Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

McDonald's vanaf komend seizoen officieel nieuwe naamgever van Ligue 1

Laatste update:

De Franse Ligue 1 heet vanaf het seizoen 2024/25 de McDonald’s Ligue 1, heeft de competitie donderdag zelf bevestigd. Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, en werd begin maart onder meer al door sportzender RMC Sport gemeld. Het huidige contract met UberEats loopt na dit seizoen af en McDonald’s wordt dus de nieuwe sponsor.

Waar UberEats een bedrag van vijftien miljoen euro per jaar betaalde, doet McDonald’s daar nog een schepje bovenop. De Amerikaanse fastfoodketen gaat de komende drie jaar volgens Franse media dertig miljoen euro per jaar neertellen.

Het is niet de eerste keer dat McDonald’s een competitie naar zich laat vernoemen. Ook de Engelse Worcester & District Football League wordt gesponsord door het bedrijf.

McDonald’s sponsort de wereldkampioenschappen van de FIFA al sinds 1994. De fastfoodgigant betaalde negentig miljoen euro in 2022 voor het sponsorschap van het WK in Qatar.

Ook voor het aankomende WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada is McDonald’s de restaurantsponsor van het toernooi.

Naast voetbal is het restaurant ook sponsor bij andere sporten. Zo is het merk al sinds 1976 verbonden aan de Olympische Spelen en werkt McDonald’s samen met verschillende Nascar-teams.

McDonald’s was in het seizoen 2020/21 tevens de shirtsponsor van FC Emmen. De club uit Drenthe speelde met de gouden bogen achterop het shirt.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het altijd al raar gevonden dat de Mcdonalds zoveel sportevenementen sponsort en dus nu ook de Franse competitie. Het is en blijft ongezond eten wat je niet echt zou kunnen koppelen aan topsport, maar goed dat is mijn mening en centjes betekenen meer dan mijn mening.

5 maart 2024 om 09:44

Dat is juist het doel van de Mac. Lekker sportevenementen organiseren zodat je macdonalds minder snel associeert met obesitas en suikerziekte. Kwalijke zaak, en een lachwekkende naam btw voor een voetbalcompetitie.

5 maart 2024 om 12:04

Straks wil de Annie M.G. Schmidt-foundation de Eredivisie gaan sponsoren.. Die heet dan vanaf 2028 de 'Jip&Janneke-competitie' …. 😬🤣

5 maart 2024 om 13:50

Wat een simpele redenatie. Een gezonde levensstijl kan prima met af en toe mac. Beter gezegd, als we het over voedsel hebben gaat het altijd om porties. Of je nu een salade maakt of een pizza naar binnen harkt. Daarnaast voedsel is vaak niet eens de belangrijkste reden tot obesitas. Dat is bewegen. En dan is juist deze associatie goed. Ze geven namelijk gewoon direct aan hoe belangrijk bewegen is naast voedsel. Bewegen is letterlijk alles. Daarnaast zitten Red Bull, Coca Cola en alle andere suikerknallers al jaren in voetbal. Dus de verontwaardigde reactie nu is wel heel bizar. Ga eens met een echte diëtist in gesprek, die zullen uiteraard Cola en Mac niet aanmoedigen, maar zullen je vooral zeggen dat je van je luie kont af moet en moet bewegen en dan kan je prima met je mastercard een lays zakje kopen met een blikje pepsi. Hoppa alle CL commercie in 1. Ohja je kan ook nog de verwarming aan doen zodat je jarenlang Gazprom aan centjes hielp.

Als je dit echt meende, was je allang gestopt met uberhaupt alles wat commercieel is. Gratis speltip, (speltip 8 was het toch?) je leven zal niet leuker worden.

21 maart 2024 om 22:46

@Strandje:

Njaa ik leef al jaren zonder al het bovenstaande(chips, cola, energiedrank, fastfood etc.) en moet zeggen dat mijn leven juist leuker is geworden. Je gaat andere zaken meer waarderen, "normaal" eten wordt vele malen lekkerder, evenals koffie of thee zonder suiker. Je smaakpapillen "herstellen" Als het ware, althans zo voelde het voor mij. Buiten dat is mijn energie en algehele welzijn echt omhoog geschoten.

Maar aangezien jij ons voorziet van deze gratis speltip zul je zelf ook uit ervaring spreken? Ben benieuwd naar je verhaal🙂.

21 maart 2024 om 22:49

Voedsel vaak niet de rede van obesitas ?? Ieder pondje komt door het mondje, bewegen is goed en gezond maar zo lang jij minder eet dan dat je lichaam verbruikt zal je afvallen/niet aankomen. Ik denk dat eten juist de rede is van obesitas maar dan kan een verschil van mening zijn.

Wel goed punt mbt cola en redbull

21 maart 2024 om 23:43

Bewegen is alles? Vraag het elke body builder, je dieet is 80% van het werk. Tuurlijk kan je af en toe een Big Mac eten, maar je kan bewegen tot je een ons weegt (slechte timing met dit gezegde) als je er niet goed bij eet word je nooit de nieuwe Thor.

5 maart 2024 om 09:44

Het is een heel groen bedrijf. Ze zijn zo milieubewust dat ze geen sausbakjes meer serveren. Daar kan de voetbalwereld met de plastic bekertjes bier nog heel wat van leren.

5 maart 2024 om 09:47

Hey hey. Tegenwoordig is er een statiegeld systeem in de stadions (tenminste de stadions waar ik kom).

5 maart 2024 om 09:49

Nou dat soort ontwikkelingen komt dus door o.a. de Mcdonalds, het inspireert.

5 maart 2024 om 09:50

En als ze op het veld terecht komen leggen ze de wedstrijd gelijk stil om ze te recyclen. Groener kan haast niet

5 maart 2024 om 09:52

Werk jij voor Mcdonalds, dit komt bijna over als Mcpropaganda. Dit bedrijf doet naar de buitenwereld heel groen, dat valt in de realiteit toch bijzonder tegen.

5 maart 2024 om 10:01

Helaas zijn die sausbakjes een druppel op een gloeiende plaat want dit soort bedrijven houden de vleesindustrie in stand waardoor ons land vol met koeien staat die enorme hoeveelheden methaan uitstoten, nog even los van de enorme hoeveelheden mais, soja en andere producten waarvoor massaal ontbossing plaatsvindt waarmee deze dieren gevoed worden. Een stukje vlees op zijn tijd is niks mis mee, lekker zelfs, maar met de hoeveelheden die McDonalds over de toonbank schuift kun je dat natuurlijk onmogelijk een groen bedrijf noemen.

5 maart 2024 om 11:00

Super groen! Stoot als bedrijf met 150.000 medewerkers meer Co2 uit dan een land als Noorwegen met 5,5 miljoen inwoners, maar gelukkig hebben we geen last van sausbakjes meer!

5 maart 2024 om 11:58

@johan78,

Maar als die mensen de Mcdonalds skippen, gaan ze het ergens anders halen, dus linksom of rechtsom. Die koeien blijven er toch wel...

6 maart 2024 om 10:05

Dat groene bedrijf verwerkt het plastic meer dan genoeg in die nuggets en burgers die ze serveren.

21 maart 2024 om 23:46

Johan78, los van de methaan (dat is echt een druppel op een gloeiende plaat) ben ik het volkomen met je eens.

22 maart 2024 om 05:42

Sausbakjes ingeruild voor plastic zakjes waar de saus in zit. Een heel groen bedrijf inderdaad.

5 maart 2024 om 09:57

Zegt iemand die zichzelf kroket noemt

Coca Cola is toch ook jarenlang een grote sponsor in de sportwereld en vroeger zag je overal Marlboro staan. Het zijn ontzettend rijke grote bedrijven die hun naam nog groter willen maken al lijkt mij dat amper mogelijk aangezien iedereen ze al kent.

5 maart 2024 om 10:05

Haha touché, ook van coca-cola heb ik het gek gevonden en ook toen malboro bij bijvoorbeeld de Formule 1 sponsor was.

5 maart 2024 om 10:05

Zou je eens moeten kijken wat Heineken allemaal sponsort :D

5 maart 2024 om 10:14

Dat is commercie. Zelfde geldt ook voor alle grote sponsoren. De biermerken, gokbedrijven, frisdank merken, het zijn nou niet bepaald bedrijven die iets met topsport te maken hebben, Sterker nog, het gaat tegen alles in wat topsport is.

Het gaat de sponsoren hier puur om de exposure die ze krijgen. Niets meer niet minder.

5 maart 2024 om 10:31

Vanuit mcdonald vind ik het niet eens zo raar. Zo brainwashen ze het grote publiek, maar vind meer raar vanuit de clubs; je wilt toch niet geassocieerd worden met een fastfood keten? Maar hey, alles is blijkbaar te koop..

5 maart 2024 om 10:51

Juist wel. Topsporters leven gezond en zijn fit, maar de supporter zit intussen aan het bier, de cola en de fastfood, en juist op die mensen is dit gericht.

5 maart 2024 om 11:28

Jij bent de enige die dit artikel heeft uitgespeeld.

21 maart 2024 om 21:56

Helemaal mee eens, de doelgroep zijn de supporters

5 maart 2024 om 10:54

Zeker; noem me maar betuttelend, maar ik vind dat je als overheid daar ook best een streep doorheen mag zetten hoor, ik plaats van miljoenen kinderen te hersenspoelen met sportswashing.

5 maart 2024 om 18:06

Je bent betuttelend

5 maart 2024 om 19:39

Hé! Dat pik ik niet!

5 maart 2024 om 12:59

Beetje vreemd om hier verbaasd over te doen. De voetballers zijn gezond bezig ja, maar het zijn natuurlijk de supporters die het geld creëeren. De hele voetbalmarkt wordt gesponsord door 'ongezonde' bedrijven. Barclays Premier League. Jupiler League. Thuisbezorgd. Etc etc

5 maart 2024 om 13:34

Goed punt hoor, maar Barclays is een bank

21 maart 2024 om 22:01

Lays(Champions Leaugue) Croky(Croky Cup)..

5 maart 2024 om 14:00

Ja maar de meeste willen wel bier bij een wedstrijd dus waar trek je dan de grens?… en als of Red Bull en Gatorade zo goed voor je zijn… het draait puur om geld.

5 maart 2024 om 17:59

Sporters gebruiken energie en eten vult die energie weer aan. Of het ongezond is hangt af van hoe je het implementeert in je dieet maar veel sporters hebben de calorieën just nodig

21 maart 2024 om 23:44

McDonalds heeft werkelijk niks met voedsel te maken. Verdiep je voor de grap eens in de aardappel die ze gebruiken. Dit (McD producten) is puur vergif. En toch mogen ze de 6e competitie van Europa (en dus de wereld) sponsoren. Maar gokbedrijven.., oei oei oei.. p.s. Ja, heel veel ongezonde merken sponsoren maar het gaat hier om McD.

Worden wedstrijden van kampioenskandidaten tegen degradatiekandidaten ook happy meals genoemd dan?

5 maart 2024 om 11:25

Hahaha is wel echt bizar dat ze dit toelaten. Zo wordt je competitie gewoon wereldwijd uitgelachen. Hebben die Engelsen toch gelijk met hun “farmer” league

5 maart 2024 om 11:31

Mcbappe

Dan kunnen we in ieder geval al vaststellen dat Mbappe weggaat bij PSG. Die gaat echt niet in de mcdonald's league spelen haha

5 maart 2024 om 09:52

Is nog erger dan de Farmers League wat het nu al gekscherend wordt genoemd (door voornamelijk Engelsen).

5 maart 2024 om 10:33

Ik vind Farmersleague altijd wel meevallen als je ziet wat voor talenten Frankrijk voortbrengt. Ik denk dat men Frankrijk toch wel de kraamkamer mag noemen van het moderne voetbal. Zeker nu heel veel teams ook financieel aan de weg timmeren denk ik dat Frankrijk op lange termijn het stokje van Italië en Duitsland over kan nemen. Nu staat Italië dichterbij dan Duitsland maar er zit behoorlijk wat potentie in het Franse voetbal.

5 maart 2024 om 10:37

Italië gaat de positie van Duitsland op plek 3 wel overnemen komend jaar denk ik. Europees wordt er gewoon uitstekend gepresteerd de afgelopen jaren.

5 maart 2024 om 13:04

Zolang de talenten snel worden weggekocht dan gaat dat nog wel even duren. De Serie A blijft ook gewoon een hele sterke competitie met veel grote clubs. Topspelers gaan zelden naar Franse clubs (behalve Psg).

5 maart 2024 om 16:13

Nouja dat is nu dus het geval. Veel Franse clubs hebben de afgelopen seizoenen fors meer te besteden. Als dit structureel blijft zie ik niet in waarom die jongens niet langer bij hun club blijven hangen. Buiten de traditionele topteams timmeren ook clubs als Reims, Rennes, Lens en Strassbourg flink aan de weg. Zo gaven Strassbourg en Lens samen een slordige 123 miljoen euro uit aan nieuwe spelers en zijn de begrotingen flink opgeschroefd. Al met al een leuk project om te volgen. Ik zeg niet dat ze Italië in gaan halen maar ik zie ook niet in waarom dat op lange termijn niet zou kunnen.

Dan word je als de Engelse Worcester & District Football League toch maar even in een mooi rijtje genoemd!

Mooie stap voor van Bommel om aan de slag te gaan, na het winnen van de Croky cup

5 maart 2024 om 09:54

Je zou maar kunnen zeggen dat je de Croky cup en de Mcdonald’s Ligue achter je naam hebt staan. Ben je een grote hoor.

5 maart 2024 om 10:50

Daarna met de Ben & Jerry-ferry het kanaal over om de Worcestersauce-boss te worden.

De Mcdonalds League.. haha klinkt alsof het kelderklasse amateurvoetbal is met allemaal mannen met een buikje die meer geïnteresseerd zijn in de derde helft dan de eerste en tweede helft.

Ben vaak in Frankrijk geweest. Op culinair gebied vinden ze zichzelf geweldig.
Vaak verafschuwen ze fastfood en ketens zoals McDonalds.

Maar alles om de imago van McDonalds hoog boven water te houden natuurlijk.

Na het israelische leger die werd gesponsord met gratis maaltijden is het tijd om de fransen te voorzien.

Breaking: HSV (hamburger SV) verhuist vanaf het nieuwe seizoen naar Frankrijk!

5 maart 2024 om 10:42

Ik moest toch even gniffelen toen ik dit las.

Dan valt de naam keuken kampioen divisie nog mee

MOTM trofee wordt de gouden Big Mac en de topscorer aan het einde van het seizoen de Mac Daddy.

😂 want in die competities spelen ze ook als slappe Franse friet?

Ik kan niet wachten tot ze het gaan vieren met de McBappé.

Maar serieus: McDonalds is gewoon een grote mondiale speler, knap dat ze die hebben weten te strikken.

Als kers op de Mcmuffin kunnen ze Danny Drinkwater als ambassadeur aanstellen, of wellicht een uitbreiding met de welbekende Italiaanse spits Kevin Lasagna. Hopelijk sluiten ze Gabriel Heinze niet uit, anders zit die daar ook maar voor saus.

5 maart 2024 om 11:32

Lekker bij de Dum-fries

Fransen eten massaal in fastfoodketens en Mcdo, dus opzienbarend is dit niet.
Echt schrijnend deze ontwikkeling. Niet goedkoop en slechte kwaliteit.

5 maart 2024 om 18:10

Ik ken niet veel restaurants die goedkoper zijn dan McDonalds. En dat laatste is objectief want ik vind hun frietjes de lekkerste die er zijn

Vond een maccie echt lekker toen ik 16 was.
Later hou je toch gewoon van echt eten man

Mmm I'm Lovin' It. Franse frietjes.

Dat ze van rood naar groen achtergrond zijn gegaan had ik mijn twijfels.

Het groene masker van McDonald's. Het moet goed uitzien, het hoeft niet goed te zijn.

Bier, junkfood en gokbedrijven als sponsors. Deze sportwereld is naar de klote.

5 maart 2024 om 14:13

En uiteraard banken en gasbedrijven... Die bungelen zelfs heel wat treetjes lager op de ethische ladder. Kan altijd nóg erger natuurlijk: bijvoorbeeld Raytheon of Lockheed als sponsor 🙈

Is Johnny van de Burgerking al benaderd voor een rentree?

Dat betekent dat Hazard zijn rentree gaat maken in de ligue 1.

21 maart 2024 om 23:06

Denk dat John van de Beukering weer zijn rentree gaat maken

Laten wij vooral lekker de fastfood ketens gaan hun gang laten gaan. Dit gaat uiteraard goed met topsport samen. Kunnen wij na 4 jaar het de obesitas competitie gaan noemen (uiteraard overdreven, maar vind het wel bizar)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren