Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay reageert op akelig spandoek: ‘Ik weet dat ze boos zijn’

Laatste update:

Memphis Depay is zondagavond flink beledigd tijdens de Derby du Rhône. De international van het Nederlands elftal was met Olympique Lyon op bezoek bij aartsrivaal Saint-Étienne en in het Stade Geoffroy-Guichard werd door de aanhang van de thuisspelende ploeg een akelig spandoek ontvouwd dat gericht was tot Depay.

"Memphis Depay, 5 miljoen volgers (op Instagram, red.), maar nog steeds geen vader", zo viel er te lezen op het spandoek, getoond door de supporters van Saint-Étienne. Van Depay is bekend dat hij een moeizame relatie onderhoudt met zijn biologische vader, hetgeen voor de fans van Saint-Étienne kennelijk inspiratie was voor het creëren van het spandoek.

Het spandoek heeft in Frankrijk tot grote ophef geleid en ook Depay heeft inmiddels via Twitter gereageerd. "Ik heb niets tegen de mensen die dit deden. Ik weet dat ze stiekem van me houden. Ik weet ook dat ze boos zijn. Ze zijn boos omdat ze geen enkele speler hebben met mijn kwaliteiten", zo schrijft de 24-jarige aanvaller, die zondag negentig minuten binnen de lijnen stond.

"Verder lig ik er geen seconde wakker van, maar ik wilde er wel even iets over zeggen. Nul punten tegen ons dit seizoen, ik kan me voorstellen hoe dat voelt voor Saint-Étienne", besluit Depay. Lyon wist de derby door een doelpunt in blessuretijd van Moussa Dembélé overigens met 1-2 te winnen. Ook de eerste wedstrijd tussen beide teams, afgelopen november, was een prooi voor les Gones (1-0).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Triest en zo creatief als mijn linker teelbal. Toont alleen aan hoe sneu je bent als fan. De mensen in de Bataclan waren ook vast wel vader, is dit dan ook op de kinderen van die mensen gericht. Depay heeft het zonder vader prima weten te redden.

21 januari 2019 om 21:56

Een voorbeeld van een plek waar veel kinderen hun vader hebben verloren. Ik vind een spandoek als deze een middelvinger naar iedereen zonder vader. Het gaat om Fransen vandaar dat ik een Frans drama waar veel kinderen hun ouders zijn verloren erbij haal.

21 januari 2019 om 22:10

Depay heeft dus wel een vader, alleen een moeizame relatie. Bij het Bataclan waren het met name jongeren die stierven en behalve de het land heeft Saint-Etienne niets te maken met het bataclan. Ondanks dat je het goed bedoelt, gaat je vergelijking totaal mank.

On-topic: compleet onbeschoft natuurlijk. Helaas heb je dit soort idioten overal. Ik ga er vanuit dat Saint-Étienne gepast heeft gereageerd!

21 januari 2019 om 22:19

Het loopt niet mank. Het punt is dat er veel meer mensen zonder vader zijn. Er staat “but still no dad” en nogmaals ik vind dat ook klote naar de mensen die geen vader hebben. Ik weet dat Depay wel een levende vader heeft, maar mij gaat het om de tekst. Vind jij niet dat de tekst het negatief maakt om geen vader te hebben? Ik kan je verzeker dat er in de Bataclan ook ouders zijn omgekomen.

21 januari 2019 om 22:23

Tegen deze mensen had Depay best mogen zeggen "ik heb niet alleen 5mio volgers maar ook 5mio euro...en jullie hebben niks...stelletje losers"

21 januari 2019 om 22:26

Absoluut, maar helaas zullen die mensen alleen maar blij zijn met zijn aandacht.

Mooie reactie, niet geremd door enige mediatraining.

21 januari 2019 om 20:36

Juist👍👍👍👍

21 januari 2019 om 21:26

Ja en nee....
Dit is reactie van een puber / begin 20'er met 0 ervaring van druk wanneer iemand geprovoceerd wordt.

Ik verwacht langzamerhand van zulke ervaren jongens dat ze niet happen op dit soort reacties.
Gewoon zeggen:ja ik heb het gezien, verder is het aan de bond wat ze tolereren over zoiets persoonlijks.

Anderzijds snap ik ook zijn reactie wel weer, ik zou met mijn 0 ervaring waarschijnlijk ook zoiets gedaan hebben

21 januari 2019 om 22:04

Vind dit nou eigenlijk juist wel een keer een fatsoenlijke reactie. Nergens de familie erbij gehaald, of gezegd dat ie 'die en die gaat neuken'. Enige wat erop te zeggen valt is dat hij disrespectvol is naar de tegenstander.

Doodzwijgen is beter, al vind ik dit stiekem best een toffe reactie.

Hopeloze actie van die hersenloze hooligans... wel een geweldige reactie van Depay, dat soort mensen moet je gewoon heel gauw de mond snoeren met feiten.

Lekker laag gevallen als je zoiets maakt. Dan spoor je niet.

Die jongens die zoiets maken flippen zelf wanneer iemand iets zou zeggen over hun vader. Staan ze te schuimbekken.

Ik zou dus geen goede prof zijn. Mensen gaan mij beledigen en ik moet doen alsof ik van niks weet ?

21 januari 2019 om 20:30

Hoe bizar het ook klinkt maar ja zo komt het op neer.. daarom krijgen voetballers media-training, ze moeten in alle situaties zich kunnen beheersen. Spreken is zilver, zwijgen is goud.

21 januari 2019 om 20:44

Je moet er boven staan (hoe moeilijk dat soms ook is). In mijn ogen ben je dan niet zozeer prof maar volwassen en verstandig. Waarom reageren op mensen die je totaal niet kent? Ik snap dat iedereen zijn grens heeft, maar een spandoek met wat letters zou toch niet zoveel indruk maken lijkt me.

21 januari 2019 om 21:20

Het is dus niet alleen een spandoek. Ze schelden je dode moeder uit, jouw vrouw of je ras of religie. Sorry, maar ik sta voor deze dingen en zou het niet kunnen laten varen.

21 januari 2019 om 22:04

Wat zou je doen dan? En hoe denk je dat dat beter zou zijn dan de reactie van Depay?

Als je jezelf laat provoceren heb je vooral jezelf daarmee. En het is weldegelijk voor een groot gedeelte een keuze om je te laten provoceren.

21 januari 2019 om 22:05

Het is enerzijds mooi dat je van je naasten houdt en ze ten allertijde wil verdedigen. Anderzijds behalen die tokkies op de tribune hun doel, doordat jij je hebt laten provoceren. Ik zou het niet ontkennen (lees doodzwijgen), maar ik zou daar professioneel op reageren: die paar supporters zijn niet goed bij hun hoofd. Gelukkig is Saint-Étienne veel groter dan hen. Zoiets. Dan verlaag je je niet tot hun niveau, maar ben je ze wel de baas!

Vraag me altijd af hoe zulke gasten zichzelf voelen als ze zichzelf zo op een foto terug zien. Prima reactie van depay zo

Als dit het beste is wat deze leeghoofden kunnen verzinnen is het groepje kanslozen daar bij saint ettienne wel van zeer laag niveau. Had mooi geweest als depay een foto had getwitterd samen met zijn vader maar gezien de relatie zal die foto er wel niet zijn. Overigens vraag ik mij af wat het groepje spandoekmakers hiermee wilt bereiken. Als speler zou het mij enkel maar motiveren ze terug te pakken in de wedstrijd.

21 januari 2019 om 20:58

Kijk eens een keer (als je tijd hebt) esn derby tussen deze twee ploegen. Je zal verbaasd staan wat voor spandoeken je langs ziet komen. Dit is niet hoe ik mijn club ken!

21 januari 2019 om 21:40

Ja maar dat kan toch gewoon niet? We leven in 2019. Dit lijkt het wilde westen wel. Ik zal als club zijnde die gasten er allemaal lekker uitbonjouren. Kunnen ze lekker met een spandoek thuis op de bank gaan zitten. Los van het feit dat beiden ploegen het doen vind ik het ook erg simpel gedacht. Dezelfde mensen klagen dat ze niet meer naar uitwedstrijden mogen. Zelfde gebeurd bij Ajax en feyenoord. Wel vuurwerk op het veld gooien maar het vervolgens raar vinden dat je niet mee mag naar uitwedstrijden. Kwestie van actie, reactie maar dat is een ander verhaal.

21 januari 2019 om 21:49

Heb je gelijk in, maar ik ben zeer benieuwd of er ook actie gaat komen... Ik verwacht het niet en waarschijnlijk gebeurt hetzelfde riedeltje volgend jaar gewoon weer, net zoals de vorige edities van le derby.

21 januari 2019 om 20:37

Ondanks het feit dat het je niet raakt mag je er best iets van zeggen. Doen alsof het er niet is lost het probleem van die asos niet op. Nu het onder de aandacht komt is er geen weg meer terug. Dan zit het er dik in dat deze kanslozen geweerd worden uit het stadion wat voor iedereen beter is. Mensen denken allea maar te kunnen doen of zeggen. Als je dat gaat doodzwijgen los je het niet op.

22 januari 2019 om 00:36

Hoe kan jij nou voor iemand bepalen wanneer je jezelf beledigd voelt?

Snap echt niet waarom je zo'n spandoek zou maken. Bazen reactie van Memphis!

Heb het idee dat meneer Depay niet zo bang is aangelegd...

Heerlijke reactie van Depay wat mij betreft. Wat m trieste gasten die dat spandoek hebben gemaakt...

Wat een arrogante tegenreactie. Dat sommige supporters niet slim zijn is bekend. Maar dat is deze jongen kennelijk ook niet.

21 januari 2019 om 21:28

Hij heeft toch gewoon gelijk? Als hij er niks van kon hadden ze hem er nooit uitgepikt. Misschien was niet reageren nog beter geweest maar hij heeft wel gewoon gelijk dus waarom zou deze reactie niet mogen?

21 januari 2019 om 21:37

Nee hij heeft geen gelijk. Hij laat zich nu meegaan in de toch wel puberale ruzie door wat gekken met een spandoek.
Daarnaast valt er wel op al zijn uitspraken een prima weerwoord te geven als ASSE supporter.

Als supporter (die gisteren ook aanwezig was bij de wedstrijd) wil ik hier heel kort wat dingen over kwijt.

Ik ga dit geval zeker niet goedkeuren. Ik verbaasde mij erg toen ik dit spandoek zag. Het beste was denk ik dat Depay niet had gereageerd, maargoed.

De discussie in Frankrijk gaat er vooral om de teksten die op andere spandoeken stonden zoals: "Dood aan Lyon". Dit zijn natuurlijk nogal behoorlijke teksten voor op een spandoek. Helaas gebeuren deze dingen ook zeker niet alleen bij ASSE, maar ook tijdens thuiswedstrijden van Lyon tijdens de derby (door wat 'supporters' van Lyon). Het is dus geheel onterecht dat Aulas (de voorzitter van Lyon) alleen met een beschuldigende vinger naar ASSE wijst.

Conclusie: het is maar goed dat er geen uitpubliek bij deze wedstrijden aanwezig is. Bij beide supportersgroepen zitten er een heel aantal idioten er tussen die deze hete streekderby gewoon niet aankunnen. Ik weet niet of de clubleiding van Saint Etienne een enige vorm van bemoeienis heeft binnen deze groepen op het gebied van deze acties, maar dat zou wel goed zijn, want dit geeft een flinke smet op de geweldige wedstrijd en tifo acties van gisteravond.

Hoewel ik de reactie totaal snap vraag ik me af of het t best/effectiefst is. T wordt op deze manier n soort van n puberale ruzie (waarin Memphis sowieso de overhand heeft) terwijl t er denk ik meer over zou moeten gaan dat je gewoon een onacceptabel mens bent als je dit soort dingen doet. Desalniettemin: get ‘em Memphis.

Nee het doet je inderdaad helemaal niets Memphis, dat blijkt wel uit de bekrompen manier waarop je reageert.. Het spanddoek is ronduit triest, walgelijk zelfs, maar die idioten weten niet beter joh

Ik denk dat dit wel een goede reactie is. Die fans zijn enorm kinderachtig met deze nogal lachwekkende actie. Trieste figuren die meer bezig zijn met andere clubs dan met hun eigen club. Jammer dat er daar zoveel van zijn in het voetbal. Prima dat Depay daar een sneertje naar uitdeelt.

Het leven als voetballer moet soms toch ook echt bizar zijn.. ik zou het niet willen

Depay is alles behalve mijn favoriet, maar moet zeggen dat hij goed reageert. Spandoek is walgelijk natuurlijk.

Deze hersenloze "supporters" beledigen iedereen die opgegroeid is zonder vader figuur. Depay staat niet als enige zonder vader. Ze dissen hiermee zelfs een deel van hun eigen fans die ook geen vader hebben. Waarschijnlijk is Depay juist sterker geworden door het gemis van een vader figuur nadat zijn opa was overleden.

Als je een Grote voetballer bent zou je er nooit op reageren!! Toch!? Verspilde moeite!

Niet eens op in gaan, dat is wat ze willen. Flauw volkje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren