Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mata heeft zin in ‘Nederlands’ voetbal: ‘Hopelijk past het mij perfect’

Laatste update:

Juan Mata stapte zeven maanden geleden over van Chelsea naar Manchester United. De Spaanse vleugelspeler annex ‘nummer tien’ kwam echter terecht in een stroef draaiend elftal, dat uiteindelijk niet hoger wist te eindigen dan plaats zeven in de Premier League. Dientengevolge moest David Moyes, de trainer die hem haalde, vertrekken. Mata heeft echter goede hoop dat hij onder Louis van Gaal zal floreren in Manchester.

/

Moyes gebruikte Mata vaak aan de zijkant, waar de Spanjaard zelf het idee heeft dat hij in een meer centrale rol beter op zijn plek is. In het 3-4-1-2 systeem dat Van Gaal nu heeft ingevoerd moet Mata alles kunnen geven. “Ik hoop dat het me perfect zal passen”, zegt hij in de Daily Mail. “Ik voel me goed op de positie van ‘tien’. Ik kan als verdedigende middenvelder spelen en als schaduwspits, als dat nodig is.”

“Maar mijn missie is assists geven en scoren”, benadrukt Mata. “Vanuit deze positie kan dat en ik hoop dat ik een topseizoen tegemoet ga. Maar belangrijker dan dat, is dat het elftal als geheel een topseizoen zal draaien. Dit systeem is best moeilijk en het is lastig je eraan aan te passen. Je moet bijvoorbeeld echt topfit zijn. Je moet ook heel gefocust zijn, maar als je je dit systeem eigen maakt kun je de tegenstander veel pijn doen.”

“Ik denk dat iedereen weet dat het Nederlands voetbal zich graag verzorgd laat spelen, op een manier ook die ik zelf graag toepas en waar ik zelf graag naar kijk”, vervolgt Mata. “Deze trainer wil passing en beweging en driehoekjes. Dat is waar ik me het beste bij voel.”

Gaat Juan Mata uitblinken bij Manchester United, dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dom dat chelsea hem liet gaan gewoon een wereldklasse cam.

16 augustus 2014 om 00:46

Trouwens ook beter dan oscar die soms echt zwaar tegen valt.

16 augustus 2014 om 00:58

En beter dan Fabregas.

16 augustus 2014 om 01:04

Ook

16 augustus 2014 om 01:18

Mata beter dan Fabregas?

16 augustus 2014 om 01:20

Gelijkwaardig zou ik zeggen, wel andere spelers. Alleen heeft Mata een vervelend seizoen gekend, daarvoor was hij net zo goed als Ozil van Real.

16 augustus 2014 om 01:28

Mata in je team staat voor 30 doelpunten per jaar. goals & assists

16 augustus 2014 om 02:04

Ik vind niet dat je Fabregas met Mata kan vergelijken, Fabregas is meer een CM terwijl Mata een CAM/LM is.

Ik weet vrijwel zeker dat Mata dit seizoen echt gaat excelleren onder Louis.

16 augustus 2014 om 03:35

Ik denk dat Van Gaal in dit systeem veel spelers toch een positie kan geven waar ze zich net iets lekkerder bij voelen. De backs hebben bijvoorbeeld alle ruimte om mee aan te vallen, Mata kan op 10, Rooney en Van Persie allebei in de spits, en de centrale verdedigers hebben wat meer zekerheid omdat ze toch met z'n drieën zijn. Ik voorspel een mooi seizoen voor United waarin ze zich minimaal plaatsen voor de CL.

16 augustus 2014 om 03:51

Het enige probleem is dat je op deze manier buitenspelers hebt die je compleet laat stikken. In duels van niveau kan je niet spelen met Nani, Young, Januzaj bijv. Het is een systeem waar heel Manchester United niet op is ingericht en daar moet je je transferbeleid op veranderen. Je hebt een meer degelijke back-up nodig voor Shaw, een RB, aangezien Valencia en Rafael allebei niet top zijn, een middenvelder, aangezien alleen Herrera het niveau aankan en een spits als Hernandez vertrekt. Niet mals.

16 augustus 2014 om 04:34

Nani en young zijn al verleden tijd. Het zijn prima voetballers, maar in de nieuwe opstelling kan united ze best missen. Januzaj redt zichzelf wel daar op het middenveld. Een van de grootste talenten op de europese velden. Als hij dit seizoen nog niet uitblinkt (al verwacht ik van wel) zal dat volgend seizoen wel gebeuren. Hij heeft nog een hele carriere voor zich. Ik voorspel een goed seizoen voor man utd.! Louis weet wat hij doet!

Mata mag van mij part echt meer zijn stempel drukken, hij is een nummer 10 maar tot nu toe speelt hij niet als een spelmaker, enorm onzichtbaar vaak, hij koet goed tussen de linies zitten, ruimte creëren en aanvallen opzetten, althans dat wordt er denk ik verwacht. Hopen dat hij zijn 2012/2013 niveau haalt.

16 augustus 2014 om 01:15

Bij United wordt hij op de flank gezet en hij is totaal geen speler voor op de flank. Hij moet achter de spits zodat hij kan strooien met passes. Als van Gaal hem achter de spitsen zet, zal hij misschien zelfs beter worden dan dat hij bij Chelsea was

16 augustus 2014 om 01:19

Hij speelt al hele pre season achter de spitsen, en zelfs in de leavue vaak genoeg op tien omdat rooney en rvp er vaak niet samen waren.

16 augustus 2014 om 02:07

Pre season zegt niet alles, van Persie was er bijvoorbeeld niet en de beoogde 11 van van Gaal spelen ook nog niet altijd samen. En vorig seizoen moet je helemaal vergeten. Nieuw seizoen, nieuwe coach betekent nieuwe kansen. Ik denk als Mata met Rooney en van Persie is ingespeeld, dit misschien wel het dodelijkste trio van de Premier League kan worden.

16 augustus 2014 om 02:36

Sneijder speelde in dit systeem ook totaal niet opvallend, ik ben benieuwd hoe mata het in de competitie gaat doen

16 augustus 2014 om 09:18

Precies, het is ook iets systematisch denk ik, tegenwoordig zie je dat teams zich veel meer inzakken, met 352 speel je met 8 van de 10 veldspelers centraal, dat is zoo makkelijk verdedigen (behalve als je team volloopt met Iniesta's, Xavi's, Scholes' Ozil's, Suarez', een 10 wordt gewoon supermakkelijk geisoleerd, dior je gebrek aan breedte is het dan steeds gewoon terug naar de wingback.

Dan moet die in Nederland komen voetballen. Bij Willem II zoeken we nog versterkingen.

16 augustus 2014 om 00:49

Gaat denk ik al naar go ahead eagles.

16 augustus 2014 om 00:56

Willem II kan denk ik niet zijn salaris ophoesten. Past in principe wel in het spelletje van Willem II.

16 augustus 2014 om 02:11

@footballExpert/ michael30
WTF staan jullie hier in hemelsnaam nou te vertellen zijn julie fucking dronken of zo?!!!! Mata of rvp naar willem2 tenminste jullie maken niet duidelijk over welke speler.
Maar ik zweer jullie hebben echt TOTAAL geen verstand van stelletje maloten,straks gaan jullie dombo's nog denken dat messi erover na zou denken,stelletje sukkels

16 augustus 2014 om 02:17

Why so serious

16 augustus 2014 om 02:20

@nomair,

Ooit van het woord sarcasme gehoord?

16 augustus 2014 om 03:53

Gezien het vrijdagavond laat is zal er bij meerdere leden vast wel een drankje in het spel zijn.

16 augustus 2014 om 05:00

Nope, gewoon een klein kind dat net het internet heeft ontdekt vermoed ik maar zo..

16 augustus 2014 om 08:31

Nomair ga ff met jezelf spelen ofzo.. zoveel frustratie om zoiets onzinnigs, het kan niet anders dat je wat tekort komt. Suc6.

Met spelers als Van Persie en Rooney voor zich kan Mata best een assist of 15/20 geven dit seizoen. Het beste aan deze formatie is dat de spelers alle vrijheid krijgen om een actie te maken want heel het team speelt in dienst van ze. Shaw en Rafael zijn aanvallend gezien prima spelers en zullen zeker genoeg voorzetten geven, ik vind het wel een goede formatie voor Man Utd. Aangezien ze niet echt vleugelspelers hebben van formaat is het beste om in een 3-4-1-2 te spelen. Misschien dat Di Maria nog komt, dat veranderd de zaak natuurlijk.

Een centrale verdediger is wel een prioriteit, zelf zou ik nog een centrale middenvelder erbij halen. Benatia, Hummels en Miranda zijn goede opties. Vidal natuurlijk voor de middenveld, anders Marchisio of Pjanic.

De Gea
Jones/Smalli
Benatia
Evans
Rafael
Herrera
Vidal
Shaw
Mata
RVP
Rooney
16 augustus 2014 om 01:09

als ze zo gaan spelen zie ik januzaj niet veel minuten maken.
kunnen hem beter uitlenen.

Verwacht veel van United dit seizoen, en toch denk ik dat Arsenal eindelijk weer kampioen gaat worden. Dat is gewoon een écht team. Ze lachen met elkaar en hebben veel plezier bij de club. Misschien dat dat de doorslag gaat geven. Van Gaal zei zelf altijd al dat niet de beste spelers maar het beste team de doorslag geeft. United gaat meedoen, maar de titel gaat naar Arsenal. Overigens bij die club ook aan kwaliteit geen gebrek natuurlijk.

16 augustus 2014 om 01:09

Hoop in ieder geval dat ze weer mooi voetbal op de mat leggen en dat er weer goals vallen om van te smullen (wilshere / rosicky vorig seizoen).

17 augustus 2014 om 17:39

Inderdaad, de start was niet geweldig... maar het is tenminste een overwinning. Dat was de laatste jaren op de openingsdag wel anders met Arsenal.

Mijn voorkeur gaat toch uit naar kagawa

Jongens, wat een gezeik allemaal: Herman Brood Rock&roll Junkie

16 augustus 2014 om 02:01

Zou bij Van Gaal niet veel aan spelen toekomen.

16 augustus 2014 om 03:53

Denk ik ook niet, Van Gaal heeft niet veel aan een overleden kunstenaar in zijn elftal.

YEE Right. Nederlandse voetbalschool in de premiereleuge. Dan kan ik hem bijdeze vertellen dat hij in het verkeerde land zit. Spanje daar dat is de nederlandse voetbalschool.

Is maar te hopen dat mata op 10 niet wordt gebruikt zoals sneijder toen het op wk. Dat zou echt zonde zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren