Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mascherano: ‘Barça is groter dan elke speler of manager, op hem na dan’

Laatste update:

Barcelona nam in de afgelopen jaren al afscheid van iconen als Carles Pyol, Xavi Hernández en Dani Alves en een grootheid als Andrés Iniesta zal ook geen jaren meer door kunnen. Het gemis van die spelers werd aardig opgevangen, maar volgens Javier Mascherano zal dit anders zijn als Lionel Messi ervoor kiest om te vertrekken.

/

“Messi is onvervangbaar, terwijl de rest van ons wel te vervangen is. Leo is een unieke speler, we hebben het over de beste voetballer aller tijden, voor deze club en voor de sport in het algemeen”, prijst de Argentijn zijn landgenoot in het officiële magazine van de club. “Er zijn in de afgelopen jaren een aantal belangrijke spelers vertrokken, mensen die voor altijd in de geschiedenisboeken van de club staan. Maar het team werkt nog steeds en blijft winnen.”

“Nee, de club is groter dan elke speler of manager, behalve Leo. Dat is de realiteit en dat moeten we accepteren”, gaat Mascherano verder. “Ik kan niet voor hem spreken, maar volgens mij heeft het huwelijk tussen Barça en Messi voor veel geluk gezorgd en is er nog tijd voor meer. Ik zie geen reden voor een scheiding, aangezien beide partijen beter worden van de relatie. Ik zie Messi voor geen andere club spelen dan Barcelona.”

Denk jij dat Lionel Messi zijn loopbaan af gaat sluiten bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja is dat zo ja?

Ik zie het anders. Niemand is groter dan een club en dat zal ook nooit gebeuren. Deze weergaloze spelers kunnen wel een club groter maken en daar ben ik het volledig mee eens.

Cruijff, Ronaldo, Ronaldinho, Messi.....er is altijd wel een 'beste voetballer van de planeet'. Er is dus ook een tijdperk na Messi en er zullen dus ook weer successen zijn. Of er moet echt iets drastisch wijzigen in de regelgeving, bijvoorbeeld een limiet aan het aantal buitenlandse spelers, salaris- en uitgavenplafonds etc.
Dat gaat ooit wel komen, daar ben ik van overtuigd want op deze manier vreet het voetbal zichzelf op.

17 februari 2017 om 16:03

Iets zoals in de Nba, daar willen ze ook dat de sterren verdeeld blijven over de teams, en dat doen ze met hun draft systeem en vaste contracten met vaste salarissen voor Rookies. Sinds de Warriors Durant hebben aangetrokken en zo een superteam hebben gevormd, willen de mensen aan de top van de NBA weer nieuwe regels invoeren waardoor zulke superteams bij elkaar kopen moeilijk zo niet onmogelijk word, dat is wat het voetbal nodig heeft.

Messi is niet groter dan de club, wel heeft die een groot aandeel aan de successen laatste jaren.

Zullen we Barcelona voortaan FC Messi noemen? Nee, Messi is een van de beste spelers ooit maar dat Messi groter is dan Barcelona? Vind ik lastig te zeggen, vooral omdat Barcelona in het verleden ook prijzen won met andere topspelers. Wat Messi is voor Barcelona is Maradonna voor Napoli, wat een legendes.

17 februari 2017 om 15:51

Trekt een mooie vergelijking denk ik, Messi is inderdaad de speler die Barcelona en haar meest succesvolle periode ooit personificeerd. Dat maakt hem natuurlijk nogsteeds niet groter dan de club. Van Maradona wordt altijd (terecht) gezegd dat het zo bijzonder is dat hij Napoli bijna in zijn eentje naar zoveel succes heeft geleid, maar wellicht is het voor Messi net zo knap of zelfs knapper om een van de beste clubs 10 jaar lang naar prijzen te leiden.

Neen, geen enkele speler is groter dan de club FC Barcelona. Laat me wel zijn, Messi is de beste speler die ik ooit heb gezien, terwijl mijn favoriete speler ooit Ronaldinho is. Het zal heel, heel lastig worden om Messi te vervangen, maar niks is onmogelijk. Kijk maar eerst eens hoe je het gemis van Xavi kan opvangen, twee jaar later en dat middenveld ziet er nog steeds niet uit. Messi kan nog wel een paar jaar mee dus dat is nu geen issue.

Wat zal ik deze generatie van Barcelona gaan missen zeg, heb nog nooit zoveel genoten van een team als het Barca van de afgelopen jaren... en het zal niet alleen messi zijn die ik zal missen, maar ook de meer "onzichtbare" spelers zoals busquets etc. want iedereen was belangrijk.
Laatste tijd worden ze steeds afhankelijker van alleen de voorhoede en dat zal nog wel meer worden als iniesta er mee stopt...

Ze kunnen hem beter laten gaan. Nu kunnen ze nog immens transferbedrag ontvangen. Een nieuw contract is voor Barcelona bijna onbetaalbaar en zet de rest van de selectie nog meer onder druk omdat er geen salarisruimte meer overblijft voor nieuwe spelers.

Wat Messi is voor Barcelona is Ronaldo voor Real Madrid en Robben voor Bayern, maar groter dan de club is wel heel ver gezocht. In het verleden zijn er ook spelers bij bijvoorbeeld Barcelona geweest zoals Johan Cruijf. Die kan je misschien nog wel 'groter' dan Messi noemen. Maar een club blijft een club en die kan je dus ook niet meten met 1 individuele speler.

17 februari 2017 om 13:51

@FCB2016 ik zeg liever wat Lewandowski voor Bayern is. Robben is ongetwijfeld de beste rechtsbuiten na messi. Maar Lewa is belangrijker. Ze hebben het vaak zonder Robben moeten doen en dat ging gewoon goed. Zonder Lewa zie ik het niet snel gebeuren

17 februari 2017 om 14:54

Na ben ik het niet mee eens. Lewandowski is al snel belangrijk, omdat hij op de spits positie staat. Daarintegen kan Robben het team altijd goed in richting helpen en is hij altijd wel gevaarlijk in zijn aanval.

17 februari 2017 om 15:56

Er zijn toch wel genoeg spitsen die niet de belangrijkste zijn in het team? Daarnaast ben ik het met je eens dat Robben ons altijd goed in richting helpt. Maar het is toch wel meerdere malen voor gekomen dat hij er niet stond en dat we als nog overtuigend winnen. Maar zou Lewa niet spelen dan wordt het een ander verhaal. Maar goed ik respected jouw mening , en begrijp ook heel goed waarom je zegt wat je zegt

Ik zie het vertrek van Messi redelijk vlot opgevangen worden door een Neymar. Ik zeg niet dat Neymar even goed wordt als Messi, maar dat hoeft ook niet perse. Ik zou me meer zorgen maken om het vervangen van Iniesta als ik Barca was

17 februari 2017 om 13:26

Neymar zou dat inderdaad kunnen opvangen speelde toen Messi geblesseerd was ook ontzettend goed.

17 februari 2017 om 16:00

Denk je dit echt? Ik denk het van niet, ik ben geen fan van Messi maar het is een unieke voetballer, iemand die een eigen stuk voetbalgeschiedenis geschreven heeft, daar komt zelfs Neymar in vorm nooit bij in de buurt, Neymar is in alles een heel pak minder dan Messi. Neen, als Messi er mee kapt zit Barcelona met een serieus gat, logisch ook, spelers als Maradona, Pele, Messi, Ronaldo etc etc zijn niet te vervangen, tenzij door iemand van gelijke kwaliteiten, en dat is Neymar met alle respect zeker niet.

17 februari 2017 om 16:26

Nee Neymar wordt waarschijnlijk nooit even goed, dat zei ik ook. Maar ik denk dat een Neymar op zijn top aan dezelfde statistieken van een Messi en Ronaldo kan komen. Neem daar ook bij dat hij waarschijnlijk wat harder werkt dan Messi en je hebt een prima vervanger. Is hij even goed? Nee, maar dat kan niet. Als ik als coach van dit Barca zou moeten kiezen, Messi 6 maanden geblesseerd of Iniesta... Dan zou ik het wel weten. Een Neymar met vertrouwen kan het team op sleeptouw nemen... zolang de aanvoer er is. Neem Iniesta weg en het hele team zakt in elkaar

17 februari 2017 om 18:19

Ik zie het ik las er los over, mijn excuses, zwak van me. Over die stats, misschien wel, al moet ik het allemaal toch nog zien, ik ben groter fan van Neymar dan van Messi, maar ik blijf denken dat na Messi Barcelona er zwaar op achteruit gaat gaan.

Hahhahaha! Een speler is nooit groter dan een club. Barcelona is groter dan Messi. Bournemouth is groter dan Messi. VVV Venlo is groter dan Messi.

17 februari 2017 om 16:12

Sarcasme? Want ik kan wel wat instanties bedenken waarbij een speler groter is dan de club. Maradona en Napoli bijvoorbeeld. 99 procent van hun bestaansrecht is hun status als die club waar Maradona voor speelde.

17 februari 2017 om 16:27

Ik denk niet dat er veel mensen het met je eens zullen zijn. Napoli is wel wat meer dan die club waar Maradona speelde zeg

En hun 'bestaansrecht' dan nog? Zo, besef je wel wat je zegt?

17 februari 2017 om 16:51

Wat is Napoli dan? Hun relevantie is gebaseerd op de Maradona-jaren. Als mensen zeggen dat ze een slapende reus zijn, dan is dat gebaseerd op wat ze hebben bereikt in de Maradona-jaren. Meeste mensen kunnen geen enkele speler uit dat elftal opnoemen die niet Maradona heet. Napels zit vol met mensen die Diego Armando heten, puur vanwege die jaren.

En dit is een heel ander iets wat los staat van de discussie, maar wat boeit het of ik gebruik maak van de term bestaansrecht? Je weet wat ik bedoel, je weet wat voor boodschap ik wil overbrengen. Ga je daar nou verontwaardiging over uiten?

17 februari 2017 om 18:59

Met alle respect voor Napoli, maar voor Maradona waren er veel toeschouwers maar voor de rest helemaal niks. Maradona heeft in zijn eerste jaar bij Napoli gezorgd dat een degradatiekandidaat Europees voetbal behaalde in een competitie waar zoiets voorheen onmogelijk was, die prestatie is voor mij unieker dan met een topclub een champions league winnen. Het seizoen daarna werd Napoli aantrekkelijker voor goede spelers en kwamen spelers als Careca en Alemao er bij maar tot die tijd deed Diego het bijna geheel alleen.

17 februari 2017 om 17:25

Waar dan ook ter wereld kennen ze Messi wel, of het nou Duitsland, Australiã«, Japan of Mexico is. Maar als je een Mexicaan naar Bournemouth vraagt, zal die denken dat je om hoestsiroop of zo vraagt.

17 februari 2017 om 19:22

Wat is je punt?

17 februari 2017 om 19:58

Messi is niet groter dan Barca maar wel dan Bournemouth he

Wat vinden de Barcafans eigenlijk van deze uitspraak? Jullie club wordt even beledigd en onder een individu geplaatst.

In dat geval vind ik barca niet zo een grote club
Wat een kul zeg.. tuurlijk is hij zeer belangrijk en heeft hij een grootse bijdrage maar waarom zo overdrijven. Netalsof Barca stopt met bestaan als Messi uitgespeeld daar is.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren