Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko met Ziyech, Mazraoui en andere oude bekende op jacht naar eerherstel

Laatste update:

De opstelling van Marokko voor het duel met Kroatië is bekend. Bondscoach Walid Regragui kiest ervoor om onder meer Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat in de basis te posteren. Ex-AZ'er Zakaria Aboukhlal moet hopen op een invalbeurt. Marokko zal op jacht gaan naar eerherstel, na het dramatisch verlopen WK in 2018. In Kroatië – finalist van dat toernooi – heeft het vermoedelijk echter een zware kluif. Het duel in het Al Baytstadion wordt om 11.00 uur afgetrapt.

Eind 2017 plaatsten de Leeuwen van de Atlas zich voor het eerst in twintig jaar weer voor het WK. Het eindtoernooi zelf liep echter uit op een sof. In een groep met Spanje, Portugal en Iran behaalde het land slechts één punt, waardoor het al na drie duels kon vertrekken uit Rusland. Vier jaar later zijn de verwachtingen wederom hooggespannen. Ex-bondscoach Valil Halilzodzic, die lang in de clinch lag met onder meer Ziyech en Mazraoui, is inmiddels vervangen door Regragui. Nu Ziyech terug is, is alle hoop op hem gevestigd.

De ex-Ajacied gaat op papier als rechtsbuiten beginnen, in een aanval die verder bestaat uit Youssef En-Nesyri en Sofiane Boufal. Daarachter staat een driemans middenveld met Azzedine Ounahi, Selim Amallah en Amrabat, van wie laatstgenoemde de meest achteruitgeschoven man is. Mazraoui wordt op een voor hem relatief onbekende plek neergezet, daar hij linksback is in een defensie van verder Nayef Aguerd, Romain Saïss en sterspeler Achraf Hakimi. Yassine Bounou is de doelman van dienst.

De tegenstander
In tegenstelling tot Marokko kende tegenstander Kroatië een uitstekende vorige WK-editie. Vatreni reikten tot de finale, waarin ze echter toch hun meerdere moesten erkennen in Frankrijk (4-2). Het maakt Kroatië een serieuze concurrent voor groepswinst in Groep F. Met aanvoerder Luka Modric (Real Madrid) en onder meer Ivan Perisic (Tottenham Hotspur), Mateo Kovacic (Chelsea), Marcelo Brozovic (Internazionale) en Mario Pasalic (Atalanta) brengt het land een flink aantal spelers van internationale allure op de been.

Marokko en Kroatië speelden slechts één keer eerder tegen elkaar: op 11 december 1996. Toen werd het 2-2. Later op de dag kruisen ook België en Canada – de overige groepsgenoten in Groep F – de degens. Het duel tussen Marokko en Kroatië staat onder leiding van de Argentijnse arbiter Fernando Rapallini.

Opstelling Marokko: Bounou; Hakimi, Saïss (c), Aguerd, Mazraoui; Amrabat; Amallah, Ounahi; Ziyech, El-Nesyri, Boufal

Opstelling Kroatië: Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Brozovic; Modric (c), Kovacic; Vlasic, Kramaric, Perisic

Wie gaat er winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
23 november 2022 om 10:05

Dat denk ik ook. Onze mindere spelers zijn toch een stuk minder dan de mindere spelers van Kroatië. Qua topspelers hebben wij natuurlijk ook mooie voetballers als Hakimi en Ziyech

23 november 2022 om 10:12

Komop, beetje positief zijn joh, Sa heeft ook gewonnen van Argentinie. Wordt minimaal een gelijkspel voor Marokko

23 november 2022 om 10:41

Marokko gaat knallen bro

23 november 2022 om 10:43

Ze moeten spelen alsof ze wegrennen van de politie niffow, komt goed maak je niet druk!

23 november 2022 om 11:34

Als ze dat doen worden ze waarschijnlijk wereldkampioen

23 november 2022 om 10:20

Ervaring is belangrijk, maar niet doorslaggevend. Voor sommige jongens bij Kroatië is dit ook hun eerste WK. Marokko is een hecht team, als Tunesië een gelijkspel eruit kan slepen tegen Denemarken (beter dan Kroatië imo), is alles mogelijk.

Dima Maghreb!

23 november 2022 om 10:41

Kroatië ook niet echt. Perisic is al twee jaar meer een wingback dan aanvaller, Kramaric is geen spits die ze er heel makkelijk inlegt en Vlasic is ook een wisselvallige speler. Het middenveld is fantastisch maar verder valt het wel wat mee. Ik verwacht een 1-1

23 november 2022 om 12:00

Denk ik ook. Te veel spanning en slordig.

Ben benieuwd als Nederlander met Marrokaanse roots. Ik verwacht hooguit een gelijkspel omdat Kroatië als ploeg toch wel wat sterker is dan wij verwacht ik. Helaas kan ik niet kijken ivm werkafspraken…

23 november 2022 om 10:44

Als Nederlander zonder Marokkaanse roots ben ik ook benieuwd! Ik zal met een schuin oog meekijken tussen mijn administratieve taken door. Verwacht een mooie gelijkopgaande pot, jammer dat deze niet in de avond wordt gespeeld.

Jammer dat Mazraoui niet achter ziyech staat, die hebben altijd een mooie combinatie in huis.

23 november 2022 om 10:42

Moeten we altijd nog maar zien hoe het staat he. Een coach levert ook maar 11 namen aan, vervolgens maakt iedereen daar een eigen opstelling van

23 november 2022 om 11:20

Zal mij benieuwen, Afrikaanse WK deelnemers komen nooit echt goed uit de verf op dar toernooi.

Amalah speelt al maanden niet bij standaart wegens transferperikelen.. had liever sabiri gezien, maar ja na 60 min wisselen is ook prima

Op papier Kroatië sterker, maar persoonlijk denk ik dat Marokko een gelijkspel eruit gaat slepen.

23 november 2022 om 10:24

Valt reuze mee bro, buiten het middenveld van Kroatië vind ik Marokko beter.

Spannend, hoop op een feestje voor m’n mede Mgharba. Ik zeg 1-0.

Tototje op Marokko,

Ik zeg 2-1!

Volgens mij kan Marokko hier best een resultaat halen. Toch een lekker ploeg met de 3 "hollanders" (geintje jongens) en Hakimi die gewoon wereldtop is. Laat de leeuw (die ander) niet in z'n hempje staan.

23 november 2022 om 10:26

We weten allebei hoe het afloopt als jij vertrouwen hebt in een goed resultaat. Kun je voor één keer gewoon je cynisch-pessimistische zelf zijn? Dankje.

23 november 2022 om 11:13

Hahaha okok, dit wordt helemaal niets. Kunnen beter alvast terugvliegen naar Marokko joh, prutsers!

Leuk teampje hoor Marokko. Na NL toch wel voor Marokko dit WK. Ik hoop echt dat ze ver gaan schoppen. Ze hebben de kwaliteiten (individueel) er wel voor maar kunnen ze ook echt een team zijn. Ik denk dat de resultaten van Marokko erg afhankelijk is van het team proces en hoe ze kunnen groeien in het toernooi.

Lets go Marokko ga voor 2-1

Leuke opstelling van beide kanten. Verwacht wel een leuke wedstrijd, met hopelijk een winst voor Marokko.

Leuk WK is dit als Marokkaanse Nederlander. Dit wordt een leuke wedstrijd waar alles mogelijk is. Natuurlijk hoop ik dat Marokko met een mooi resultaat de drie punten binnen haalt.

Beste medelandgenoten, veel plezier straks!! Hopen op een goed resultaat!

Tevens had ik nog een vraagje, weten jullie waar Labyad uithangt? Ik dacht altijd dat hij wel redelijk in beeld was bij het nationale elftal, ondanks zijn geringe aantal daadwerkelijk gespeelde interlands. Zou nu toch in zijn prime moeten zijn, maar hoor helemaal niets meer van hem/over hem.

23 november 2022 om 10:42

Labyad is volgens mij nog altijd clubloos. Dan is het lastig om hem op te roepen ten faveure van deze spelers.

23 november 2022 om 11:05

Ronaldo is ook clubloos

23 november 2022 om 11:09

Je zou toch zeggen dat iemand vanuit Ajax die clubloos wordt, makkelijk een nieuwe club gevonden heeft? Was benieuwd of hij wellicht geblesseerd was of zijn schoenen aan de spreekwoordelijke kapstok had gehangen?

23 november 2022 om 11:49

Ronaldo is pas clubloos. En totaal niet vergelijkbaar met Labyad. Idem dit voor een Suarez.

23 november 2022 om 12:33

Dat snap ik ook wel Glen, was een geintje

Gun het Marokko van harte, maar ik zie Kroatië zich niet zo snel laten verrassen. Aardig goed team, die misschien nog wel bij de outsiders gerekend kunnen worden.

BIj Marokko zijn Ounahi (ken hem wel van naam) en Amallah de onbekende namen voor mij. Benieuwd hoe goed die zijn.
Voor de rest een vrij sterk elftal. Goede keeper. Centraal duo dat gewoon sterk is, idem dito voor de backs.
Boufal vind ik persoonlijk niet meer zo heel veel aan, maar ik laat mij graag verrassen. Ziyech en En-Nesyri zijn gewoon prima aanvallers.
Met Hamdallah, Ezzalzouli, Aboukhlal en Sabiri nog wel wat smaakjes om te brengen.

Kroatië ook met een zeer sterk elftal. Juranovic is de grote onbekende daar voor mij. De rest is eigenlijk wel ijzersterk. Weet alleen niet hoe goed die Lovren nog is. Speelt vgm in Rusland, maar heb geen idee meer van zijn niveau nu.

Met Gvardiol en Sosa wel twee heerlijke jonge verdedigers. Middenveld heeft geen uitleg nodig en voorin is het ook smullen.
Kunnen ook nog een Barisic, Sutalo en Stanisic achterin brengen. Middenveld nog voldoende kwaliteit met talentvolle Sucic, maar ook de wat meer ''ervaren'' Jakic en Pasalic.

En voorin hebben ze met Orsic wel nog echt een wapen met rendement en snelheid.

Benieuwd naar deze pot. Sowieso wel een leuke WK dag met veel leuke potten.

Ik verwacht een 1-2 of een 1-3 voor Kroatië, waarbij Marokko zich wel goed kan weren.

Ik kijk nooit Marokko, maar klopt het dat Mazraoui linksback gaat spelen? Ik snap dat Hakimi, de sterspeler natuurlijk, voorkeur krijgt op rechtsback, maar linksback heb ik hem nog nooit zien spelen, kan ik mij niet herinneren iig. Doet hij dat vaker bij Marokko?

23 november 2022 om 10:59

Laatste twee wedstrijden (oefen) voor het eerst. Leek alsof hij er altijd heeft gespeeld. In mijn optiek beste van het veld toen.

Marokko krijgt hier gewoon drie tegen minimaal. Ziyech had voor het Nederlandse elftal moeten kiezen.

23 november 2022 om 10:56

Ja isgoed joh troll🤣

23 november 2022 om 11:01

Als het je pijnlijk wordt dan gelijk beledigen. Typisch wedstrijd met veel praatjes net zoals tegen Brasil in 98. Marokko ging gewoon met hun staarten tussen hun benen van het veld!

Veel kijkplezier!🤣

23 november 2022 om 11:18

Ja joh, ga even lekker terug naar 1998.

Krijgen we nog een live meepraten?

Door alle spelers met een Nederlandse achtergrond volg ik Marokko toch wel met bovenmatige interesse, hoop dat ze ver gaan komen!

Lekker potje hoor...gek dat er geen live meepraten is voor deze pot? Aardig wat fans hier op VZ lijkt me.

Is er geen Live meepraten topic??

23 november 2022 om 11:16

Echt hè, waar slaat dat nou weer op?

Live meepraten voetbalzone!!!!

Waar is de live meepraten?

Ik ga er eigenlijk gewoon van uit dat Kroatië hier wint, al heeft het in het Marokko van nu wel een pittige tegenstander. Kroatië heeft de betere spelers, maargoed.. dat zegt tot dusver niets op dit WK.

Hoezo kunnen we niet mee prateb met de wedstrijd raar

Geen live-mee praten voetbalzone? Wat is dit dan!

Echt raar om hierover geen live meepraten topic aan te maken.

Marokko doet niet onder voor kroatie btw! als ze was minder slordig worden in de paasing en ze mogen vaker op doel schieten

Gister bij tunesie was veel sfeer. Had dat nu ook gehoopt/verwacht!

Hoop op Marokko, voor al mijn landgenoten en oude buurtgenoten vroeger in Utrecht

Aangezien er geen live is, weet die scheids wel dat hij kaarten in zijn zak heeft zitten. Modric had al rood moeten hebben met alle overtredingen. Marokko ik gun het jullie, succes boys !

Oh k zie het nu. Je moet naar wedstrijden gaan en dan kan je live meepraten. Raar alleen dat deze dan niet op de hoofdpagina staat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren