Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Media: 'Einde aan de droom van Oranje en het volk'

Laatste update:

De halve finale tussen Nederland en Argentinië verdiende woensdag eigenlijk geen winnaar, maar in de strafschoppenreeks trok het team van Alejandro Sabella aan het langste eind. Zodoende grijpt het Nederlands elftal wederom naast mondiale roem en is de derde plek het hoogst haalbare. “Droom voorbij”, zo kopt De Telegraaf. “De droom van heel Nederland is uiteengespat.”

/

“Zo dichtbij als de finale van vier jaar geleden in Zuid-Afrika kwam Oranje niet in Brazilië. Maar wat scheelde het. Een strafschoppenserie.” Daarin faalden Ron Vlaar en Wesley Sneijder, terwijl het viertal van Argentinië de bal achter Jasper Cillessen kreeg. De kop van het Algemeen Dagtblad laat zich raden: “Penaltydrama”. En: “Het avontuur duurde vele malen langer dan ooit gedacht, maar op de drempel van de finale sneuvelde Oranje in São Paulo, na een intens voetbalgevecht tegen Argentinië.”

Volgens De Volkskrant heeft Oranje de eliminatie min of meer aan zichzelf te danken. “Penalty’s boden dit keer geen verlossing. Het werd Argentinië dat na een monstrueuze wedstrijd de strafschoppen beter nam dan het Nederlands elftal.” Oranje had eigenlijk maar één kans. “Wat alles zei over deze wedstrijd, dit gedrocht zoals Van Gaal het zou noemen: pas in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Oranje zijn eerste echte kans.”

“Op de strafschopstip, een ronde eerder nog een zoete plek van jubel en heldenverhalen, zeeg Oranje door de knieën, en daarmee kwam een einde aan de droom van een bondscoach, Louis van Gaal, en uiteindelijk die van het volk”, claimt Trouw, dat de instelling van Oranje loofde. “Met een vechtersmentaliteit die zelden door een Nederlandse ploeg was vertoond, had Oranje zich vastgebeten in zijn opponent, die desondanks in extremis koel triomfeerde.”

Ik had nooit gedacht dat Oranje de halve finales zou halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt zo'n dubbel gevoel nu... kon gister ook zo 2 kanten op.....

ja, we hebben ons best gedaan ver gekomen, maar helaas.... balen natuurlijk, maar kunnen er helaas niets meer aan veranderen, tenminste niet dik verloren en zo naar huis worden gestuurd.

Tuurlijk we hebben nog de verliezers-finale... voor wat het waard is.

10 juli 2014 om 08:20

Nou, dat dubbel gevoel had ik zeker niet vanwege het systeem waarin Oranje speelde. Na alle genialiteit van van Gaal, mag best gezegd worden dat hij gisteren helaas de oorzaak was van de nederlaag: 2 niet-fitte spelers opzetten (Persie en De Jong) , Kuyt aan de verkeerde kant waardoor deze alléén maar achteruit speelde. Daardoor kwam Oranje nooit aan voetballen toe. Het resultaat daarvan was te zien: ze voetbalden niet als leeuwen, maar speelden als kippen. Hulde aan Clasie die met zijn spel zowaar wat voetballend vermogen in de ploeg kreeg. Geldt ook voor Vlaar, de Vrij en Cillesen die pogingen van Argentinië keer op keer onderbraken of tegenhielden.

10 juli 2014 om 09:21

Ben het hier helemaal mee eens, had wel verwacht dat we na een tijdje naar 4-3-3 zouden switchen met Robben en Depay op de vleugel maar dat gebeurde helaas niet dus het was ook niet nodig om Huntelaar er in te brengen want ik heb geen 1 voorzet richting hem zien gaan.

10 juli 2014 om 09:24

Verdedigend puik inderdaad en Clasie deed het prima. Ben het verder ook met je eens, al is Van Persie natuurlijk de logische keuze met een 5-3-2 en deed De Jong het uitstekend! We hadden wel echt eerder moeten omschakelen naar een 4-3-3, mede omdat we er gewoon niet doorkwamen. Onze verdediging speelde erg sterk en we hadden daardoor best wat risico kunnen nemen.

Ik vond verder Wijnaldum voor het eerst enige indruk maken. Nou was de omschakeling bij iedereen echt een drama, zeker bij Wijnaldum, was hij verder sterk aan de bal en had ie goede ingrepen, zonder te hard te zijn in zijn tackles. Vind dat ie daarom best wat meer waardering verdient!

10 juli 2014 om 09:46

Pdhe

Je hebt helemaal gelijk. Deze nederlaag is de schuld van van Gaal. We hebben verloren van een slechter elftal. Met Clasie speelde Oranje meer naar voren.
Van Persie heeft na zijn goal tegen Spanje niet veel meer laten zien. Van Gaal is helaas ook een beetje door het ijs gezakt.

10 juli 2014 om 09:50

Ik vond Van Gaal het hele toernooi briljant, maar gisteren had ik mijn twijfels. Angst om te verliezen heerstte te veel. Het liefst had ik Clasie meteen laten spelen ipv De Jong. Tegen een verdedigend Argentinie past Clasie beter, en ik had ook liever Depay. Dan forceer je de Argentijnse verdedigers meer naar de buitenkanten. Met Kuyt kreeg je geen mooie voorzetten, hij moest steeds de bal met rechts schieten en dan ging ie weer binnen om en geef je de Argentijnen tijd om te herstellen.

10 juli 2014 om 10:16

Kan je nog even herhalen wat de briliante zetten waren van Van Gaal? De omschakeling naar een 5-3-2, de inbreng van Krul, ...

Waarheid is dat de uitslagen de intrinsieke kwaliteit van dit elftal verbloemen. Robben was de beste man, zelfs de beste man van het tornooi, maar hou hem uit de match en er blijft een middelmatige, über verdedigende ploeg over. Chapeau voor Van Gaal ... Ik hou al mijn hart vast voor Manchester United dit seizoen ...

10 juli 2014 om 10:23

Waarom durft geen een coach hem te wisselen. Van Persie was prut na zijn wedstrijd tegen Australië.

10 juli 2014 om 10:56

nog zacht uitgedrukt,, vond rvp waardeloos ! .. verloor alle duels niet sterk aan de bal enz..

10 juli 2014 om 11:43

Haal Messi bij Argentinie eruit en het is al helemaal niks. Misschien hadden we eens een Depay erin moeten zetten want dan hadden de Argentijnen twee man waar ze goed op moeten letten. Maar achteraf kun je van alles zeggen.

10 juli 2014 om 09:45

Ja ach, 3e of 4e worden op zo'n mondiaal toernooi. Waar gaat het om he? Ik geloof wel dat men liever derde wordt dan 4e, puur om de 'plaats' en het cijfertje.

10 juli 2014 om 09:52

Ja inderdaad, dat weer wel, 3de klinkt wel wat beter inderdaad krijg je toch nog een bronze medaille? :P of is dat alleen voor de verliezer van de finale.

noujah winnend een wk afsluiten is ook wel fijn, voor het gevoel dan!

10 juli 2014 om 10:45

Brons krijgen ze dan toch wel? Dus, er valt nog brons te winnen! haha
Helaas geen wereldbeker / goud, maar goed.

10 juli 2014 om 11:36

That's the spirit! Het is een afknapper, maar wie hat gedacht dat we zo ver zouden komen? Ik ben zeker dat vgaal en vpersie alles hebben gegeven gisteren, maar dat het gewoon niet werkte tegen Argentinie. Hoe weten de coache's in deze colum of de 3-4-3, de 3-3-4 of de 1-1-9 wel werkt? Er was geen doorbreken aan. Een punt, Jasper Cillessen leek nergens op in de penalty-shootout. Sergio Romero wel.

10 juli 2014 om 11:11

Heel dubbel gevoel maar zeker trots op de boys.gewoon zaterdag nog 1keer knallen en zorgen dat we 3de worden.en met opgeheven hoofd dan naar huis gaan trots op me land.

Thja onderschatting en arrogantie hebben een grote rol gespeeld.

Spelers riepen ook laat maar messi en Argentinie
Wij hebben robben en die is beter dan messi. Zo veel arrogantie afgelopen tijd. Dat krijg je.

10 juli 2014 om 07:44

@fcb_3111

Laat maar even zien welke spelers riepen dat Robben beter is dan Messi. Het enige wat er gezegd is door de verdedigers is dat ze niet bang zijn voor Messi. Hoewel ik hier vooraf om moest lachen, heb ik Vlaar en de Vrij toch aardig wat duels zien winnen daar in de verdediging en weinig kansen weg zien geven.

Gefeliciteerd, azijnzeikerds zoals jij kunnen nu uitgebreid feestvieren en op VZ en andere forums zeggen dat NL zichzelf overschat/ de tegenstander onderschat. Je hebt er voor moeten wachten tot aan de halve finale, maar eindelijk is het moment daar!

10 juli 2014 om 08:27

Het heeft niks met azijnzeiken te maken maar hierin heeft hij gewoon een punt. De bekende oud Hollandse ziekte kwam weer naar boven namelijk een bepaald soort arrogantie waar neerbuigend naar andere landen wordt gekeken.

Het is zuur voor NL maar als je heel heel eerlijk bent dan was dit het maximale wat van Gaal had kunnen bereiken met deze jonge gasten. En misschien beter dat NL niet in de finale staat want eerlijk is eerlijk dikke verliespartij en wederom een verloren finale zou nog een Duitse trauma voor komend 50 jaar had veroorzaakt. Hopelijk wint NL de kleine finale en Arg de finale en dan kan NL tenminste zeggen dat ze door de kampioen zijn uitgeschakeld geweest.

10 juli 2014 om 08:35

Waar waren ze arrogant dan? Waar lieten ze dat zien of werd dat gezegd?

En NU zeggen dat Nederland afgedroogd zou worden door Duitsland is zo makkelijk en cynisch genoeg neerbuigend.

Maar ze hebben dus het maximale eruit gesleept...? Waar heb je het dan over?

10 juli 2014 om 08:49

Wijs mij een artikel aan waarin spelers van het Nederlands elftal 'arrogant' zijn, of de tegenstander onderschatten. Als je deze groep 1 ding niet kan verwijten is het wel onderschatting. Het is heel makkelijk nu om aan te geven dat het heeft gelegen aan onderschatting, maar Argentinie is gewoon een gelijkwaardige ploeg (op papier misschien wel beter).
Wij spelen met een onervaren verdediging, een degelijk middenveld en een sterke aanval. De Argentijnen met een ervaren verdediging, degelijk mdidenveld en een sterke aanval.

Als je deze wedstrijd nou afgeslacht wordt kan je misschien zeggen dat er sprake was van onderschatting. Maar als je tegen de aankomende nummer 1 van de wereld na 120 minuten 0 - 0 staat heeft het volgens mij Niks maar dan ook Niks met onderschatting te maken.

10 juli 2014 om 10:07

Argentinië de finale winnen. ik hoop het niet, ik heb liever dat een ploeg kampioen doet die al een heel toernooi op zun minst probeert mooi voetbal te spelen dan zon schop ploeg als die van de Argentijnen. laat die Duitsers maar kampioen worden dat zijn gewoon de terechte kampioenen.

10 juli 2014 om 10:14

Denk niet dat Argentinië gaat winnen tegen dit Duitsland. Al zullen ze zeker niet zo de rode loper richting doel neerleggen als Brazilië.

Verder zag ik ook nergens onderschatting bij Oranje richting Argentinië of welke tegenstander ook tijdens het WK. Die onderschatting zag je bij sommige media en de fans, maar dat neem je toch niet serieus?

10 juli 2014 om 08:26

Niemand zei dat Robben beter is dan Messi. Robben was aantoonbaar beter in vorm. De wedstrijd van gister liet ook geen Messi in goede vorm zien. Wel een Messi die meermaals tegen de tegenstander aanliep om een vrije trap te versieren. Maar hé als Robben dat doet oi oi...

In dit team zat helemaal niks van arrogantie of onderschatting en alleen maar kei- en keihard werken. We mogen verdomme wel een keer trots zijn op "onze" selectie die alles maar dan ook echt alles eruit heeft gehaald. Een finale plek zou het ultieme kado zijn voor deze vechtersbazen.

Dus één fokking grote Chapeau voor Oranje en een klap op de achterhoofden van alle zeikstralen als jij.

Als er ooit een rondvaart verzorgd moet worden voor een niet-winnaar is het deze editie. Deze vechtlust is nog nooit getoond.
22 standbeelden voor de heren!

10 juli 2014 om 09:53

Messi draagt heel het toernooi zijn team. gisteren werd hij een paar keer goed neergehaald. Die jongen maakt nooit zomaar een duik. Robben daarentegen wel.

Messi blijft 5 klasse beter. Niet zo janken studiowolk.

10 juli 2014 om 09:58

@fischer_ajax (zegt een hoop) Messi maakt nooit zomaar een duik? doe is normaal joh! Gister liep hij meerdere keren tegen Vlaar aan.

Robben is een stuk belangrijker geweest voor Oranje. Ga slapen.

10 juli 2014 om 10:11

Messi draagt zijn team? nou dat viel reuze mee op dit toernooi hij speelde slecht en op enkele momenten na was hij onzichtbaar. ze werden nog eerder gedragen door Biglia en mashcerano. maar ja jij bent weer iemand die klaar komt zodra Messi de bal heeft maar hij maakt zelf meer dan genoeg schwalbes. de reden waarom elke coach liever Robben heeft omdat Robben zich wel inzet voor het team en Messi niet die loopt alleen maar Rond als een arrogante volgevreten zoutzak als hij de bal niet heeft.

10 juli 2014 om 11:48

@fischer_ajax Messi liet zich juist vaak vallen, en weet je waarom?? Omdat meneertje meent dat hij iedereen aan kan en als hij dan een paar keer tegen wordt gehouden even irritant word als al die andere spaanstalige en portugeestalige driftkikkers

10 juli 2014 om 11:15

Onzin. Ik denk juist dat er overschatting was. Nederland durfde niet over te schakelen op 4-3-3 waar dat best gekund had.

Nederland was te wisselvallig,de ene keer speelden ze goed de andere keer matig.Duitsland en Argentinie verdient naar de finale,beide teams speelden gecontroleerd.Nederland speelde met angst tegen Argentinie,bang voor de tegenstoot.Dat 2 spelers geen penalty wouden nemen onderstreept dat.

Het is jammer, maar met een keeper met de uitstraling van een goudvis zal je nooit verder komen. Blijft onbegrijpelijk dat Cillessen uberhaupt ons doel heeft mogen verdedigen. Dankzij hem zal ik dit seizoen me minder ergeren aan Mulder, zelfs hij heeft meer uistraling dan Cillessen.

10 juli 2014 om 07:50

Ik ben ook een Feyenoorder maar Cilessen heeft wel onze doel beschermt tot de halve finales

Alleen vind ik het raar, zij ( trainers, v Gaal enz.) weten dat Cilessen bar slecht is in penalty's stoppen waarom trainen ze hem niet daarop ipv Krul?

10 juli 2014 om 08:01

010f1908, heel jammer dat je zo kansloos reageert! Cillessen valt helemaal niks te verwijten, heeft prima gekeept. Wordt een topkeeper, heeft bijna alles wat een topkeeper nodig heeft. Alleen nu de strafschoppen nog, maar dat kwam bij Van der Sar ook later. Dus zet die Feyenoord bril eens af joh, dan klets je vast minder onzin.

10 juli 2014 om 08:12

Het is pas écht jammer dat jij niet boven jezelf uit kunt stijgen, zoals dit elftal, deze Eenheid, dit wel kon! Ik ben een fervent Ajacied en heb doorgaans een hekel aan alles dat feyenoord is of ademt. Maar dankzij dit toernooi en deze spelersgroep ben ik écht respect gaan krijgen voor de Feyenoord jongens en zal in de toekomst mijn "haat" aanzienlijk minder zijn. Deze groep heeft gewoon met z'n allen gewonnen en nu met z'n allen verloren. Jammer dat jij het niet kunt opbrengen om dit te zien. Maar blijf vooral lekker hangen in je haat naar die "arrogante joduh zonder uitstraling", je zult je er ongetwijfeld veilig bij voelen...

10 juli 2014 om 08:32

Wow, dat je een bloedhekel aan Ajax heb is prima maar (vooral) gisteren heeft Cilessen werkelijk als een baas ons doel verdedigd. De rust die hij uitstraalde heb ik voor het laatst gezien bij van der Sar in zijn topjaar.

Die kerel met "de uitstraling van een goudvis" verblikte of verbloosde niet terwijl hij Higuain even uitkapte. De kopbal in 1 van de laatste minuten van, wat zou het zijn, ander halve meter pakt hij zonder moeite. De snoeiharde vrije trap langs de muur van Messi pakt hij klemvast.

Hé ga lekker synchroon rukken op Mulder maar Cillessen heeft zich als een echte WK keeper gedragen.

P.s. van der Sar hield pas penalty's tegen toen hij al een grote eindronde of 4 had gekeept denk ik.

10 juli 2014 om 11:17

Kansloze reactie. Cilesen keepte uitmuntend, ook deze wedstrijd. Het is geen penaltykiller nee, dat niet...en daarom had Van Gaal zijn derde wissel beter kunnen bewaren in de verlenging die toch duidelijk op penalties afstevende

Al met al hebben we het gewoon heel goed gedaan, het maximale is uit deze spelersgroep gehaald. Als je ziet dat er gisteren gewoon 6 eredivisiespelers in de halve finale op het WK staan... Hadden we een maand geleden toch nooit gedacht?! En dat de verdediging in de kwart- en halve finale geen enkel tegendoelpunt heeft geïncasseerd en nauwelijks kansen weggeeft... Hadden we toch ook nooit gedacht? We nemen deze ervaring mooi mee op de komende toernooien. Heb er nu al zin in!

Heb geprobeerd om hier zo positief mogelijk mee om te gaan, maar als ik de eerste zin van de 2e alinea lees, doet dit echt heel erg pijn...

10 juli 2014 om 08:15

@Roma, het gaat hier niet om Feyenoorder zijn of niet, Mulder zou ik bv ook nooit in oranje willen zien. Waar het mij omgaat is dat een keeper uitstraalt te willen winnen. Kijk het moment van het beginnen van de penalty reeks nog eens terug. Let eens op het verschil tussen de keepers, je ziet maar bij 1 van hen de wil om te winnen. Verders met hem de halve finale, ja die had je met Krul of Vorm ook wel gehaald. Maar het is jammer dat als je voor een andere club bent dan de speler die je bekritiseerd je direct je bril moet afzetten of je moet verdedigen om je mening.

Ik snapte ook niet dat Janmaat er in kwam.
Ik had Kuyt lekker rechtsback gehouden en Depay linksbuiten gezet.

Want in de 2e helft was het meer tickie breed en niemand durfde een steek bal te geven en dan ga je niet scoren.

10 juli 2014 om 09:27

Depay Linksbuiten, dus overstappen naar 4-3-3?
of bedoel je depay linksback? 5-3-2?

2e helft was inderdaad niet geweldig.

10 juli 2014 om 19:42

Ja 4-3-3, want dat ging in de 2e helft ook lekker tegen Mexico.
Zo had ik het gedaan.

Vond het super jammer dat depay en krul er niet inkwamen

10 juli 2014 om 08:44

Peskens, jij durft, straks moet je je psv-bril nog afzetten of wilde je Jan Maat er niet in omdat je een hekel heb aan Feyenoord. Ja een mening kan zo maar mensen op de kast jagen, dus je bent gewaarschuwd

10 juli 2014 om 08:49

Peskens geeft aan dat hij liever aanvallender speelde, jij noemt degene die ons gister de eerste 120 minuten liet overleven een slechte keeper... Behoorlijk verschil

10 juli 2014 om 19:44

Feyenoord is mijn 2e club naast Psv.

En nee, maar ik vond het een verdedigende wissel, terwijl van Gaal beter had kunnen switchen naar 4-4-3, zoals de 2e helft tegen Mexico.

Ik als Psv;er vond Wijnaldum gister de slechtste op het veld, ik snap niet hoe hij deze basisplaats heeft verdiend.

helaas vielen de beslissingen van van gaal deze keer slecht uit. jammer dat we al door de wissels heen waren anders had krul weer gebracht kunnen worden. de penalties vd argentijden waren nou niet zou goed ingeschoten en zeker houdbaar voor krul. maar snel de extra wissel bij verlenging invoeren!.

Zo kunnen we het eindelijk weer over voetbal hebben Feyenoord dus. Jongens wie gaat het morgen worden in de voorronde Chl.

10 juli 2014 om 09:04

Volgens mij zeg ik nergens dat Cillessen een slechte keeper is. Zijn geweldige overwinningsblik heb ik vermoedelijk gemist, ik zal de beelden nog eens terug kijken. Mijn excuses dat ik het gemist.

10 juli 2014 om 09:06

Ik heb het ook niet over cillessen maar over voetbal.

10 juli 2014 om 10:53

Dat verklaart waarom Nederland niet gewonnen heeft, teveel mensen die bij Feyenoord spelen of gespeeld hebben en dus niet weten wat het is om prijzen te pakken!

Die 4 voor Van Persie is meer dan terecht. Speelde echt dramatisch, en dat werkt niet bepaald in het voordeel van je team, als aanvoerder. Hij had al eerder gewisseld moeten worden, voor Depay of Lens. Iedereen zag dat we er met lange ballen en kopduels niet doorkwamen, want we verloren alles. Dan moet je profiteren van de langzame verdediging en de ruimte achter de verdediging veel gebruiken.

Wat mij betreft zijn Martins Indi en De Jong nooit gebruikt deze wedstrijd, dan waren de wissels van Janmaat en Clasie onnodig. En dan had je weer een wissel over voor Depay en Krul.

Ik baal hier zo ontzettend van. Het deprimeert mij gewoon echt.
Aan achteraf gelul heb je niet zoveel, maar van Gaal heeft het gisteren behoorlijk laten afweten.

Ik vind van Persie een juweel van een voetballer, maar ook dit toernooi was het vertrouwen in hem schandalig groot.

Ik heb net even de cijfers bekeken en ik schrok me kapot moet ik zeggen.
In 96 minuten speeltijd heeft van Persie slechts 11 keer een pass verstuurd, de nummer 2 veldspeler op die lijst is Indi met 34 passes....en hij ging er na 1 helft af.....
Zijn conccruent Huntelaar heeft in 25 minuten 10 passes verstuurd.

Van Persie had (ook gezien zijn klachten) nooit mogen beginnen. Hij is gewoon bijna letterlijk onzichtbaar geweest.
Maar als je hem dan laat starten, ga je m ook niet eruit halen op zo n moment, hoe moe hij ook is. Het is en blijft een penalty-specialist en die 25 minuten had hij ook nog wel vol gestrompelt...

Maar goed, aan al dit achteraf gelul heeft niemand iets...het is voorbij en dit was dan de laatste kans op een WK voor deze gouden generatie helaas...

10 juli 2014 om 09:50

Van Persie en Oranje is nooit een match geweest. Nu ook niet. Heeft na zijn goal tegen Spanje niet veel meer laten zien.

10 juli 2014 om 10:10

Nou weet je wat het is, dit is het 3de toernooi op rij dat je niets maar dan ook niets aan hem hebt.

Heel nederland lijkt wel blind als de naam van persie valt, van marwijk vond hem zelfs goed tegen Costa Rica ?
Ik hoop echt dat hij er over twee jaar niet bij is.

Word ook zo moe van die excuses die steeds worden gemaakt voor hem,
in 2010 was het sneijder die te egoistisch was, in 2012 ja maar iedereen was slecht , en nu zal het wel weer z'n blesure zijn.
Altijd wat.

Maar goed Huntelaar erin brengen en hem in 25 minuten lang geen voorzet geven heeft ook geen zin, breng dan iemand anders.

10 juli 2014 om 10:55

Had dan leuk gebracht, alles leek erop dat het penalty s zouden worden na 90 min.
En cilessen Tsja, nog nooit 1 gestopt

10 juli 2014 om 10:56

Leuk ... Excuus

10 juli 2014 om 12:42

Ik snap er niks van.

Je moet ook niet dromen als je daar het team niet voor hebt. Je kan wel blijven verdedigen en de lange bal spelen, maar het houdt een keer op. Voor mij is Duitsland een compleet team. Zal er ook niet van opkijken dat ze de wereldbeker pakken. Misschien voortaan met beide benen op de grond blijven staan en niet roepen van we pakken die en die wel en we worden wereldkampioen.

10 juli 2014 om 10:18

Inderdaad, het had net zo goed kunnen eindigen tegen Mexico, maar een grote dosis geluk stond daar nog in de weg, niet de 'genialiteit' van Van Gaal.

Wat een zuur stuk van die Willem Visser in de Volkskrant. Ja, Nederland had zeker in de 2e helft en verlenging wat meer lef moeten tonen, toen Argentinië een heel klein beetje aan het wankelen was. En voor de neutrale toeschouwer zal deze wedstrijd geen pretje geweest zijn om te kijken.

Maar diezelfde Willem Visser riep al van tevoren bij Studio Sport dat Oranje een zeer matig elftal is die niet ver zou komen. Wel, ze hebben de halve finale gehaald, met een verdediging en middenveld die grotendeels uit Eredivisie spelers bestaat. Dat had die ook wel even mogen aanstippen.

Natuurlijk een verrassing dat we tot de halve finale zijn gekomen, maar een teleurstellend gevoel overheerst. Er had gewoon meer ingezeten. Alleen bestond deze wedstrijd uit 2 van de 3 (met Duitsland) best georganiseerde ploegen van dit WK. Ze gaven elkaar geen centimeter ruimte met een paar kansjes in 120 minuten tot gevolg. Dan zijn het penals en was Argentinie overtuigender dan Nederland. 2 wedstrijden achter elkaar penals was denk ik teveel van het goede.

Kost ontzettend veel kracht om 2 keer achter elkaar een penalty reeks te winnen. En helaas hebben ze die overtuiging niet kunnen vinden. Had misschien geholpen als Krul er weer stond, maja..

Jammer jammer, vreselijk balen. Zo dicht bij een nieuwe finale. Deze wedstrijd was wel heel saai, maar dat komt ook omdat beide teams gewoon erg goed verdedigden. Van Gaal had Krul moeten bewaren ook al raakte Van Persie geen bal...de wedstrijd ging overduidelijk op penalties af. Nu weet je natuurlijk nooit of Krul het gedaan had...die vierde penalty van de Argentijnen was heel houdbaar, maar dan nog had je er 1 achtergestaan....begreep ook niet dat Vlaar de eerste nam...

Maar goed...al bij al een toernooi die veel meer heeft gebracht dan gedacht....en toch nog doet dit zeer.


Met Robben samen waren voor mij Vlaar , De Vrij en Cillissen wat keepte die gister weer werelds, de grootste verassingen van het land. Ik ben ook echt fan geworden van al deze jongen, Messi zo knap afgestopt. En Nigel de Jong was natuurlijk ook een eindbaas, hulde!

Over 4 jaar pakken we de wereldbeker, kop op.. Hup Holland hup!

Had er wel vrij snel een bepaalde berusting in eigenlijk. Slechte wedstrijd, misschien ligt overwicht over de hele wedstrijd van de Argentijnen en penalty's dat natuurlijk een redelijke loterij is.

Jammer dat natuurlijk wel

Voor de wedstrijd zei ik nog dat die linksback Rojo de zwakke plek is verdedigend gezien , ik vind het een fout om daar niet gelijk met Janmaat te starten.

Maargoed

Halve finale is als resultaat prima.
Maar laten we elkaar nou niet voor de gek houden, het was een vreselijk WK (oranje dan) op voetbal gebied.
Bijzonder veel mazzel gehad, tegen Australie en Mexico 2 x verkeerd begonnen moest je dus 2 x herstellen.
En als je niet wil voetballen kan je verwachten dat het pingels worden, en daar moeten dan niet de argentijnen de schuld van krijgen.
1 kans in 120 minuten.

Blij dat Hiddink straks weer een normaal systeem gaat spelen zodat er wel fatsoenlijk positiespel mogelijk is.
En met de verdediging ( de Vrij en Blind ) zit het wel goed, alleen hopen dat er een spits ergens opstaat en Verpestie thuis kan worden gelaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren