Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Matig afscheid voor Dick Advocaat; twee Limburgse ploegen naar de play-offs

Laatste update:

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van Dick Advocaat te winnen. De Hagenaren kwamen in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Dordrecht. Ook is na vrijdagavond duidelijk dat MVV en VVV-Venlo definitief gaan strijden in de play-offs. VVV had nog één punt nodig, maar dat werden er drie. De ploeg van trainer Rick Kruys won met 2-1 van De Graafschap. 2-1 werd het ook in Maastricht, waar MVV won van Telstar en zich als tweede Limburgse club mag gaan opmaken voor de play-offs.

VVV-Venlo – De Graafschap 2-1
De bezoekers leken in de tiende minuut op voorsprong te komen, maar de rake kopbal van Giovanni Korte werd afgekeurd omdat hij een duw had uitgedeeld. Vlak na rust, nadat Soulyman Allouch net naast had geschoten namens VVV-Venlo, kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Robin Lathouwers was de gevierde man, door vanaf de rechterkant van het strafschopgebied raak te schuiven. Een minuut later stond het echter alweer 1-1, doordat Devin Haen de bal binnen frommelde na een voorzet van Korte. De drie punten bleven uiteindelijk toch in Venlo, want diep in de blessuretijd legde Nick Venema de bal breed op Daan Huisman: 2-1.

MVV - Telstar 2-1
Na iets minder dan een kwartier spelen kwam MVV in eigen huis op voorsprong. Een lage voorzet werd bij de eerste paal door Jarne Steuckers binnengegleden: 1-0. Volledig tegen de verhouding in kwam MVV zelfs op 2-0. Na twintig minuten spelen stond Ruben van Bommel aan het einde van een tegenaanval. Hij schoot de bal beheerst in de lange hoek en maakte zo zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. Luttele minuten later werd David Min overduidelijk neergehaald in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal wuifde het voorval opvallend weg. In de tweede helft deed Telstar nog wel wat terug. Tien minuten voor tijd maakte Glynor Plet er nog 2-1 van, maar het mocht niet baten voor Telstar, dat definitief niet mee gaat doen aan de play-offs. MVV mag zich wel gaan opmaken voor de nacompetitie.

FC Den Bosch - Almere City 2-2
FC Den Bosch kwam verrassend op voorsprong tegen Almere City. De achttienjarige Ilias Boumassaoudi slingerde een vrije trap voor het doel, die vervolgens door niemand werd aangeraakt en zo de lange hoek in verdween: 1-0. In de 33ste minuut kwam Almere alweer op gelijke hoogte. Álvaro Peña stond ongelofelijk vrij in het vijfmetergebied en tikte een lage voorzet van Manel Royo eenvoudig binnen: 1-1. Kort na rust schoot Hamdi Akujobi de bal uit de tweede lijn achter Wouter van der Steen: 1-2. Na iets meer dan een uur spelen trok Nick de Groot de stand weer gelijk: 2-2. Hij vierde het doelpunt met de fanatieke aanhang, waarbij er ‘vreugdebier’ op het veld terechtkwam. De wedstrijd werd om die reden een kwartier gestopt. Na de staking gebeurde er niet bijzonder veel meer. Dankzij het gelijkspel is Willem II nu definitief derde en voorbij aan Almere City op de ranglijst.

FC Eindhoven - Helmond Sport 0-1
In Eindhoven werd de ban pas na rust gebroken. Helmond-spits Jelle Goselink kreeg de bal van Eros Maddy en rondde oog in oog met Nigel Bertrams keurig af. Goselink vierde zijn feest met de meegereisde supporters, waarbij er tijdens het juichen een aantal bekers bier op het veld belandden. Ook deze wedstrijd werd vervolgens een kwartier stilgelegd. Ook hier werd na het stilleggen weinig meer gecreëerd, waardoor Helmond de Brabantse derby won. Eindhoven was voorafgaand aan het duel al zeker van de play-offs.

TOP Oss - Jong PSV 1-0
In de 19e minuut viel de openingstreffer in de wedstrijd. Jearl Margaritha plukte een hoge bal knap uit de lucht en legde af op Bradly van Hoeven, die de kans benutte: 1-0. Vlak voor rust leek Jong PSV op gelijke hoogte te komen, maar een poging van Dante Sealy trof de paal. Ook August Priske kreeg een reusachtige kans in de slotfase van de eerste helft, maar hij schoot ver over. In de tweede helft bleef Jong PSV aandringen, maar lukte het niet om tot een treffer te komen.

ADO Den Haag - FC Dordrecht 2-2
Na een voorzichtig begin kwam ADO Den Haag via een afstandsschot van Malik Sellouki op voorsprong. De middenvelder van ADO kreeg de bal van Thomas Verheydt en schoot hard raak in de korte hoek: 1-0. Lang kon ADO niet van het doelpunt genieten. Tidjany Touré nam een voorzet van Samuele Longo aan en draaide mooi weg bij zijn tegenstander, waarna hij de kans verzilverde: 1-1. Twintig minuten voor tijd werd Sellouki in het strafschopgebied neergelegd. Verheydt schoot de gegeven penalty feilloos raak: 2-1. Winnen lukte ADO uiteindelijk niet. Sahvedi Cetin haalde na 74 minuten spelen vanaf de zestienmeter uit, waarna de bal via Verheydt in het doel belandde: 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij al de 5de of 6de keer dat VVV een belangrijke goal maakt in de laatste minuten.
Al met al gun ik ze het wel, jong team met een beginnende coach die zich toch staande houden in de subtop

Hoef ADO ook (nog) niet terug in de Eredivisie. Naar mijn idee geen visie en geen sprankelend beleid. Daarnaast spreekt deze club me totaal niet aan. Qua naam best groot, maar waar dat precies op gebaseerd is weet ook eigenlijk niemand. En dat moet toch meer zijn dan de stad. Daarnaast bestuurlijk echt een zooitje de laatste jaren.

13 mei 2023 om 06:12

Ik als supporter van den Haag kan hier niks mooiers van maken. We hebben werkelijk niks te zoeken in de eredivisie. Ik hoop sterk op een zomerse schoonmaak. Intern alle posities ingevuld met betrokken personen. Ze hoeven echt niet honderden jaren ervaring te hebben, maar wel passie en liefde voor de club (krijgen). Er zijn straks 15 spelers transfervrij, wat mij betreft mag daar 90% van weg. Niet omdat ik ondankbaar ben voor wat ze deden, maar omdat ik vind dat ze met de huidige prestaties net zo goed jeugd op kunnen stellen. Volgens seizoen beginnen met frisse gretige gasten.
We moeten een trainer krijgen die strijd en teamgeest erin weet te slijpen. Je ziet geen lol in het team en alleen maar vragende blikken richting elkaar.
En de Amerikaans/Spaanse Wang, beter bekend als Bolt, zou ik het liefst ook op zien hoepelen. Het is een droom, maar wie weet komt t uit en zit er ooit eens een club waar het wel klopt. Maar ik zie dit niet gebeuren helaas. Niemand stapt in een zinkend schip, ondanks dat de stad Den Haag veel potentie heeft. Misschien Red Bull Den Haag opzetten 😅

Dick Advocaat is echt 1 van de meest overschatte voetbaltrainer ooit. Vertel ff wat hem een legend maakt? Nooit ergens echt geslaagd, teert teveel op het verleden en omdat ie vriendjes is met die 3 van tv komt ie overal goed mee weg. J. Stam opvolgen bij Feyenoord kon een blinde ook wel.

13 mei 2023 om 08:40

Naja, kampioen in 3 landen, UEFA cup gewonnen. Het met een aantal landen goed gedaan als bondscoach. Het is geen Rinus Michels, maar gewoon een zeer verdienstelijke trainer. En daarnaast gewoon een geinige vent.

13 mei 2023 om 11:49

Wauw 3 hele titels waaronder in NL en Schotland. Klasse man! Respect dat je dat kan presteren in meer dan 40 jaar in het vak. Capeau!

Sarcasme uit: Feliz heeft gewoon helemaal gelijk. Dick is geen goeie trainer en is vaker gedegradeerd dan kampioen geworden. Ik krijg nu natuurlijk vele mensen over me heen omdat hij de uefa cup heeft gewoon, maar voor de rest stelt het niks voor. Past in de kkd, nergens anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren