Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matig Vitesse ontdoet zich met pijn en moeite van ADO Den Haag

Laatste update:

Vitesse heeft zich dinsdagavond met moeite geplaatst voor de kwartfinale van het TOTO KNVB Beker-toernooi. De ploeg van trainer Thomas Letsch rekende zich na een 2-0 voorsprong in de tweede helft al veilig, maar liet ADO Den Haag nog akelig dichtbij komen: 2-1. Op het allerlaatst kreeg David Philipp namens de bezoekers een enorme kans om verlenging af te dwingen, maar de huurling van Werder Bremen mikte naast.

Bij Vitesse keerden Oussama Darfalou en Openda terug in het basiselftal, waar het tweetal tegen FC Emmen (1-4 winst) afgelopen weekend rust kreeg van Thomas Letsch. De thuisploeg trok vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe en leek via Oussama Tannane op aangeven van Eli Dasa al voor de openingstreffer aan te tekenen, maar de aanvaller stuitte op doelman Luuk Koopmans. Halverwege de eerste helft stond diezelfde Koopmans een treffer van Bero in de weg, nadat de Slowaak van grote afstand het doel onder vuur nam.

Niet veel later brak Vitesse alsnog de ban. Tannane dribbelde aan de rechterkant het strafschopgebied in, kreeg de bal tussen drie ADO-spelers voor het doel en zag zijn voorzet bij de eerste paal worden verlengd door Openda: 1-0. ADO Den Haag zette daar in de eerste helft bijzonder weinig tegenover en moest zich beperken tot verdedigen. In de tweede helft leken de bezoekers met andere intenties uit de kleedkamer te zijn gekomen, toen de ploeg van Brood al snel opdook voor het doel van Remko Pasveer. De doelman liet een ogenschijnlijk simpele voorzet van Amar Catic los, maar had geluk dat ze bij ADO niet attent genoeg waren.

Letsch greep vervolgens in en bracht drie frisse wissels, waaronder Daan Huisman. De middenvelder was meteen dichtbij de tweede treffer voor Vitesse, maar zag zijn inzet na een ouderwetse scrimmage worden gestopt door Koopmans. De rebound was niet besteed aan Broja, die een teenlengte te kort kwam. Twintig minuten voor tijd gooide Bero het duel alsnog in het slot. De aanvallend ingestelde middenvelder werd op maat bediend door Openda en schoot ineens binnen met de binnenkant van de voet: 2-0.

ADO leek in de slotfase de spanning even terug te brengen in de wedstrijd nadat Danilho Doekhi de bal over zijn eigen doelman werkte, maar Pasveer was er net op tijd bij om de bal voor de doellijn weg te halen. Even daarvoor ging de doelman niet vrijuit in duel met Jonas Arweiler, maar was het Tomás Hájek die de bal redde. Tien minuten voor tijd zorgde Catic alsnog voor de aansluitingstreffer door slim voor Dasa te kruipen, maar verder dan de 2-1 kwam ADO niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op naar de Kuip! Matige wedstrijd maar wel weer gewonnen en daar ging het vandaag om.

19 januari 2021 om 20:47

@eitwanvitesse, bij het live meepraten zeg je in de 68e minuut dat je de wedstrijd niet kan zien en nu geef je aan dat het een matige wedstrijd was. Das wel bijzonder...

19 januari 2021 om 20:51

Soms hanteer ook ik de scorebord journalistiek, i know het is niet goed. Maar afgaande op de wedstrijdstatistieken en wat andere mensen zeggen kan ik onderhand redelijk inschatten hoe mijn cluppie speelt, volg ze al langer dan vandaag!

Wat een verschrikkelijk slecht laatste half uur van onze kant, Broja en Buitink vielen ook echt slecht in. Buitink werkte nog tenminste hard maar bij Broja leek het of hij er geen zin in had. Maarja, we winnen dit seizoen wel vaker nipt, maar we winnen wel, en zijn nu ook 'gewoon' door.

19 januari 2021 om 21:56

Ik vond Buitink alles behalve hard werken eigenlijk, ergerde me nogal aan hem. Ballen wegtrappen, niet meerennen met een aanval waar nota bene Hajek als spits stond..

Vitesse ging er wel hard op achteruit na de vele wissels. Buitink met een dramatische invalbeurt, Touré heeft het niveau gewoon niet en hajek is een simpele verdediger. Dat was niet best de laatste 20 minuten.

19 januari 2021 om 20:52

Daarom zitten ze normaal ook op de bank, zeker Touré is echt niet het niveau wat je wilt zien bij een club als Vitesse.

19 januari 2021 om 21:29

Bizar dat zo’n jongen bij Juventus speelt. Heb het nou een paar keer gezien en zie weinig talent....

19 januari 2021 om 21:46

Ja hij speelde ook bij het 2e elftal, eigenlijk is dit zijn eerste seizoen bij een 1e team.

Het kan niet altijd feest zijn. De volgende ronde is in de pocket en daar ging het om

Vitesse speelde niet goed maar was op zich niks aan de hand. Ik snap verder dat je wilt wisselen, maar te veel slechte spelers inbrengen dan krijg je dus dit. Ook heeft nu hopelijk iedereen en ook cziommer gezien hoe goed buitink is... die is totaal niet goed met al dat positieve gelul over hem de laatste tijd dat hij een goede aanvaller is blabla.. buitink is gewoon niet goed, nooit goed geweest. Huisman mag voortaan ook op de bank blijven, die laat echt nooit wat zien. Zie liever Vroegh en Manhoef maar die mochten dan weer niet invallen.

Zegt ook wel iets dat Openda die er bij Brugge totaal niet aan te pas kwam , hier in de Eredivisie direct bij de betere hoort.

19 januari 2021 om 21:21

Achja, zo kunnen we ook praten dat een bankzitter van ajax gelijk de sterspeler is in de belgische competitie. Maar Openda doet het zeker aardig, scoort veel makkelijke goals maar mist soms ook nog grote kansen. Hij is zeker niet de beste spits van vitesse, laat staan van de eredivisie.

20 januari 2021 om 09:17

Ik vind het toch anders, zo vond niemand bij Brugge Openda goed, Lang vonden veel mensen iets hebben, bij Feyenoord ofzo had hij ook geaccelereerd.

19 januari 2021 om 21:42

Niet aan te pas gaat wat ver. Heeft zeker goede wedstrijden voor ons gespeeld. Jongen heeft een hele goede drive, is pijlsnel. Maar die grote kansen missen, dat blijft een probleem. Hij is ook nog heel jong en kan nog wel flink verbeteren. Was wel een goede move voor hem om naar Vitesse te gaan.

20 januari 2021 om 09:15

Die heeft nu al meer goals en assists dan in_ de 53 wedstrijden bij Club Brugge.

Wat een wedstrijd. De arrogantie was weg maar er werden wel ontzettend veel dom balverlies geleden. Buitink moet je gelijk verhuren, Hajek komt gewoon veels te kort al zat die er wel lekker bij met zijn sliding in het 16-meter gebied en Touré wat moeten we daar van zeggen. Is lang en kop sterk maar is niet hetgeen wat we willen nastreven. Ik vind wel dat Bruns me in positieve zin verrast. Eerder had ik een slecht gevoel als hij in de basis startte maar nu ben ik juist blij als die meedoet want hij fungeerd ontzettend goed in deze rol en is niet te beroerd om mee te verdedigen of ergens een harde sliding te maken. Je ziet ook dat Bero veel beter in zijn rol komt en dat Tanane daarbij wel dubbel gedekt word.
Openda heeft Noa Ohio nu ook in zijn nek hijgen en ik denk dat dat alleen maar ten goede komt want Ohio is zon vergelijkbare speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren