Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Media spijkerhard over Oranje: ‘Het hangt van twijfels en onmacht aan elkaar’

Laatste update:

Het is de week van de waarheid voor Guus Hiddink, maar de bondscoach van het Nederlands elftal is die week slecht begonnen. Oranje verloor woensdag met 2-3 van Mexico en daardoor is de druk op Hiddink weer wat verder toegenomen. De media oordelen een dag later spijkerhard over het optreden van het Nederlands elftal.

/

“Crisis duurt voort bij Oranje. Hiddink krijgt het sputterende vehikeltje dat Oranje na het WK is geworden maar niet aan de praat”, aldus De Telegraaf, het grootste dagblad van het land. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Hiddink wéér een mentale dreun gekregen. “Dit Nederlands elftal hangt van twijfels en onmacht aan elkaar.”

De Volkskrant wijst op drie verdedigers. Joël Veltman knoeide, Jetro Willems was niet de Willems van PSV en Ricardo van Rhijn was labiel. “Oranje vervalt in totale chaos.” Volgens Trouw is een goed resultaat tegen Letland absoluut geen zekerheid. Hiddink vertrekt als er niet wordt gewonnen van Letland, maar volgens het dagblad moet de bondscoach bij een zege misschien ook wel zijn biezen pakken. “Er rezen grote twijfels of er voor Hiddink ook bij een positief resultaat nog enig reëel perspectief kan zijn.”

Guus Hiddink moet opstappen, ongeacht het resultaat tegen Letland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Media overdrijft weer eens lekker. Waar het de afgelopen 2 jaar mee zat, zit nu alles tegen. Ze proberen elkaar allemaal te overtreffen, maar ik heb me gister best vermaakt. Defensief is t inderdaad niet goed met de vrij, veltman, willems en van rhijn. Allemaal een slippertje elke wedstrijd

13 november 2014 om 08:57

Noem eens 1 speler op buiten Robben die jou kan vermaken tijdens een wedstrijd van Oranje.

En dan heb ik het over de huidige selectie, dus geen Strootman.

13 november 2014 om 09:11

Van Persie, Delay, Clasie, De Jong, Alle 3 de keepers zijn ook wel vermakelijk en dan heb je soms nog Huntelaar. Nederland heeft een zeer goede selectie in elke linie behalve de verdediging. Fatsoenlijke backs kunnen niet opgeleid worden en voetballende spelers worden in de jeugd in de verdediging gezet. Er gaat iets structureel fout en dat begint in de jeugd, daar ben ik van overtuigd.

13 november 2014 om 09:12

Depay. Ook al liet hij dat gisteren na.
En ik vond Veltman wel grappig, maar dat is niet per se positief.

13 november 2014 om 09:23

De verdegiging is om te huilen. Bij mijn amateurvereniging wordt er nog beter verdedigd.

13 november 2014 om 09:23

Vond Veltman absoluut niet grappig, het was gewoon meelijwekkend als je hem zag voetballen. Hiddink moet toch ook zien dat die jongen op elk vlak hopeloos faalt? Is het echt nodig om hem zo te kakken te zetten voor heel Nederland? Vorige keer werd hij ook al voor rust vervangen, gisteren had het weet gemoeten. Die jongen zal dit toch zelf ook niet meet willen?

13 november 2014 om 09:24

Zolang Veltman niet voor Oranje speelt kan ik er ook vaak smakelijk om lachen wat hij allemaal laat zien

13 november 2014 om 09:33

Veltman was grappig (of om te huilen, het is maar hoe je het opneemt), maar Willems was dan ronduit hilarisch.

13 november 2014 om 10:09

Als het team in vorm is genieten we van elke speler. Als we door de ondergrens zakken dan blijft alleen robben over ja.

Het probleem met de hollandse jeugd is heel simpel alleen weinigen willen het zien. Wij worden steeds welvarender in Nederland, voor iets vechten is haast niet meer nodig. Op het gebied van onderwijs hebben we begeleiding, we hebben uitkeringen. veel kinderen gaan 2 x per jaar op vakantie. Echt alles komt die jongens aanwaaien. Moet je eens gaan praten met mensen die een tijd terug opgroeiden in Nederland. Die moesten veel meer hun eigen boontjes doppen. En dit allemaal zie je terug in de mentaliteit van onze jonge spelers. Want vergis je niet, mentaliteit is niet iets wat je op korte termijn zou kunnen leren oid, dat krijg je mee van jongs af aan. Ga zelf maar vergelijken.

13 november 2014 om 10:39

Ja inderdaad, het moet allemaal veel minder in Nederland. We zijn veel te rijk! Rutte moet ontslag nemen!

13 november 2014 om 12:16

Ok ik vergelijk. Duitsland, net zo welvarend. Wel een topmentaliteit. done.

13 november 2014 om 16:19

Dan krijgen we weer haat tegen een psv'er omdat je er niet tegen kan dat een veltman wordt bekritiseert. Geloof me die veltman is zo slecht ongelofelijk. Dat noem je talenten, die gozer heeft echt totaal heen uitstraling net als die blind, cilessen . Allemaal dooie voetballers zonder enige uitstraling.

13 november 2014 om 17:25

Masterdammm

Jij bent wel heel simplistisch. Anderen van haat jegens een club beschuldigen, terwijl je vrij duidelijk laat doorschemeren dat jij zelf degene bent die juist 'haat' tegen Ajax heeft.

13 november 2014 om 09:20

Media overdrijft ????

Jij wilt zeker 2 zomer lang geen Nederlandse elftal op tv zien.

We doen het heel slecht.

Triest !

Dank je wel Guus

13 november 2014 om 09:30

Vermaken? Met wat? Het eindeloos rondtikken achterin wat dan uiteindelijk fout gaat en dan een goal om de oren krijgen? Het Nederlands elftal speelt al heel lang geen vermakelijk voetbal maar. Het eindeloze rondspelen waar uiteindelijk niks uitkomt vind ik niks aan.

13 november 2014 om 09:31

Ik vind dat de media wel gelijk heeft eigenlijk. Het Nederlands elftal hangt ook van onmacht en twijfels aan elkaar.

Guus heeft daar vanaf dag 1 voor gezorgd, door eerst terug te gaan naar 4-3-3, direct na een minder resultaat toch maar weer naar 5-3-2 over te stappen, om vervolgens maar weer 4-3-3 te gaan spelen. Ook wisselt Guus continu in de samenstelling van zijn basiself. Met als gevolg dat het nu nog steeds niet duidelijk is wat nou eigenlijk de basis is en wat niet.

Wat een overdrijving. Gewoon die ballen erin schieten, dan komt het wel goed.

Het niveau van de eredivisie is gewoon te laag, kijk Depay beste speler van de eredivisie kon gisteren bijna niks goed doen. Waarschijnlijk zijn vorm verloren door de blessure, hopelijk kan hij die snel terug vinden.
Promes die hem verving was gewoon nog 10 keer slechter.

13 november 2014 om 09:09

dat is natuurlijk ook overdreven.
Depay heeft op het wk leuke dingen laten zien, je zag dat ie op de goede weg was.

Gisteren speelde hij gewoon slecht, kan een keer gebeuren toch

13 november 2014 om 09:09

Hij werd ook telkens gedekt door 2 a 3 man. Hetzelfde geld voor Robben en Huntelaar, dan nog knap dat we 5 a 6 grote kansen hebben gehad die er toch wel echt in moesten! Sowieso de kansen van Huntelaar en Promes..

13 november 2014 om 09:18

Tja als er zoals jij het zegt 3 man telkens door 2 á 3 man gedekt worden moeten er toch behoorlijk veel van oranje vrij lopen :-)
onzin natuurlijk !!!!

13 november 2014 om 09:29

Nee dat is een gebrek aan inzicht van Robben en Depay, die dan toch eerst gaan dreigen met een actie. Als ze de bal snel teruggeven kan er inderdaad wat gebeuren en staan er ineens mensen vrij

13 november 2014 om 09:33

Als Robben en Depay steeds door 2/3 man gedekt worden, dan zijn zij dus minimaal 5 spelers kwijt in de dekking. Dan is het echt onvoorstelbaar dat spelers als Sneijder, Afellay en Huntelaar niet in staat zijn om daar elke keer weer gebruik van te maken.

Maar goed, het verliezen begint achterin, je kunt wel zeggen dat Nederland gewoon 4 goals had moeten maken, maar feit is dat je internationaal eigenlijk altijd verliest als je 3 goals tegen krijgt.

Van Rhijn, Willems, de Vrij en Veltman zijn gewoon alle vier individueel niet goed genoeg voor Oranje. En het lukt Hiddink en de rest van het team niet om het spel zo af te stemmen dat hier voor gecompenseerd wordt. Waar Hendrix zich bij PSV de ballen uit de broek loopt om de gaten die Willems laat vallen op te vangen, is Blind veel te statisch en heeft veel te weinig inzicht om dekking over te nemen.

En zo zijn er nog een zwik. Als je Robben heet en je hebt van Rhijn achter je lopen, dan speel je ook niet echt lekker.

13 november 2014 om 09:46

Ik ben het eens met Hoppa!, het verliezen begint achterin. Als je ziet hoe er verdedigt word, dan word het sowieso lastig om nog te winnen. Vooral als je al moeite hebt om te scoren.

Dat Van Rhijn, Willems, de Vrij en Veltman individueel niet goed genoeg zijn voor Oranje is logisch. Maar die jongens zijn allemaal nog erg jong. Drie ervan spelen nog zelfs in de Eredivisie, waarvan een net de stap heeft gemaakt naar een grotere competitie. Die jongens komen dus eigenlijk allemaal net kijken, je kan daarvan niet verwachten dat ze het klusje effe gaan klaren.

Jammer genoeg dat er geen betere verdedigers zijn schijnbaar, want als bijvoorbeeld Douglas en van Dijk echt zo goed zouden zijn, dan zouden ze toch wel opgeroepen worden? Maar die maken dus schijnbaar te weinig indruk op Guus & Co.

13 november 2014 om 10:01

Fr12jules, ben het op je eerste alinea na helemaal met je eens. Maar wat mij betreft verliezen we de slag op het middenveld, waardoor de (nog) labiele verdediging te zwaar onder druk staan.

13 november 2014 om 10:27

Het wordt verloren op het gebied van strijd en venijn. Als je ziet hoe elke Mexicaan strijdt voor elke bal en het vergelijkt met hoe Nederland strijdt(niet dus), vind ik het niet zo raar dat het iedere keer mis gaat. Daarnaast heeft Huntelaar gisteren ook bewezen waarom hij niet spits moet zijn van het Nederlands elftal, hij was alleen maar aanwezig met vrije trappen uitlokken of buitenspel staan. Toen Blind scoorde was er geen gejuich van het team, het was alleen Blind die juichte. Er zit waarschijnlijk geen samenhang in het hele elftal, ik vrees voor een zelfde blamage als het vorige EK.

13 november 2014 om 13:47

Het systeem klopt gewoon van geen meter. En mbt de spitsendiscussie; Geen enkele spits zal in dit NL elftal uitblinken.. Robben gaat alleen maar naar binnen en dus voor eigen succes, hij zal zelden of nooit de spits bruikbare ballen geven.. Sneijder die erachter staat is een ego pur sang. Zal nooit de spits vrij voor de goal zetten of in de ruimtes die de spits creert induiken. Links Depay idem. Altijd naar binnen en voor eigen succes gaan. Vermoeiend dat niemand dat ziet. Het ligt niet aan Van Persie.. het ligt niet aan Huntelaar. Het zit fundamenteel fout.

Begin eens met een andere 10 (guzman, Klaassen, Maher, Sinkgraven, Wijnaldum of van mij part Toornstra) en zorg ernaast voor meer voetbal op het middenveld. Dus weg met de meehobbelvoetballer Blind en zet Clasie er neer. Een speler die wel met gif speelt en ernaast het spel "naar voren" kan verleggen. Zet dan naast Clasie een speler als Strootman of De Jong (of als noodverband Blind tot ze fit zijn) en je hebt een veel uitgebalanceerder middenveld dat wel een duidelijk voetballend vermogen heeft.

Een beter uitgebalanceerd middenveld zal de verdediging een heel stuk ontlasten.. maar elke wedstrijd wordt ons middenveld overlopen alsof het een stel trage amateurs zijn. Blind werd gisteren voorbij gelopen door een Mexicaan... en verdomd.. hij stopte met rennen! Onze vedette kon het niet eens opbrengen om erachteraan te gaan. Ja met zo een instelling..pffff..

Waar is De Guzman eigenlijk?

13 november 2014 om 09:13

Lekker oppertunistisch. Een jongen van 20/21 speelt voor zijn doen een matige wedstrijd na een fenomenale reeks en opeens kan hij er niets van, typisch Nederland.

oef het gaat even iets minder met Nederland. Waarom dit overdreven gedoe? Wacht nou maar rustig af, dit was maar een friendly

Is het toevallig het AD die het hardst roept? Ik kan niet wachten tot zondag avond, kijken hoe Adriaanse, Ronald de Boer en die kale vanuit hun veilige studio Guus publiekelijk neersabelen.
Kom op he, Ronald de Boer; de man die roept dat het WK in Qatar in de zomer een prima idee is...
En als er ook maar iemand in die studio voorstelt om El Ghazi op linksbuiten te proberen gooi ik mijn televisie uit het raam.

13 november 2014 om 09:09

Naja..als je Luuk de Jong uitnodigt..of Promes, mag je van mij part Ghazi ook selecteren.wil niet zeggen dat hij de reddende engel is. Maar je geeft wel een signaal af aan de jongens die er niets van bakken en er moet ook doorgeselecteerd worden.

Depay is geweldig maar ook hij moet duidelijk internationaal nog stappen zetten. Het counter voetbal van ons op t WK paste precies in zijn straatje. Maar anders komt hij minder goed uit zn vel. En met hem hebben we twee buitenspelers die naar binnen knijpen. Dan speel je Huntelaar uit de wedstrijd. Lastige dingen maar een ding is duidelijk. Doorselecteren!!

13 november 2014 om 09:13

Ik gun het De Jong wel maar ik weet ook wel dat hij nu niet op het niveau van Oranje zit, in de toekomst zie ik hem wel weer aansluiten bij Oranje.
Natuurlijk zie ik liever Huntelaar of Van Persie, in de spits staan bij Schalke of Manchester United is toch iets anders dan bij Psv.

13 november 2014 om 09:34

Luuk de Jong past prima bij dit niveau. Ik geloof niet dat hij het centraal minder had gedaan dan Huntelaar.

Ik snap al die verontwaardiging niet helemaal. Een feit is dat wij helemaal niet zo een geode spelers hebben op Robben na. Iedereen staart zich blind op die 3e plaats, maar dat is was eerder een incident dan dat Nederland daar thuis hoort. Nog steeds denkt de media dat wij beter zijn dan we daadwerkelijk zijn. Daar zit het probleem

13 november 2014 om 09:23

Een incident dat 4 jaar eerder een 2e plaats was. Een incident waarmee je met 30 en 27? punten kwalificatiereeksen afsluit?

Je hebt gelijk dat het allemaal wat minder is dan de statistieken ons doen laten geloven, maar ik denk dat het juist eerder een incident is dat Nederland op dit moment op deze manier staat te voetballen..

Dit Oranje is gewoon te onervaren/te onzeker voor het spelen van 4-3-3 op ook maar een beetje niveau. Grootste probleem ligt daarbij op de samenstelling van het middenveld. Sneijder, hoewel hij een leuk goaltje scoort, en Affelay dat kan vandaag de dag gewoon niet meer. Middenvelders van tegenstanders zijn altijd completer. Je kunt hoogstens één van die twee opstellen, al hoeft zelfs dat voor mij niet meer, maar daarnaast moet je naast zo'n type Daley blind nog een loper hebben. Een Leroy Fer, of Strootman als hij terug is. Dáár ligt tot nu toe het probleem van de meeste doelpunten. Ja, de verdediging ziet er ongelukkig uit, maar als er balverlies wordt geleden zie je dat ze niet of nauwelijks steun krijgen van het middenveld.

Opvallend vind ik ook dat Depay tot nu toe in de wedstrijden die hij in Oranje in de basis begint onrustig is. Heeft zijn beste wedstrijden gespeeld als invaller. Dat vond ik op het WK ook een prettige formule. Als je iets moet forceren en omschakelen van een 5-3-2 naar een 4-3-3 kun je Depay erbij zetten. Depay is zo'n leuke speler dat je geneigd bent om vanaf begin af aan 4-3-3 te spelen, maar ik vind het zo klaar als een klontje dat dat momenteel gewoon niet kan. In een 5-3-2 vallen de fouten van een jongen als Willems ook minder op. Kan ie naar hartenlust gaan aanvallen. En dat systeem kan ook leuk en fris voetbal opleveren zolang je middenveld zo dynamisch mogelijk is. Zie troostfinale, toen Sneijder en De Jong geblesseerd waren en er werd gespeeld met Wijnaldum, Clasie en De Guzman. Ik zou zeggen...voorlopig even teruggrijpen op dat gegeven.

Krul
Veltman
De Vrij
Blind
Van Rhijn
Clasie
Fer
Willems
Wijnaldum
Robben
Van Persie

Alsof we op het wk een geoliede machine waren!

Ook dat toernooi hing met geluk aan elkaar en ook daar ging het met hangen en wurgen, maar bovenal met heel veel geluk!

We moeten gewoon 4-3-3 gaan spelen zoals Ajax en Feyenoord dat doen, met een diepe middenvelder zodat er ruimte komt.

Robben links, Huntelaar in de punt en ik zou dan op rechts gaan voor Wijnaldum.

Middenveld met v. Persie op 10 zodat hij het spel voor hem kan lezen en in zijn rug Strootman en Clasie.

Achterin links Pieters, maar puur verdedigend met Robben voor hem, dan is eigenlijk Erik verdedigend de beste van de slechte, daarom die keuze. Op rechts trekt Gini vaak weg uit zijn positie dus moet je gaan voor een back die veel opkomt, maar ook een met een voorzet voor Huntelaar, v.d. Wiel of v. Rhijn dus.

In het centrum ben ik voorstander van een links en rechtspoot, maar we hebben met Vlaar, v. Dijk, Douglas, Bruma, de Vrij, Veltman en v. Beek, die er aan komt, heel veel sterke rechtpoten! Links heb je eigenlijk alleen Kongolo en Ake als jonge talenten, Rekik is een rechtspoot links achterin en Indi is in het NL's elftal niet de man die hij bij Porto is.

Tot Kongolo of Ake er klaar voor zijn gaat mijn voorkeur uit naar v. Dijk met Vlaar en op goal Krul!

13 november 2014 om 09:13

Pieters, Douglas en Bruma mag je weg laten.. ook die zijn t oranje shirt niet aan. Dan ga ik liever voor de allerjongste , ,zoals vbeek en Kongolo

13 november 2014 om 09:30

Haha, het wk was ietwat lucky, maar bij vlagen ook tactisch van van Gaal.

Maar wat jij zegt? Van Persie op 10? Robben links mid? Waarom zou je ze daar neer zetten haha.

En hoe vind je dat Douglas het doet bij z'n club en waarom zou je hem gebaseerd op je antwoord dan überhaupt willen oproepen?!

13 november 2014 om 15:52

@support19

Nee Robben linksbuiten, staat er overigens ook hoor! En dan Gini vals op rechts.

Iedereen kan zeuren en zeiken, maar v. Persie is een wereldtopper, maar in de spits bij oranje, met normaal Robben en Depay die geen bal geven, is het gewoon kut voetballen. Vandaar dat ik dan zeg zet hem achter Huntelaar, hij kan goed voetballen, heeft een goede pass, plus je hebt scorend vermogen vanuit het middenveld.

Louis van Gaal erkende tenminste dat Nederland zeer zwakke verdedigers heeft en dus verzon hij met allerlei rare trucjes een manier om zo min mogelijk tegendoelpunten te krijgen.
Guus Hiddink heeft dat nog niet echt door.

Ik begreep dat LvG zelfs doorschemerde dat zelfs Vlaar en de Vrij niet goed genoeg waren an sich, maar dat een opstelling met voornamelijk Feyenoorders over de hele laatste linie een extra voordeel moest geven inclusief 2 verdedigende middenvelders Blind en Nigel de Jong. LvG speelde haast Italiaans.

Snap jullie reacties niet. Het Nederlands elftal heeft goede spelers en speelt ver onder zijn niveau. Oranje hoort nog altijd bij de top 10 van de wereld normaal gesproken, maar Hiddink krijgt het er niet uit. Aanvallend was het gister ook gewoon slecht. Er zijn geen echt uitgespeelde kansen geweest. Verdedigend was het een drama, omdat Veltman voor de zoveelste keer waardeloos speelde. Hij kan gewoon niet beter en komt Zwaar tekort. Niet meer oproepen. Net als Promes. Leuk dat hij wekelijks speelt in Rusland, maar ook hij is echt geen Oranje materiaal.

13 november 2014 om 14:54

Veltman kan zeker veel beter. Bovendien was het niet zo slecht vond ik. Die eerste goal was zijn schuld niet, later had hij een slippertje maar herstelde hij zich zeer knap en er was nog een moment waar hij een voorzet door hem verkeerd geraakt werd maar dat kan iedereen overkomen. Opbouwend was hij prima, eigenlijk is hij gewoon de best opbouwende verdediger ter wereld.

1 voordeel, na gisteren is dat gezeur over Krul hopelijk ook over.

prima dat hij gisteren een kans kreeg aangezien Cillessen niet in zn beste periode zit, maar zowel Cillessen als Vermeer zijn gewoon beter.

13 november 2014 om 09:17

Eens.. Krul was gisteren echt niet goed buiten een redding om. Cillissen en Vermeer zijn één en twee.

13 november 2014 om 10:17

Gezeur over inderdaad. Duidelijk dat hij zaterdag weer behoort te keepen.
Fantastische redding waarmee hij Nederland op de been hield en de tegengoals waren absoluut zijn fout niet. Krul haalde als 1 van de weinigen een voldoende gisteren.

Het is wel treurig om te zien dat nagenoeg iedereen die kritiek heeft op het optreden van Krul iets met Ajax te maken heeft. In het live meepraten gisteren was dat ook al het geval. Allemaal Ajax avatars of Ajax als favo club. Ik zie bij jou bijvoorbeeld ook comments van voor de wedstrijd waaruit blijkt dat je Krul niet hoog hebt zitten.

13 november 2014 om 10:40

ik heb krul niet hoog zitten maar dat heeft niks met ajax te maken.

Ik vind veltman ook niet goed genoeg voor oranje.

die 2e goal had hij absoluut kans
een slechte uittrap die bijna afgestraft werd.
En ik zie hem geregeld spelen met newcastle en dan ben ik er ook niet van onder de indruk.

13 november 2014 om 12:28

2de goal had hij wellicht kans. Schot van dichtbij, dramatisch verdedigd en goed hard laag ingeschoten ipv op ideale keepershoogte. Absoluut geen makkelijke bal die als fout bestempeld kan worden.
De goal van Benzema in de wedstrijd tegen Frankrijk was bijvoorbeeld veel makkelijker te pakken dan deze goal van Vela. Moest Cillessen op basis van die fout dan niet meer opgesteld worden? Of wat te denken van de houdbare goal van Dos Santos op het WK?

Een slechte inspeelpass. Tjah..volgens mij heb ik er daar gisteren tientallen van gezien van Nederlandse kant. Ook Cillessen en Vermeer heb ik wel (meer dan) eens de spits van een tegenstander aan zien spelen.

Cillessen heeft zeker talent en is redelijk stabiel in de Eredivisie. Ik kan me echter geen indrukwekkende redding van hem voor de geest halen. Het is allemaal redelijk solide en leuk, maar zodra het allemaal wat sneller en harder gaat komt hij (nog) te kort. Dat zie je in wedstrijden buiten de Eredivisie al gauw terug. Je bekritiseert hier Krul bijvoorbeeld voor de tweede tegengoal maar leg deze eens even naast de tweede goal bij Barcelona - Ajax.

Dit seizoen doet Krul het op een enkele wedstrijd na gewoon goed bij Newcastle. Als ik even in de Player Performance Index van de Premier League er bij pak dan is Krul de 5de keeper op de lijst. Zo'n index is niet zaligmakend maar geeft toch ook wel aan dat zijn prestaties in de PL gewoon goed zijn.

Krul krijgt er bij Newcastle, een middenmoter in de PL, 15 tegen in 11 wedstrijden. In een competitei waarin de topscorers naar namen als Sergio Agüero, Diego Costa en Alexis Sánchez luisteren. Waar spitsen als Jovetic of Falcao op de bank zitten.
Ik vind dat toch een stukje indrukwekkender dan dat Cillessen 14x in 12 wedstrijden moet vissen in de Eredivisie waar de topscorers luisteren naar illustere namen als Michiel Kramer, Uth en Depay.

Vlaar kon het ook allemaal niet meer belopen. Met 4 verdedigers voor zich en een vrije rol ging het wel met hem.

Is Strootman al beter? En wrm speelde de Jong niet?

13 november 2014 om 09:35

Strootman is nog niet klaar voor hele wedstrijden. De Jong speelt niet omdat Huntelaar dan terecht erg boos zou zijn

Het was gewoon dramatisch...ook de keuzes van Hiddink zijn drama!
van Rhijn komt gewoon te kort, kom op schiet een bal erin tegen Feyenoord en ineens is hij weer de man! Janmaat is gewoon klasse beter (ondanks zijn foutje bij oranje), van Rhijn komt op alle vlakken te kort, zelfde geldt voor Veltman, de Vrij speelt elke week tegen Italiaanse spitsen die heeft dan toch echt wel wat meer recht en kwaliteit dan Veltman!
Blind speel werkelijk alles in 1 tempo breed of terug, nooit spelversnelling vooruit (wat ook erg fijn is voor andere middenvelders/aanvallers) daardoor krijg je nooit tempo, nooit 1 tegen 1 op de flanken door een wisselpass ofzo, en de buitenspelers blijven maar aan 1 kant staan ook al komen ze dan man niet voorbij, wissel een keer van positie dan word je iets onvoorspelbaarder want die backs weten inmiddels wel dat Robben en Depay alleen maar naar binnen komen, bijkomend voordeel als ze switchen een keer een goede voorzet vanaf de flanken voor Huntelaar/van Persie.

Voor het WK was oranje ook al een sputterende vehikeltje. Zijn de kranten dat alweer vergeten. Zijn we vergeten dat we steeds lager op de Fifa ranglijst kwamen te staan om dat we niet van een top 30 land konden winnen. Het WK resultaat toont niet de voetbal kwaliteit van oranje aan, maar van Robben, en de gelukkige hand met wissels.

13 november 2014 om 10:39

Toch vreemd dat Van Gaal zijn spelers wel met strijd en passie kan laten voetballen en daarmee resultaat haalt en Hiddink totaal niet. Van Gaal heeft een visie, heeft zich niet gek laten maken en met die groep keihard gewerkt aan die visie. Die visie pakte goed uit, dat is echt geen toeval. JE spelers motiveren, met de juiste opdrachten het veld insturen, rekening houden met tal van scenario's en je spelers darop laten anticiperen. Hiddink, zit op de bank, en blijft zitten totaal onbewogen, geen coaching, geen visie, geen passie...

Zondag zal het een ni[pte overwinning worden op Letland, waardoor er weer even lucht is voor hem, maar ik vrees dat Oranje met dit voetbal zich niet gaat kwalificeren.

13 november 2014 om 11:00

Voor het Wk had Oranje niet 1 kwalificatie wedstrijd verloren, en Van Gaal had wel een duidelijke visie. Dat zie je nu helemaal niet meer terug, daarom is de media (terecht) nu spijker hard.

13 november 2014 om 15:21

Gelijk spelen tegen een dwerg en met een moeizame 2-0 overwinning tegen nr 220 wiisten we ons te plaatsen. Thuis van de mat gespeeld doorjapan . heel kinderlijk simplel op de kloten van Frankrijk. Colombia kwam niet om te voetballen maar ookdaar werd niet va gewonnen. Nederland was in 2012 ontzettend zwak en is dat nog steeds.. De visie is gewoon vrandert. Oranje moet weer Oranje zijn. Niet ingraven met angsthazen voetbal wat van Gaal ze lie spelen. Gwoon open vizier. Dan krijg je mar klappen. Daar leer je van.
Van Gaal was de keus , niet voor de toekomst, maar voor resultaat na een blamage. De erfenis is on belicht.door de media. Heb jij tallooze artikelen gelezen over onze gemaakte aanvoerder? Die presteerd al 10 wat 30 wedstrjden niks bijzonders .

Joel ga van het Veltman en Ricardo van Sjagerijn liepen rond alsof ze routiniers zijn en Klaas Jan Stuntelaar had gister kunnen laten zien dattie zich kon onderscheiden van RVP maar heeft ook alleen maar een grote smoel want hij schopte geen deuk in een pakje boter..dat viel mij vooral gisteren erg op..en dan laat die opa Hiddink Janmaat expres thuis vanwege 1 foutje zijn selectie beleid is lachwekkend..dan heb ik zelfs nog liever Van Gaal..zondag word helemaal niks..kan ik nu al voorspellen..hadden ze maar Koeman voor die groep moeten zetten

13 november 2014 om 14:56

Je hebt helemaal gelijk Jodekoeke Veltman en van Rhijn waren niet om aan te zien,oranje onwaardig leuk voor de wedstrijden tegen cambuur en Dordrecht in de Mickey mouse league maar internationaal kun je met zulke spelers niet aankomen dat zien we ook jaar in jaar uit in de cl met Ajax..en frank de Boer maar volhouden dat ze goed genoeg zijn internationaal,nou we hebben het gisteren gezien.

Ik denk dat Ruud Gullit na de wedstrijd de juiste analyse gaf. Met het 433 wat we willen spelen komen we in de opbouw in de problemen omdat we op het middenveld tegen bijvoorbeeld 442 een mannetje te kort komen. Aangezien we zo gefixeerd zijn op die voetballende opbouw en geen alternatief hebben gaan we telkens weer de mist in. Door een fysiek sterke spits met een lange bal aan te spelen kan het middenveld bijsluiten en kan er op de helft van de tegenstander gevoetbald gaan worden. Echter moet je dan niet Huntelaar op gaan stellen die geen bal vast weet te houden. En al helemaal niet wanneer je met wingers als Robben en Depay speelt. Daarnaast is het middenveld niet in balans en niet meer van deze tijd. Sneijder is puur een 10 en is niet gemaakt om achter zijn man aan te gaan rennen, affelay is te weinig en blind is weinig over te zeggen (doet mee, meer ook niet). Je hebt moderne box-to-box middenvelders nodig! Ik zou wanneer 433 de voorkeur blijft houden als volgt gaan spelen. Wanneer Strootman weer aan kan sluiten zou hij op de plaats van Sneijder komen.

Cillissen
vRhijn
de Vrij
Vlaar
Blind
Wijnaldum
Clasie
Sneijder
Robben
de Jong
Depay

Als Guus slim was geweest had hij na de eerste interlands de eer aan zichzelf moeten houden. Ik denk dat hij dan veel respect kreeg. Als je hem gisteren ook zag wanneer Mexico scoorde, is dat heel erg sprekend voor het Nederlands elftal. Guus wordt oud en is zo koppig als een ezel. Maar een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen( Guus denk ik wel).

Maar Nederland had ook wel pech, Huntelaar werd goed verdedigt al had hij er wel twee in mogen koppen. Ik ergerde me vooral aan Promes, kon naar een vrije Robben afspelen, maar ging toch voor zichzelf en daarna een bal die hoog overschiet en echt dramatische voorzetten gezien. Daarnaast had Wijnaldum ook een paar keer kunnen scoren. Vind ook dat Promes en Wijnaldum te licht zijn voor het Nederlands elftal. Die zie ik liever ook niet meer terug.

Gisteren zag je weer dat de verdediging weer het zwakke punt was van Nederland. Twee matige backs, had liever Van der Wiel gezien. De linksback positie is al jaren zwak, maar had Pieters wel willen zien tegen Mexico als test. Vind Pieters verdedigend namelijk beter dan Willems. Ik ben ook van mening dat je centraal achterin twee beren moet zetten. Laat de spitsen van de tegenstander maar bang zijn voor onze verdediging. Dat je bij de warming-up kunt zien dat ze er geen zin in hebben. Daarvoor kun je wel een speler neerzetten die het spel kan maken. Als je wilt voetballen van achteruit . Ik erger me momenteel als er een voetballende verdediger achterin wordt gezet in het Nederlands elftal. Pure middelmaat. Prima als je als land een goede voetballende speler hebt, maar dan moet dat wel een meerwaarde zijn (zoals de Boer en Cannavaro destijds, ik vergeet er vast nog wel een paar?. Maar die zie ik niet momenteel rondlopen in net Nederlands elftal.
Ik zie graag een duo met Van Dijk en Vlaar.

Vind het zo krom dat Van Dijk niet speelt, slechter dan de Vrij, Bruno en Veltman nu zijn kan hij toch niet zijn? Maar als hij straks een transfer maakt naar de premier league is hij onbetwiste basisspeler in het Nederlands elftal. Zo hypocriet zijn wij dan ook wel weer en dan wil ik nog wel de mensen zien die nu redelijk negatief zijn over Van Dijk

Guusje stapt over van een 5-3-2 naar een 4-3-3 met twee aanvallend ingestelde middenvelders (affelay en Snijder). Daar gaat het fout. Blind trekt dat niet in zijn eentje als verdedigende middenvelder en Affelay op rechts daarvoor ook niet. Die was te weinig aan de bal en had totaal geen chemie met Van Rhijn en Robben. Die jongen heeft al weinig body en dan ook nog eens op de verkeerde plaats. De verdediging is gewoon te licht, dat is een feit, Vlaar is nog wel een kanjer maar Veltman trekt het (nog) niet en ook Van Rhijn en Willems zijn verdedigend veel te licht.

Huntelaar (en al die fans die al jaren roepen dat Huntelaar een basisplaats verdient) bakte er gisteren heel erg weinig van, hoeveel kansen heb je nodig? Daarnaast totaal geen overzicht. Mag voorlopig niet meer klagen als Van Persie hem over het hoofd ziet.

Tot slot Hiddink, wat laat die man weinig visie, strijdlust en betrokkenheid zien, zit erbij als een zoutzak. Zo ken ik hem niet, er is geen passie. Dan moe je bij jezelf te rade gaan: opstappen. En iemand met passie voor die groep.

Ik zie zelf ook wel dat Veltman niet best speelde, maar zo dramatisch als iedereen hier doet voorkomen vind ik echt zwaar overdreven. De de 2de en 3de goal waren fouten van De Vrij die buitenspel opheft met 3 meter en zijn man laat lopen.

Nogmaals, Veltman speelde niet best hoor, maar overdrijven is ook een vak. Blind wordt non-stop uitgejouwd, eerste helft was ook niet goed, maar was de 2de helft veruit de beste man. Van Rhijn was dramatisch, maar Willems was net zo matig. Krul pakte 1 goede bal, omdat De Vrij deze in ze gezicht schoot, maar vrijwel elke balverwerking was balverlies. Depay was gewoon slecht omdat die alles mooi wilde doen, Affelay heb ik persoonlijk echt helemaal niets mee en zeker op het middenveld vind ik het gewoon pure opvulling. Robben probeerde als vanouds, maar het lukt niet, Huntelaar was op het veld eigenlijk de enige speler die alleen al op basis van werklust, aanspeelbaarheid en positionering een goede voldoende mag krijgen. Eerste helft verloor hij redelijk wat van zijn duels.. maar na het eerste half uur heb ik hem vrijwel niets meer zien verliezen.

En dan nog steeds.. 68% balbezit en 23 schoten.. Als je normaal zo'n wedstrijd tegen Letland speelt gaan er gewoon 5 of 6 in..

Het baart mij nogal zorgen dat het spel gwn belabberd is. Vooral het middenveld steekt dramatisch in elkaar.

Dan krijgen we straks nog van Persie en Huntelaar samen, waarbij Hiddink ook nog heeft gemeld dat dat samen zal gaan met Sneijder en Robben.

Tegen Letland zal dit wel gaan lukken, maar tegen de toplanden hebben we een probleem.

Om 4-3-3 fatsoenlijk uit de kunnen voeren heb je bepaalde kwaliteiten nodig in je team en dat heeft Nederland momenteel niet. 5-3-2 is ook niet echt de oplossing, want dan kom je er voetballend niet meer aan te pas. Met het huidige materiaal zou je dus al bijna op 4-1-4-1 of 4-2-3-1 uitkomen. Met het oog op de verdedigende kwetsbaarheid zou ik in dat geval opteren voor het laatste.

Als ik zie hoeveel rust de aanwezigheid van Vermeer heeft gebracht bij Feyenoord, zou ik hem een kans geven in het doel. Met het eeuwige geblunder centraal achterin opteer ik voor twee slopers. Het gebrek aan opbouwend vermogen wordt centraal op het middenveld opgelost. De vleugelbacks blijven een moeilijk verhaal. Blind verhuist alsnog naar de linkerkant, Janmaat krijgt een snelcursus rugdekking geven.

Clasie en Strootman centraal op het middenveld is gewoon wereldklasse. Positioneel sterk, groot loopvermogen, bovendien hebben ze allebei oog voor de voortzetting. Zij zijn het slot op de deur voor de verdediging en vormen tegelijkertijd het eerste aanspeelpunt als de bal op eigen helft wordt veroverd. Met dit blok van twee hoef je geen centrale verdediger met opbouwkwaliteiten meer op te stellen en heb je bij balverovering prima schakelstations in huis voor een razend snelle omschakeling.

Voorin mogen Robben, Wijnaldum en Memphis het uitzoeken, voor diepe spits Van Persie. Wijnaldum op 10 vanwege zijn diepgang, Van Persie zal zich veelal laten zakken waardoor je als verdediging echt niet meer weet wat/wie op je afkomt bij de splijtende passing vanuit het middenveld.





Cillessen
Janmaat
Vlaar
Douglas
Blind
Clasie
Strootman
Robben
Wijnaldum
Memphis
Van Persie

Je kon aan Depay het verschil zien tussen ballen in de competitie of internationaal. De momenteel beste speler van de competitie was gisteren nergens. Veltman vrees ik ook voor. die blijft maar fouten maken. Nederland gaat zich nog wel plaatsen voor het EK maar wellicht kunnen we ons een zeperd besparen als we stranden in de kwalificatie. EK hebben we met dit elftal niks te zoeken. Misschien wel goed om een tijdje niet mee te doen. Halfvolle stadion maakte duidelijk dat Nederland een beetje 'oranjemoe' is.

De Nederlandse defensie was altijd al slecht. Van Marwijk zette er een blok met v. Bommel en de Jong er voor. Van Gaal had Strootman en de Jong. Toen Strootman uitviel moest van Gaal overgaan naar een hele defensieve 532. Met alleen Blind als verdedigende middenvelder is het dus niet gek dat je 3 goals tegen krijgt tegen een prima team zoals Mexico.

Guus moet echt van het idee dat we sprankelend voetbal moeten spelen, want we hebben daar de verdedigers niet voor. Gewoon alles dicht houden en hopen op een actie van Robben. Het is niet mooi, maar hebben gezien hoever je daarmee kan komen.

Aan de andere kant kunnen we tegen Letland wel weer volop op de aanval.

ijzerchef: helemaal mee eens,

gewoon 4-3-3 spelen met twee controlerende verdedigers. dan kan je ook met opkomende backs spelen in balbezit.
Voordeel: dan loop je ook niet zo snel tegen een counter aan ( zoals eerdere wedstrijden en gisteren avond).
we hebben in de omschakeling naar verdedigen teveel spelers voor de bal en geven daardoor teveel ruimte weg op eigen helft.
maar dit ook tegen Letland doen, dit om vertrouwen t geven aan het team. je kan dan wel wat meer met het gehele team naar voren spelen.

maar ik heb al eerder aangegeven: dat Hiddink niet geschikt is voor deze generatie jonge talenten. deze generatie heeft een andere aanpak nodig. .

Dit lijkt mij de ideale opstelling voor het Nederlands elftal. Gewoon keihard op de counter met voorin de snelheid van Depay en Robben en vlak daarachter Sneijder, zou ook van persie kunnen zijn maar denk dat hij daar niet meer het loopvermogen voor heeft. Een compact middenveld wat vooruit kan voetballen maar ook kan verdedigen. En ja de verdediging zal met vlaar en de vrij gewoon goed moeten staan dat hebben ze vaak genoeg bewezen

cilissen
van der wiel
de vrij
vlaar
willems
klaassen
clasie
blind
sneijder
robben
depay

Hiddink is helemaal de weg kwijt en daarom is het ook gewoon logisch dat de media zo hard is.

Hij lijkt ook totaal niet gemotiveerd om op de bank te zitten. Je zag dit al bij zijn afgelopen avonturen, Hiddink is niet meer dezelfde manager die hij was tijdens ' 98 of 2002. daarna is het alleen maar berg afwaarts gegaan. De Knvb heeft gewoon een hele domme fout gemaakt om voor een "has been" te gaan ipv een moderne manager van deze tijd.

Trouwens denk ik nog echt wel dat Oranje met 't huidige matriaal wat beschikbaar is gewoon 4-3-3 kan spelen maar enige punt is dat je dan niet met Depay EN Robben kan spelen maar Depay OF Robben. De reden hiervoor is dat beide de zelfde soort spelers zijn. Het zijn dribbelaars. Daarvan moet je alleen 1 hebben op de flank is mijn mening. Aan de andere kant moet er iemand staan die wel een actie heeft maar meer gericht is om die voorzet te geven ipv zelf op doel af te gaan.

Ik zou daarnaast in de verdediging als LB kiezen tussen BMI of Blind ... beide geven je voldoende stabiliteit in de verdediging en aan de andere kant met Janmaat als Rwb. de Wiel is misschien de betere voetballer van de twee maar Janmaat heeft meer drive en uithoudingsvermogen. Dit heb je vooral nodig als Robben naar binnensnijdt en Janmaat dan bijvoorbeeld eroverheen kan gaan.

Vermeer
Janmaat
de Vrij
Vlaar
Blind
Clasie
Sneijder
Strootman*
Robben
Huntelaar
?-

Jammer dat spelers als Fer en Wijnaldum nog niet sterk genoeg zijn. En dat Jongens als Drenthe en Elia te veel bezig zijn met randzaken. en ook Emanuelson en Stekelenburg er voor kiezen om bij een club te zitten waar ze nauwelijks spelen. Komt nog bij dat spelers als Pieters , van Dijk geen kansen krijgen. dit zijn een paar namen van spelers die als ze normaal zouden spelen ( dus op hoog niveau en elke week zonder slecht in het nieuws te komen ) een kans zouden krijgen. Helaas moeten we het doen met middelmaat. Ook vind ik dat Rekik en Bruma stil staan in hun ontwikkeling.

Schandalig hoe Hiddink erbij zat.. het is "maar" een oefenduel, maar gezien alle heisa over Oranje de laatste tijd zou je toch verwachten dat hij was actiever zou coachen en in elk geval zou proberen om nog Enige motivatie te etaleren.

Bah.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren