andere spelers.

Voor het echte geld kiest die niet, aangezien de zandbak nog meer zou betalen dan Miami. Maar het kan dat z'n vrouw daar een grote rol in heeft gespeeld.

T blijven natuurlijk belachelijke bedragen e.d., maar jouw reactie straalt helaas schrijnende onkunde uit.

500 miljoen netto per jaar, drie jaar lang. Pfoe….

Nou, dat wordt dus alleen nog Messi op Fifa.. Prima leventje daar natuurlijk, al gok ik dat hij niet meer heel gemotiveerd achter de bal aan zal hollen. Veel grote sterren van weleer zijn daar met veel bombarie gekomen en hebben uiteindelijk weinig tot niets gebracht.

Paar jaar geleden was het een “duhhh” verhaal, maar tegenwoordig kan echt alles, vandaar mijn vraag; VZ, is die 500 miljoen niet over 3 seizoen bij Saudi Arabië? Want dan had hij gewoon 500 miljoen per jaar, dus anderhalf miljard kon verdienen in 3 jaar, voor een sterveling, dat zou bijna strafbaar moeten zijn om te mogen verdienen..

7 juni 2023 om 21:18

Voor dat geld kan zoveel goede dingen worden gedaan. Het is echt walgelijk als je zoveel besteed aan een uitgerangeerde voetballer.

7 juni 2023 om 23:06

Benzema verdient er 200 miljoen per jaar, en Ronaldo ook zoiets. Voor Messi moet het dan dus haast wel om 500 miljoen per jaar gaan, zoals ook in alle vorige berichten al was.

Inderdaad absurd. Veel te absurd.

Lekker nog ff cashen en extra dingen meenemen zoals een percentage van Adidas, Apple en eigendom van een voetbalclub in Amerika.. Voor het sportieve hoeft het niet meer. Nu lekker uitbollen daar en de strijdt aangaan voor niet laatste te eindigen.

Zal wel weer een hongerloontje geweest zijn waar hij met al zijn clubliefde om gevraagd heeft bij Barca, als er eerst allemaal spelers verkocht moeten worden en salarissen verlaagd... Helemaal prima dat hij nog wat knaken wil graaien, maar ga dan niet zo sentimenteel doen over Barca.

7 juni 2023 om 21:30

Don’t blame Messi, blame La Liga. Door de regels van La Liga is het helemaal niet mogelijk voor Messi om voor een hongerloontje te voetballen daar.

Door diezelfde regels is hij in eerste instantie ook vertrokken bij Barca.

Mensen die roepen hij kon ook voor veeel minder salaris of zelfs gratis dat kan gewoon niet. Liga kijkt naar de laatste salaris en daar mag Max helft van af. Messi heeft gelijk voor jezelf kiezen!

7 juni 2023 om 21:35

La Liga heeft deze week toestemming gegeven voor deze "transfer". Maar dan moet hij genoegen nemen met 25M

7 juni 2023 om 21:44

En vergeet niet te vermelden dat er eerst spelers verkocht moeten worden en salarissen verminderd moeten worden.

7 juni 2023 om 23:55

La Liga bepaalt de wetgeving in Spanje niet. Hoe kan het toch dat mensen nog steeds denken dat La Liga (een competitie in een land) de dienst uitmaakt en niet de wet en regelgeving?

Wat een onzin van Messi. Hij is al schatrijk dus als ej echt zo graag wilde deed je het ook wel voor 50 miljoen per jaar

Niet voor het geld gekozen?
Heeft al belachelijk veel geld en kiest uiteindelijk niet voor het geld, al moet Adidas en Apple wel bijspringen voordat hij komt.
Hij wilde niet wachten op het vertrek van sommige spelers bij Barcelona? Wel fijn dat hij er wel voor open zou staan als Barcelona per direct spelers had geloosd…
Echt een hele leuke persoonlijkheid die laatste tijd!

Heeft Barcelona even geluk… nee, maar even zonder grappen dit is voor Barcelona natuurlijk ook gewoon beter. Had als Real Madrid supporter het zwaar toegejuicht om hem naar Barcelona terug te halen, maar helaas.

Klinkt overigens als hetzelfde riedeltje als toen hij naar psg verkaste.

Natuurlijk gaat hij veel geld verdienen, maar hij slaat het veelvoudige van SA af om met z'n gezin gelukkig te zijn in Florida. Miami is erg Spaanstalig. Juiste keuze

Ik vind het opvallendste aan dit bericht eigenlijk dat sponsoren winstuitkeringen beloven aan individuele spelers. Gaat toch ook best ver? Denk dat hij in de VS ook schandalig veel op die manier gaat harken

Ik wist wel dat hij gewoon voor een comfortabel leven zou kiezen. In Amerika is die inderdaad uit de spotlights van het voetbal zelf. Ook omdat daar de wedstrijden natuurlijk midden in de nacht beginnen in Europa. Voelt raar om zowel Ronaldo als Messi straks niet meer in Europa te zien. Maar goed alle tijdperken eindigen en ik ben vereerd dat ik de beste rivaliteit in de historie van de sport heb mogen meemaken.

Inter Miami staat 15e..

Heerlijk hoe weinig kennis die messi haters hebben hier. "Had dan voor minder gespeeld", dat kan dus niet. En als dat kan had hij het zeer waarschijnlijk gedaan. Maarja, mensen haten liever dan dat ze logisch nadenken.

7 juni 2023 om 21:24

Leuk schoolplein woord "hater". Hij kon zeker wel voor minder, Barca is nergens verplicht om hetzelfde salaris te betalen. Hij is 2 jaar uit dienst en 2 jaar ouder

7 juni 2023 om 21:27

Niemand heeft het over hetzelfde, maar er blijven regels.

7 juni 2023 om 21:33

La Liga heeft Barca deze week goedkeuring gegeven

7 juni 2023 om 21:45

Dat toestemming betekend niet dat barca zich niet aan de regels moet houden.

7 juni 2023 om 21:47

Goedkeuring voor wat precies? Dus wat Messi zegt is onzin? Dat hij moet wachten op spelers die verkocht worden en salarissen die verminderd moeten worden voor hij terug kan keren bij Barcelona en ook daadwerkelijk kan spelen?

7 juni 2023 om 21:58

Hij moet wel wachten, maar als Barca het toezegt moet hij daar op vertrouwen toch? Als hij écht wil hè

7 juni 2023 om 22:05

Maar of het gaat gebeuren is een ander verhaal wat als de spelers zeggen wil geen salaris verminderen; of spelers die ze niet kunnend verkopen? Je kan wel hopen, maar dat hopen brengt je nergens in het leven

7 juni 2023 om 23:08

Zoals 2 jaar geleden? Toen kwam daar ook niks van terecht

Begrijpelijke keuze. Je komt in een selectie die hun salaris allemaal heeft moeten verlagen voor jou en tot die tijd zit je in de onzekerheid welke spelers er verkocht worden en of je wel ingeschreven wordt. Messi zou een open wond weer open maken met alle risico's. In begin 2021 kocht hij er al een penthouse. Het leven zal passender zijn dan in Saudi-Arabië met alle respect.

"ik hoorde dat er werd gezegd" "ik heb gehoord". Heeft Leo Messi geen mond om Laporta te vragen wat de status is? En ook geen vader/zaakwaarnemer die met Barcelona in gesprek was? Dan weet je toch precies hoe de vork in de steel zit.

Overigens ben ik wel razend benieuwd hoe ze dat in Miami gaan aanpakken. Die hebben een stadion dat qua capaciteit vergelijkbaar is met dat van NAC en Roda JC. En wanneer ik zeg stadion, bedoel ik eigenlijk een voetbalveld met vier tijdelijke tribunes eromheen en nul komma nul beveiliging. Hun echte, volwaardige stadion is pas in 2025 klaar.

Heerlijk dat hij even zijn grote liefde op zijn plek zet met dat gestoorde beleid van ze! Anders hadden Messj weer terug gekregen, nu hebben we de beelden nog!

Hej wat gek, gister werd ik belachelijk gemaakt dat ik het een schande vond dat de rechter Barcelona matst. Dag erna bevestigd dit bericht dat het salarishuis van Barcelona enorm zwak is.

7 juni 2023 om 23:12

He Strandje, heb je nu ook nog wat onderbouwing dat de rechter Barca matst?

Het contract van Gavi werd ongeldig verklaard op basis van een regel die in November 2022 ingang, terwijl de handtekeningen voor het contract in september waren gezet.
Vandaar dat het contract dus gewoon weer geldt. Heeft niks met matsen te maken, maar gewoon met gerechtigheid.

Dat het salarishuis van Barca zwak is weet iedereen al, daar hoef je geen Einstein voor te zijn.

Kben benieuwd of je dit keer met een inhoudelijke reactie kunt komen?

8 juni 2023 om 19:20

Die heb ik al gegeven. Feit is dat de 1e rechter de verlenging ongeldig verklaarde wegens het salarishuis. Dat salarishuis was ook het probleem toen Messi weg moest uit Barcelona en is nu ook het probleem waarom Messi niet terug komt. Meerdere inhoudelijke argumenten. Ik heb nog 0 argumenten gehoord waarom de rechter in dit vonnis heeft gesproken dat Gavi mag blijven, behalve loze termen als hetze, het ligt aan La Liga etc.

8 juni 2023 om 22:02

Dan helpt het wellicht als je mijn reactie eventjes doorleest? Aangezien je er toch al op reageert.

Zoals ik al zei, de ongeldigheidsverklaring was gebaseerd op een regel die te laat is opgesteld. Daarom gold deze regel nog helemaal niet voor Gavi's contract. En daarom is Barca uiteindelijk in het gelijk gesteld.

Daarnaast, er is nooit een rechter geweest die de verlenging ongeldig verklaarde. Dat was La Liga. Daar ging Barca tegen in bezwaar, en dat Bezwaar werd ongeldig verklaard omdat het te laat was ingediend. Echter, bleek later het bezwaar toch wel op tijd te zijn geweest, en dus kon de zaak VOOR HET Eerst inhoudelijk worden behandeld.
En toen bleek Barca gewoon gelijk te hebben.

En inderdaad, het salarishuis van Barca is problematisch, maar niet te problematisch om Gavi keurig via de regeltjes in te schrijven.

Ondanks al die geniale jaren toch 'maar' 3 cl's. Was dan teruggekomen Leo om er nog één te pakken. Hij is echt niet klaar of afgetakeld. Die steekpassjes dit seizoen waren weer als vanouds

7 juni 2023 om 21:28

Heeft er toch echt 4 op zijn naam staan.

Messi maakt hier een nette keuze. Hij gaf aan dat hij achteraf hoorde dat veel spelers hun salaris moesten verlagen of verkocht moesten worden om zijn komst mogelijk te maken. Hij wilde niet de gene zijn die voor die chaos moest zorgen en kiest voor Miami. Mensen die roepen: had et voor minder geld gedaan.. jullie hebben geen idee. Barca is een puinzooi! Hoe kunnen Pique, Busquets en Alba weg zijn en moet je nog steeds spelers verkopen wil je überhaupt iemand aan trekken. Voor het geld hoeft ie het in ieder geval niet te doen want hij zal niet het salaris in Amerika krijgen die hij in SA had gekregen. Einde van een tijdperk. 😢

Met alle respect maar als je 500 miljoen per jaar kan verdienen dan ga je daar toch 3 jaar heen. Dan verdien je 1,5 miljard en ben jij en de komende 5 generaties meteen klaar. Nu zal hij bij Miami ook niet een minimum loon verdienen.

7 juni 2023 om 21:39

Komende 50 generaties haha

Heel jammer dit. Voor mij had hij best nog 4 jaar voor nog een keer 500 miljoen door Laporta gehaald mogen worden. Elftal in zijn dienst stellen en knallen maar tegen Bayern in de CL. Echt jammer, ik zat echt te duimen.

I'ts all about the benjamins...

Heeft gekozen wat het beste is voor iedereen. Barca hoeft zichzelf niet meer in problemen te werken dmv schimmige constructies, en spelers hoeven niet meer gedwongen te worden hun salarissen in te leveren. En Messi kan lekker voetballen zonder gezeik aan z’n hoofd.

Zoals hij zelf al aangeeft, hij heeft dit al meegemaakt en heeft geen zin om nogmaals in het middelpunt van bestuurlijke wanorde te staan, terwijl hij daar geen last van hoort te hebben.

Zou leu zijn als hij dan ook een beetje engels leert.
Eerlijk gezegd maar weinig interviews van Messi gezien1. Maar dat is waarschijnlijk ook omdat ik geen Messi fanboy ben.

Wel mooi voor de Amerikaanse competitie, zal een enorme boost geven. Toch 1 van de goat's.

Ben Messi fan maar beetje jammer van al het toneel vanuit het Messi kamp. Barca was nooit een optie. Dat hij naar Inter Miami zou gaan stond al maanden in de planning. Misschien al jaren. Dat is ook de reden dat Busquets en Alba beiden dit seizoen stopten bij Barca. Die willen met zn drietjes herenigd worden daar. Owh en Suarez zal er ook bij komen.

Dus hij zegt eerst "Als het een kwestie van geld was geweest, was ik naar Saudi-Arabië of elders gegaan",

En dan staat er dit: “Dat alles maakte een transfer naar de VS voor Messi aantrekkelijker dan een naar het Midden-Oosten”.

Zijn keuze nu brengt dus meer op dan die van Saudi Arabia van €500 miljoen netto per jaar.

7 juni 2023 om 22:30

Aantrekkelijker wilt niet altijd betekenen dat het over geld gaat.Hij gaat zeker en vast veel verdienen daar maar ook zijn gezin gaat vele beter aarden in Miami dan in het midden oosten.Dus dit is voor Messi aantrekkelijker dan nog meer geld en een gezin dat zich niet thuis gaat voelen.

Ach Miami dus! Leuke stad hoor. Met mijn 2 zoons al vele wedstrijden in de MLS bijgewoond. Niveau is na al die jaren nog steeds zeer matig naar mijn mening. Mijn kinderen zijn vaak in discussie met supporters om bijvoorbeeld iets als buitenspel goed uit te leggen, maar de gemiddelde stadionbezoeker snapt er werkelijk helemaal niets van het spelletje. Clubs kunnen in de MLS doodleuk verhuizen van de Oost naar de Westkust als er meer geld kan worden verdiend. Messi gaat lekker afbouwen waar hij eigenlijk bij PSG al mee was begonnen en Miami om te wonen is een prima keuze.

Ik begrijp Messi wel. Twee jaar terug stond iedereen maar te roepen geldwolf terwijl de Spaanse arbeidswetgeving niet eens toelaat om een 'paycut' te nemen die meer als 50% is van je huidige salaris.

Een heleboel leugens en gezeik, van ook de internethelden hier op dit forum en andere publieke opinies die geen 5 minuten de tijd nemen om de lokale wetgeving door te nemen.

Nu 2 jaar later, mag hij ingeschreven worden, maar moet Barca eerst zijn volledige boekhouding op punt krijgen. Spelers verkopen, salarissen verlagen... als hij voor Barca kiest krijg hij weer een heleboel gezeik omdat er jonge spelers vertrekken voor zijn komst.

Op die manier moet je tog niet naar Barcelona willen gaan. Hij heeft alles al bewezen en in tegenstelling tot Ronaldo maakt hij zich niet wereldwijd belachelijk.

Heb vele reacties gelezen van mijn collega's . Als ik jullie zo mag benoemen. Sorry dat ik het zeg als Zuid Amerikaan. Ken de vooral in deze tijd heersende geloof . Vooral in ZA. De meesten zullen het vergezocht hebben . Maar Christ against Mohammed. Zie jij Messi het kruisteken in SA maken na doelpunt. Ik zou het toe juichen
Maar Messi is niet gek. Geld heeft hij zat. Waarom een issue creëren . Top adviseurs heeft hij. Zelfs na voetlbalcarriere evt als uithangbord tig aañ inmkomsten via merchandise en reclame. Geld is niet altijd leidend.

Het gaat niet om geld zegt die, maar uiteindelijk gaat wel om geld.. Als je zo'n grote clubliefde had gehad dan was je wel voor een normaal salaris naar Barcelona gekomen, maar meneer die 600 miljoen heeft wil nog meer

7 juni 2023 om 23:35

Alleen kan dat niet volgens la liga regels. Jammer man, je betoog slaat nergens op.

Eeuwig zonde, sluit dan af in Argeninië

Een echte clubman deze Messi

Laat ik voorop stellen dat ik er van al het ongeinformeerde geleuter in de comments stoom uit mijn oren komt, maar ik ben hier niet rouwig om. In mijn optiek ging het dit seizoen juist zo goed omdat iedereen meeverdedigde en vuile meters maakte. Met Messi erbij mis je er al een, terwijl Lewandowski ook al minder liep. Er moet gewoon gefocust worden op een nieuwe verdedigende middenvelder, een rechtsback en een reservespits. Heb je dat voor elkaar en heb je hier en daar nog iets voor de breedte (dat kan ook in de vorm van een Pablo Torre), dan ga je er al enorm op vooruit.

Dus Messi deed het niet voor het geld, maar gaat een lucratiever bedrag verdienen in de MLS, mede door de winstdelingvan Apple en Adidas.
Nou hoeft de man zich niet te verantwoorden hoor. Maar hoe kun je zo in een leugen geloven haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren