Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Media en politici verafschuwen Scholes voor organiseren lockdown-party

Laatste update:

Paul Scholes heeft de regels omtrent de lockdown in Groot-Brittannië overtreden, zo weet onder meer The Independent maandag te melden. De voormalig middenvelder van Manchester United organiseerde afgelopen vrijdag in zijn huis in Oldham een verjaardagsfeestje voor zijn zoon, juist op de dag dat de coronamaatregelen in de Greater Manchester-regio waren aangescherpt door de overheid. De politie heeft inmiddels contact opgenomen met Scholes.

Door de nieuwe maatregelen waren bijeenkomsten in huizen en tuinen juist verboden. Bovengenoemde krant meldt tevens dat de inmiddels 45-jarige Scholes een t-shirt droeg met daarop de tekst ‘Lockdown Live’, evenals zijn 21-jarige zoon Arron. Diens dochter Alicia was ook aanwezig op het feestje, dat naar verluidt zeven uur duurde. Er was een DJ aanwezig en de lockdown party werd bezocht door tientallen jongeren. Veel Engelse media spreken schande van de actie van de 'egoïstische' Scholes.

De politie in de Greater Manchester-regio heeft inmiddels een verklaring afgegeven. "Afgelopen zondag zijn wij op de hoogte gebracht van het feit dat de coronaregels waren overtreden in een huis in Oldham. We hebben de klacht serieus genomen en gelijk enkele politieagenten naar de woning gestuurd. Aldaar zijn de regels inzake de coronacrisis uitgelegd en er is tevens gevraagd om op een vreedzame manier mee te werken." In Oldham zijn vorige week 148 nieuwe coronabesmettingen gemeld, het op één na hoogste aantal in Engeland.

Scholes heeft zelf nog niet gereageerd op het voorval van vorige week vrijdag. De lokale politicus Andrew Bridgen reageerde tegenover The Sun vol afschuw over het door Scholes georganiseerde feestje. "Van iemand met 66 interlands voor Engeland achter zijn naam mag je toch wel een verantwoordelijke houding verwachten. De mensen in Oldham zijn zich er heel goed van bewust dat roekeloos gedrag zoals dit ervoor zorgt dat de lockdown terugkeert."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 augustus 2020 om 14:24

Als veel bedrijven die 2e lockdown niet zouden overleven, dan is het toch duidelijk. Vooral niet meer in lockdown gaan. Ergens kun je ook gewoon een grens stellen en aangeven dat we het normale leven niet meer laten beã¯nvloeden door een virus. Alle maatregelen opheffen en kiezen voor een andere benadering is echt wel mogelijk. Dan moet je dus denken aan uitgebreide tips geven als regering om verspreiding te voorkomen zonder dat het bindend gaat zijn en daarbij ervoor zorgen dat risicogroepen zichzelf in bescherming nemen, zodat de Ic's niet weer overvol raken. Uiteindelijk kunnen de meeste mensen beter zelf bepalen of ze risico lopen of niet. Daar tussenin zou je natuurlijk ook alleen alle maatregelen kunnen opschorten voor mensen die al corona hebben gehad. Er zijn zoveel meer benaderingen mogelijk, waarvan enkelen echt beter zijn voor de economie, maar ook voor het geestelijk welzijn van de mensen.

3 augustus 2020 om 14:55

Dan ga je ervan uit dat de meeste mensen logisch nadenken, wat gewoon niet zo is. 80% van de bevolking doet regelmatig iets idioot in verband met Corona (ik zelf ook trouwens, niemand is heilig). En het is gewoon overduidelijk dat adviezen niet werken. Het mag ook wel eens gedaan zijn met iedereen die aan het miepen is over zijn vrijheden, want er wordt genoeg overdreven.

3 augustus 2020 om 15:12

Vrijheden zijn anders een erg groot goed. Beter 50 jaar in vrijheid leven dan 60 jaar met ernstige beperkingen van de vrijheden (avondklok, beperkingen en controles in eigen huis en tuin, gedwongen kledingvoorschriften, geen contact met andere mensen). Strikt genomen zouden we nu geen (intieme) relatie aan mogen gaan met mensen waarmee we niet al langere tijd in gezinsverband samenleven. Je mag niet kussen, niet knuffelen, zelfs geen hand geven.

3 augustus 2020 om 15:20

Dat zijn bepaalde vrijheden ja, maar niet de absolute vrijheden waar je voor op straat moet komen. Zeker omdat het tijdelijk is. Het toont gewoon aan hoe verwend de maatschappij tegenwoordig is naar mijn idee. We kunnen eens een half jaar niet volledig doen wat we zelf willen en het is al zogezegd in strijd met onze elementaire vrijheden.

3 augustus 2020 om 15:30

Ja precies, vroeger (en dan heb ik het over nog geen 100 jaar geleden...) was het idee van geen persoonlijke vrijheid dat je naar de frontlinie werd gestuurd om te sterven voor je land, of je in werkkamp werd opgesloten (of erger...) en dat je als vrouw niet mocht stemmen en onderdanig was aan je man. Tegenwoordig is het idee van geen persoonlijke vrijheid het eventueel tijdelijk verplicht moeten dragen van een mondkapje of het afstand moeten houden van anderen, tot er een vaccin is of het virus ver genoeg onder controle is. Totaal verwende (en egoïstische) generatie, die maar heel graag schreeuwt over inperking van vrijheden, terwijl iedereen snapt dat dit zeker in Nederland tijdelijk is en vervalt zodra het enigszins kan.

3 augustus 2020 om 16:04

Maar Lierse1997. Hoe tijdelijk is het? We zitten al 4 maanden met maatregels. Bij mij is tijdelijk toch echt korter dan 4 maanden. En er is nog geen deadline gegeven wanneer alles weer normaal wordt, dus wat dat betreft zijn de maatregelen nog steeds niet tijdelijk. Overigens vind ik punt over (intieme) relaties dat Boca2005 aandraagt ook heel erg belangrijk. Stel je bent single, dan zou je in deze coronaperiode al maanden verplicht droog moeten staan en nieuwe relaties kunnen ook niet, want je kan niet binnen anderhalve meter van elkaar komen. Dat is toch niet normaal? Ik ben heel erg blij dat ik genoeg mensen ken die zich niet aan die regels houden, anders dan was ik aardig seksueel gefrustreerd geraakt.

3 augustus 2020 om 16:19

Nu persoonlijk ben ik single en het lukt allemaal nog hoor. Het betekent trouwens niet dat je niemand mag zien, als ik nu een leuke dame tegenkom dan kan ik nog altijd afspreken of iets dergelijks. Maar nee je moet niet elke avond een andere mee naar huis nemen, maar dat moet toch nog net te doen zijn lijkt me? Tijdelijk is trouwens een jaar of iets dergelijks. Echt tijdelijk is het niet natuurlijk,maar doen alsof we veel vrijheden moeten afstaan is gewoon onzin. Persoonlijke relaties zijn belangrijk en daarom zijn ze ook gewoon nog perfect mogelijk.

3 augustus 2020 om 18:26

Onze lands-viroloog Ab Osterhaus heeft financiële belangen bij een vaccin. Ja, echt. Google maar. Zoals er wel meer mensen (indirect) (financiële) belangen hebben, zo ook in onze regering. Google maar, de informatie is voorhanden en op normale websites te vinden. Mensen die zelf nadenken en onderzoek zijn worden als “gekkies” neergezet door bang gemaakte mensen. De maatregelen zijn er voor schijnveiligheid. On: Niet zo slim om dit als bekend figuur te doen.

3 augustus 2020 om 18:28

Jij vind tijdelijk een jaar en een ander denkt er anders over. Het is geen exacte wetenschap. Met die noodwet zou het permanent gemaakt kunnen worden, dankzij zelf nadenkende en onderzoekende mensen is dat verwijderd. Al zal dat vast vroeg of laat weer (stilletjes) aan die wet toegevoegd worden.

3 augustus 2020 om 18:30

“Die noodwet kan permanent gemaakt worden”, ja hypothetisch wel ja maar als je dergelijke dingen in acht neemt kan je de overheid beter afschaffen.

3 augustus 2020 om 18:31

En wat bedoel je dan precies met “nadenken”. Trouwens Osterhaus zegt ongeveer hetzelfde als bijna alle Belgische virologen. Maar die zullen ook wel allemaal financiële belangen hebben bij een vaccin?

3 augustus 2020 om 18:44

In het artikel gaat het om een activiteit in eigen huis/tuin. Het gaat in mijn optiek vrij ver om voor iemand te bepalen hoeveel mensen hij of zij in zijn huis/tuin mag ontvangen en wat hij of zij in zijn eigen huis/tuin mag of moet doen.

3 augustus 2020 om 18:57

Oh wat een inbreuk op de rechten van de mens! Ik mag tijdens een bepaalde periode geen barbecue organiseren waar 50 vrienden voor uitgenodigd zijn! Je kan nog met iedereen afspreken die je wilt (zij het met enige beperkingen als je geen 1,5m afstand kunt houden) trouwens. Men moet echt stoppen met de maatregelen te dramatiseren en even gewoon logisch nadenken.

3 augustus 2020 om 19:53

als ik het goed heb mag je in Belgie maar vijf mensen zien. Gaat dus niet om 50 vrienden, zelfs niet om zes vrienden. En het gaat hier dus om controle in eigen huis/tuin.
Wel fijn dat er mensen zijn die niet kritisch denken maar gewoon slaafs volgen. Hebben we eerder gezien in de geschiedenis.

3 augustus 2020 om 19:59

Als je de regels niet kent, moet je er niet over beginnen. 5 mensen binnen de bubbel is toegestaan, maar daarnaast mag je ook 10 mensen zien (als je afstand kunt bewaren). Ik mag dus gewoon met vrienden op café. En ga je nu echt deze maatregelen vergelijken met Nazi-Duitsland? Ja dan hebben we te maken met een hoogstaand niveau...

3 augustus 2020 om 20:21

Je hoeft niet zo heel ver terug in de tijd te gaan hoor.
Maar hier heb je de regels van jouw land, niet het mijne.
Sociaal contact: Elk gezin (of iedereen die samenwoont) mag maximum met 5 personen afspreken. Dit moeten altijd dezelfde personen zijn.Kan je de afstand van 1,5 meter respecteren? Dan kan je activiteiten doen met maximum 10 personen, bijvoorbeeld gaan wandelen of fietsen.
Maximaal 10 personen dus.
Je bent in ieder geval een goede volgeling.
Overigens heb ik ook al meerdere Belgische deskundigen gehoord die stellen dat mondkapjes niet helpen. Het zijn dus niet alleen Nederlandse deskundigen. We hebben het over een totaalpakket aan maatregelen die overal op de wereld worden opgelegd, waardoor de vrijheid van mensen wordt beperkt en de economie de nek om wordt gedraaid.

3 augustus 2020 om 20:50

Ik wil.het overigens niet persoonlijk maken hoor. Het is duidelijk dat we er beide anders tegenaan kijken en we zullen het hierover vanavond ook niet eens worden.
Ik waardeer verder over het algemeen je bijdragen.

Ik ben op zich voor maatregelen. Maar een bijeenkomst in de buitenlucht met gezonde mensen moet makkelijk kunnen. Je kunt je vraagtekens zetten bij de opkomst en of het goed georganiseerd is, maar ik denk dat het niet juist is als we straks meer dan een jaar opgesloten zitten. IC-capaciteit zou leidend moeten zijn in strictheid van het beleid.

3 augustus 2020 om 13:45

Ondertussen willen we met zijn allen dat deze shit zo snel mogelijk voor bij is, en wmb bereik je dat punt eerder door te voorzichtig te zijn dan te onvoorzichtig, toch?

3 augustus 2020 om 13:54

Dan had heel de wereld even 2 maanden in volledige lockdown moeten zitten. Dan was het virus verdwenen. De ernstig zieken op de ic. En er dus geen verspreiding meer moeilijk zou moeten zijn.

Maar ja... Dat zou niet goed zijn voor de economie.

Net wat als die mondkapjes door gedrukt worden. Wilt dus zeggen dat we de afgelopen maanden voor niks aan de regeltjes hebben gehouden. Omdat dat niks heeft uitgemaakt.
We laten ons maar van alles wijsmaken. En lopen er als kleine puppies achteraan.

3 augustus 2020 om 14:48

Heel de wereld in lockdown? En dat geloof je zelf? Precies alsof dat ook maar een mogelijkheid was, er waren namelijk een aantal wereldleiders die er niet eens in geloofden.

3 augustus 2020 om 14:54

Zichtbare data waaruit blijkt dat maatregelen tot nu toe een positief impact hebben gehad --- afgelopen maanden voor niks aan de regeltjes gehouden/we laten ons van alles wijsmaken. Kiest u maar.

3 augustus 2020 om 18:59

Als je 10 keer meer op doel schiet is het logisch dat je 10 keer meer op de lat zult schieten. Maar als je 5 keer meer op doel schiet, is het niet logisch dat je 15 keer meer op de lat schiet. En dat is er nu aan de hand. Er wordt weldegelijk meer getest, maar die stijging van tests correleert niet met de stijging van het aantal besmettingen.

3 augustus 2020 om 19:28

“Ik vind dat je overdrijft”, zeg dat maar tegen de mensen uit de regio rond Bergamo...

3 augustus 2020 om 19:49

Heb ik ergens gezegd dat dat allemaal gedaan moet worden in de hier bovenstaande berichten? Je moet er nu ook geen dingen gaan bijverzinnen om zo je punt wat kracht proberen bij te zetten.

3 augustus 2020 om 19:57

Tot wat roep ik dan allemaal op? Want nu zit je gewoon holle teksten te poneren om de discussie in jouw voordeel te beslechten.

3 augustus 2020 om 14:47

“IC capaciteit zou leidend moeten zijn”. Ben je ervan op de hoogte dat dat een statistiek die een week of 3 achterloopt? Of vind je het ook een goed idee het dorp pas te ontruimen als de vulkaan vlakbij aan het uitbarsten is? Mij lijkt het het namelijk het slimst dat al te doen als er seismische schokken zijn en er rook uit begint te komen...

3 augustus 2020 om 15:22

Pas als de lokale IC vol ligt met verschroeide mensen denk ik maar ik ben het wel met je eens, de dagelijkse cijfers zijn in een week verdubbeld, als dat zo doorgaat krijgen we vanzelf voor overvolle IC’s

3 augustus 2020 om 15:28

Haha ja inderdaad, we moeten nu ook niet te vroeg gaan handelen, misschien staat de wind wel goed 😉. Ik wil trouwens ook nog even melden dat paniek nergens voor nodig is (want velen schijnen dat te denken als je ietwat voorzichtig met Corona omgaat), maar gewoon voorzichtigheid. Voor de lockdown hier in Nederland plaatsvond werd heel het virus nogal gebagatelliseerd. En persoonlijk heb ik het echt niet moeilijk met al de maatregelen, want als je nog een beetje logisch nadenkt kun je perfect nog enorm veel doen.

3 augustus 2020 om 15:35

Ja precies, ik kom net terug uit zuid-Europa en daar draagt iedereen een mondkapje en zijn veel meer dingen gesloten. Volgens mij beseffen Nederlanders niet hoe soepel alles hier is en dat dat alleen zo blijft als iedereen een beetje verstandig omgaat met de regels

3 augustus 2020 om 15:43

Ik verbaas me ook wel over de soepelheid (ik zou het bijna afwezigheid durven noemen) van maatregelen. In Antwerpen moeten we nu al een week verplicht mondkapjes dragen (buiten als men sport, maar dus ook op de fiets en dergelijke) en echt leuk is het niet, maar een ramp ook niet. Al die heisa in Nederland omtrent dat onderwerp snap ik dan ook niet volledig. Maar dat bijvoorbeeld personeel in de horeca geen mondkapje moet dragen, er voor zover ik weet niet echt een beperking is van het aantal mensen dat je kan zien en het feit dat er geen enkele maatregelen gelden voor mensen onder de 18 (al ben ik niet zeker of dat nog steeds geldt), zijn toch echt opmerkelijk te noemen. Er is dus echt weinig tot geen reden tot klagen in Nederland naar mijn mening.

3 augustus 2020 om 16:01

Eens inderdaad. Dat geklaag over mondkapjes snap ik ook niet, heb er drie weken een opgehad met 35 graden en ja het is de eerste twee dagen even wennen en het voelt wat benauwd, maar het went heel snel en na een tijdje merk je het niet eens meer. Als zij het allemaal in die hitte kunnen, dan kunnen wij dat heus ook wel met 20 graden

3 augustus 2020 om 17:40

@lierse1997, maatregelen met betrekking tot 1.5 meter zijn er voor tot 18 jaar niet. Wel moet bv de groep 13 tm 18 jaar een mondkapje in het OV. Is die bubbel regel bij jullie niet juist hinderlijk bij het brononderzoek? Kan me voorstellen dat mensen dan niet meer eerlijk zijn over welke mensen ze allemaal in contact zijn geweest.

3 augustus 2020 om 18:28

@primetime, bedankt voor de aanvullende info! Nu op zich zou dat kunnen, maar er is al gezegd dat er niet echt straffen zullen volgen als je meerdere mensen gezien hebt. Daarnaast lijken dergelijke bubbels me wel een heel goede oplossing, want als je per persoon 15 mensen per week kunt zien is het eigenlijk totaal niet anders dan in een gewone situatie. Daarnaast is dat brononderzoek echt een ramp momenteel in België, vergeleken met die situatie loopt het nog vlotjes in Nederland.

3 augustus 2020 om 19:02

Je bent gewoon een hypocriet. Hierboven zit je nog te miepen dat de economie niet kapot gemaakt mag worden voor Corona. En nu net om die reden mogen kappers, sekswerkers en vliegtuigmaatschappijen hun werk nog leveren. Omdat je anders die mensen economisch vermoordt, maar ja dan past het niet in je straatje en lever je er commentaar op (terwijl het een maatregel is die je eerdere opinie hierboven gewoon volgt). Verder is een van de grootste besmettingshaarden in Italië de wedstrijd van Atalanta tegen Valencia geweest, en dat was zowaar in de open lucht!

3 augustus 2020 om 19:05

En trouwens onderzoeken uit de jaren 80? Er zijn tot de jaren 70 internationaal erkende onderzoeken geweest die onderschreven dat de zwarte medemens intellectueel inferieur was aan de blanke mens, en dat op basis van schedelinhoud. 1 onderzoek is trouwens nogal nietszeggend, zeker als je niet zegt welk onderzoek het is. Want ik zou het toch wel eens graag lezen.

3 augustus 2020 om 19:36

Mag de horeca dan niet openblijven? En als je plots iets anders zegt dan daarvoor omdat het je eigen argument niet ondersteunt, is dat hypocriet. En heb je enige bron over die “3 seconden”? Daarnaast was het Fabio Di Marco, hoofd van een dienst longziekten in de regio van Bergamo, die met dat nieuws van Atalanta-Valencia naar buiten kwam. En net dat ene voorbeeld ondergraaft je argument dat het in de buitenlucht compleet ongevaarlijk is. Verder reageer ik nergens bang op?

3 augustus 2020 om 19:38

Tja de virologen in België, Duitsland , Frankrijk, Spanje, Italië en die van de WHO zullen wel allemaal aan het lullen zijn als het over mondmaskers gaat.

3 augustus 2020 om 19:53

Ah we zijn op het punt aanbeland dat je het moeilijk hebt extra argumenten te bedenken en dan ga je maar persoonlijke beledigingen uiten. Voor iemand die zichzelf heel intelligent vindt, is het trouwens wel vreemd dat je een simpele redenering niet kunt volgen. Kun je met 1,5m afstand iemand zijn haar knippen? Nee dat gaat niet, maar we willen de kappers niet financieel vermoorden (jij vreemd genoeg hierboven ook niet). Kun je echter een café openhouden met 1,5m afstand? Ja dat kan wel en daarom doen ze dat. Zo moeilijk is dat toch niet?

3 augustus 2020 om 19:56

Leuk trouwens wat je allemaal zegt over verspreiding in gesloten ruimtes. Ik geef je dan ook volledig gelijk (ik heb je trouwens nergens tegengesproken over dat onderwerp), maar echt relevant is het niet voor de discussie. Daarnaast vroeg ik niet naar bronnen over het lange aanwezig blijven van het virus op bepaalde materialen, maar over dat “3 seconden” feit.

3 augustus 2020 om 20:17

Nu in België moet een kapper verplicht een mondmasker aanhebben (hetzelfde geldt voor mensen in de horeca, de supermarkt,...). Want je hebt natuurlijk wel gewoon gelijk dat het ridicuul zou zijn het te verplichten, maar het kappers niet te laten dragen.

3 augustus 2020 om 20:38

Lierse1997, niet echt straffen? Wat moet ik me eigenlijk daarbij voorstellen. Geen straf? Een hele lichte straf? In elk land is zoveel onduidelijkheid over regels dat ik persoonlijk denk dat een aanzienlijk deel van de bevolking, met name het deel wat minder begrip heeft van taal en/of slecht in staat is veel verschillende informatie op te nemen, voornamelijk de info van de max aantal personen bubbel blijft hangen. In Nederland zijn er nog steeds behoorlijk wat mensen die verontwaardigd schreeuwen dat je voor een medisch kapje in het ov een boete kan krijgen terwijl Rutte 2 maanden geleden al heeft gezegd dat dat niet zo is. Vandaar dat ik denk dat jullie bubbels ook ergens het contactonderzoek in de weg zitten. Gaan mensen daarnaast echt 50 contacten opnoemen terwijl je er maar 5/10 mag hebben? In Nederland gebeurt dat wel namelijk. Een paar mensen extra geven mensen nog wel op denk ik, maar echt veel meer? Ik denk dat op die manier juist de grootste verspreiders veel zullen verzwijgen

3 augustus 2020 om 21:42

Leuke metafoor, maar ook een beetje wijsneuzerig. Maar op zich heb je wel gelijk, kunt natuurlijk niet sturen op data van de Ic's. Ik had mijn bezwaren tegen het huidige beleid én de huidige tijdgeest anders moeten verwoorden.

Dit artikel is echt hilarisch. Eerst dacht ik hij heeft een groot feest gegeven. Toen las ik verjaardagsfeestje voor zijn zoon en dacht ik het viel toch allemaal wel mee. Daarna lees ik dat zijn zoon 21 jaar is. Vind de term verjaardagsfeestje dan niet echt meer passen.

Scholes heeft gelijk om een verjaardags feestje te geven. Doe dat ook gewoon je hoort nu alleen maar over besmettingen om mensen bang te houden. Je hoort niks meer over de ic of hoeveel er zijn overleden.

Tja, wat kan je er over zeggen? Mensen gaan het pas begrijpen wanneer hun dierbaren door geraakt worden. Tot dan lekker egoïstisch doen aangezien de jongeren daar toch amper last van hebben. Beelden zoals uit Italië, Spanje en New York maakten dus geen enkele indruk. Binnenkort terug iedereen lekker hypocriet klappen om 20h?

Het ergste aan dit verhaal vind ik dat Scholes blijkbaar maar 66 interlands heeft gespeeld. Veel te weinig natuurlijk, het was een fantastische voetballer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren