Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Martial haalt keihard uit naar Mourinho: ‘Hij had gewoon geen respect voor mij’

Laatste update:

Anthony Martial voelde zich niet gerespecteerd door ex-trainer José Mourinho, zo zegt de spits van Manchester United in gesprek met France Football. Martial benoemt dat het weigeren van rugnummer 11 hem duur kwam te staan en vindt dat Mourinho negatief over hem sprak. De Fransman stelt zelfs dat Mourinho hem deelname aan het WK in 2018 kostte. Overigens wordt ook zijn ex-trainer Ole Gunnar Solskjaer stevig bekritiseerd door Martial.

De dertigvoudig international maakte in de zomer van 2015 de overstap van AS Monaco naar Manchester United, onder het bewind van Louis van Gaal. De Nederlander vertrok al snel, waarna Mourinho tussen de zomer van 2016 en december 2018 trainer was. Volgens Martial begonnen zijn eerste problemen met the Special One over zijn rugnummer. De komst van Zlatan Ibrahimovic leidde ertoe dat Mourinho aan Martial vroeg om zijn nummer 9 aan de Zweed af te staan. "Tijdens de vakantie stuurde Mourinho mij een bericht waarin hij vroeg of ik van nummer 9 naar 11 wilde wisselen. Hij legde uit dat 11 een geweldig nummer is, omdat dat het nummer is van legende Ryan Giggs. Ik vertelde hem dat ik groots respect heb voor Giggs, maar dat ik liever nummer 9 zou houden. Toen ik terugkeerde op de club, zag ik mijn shirt met nummer 11."

Martial verloor zijn basisplaats in het seizoen 2017/18 aan Alexis Sánchez. Laatstgenoemde kwam in de winterstop van dat seizoen met hoge verwachtingen over van Arsenal en bleef Martial voor in de pikorde. Mede door gebrek aan speeltijd werd hij niet geselecteerd voor het WK 2018 in Rusland, waar Frankrijk wereldkampioen werd. "Mourinho had geen respect voor mij. Hij praatte over me in de pers. Kleine zinnetjes, een beetje zoals hij ook deed met Karim Benzema bij Real Madrid. In het seizoen 2017/18 was ik de topscorer van het team in de eerste helft van het seizoen. Toen kwam Sánchez en speelde ik niet veel meer. Het was het WK-seizoen en dat heeft me veel gekost. Zeker bij het nationale team, daar had ik bij moeten zijn."

Naast Mourinho krijgt ook zijn ex-trainer Solskjaer de wind van voren. Volgens Martial liet de Noor hem regelmatig geblesseerd spelen. "Mensen weten dit niet, maar ik kon na het 'covid-seizoen' vier maanden niet sprinten. De trainer vertelde me dat hij me nodig had, dus speelde ik. Maar als ik niet kan accelereren met mijn type spel, wordt het een ingewikkeld verhaal. De trainer zette me in de fik en heeft nooit de moeite genomen om het de media te vertellen. Uiteraard raakte ik geblesseerd en toen ik terugkwam, was het klaar. Ik speelde niet meer. Ik nam het heel slecht op, had een gevoel van onrechtvaardigheid. Er is me gevraagd mezelf op te offeren voor het team en in je rug word je afgeserveerd. Voor mij was het bijna hoogverraad." Martial is sinds zijn komst naar Old Trafford goed voor 79 doelpunten en 51 assists in 270 wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vergelijkt hij zich nu ook stiekem met Benzema...

10 september 2022 om 22:43

En ook met Ryan Giggs

10 september 2022 om 22:45

nee

10 september 2022 om 22:50

Nee, dat doet hij niet.

11 september 2022 om 09:40

Als je dat uit dit stukje tekst haalt dan moet je echt aan de slag met je begrijpend lezen.

11 september 2022 om 09:54

Het is altijd de schuld van anderen haha

11 september 2022 om 10:03

Ja straks krijgt de Rabobank weer de schuld

Zo zie je maar dat niet alles zo evident is als het lijkt. Goed van Martial dat hij dit de wereld instuurt! Een rugnummer ongevraagd afpakken is sowieso een gigantisch gebrek aan respect. Heel zwak van Mourinho, die zogezegd altijd om zijn man management geprezen wordt. Onzin natuurlijk, want die gast gaat bij het minste zijn spelers afvallen om zijn eigen reputatie te redden. Dat doet die nu ook bij Roma, met name na die 6-1 vernedering tegen Bodo Glimt.

Dat OGS de Franse spits met een blessure verplicht liet spelen is etisch en medisch zo onverantwoord en speelt hem nu nog steeds parten, want zijn lichaam is heel kwetsbaar en is daardoor dikwijls geblesseerd. Ben blij dat Martial nu met Ten Hag wel een trainer heeft die vertrouwen in hem heeft. Hopelijk wordt die en blijft die fit, want hij is ook ideaal voor het spelletje van Ten Hag. Dat liet hij al zien in zijn invalbeurt tegen Liverpool, waartegen hij schitterend wegdraaide van Van Dijk en Rashford diep stuurde op weg naar de 2-1.

11 september 2022 om 07:46

Wat ik nu lees is dat het aan iedereen ligt behalve aan zichzelf. Dat lijkt mij een uitstekende mentaliteit voor een profvoetballer van deze tijd. In plaats van dat hij harder gaat trainen om het ongelijk te bewijzen van zijn trainers jankt hij om een rugnummer. Werd uitgeleend aan Sevilla en die wilde hem ook niet hebben. Let op mijn woorden, als Ten Hag hem ook niet vee laat spelen heeft hij ook geen respect voor hem. Verwende voetballertjes van deze tijd.

11 september 2022 om 08:01

Heb je het artikel wel gelezen?

11 september 2022 om 08:42

Ja, waar lees jij dan enig zelfkritiek? Wat ik lees is dat hij jankt over een rugnummer tov Zlatan en dat hij lager in de pikorde stond als Sanchez. Volgens mij zijn dat dingen die gebeuren in de grote boze voetbalmensenwereld. Dat was natuurlijk de enige reden waarom hij het WK heeft gemist (waarom zou je dan beter je best doen om het ongelijk van de trainer te bewijzen) en als er dan ook nog eens wat over je wordt geroepen in de pers dan zijn die lange tere teentjes van meneer Martial erg groot.

Wat betreft zijn verwijt naar OGS kan ik niks over zeggen aangezien je nooit zal weten of hij echt zo lang geblesseerd heeft gevoetbald. Dat is zijn woord tegen de toenmalige staf maar wel makkelijk om dat nu te roepen en dat als “excuses” te gebruiken.

Als hij zo fantastisch is zoals hij denk waarom wilde Sevilla hem dan niet hebben?

11 september 2022 om 08:44

Wie is martial?

11 september 2022 om 09:48

Ja, weinig zelfreflectie. Je kunt ook zelf aangeven dat je niet kunt spelen als je echt zo geblesseerd bent. Nergens een schim van zelfkritiek, maar hij wijst maar wat graag met de vinger. Martial is simpelweg geen topspits, simpel. Er was geen sprake van een stijgende lijn en dan val je op een gegeven moment buiten de boot. Als jong talent was het goed genoeg, maar inmiddels is hij 26 jaar en hij voetbalt nog steeds als een jong talent.

Hoop echt dat Martial kan gaan vlammen bij united dit seizoen na zijn goeie voorbereiding. Verschil met vorig seizoen is dat er wat meer aanvallende opties van hoog niveau zijn en er wat meer gerouleerd kan worden, wat toch wel miste vorig seizoen. Nog steeds jammer dat we Greenwood nooit meer gaan zien, maar dat lijkt me terecht natuurlijk.

11 september 2022 om 00:46

Vorig jaar had je net meer aanvallende opties. Cavani, Greenwood, Lingard ...

Verklaart wel gedeeltelijk waarom het er ineens niet meer uit kwam onder OGS terwijl hij dat jaar ervoor volgens mij topscoorder werd. Wanneer hij fit is kan hij zeker goed voetballen, helaas alleen blessuregevoelig. Hoop dat hij dit jaar fit kan zijn en kan vlammen voor united.

Je moet tegenwoordig echt nog dieper gaan scouten. Je moet nu al enorm veel uitgeven voor middelmaat en als zij ook nog eens een zure onprofessionele karakter hebben dan ben je gewoon de sjaak. Een hele onderzoek naar iemands karakter is gewoon een must, niet alleen meer hoe die presteert bij club X. Martial is zo'n iemand blijkbaar waar je je vingers niet aan moet branden voor enorm veel geld.

11 september 2022 om 02:07

Wat zeg jij nou? Martial is gewoon een professional en in zijn prime was die echt de potential next best. Hij verteld gewoon hier zijn kant van het verhaal en als het echt zo is dan heeft OGS hem fysiek wel kapot gemaakt. Speelde tevens zeer lekker in de preseason en liet met een invalbeurt zijn klasse weer zien.

11 september 2022 om 07:33

Je kan ook nee zeggen... Als jij je niet fit voelt, moet je niet gaan spelen.
Doe je dat wel, dan word je afgerekend op je prestaties.
Handiger om dan meteen ermee te komen in plaats van maanden later...

Neemt niet weg dat ik hem echt heel goed vond vroeger.

11 september 2022 om 08:29

Eens met SocioFan1. Als je éen trainer hebt waarmee het niet botert, dat kan en hoeft niet per se jouw schuld te zijn. Maar twee trainers waarop je van alles aan te merken hebt? Dat rijst bij mij al snel de vraag: ligt het nou echt (alleen) aan de trainers?

Ach ja, blij dat Rashford tegenwoordig in ieder geval in de spits staat. Jaren misbruikt op linksbuiten omdat deze Martial zo nodig op 9 moest spelen. Ik snap Mourinho wel, hij is geen 9.

11 september 2022 om 09:44

Op papier ja. In werkelijkheid is hij gewoon blijven steken op een bepaald niveau en dat is bij lange na niet goed genoeg om bij de Europese elite te horen. 176 PL wedstrijden, 56 goals, 32 assists. 36 CL wedstrijden, 6 goals, 5 assists. 27 EL wedstrijden, 7 goals, 1 assist. Dat is goed, maar niet enigszins goed genoeg om dragend te zijn in de Europese top. Potentie is een zeer relatief begrip. Uiteindelijk zijn cijfers leidend, zeker over zo'n lange periode. Daarin laat hij gewoon zien niet eens enigszins een topspits te zijn.

11 september 2022 om 13:01

Ja en Dembele was ook jarenlang een professional. Oh wacht een week terug riep ie zelf nog dat ie niet als een voetbal professional heeft geleefd en nu sinds kort wel. Oh huh vreemd he. En een professional zijn is ook de schuld bij jezelf neerleggen en inzien wat er beter moet maar na zoveel jaren is Martial alleen maar coaches de schuld aan het geven. Poeh wat een professional zeg.Oh en je klasse laten zien en talent hebben en een professional zijn zijn 2 verschillende dingen. De kunst is om dat samen te brengen en dat heeft Martial afgelopen jaren totaal niet gedaan.

Allereerst even dit: ik heb het interview gelezen en in het interview spreekt Martial over 2 trainers, eentje “pakt zijn nummer af” en koopt een duidelijke upgrade terwijl de ander hem opstelt ondanks dat hij geblesseerd is wat zijn carrière bij United praktisch beëindigd.. Hoe is het dan in godsnaam mogelijk (buiten de klikjes die het oplevert) dat Mourinho de kat krijgt in de titel en in 80% van het stukje??

Dat gezegd hebbende vind ik dat dit hele interview precies laat zien waarom er problemen zijn bij Manchester United en waarom die problemen dus al sinds 2013 bestaan.. Martial laat zien geen seconde over ook maar enige vorm van zelfreflectie te beschikken en dat zijn carrière in het slop is geraakt ligt vooral aan iedereen behalve hemzelf terwijl hij de verwachtingen onder geen van de vorige 4 managers waar heeft kunnen maken. Laten we hem voor de sportiviteit dan milder bekijken in de tijd dat Solksjaer daar zat, die gaat natuurlijk nooit meer een baan als manager vinden nu meer en meer duidelijk wordt hoe bizar slecht hij eigenlijk was, dan nog denk ik dat Martial een enorm teleurstellende aankoop is geweest. Hij heeft af en toe leuk mee gedaan maar dat is het ook wel!

Dat gejank om “respect” van voetballers pfff. Wees niet zo een snowflake en heb wat zelfkritiek. Hij geeft ook geen één concreet voorbeeld wat er zo respectloos was aan de opmerkingen van Mourinho. Een beetje kritiek krijgen, zelfs openlijk, wil echt niet zeggen dat je niet gerespecteerd worden. Als je zo iets zegt moet je ook concreet worden.

Ook in veel comments lees ik op de site vaak dat er geen respect is voor spelers trouwens ook zo kleinzerig iets van jongeren tegenwoordig. Irritant mode woord.

11 september 2022 om 09:32

Er staat toch dat Mourinho, nadat Martial aangaf niet zijn rugnummer in te willen ruilen, toch Martial zijn rugnummer heeft afgepakt? Dat is je concrete voorbeeld van wat Martial als respectloos ziet. Dat is ook gewoon niet netjes van Mourinho.

Voor de rest vind ik dit soort verhalen van spelers altijd moeilijk om 100% te geloven. Het is altijd een hij zegt/zij zegt verhaal. Niemand kan bijvoorbeeld verifiëren wat er in gesprekken tussen Solksjaer en Martial is gezegd, of met Mourinho.

Dus als jij echt zit te wachten op bewijs dat niet tegen te spreken is, dan kan je heel lang gaan wachten.

11 september 2022 om 10:00

Dat is nog niet het respectloze volgens Martial (wat voor hem pleit overigens). Dat komt pas later in het interview: "Mourinho had geen respect voor mij. Hij praatte over me in de pers. Kleine zinnetjes, een beetje zoals hij ook deed met Karim Benzema bij Real Madrid.…” en dan volgt er niets concreets.

Ah, het ligt dus aan iedereen, behalve aan Martial zelf. Tja, zo kun je het natuurlijk ook bekijken als je zelf geen verantwoordelijkheid wilt nemen. Geen zin gaat over wat hij fout heeft gedaan.

Dit zijn altijd van die waardeloze berichten. Ze knippen wat quotes uit een interview en plakken dat aan elkaar. Op slechts enkele websites worden ook andere quotes aangehaald. Oa dat hij zichzelf niet consistent genoeg vond, hij natuurlijk schuldig is aan zijn eigen wanprestatie en dat hij, niet net zoals Cavani, genoeg heeft aan 2 speelminuten om zijn stempel te drukken. Maargoed, deze quotes verkopen natuurlijk niet zo lekker.

Alles ligt aan coaches en concurrentie, maar enige zelfkritiek is niet te bespeuren. Verrassend bij voetballers joh..

Als hij in die periode ook goed speelde had hij miss een punt. Maar in die tijd speelde hij als een 4de klasser in san marino

Het is niet te taak van de trainer respect voor de spelers te tonen maar resultaten te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren