Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mario Been: ‘Of dit tot dusver zijn minst gelukkige wedstrijd was bij Ajax? Ja’

Laatste update:

Davy Klaassen heeft zaterdagavond geen goede indruk achtergelaten op de analisten van ESPN. De middenvelder kreeg voor het eerst sinds het duel met Vitesse op 29 augustus een basisplek bij Ajax, dat met 0-2 te sterk was voor sc Heerenveen. Mario Been concludeerde na afloop van het Eredivisie-duel dat Klaassen ‘de tijd nodig heeft om weer in het elftal te groeien’.

De van een liesblessure herstelde Klaassen vormde een middenveld met Mohamed Kudus en Ryan Gravenberch, terwijl Steven Berghuis geposteerd werd op de rechtsbuitenpositie. Laatstgenoemde werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald ten faveure van David Neres, en analyticus Arnold Bruggink vraagt zich hardop af of dat iets zegt over de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers in het Champions League-duel met Borussia Dortmund van komende dinsdag.

“Ik weet het niet, maar nu wordt het wel echt puzzelen”, reageert Been op de hersenspinsels van Bruggink. “Nu moet hij (Ten Hag, red.) echt keuzes gaan maken. Het is wel opmerkelijk dat Berghuis eruit werd gehaald, want ik vond Klaassen ook niet geweldig spelen. Het kan zijn dat Ten Hag hem een keer een hele wedstrijd wilde zien. Of dit de minst gelukkige wedstrijd was van Klaassen bij Ajax tot dusver? Ja, want ik vond hem aan de bal niet best. Normaal is het wel zijn kwaliteit ‘om er te komen’... Hij heeft weer even tijd nodig om in dit elftal te groeien”, merkt Been op.

Klaassen zei zelf na afloop van de zege op de Friezen dat hij met een goed gevoel terugkijkt op de prestatie van zijn ploeg, al kijkt hij ook kritisch naar zijn eigen spel. “Het was goed om weer op de nummer tienpositie te staan. Het is altijd fijn om te spelen, op welke positie dan ook. Of ik tevreden ben over mijn eigen spel? Nou, ik ben eigenlijk nooit tevreden, maar we hebben gewonnen. Daar gaat het uiteindelijk om”, aldus Klaassen, die desgevraagd aangeeft nog niet zeker te zijn van een basisplek tegen Dortmund. “De trainer zal keuzes moeten maken. Ik hoop dat ik vandaag op de deur heb geklopt en er dinsdag in sta.”

Verdient Davy Klaassen een basisplek tegen Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Klaassen niet de openingsgoal maakt , dan heb je eigenlijk niet zoveel aan hem. Dat klinkt een beetje oneerbiedig, maar het is gewoon niet zo een hele goede voetballer.

16 oktober 2021 om 22:36

Ik ben het met je eens wat betreft Klaassen. Moet het vooral van zn strijdlust hebben. Vond hem vandaag niet zo sterk. Gravenberch ook niet zo. Kudus vond ik eigenlijk de betere van de drie. Berghuis en Haller ook niet erg goed. Maar een wedstrijd voor CL is uit tegen Heerenveen 0-2 netjes.

16 oktober 2021 om 23:10

Het klinkt eerder een beetje dom. Klaassen speelt dit seizoen zowel bij Ajax als het Nederlands Elftal uitstekend. Dat hij nu een wat minder flitsende wedstrijd speelt maakt hem nog niet een 'niet zo een hele goede voetballer'.

Als een aanvallende speler geen doelpunten maakt of assist geeft . Vinden mensen het meestal een slechte wedstrijd dus vind dit beetje overdreven en jammer van een oud-voetballer

Ten Hag zegt altijd dat hij in koppels denkt. Als Tadic in de spits speelt, is Klaassen een uitstekende tien. In de Europa League hebben we dat vorig seizoen gezien, met een inzakkende spits speelt hij echt in zijn kracht. Hij komt er dan overheen en kan de ruimtes bespelen. Met Haller voor hem wordt het vaak wel erg druk en dan komt hij vaak in de zestien en kan hij belangrijk zijn, maar valt het voetballend tegen. Ik heb dan liever een Berghuis die ook in de rug van Haller kan opduiken, maar veel veelzijdiger is, meer ruimtes bespeelt en uiteraard creatief is. Klaassen is voor mij zijn basisplaats dit seizoen kwijt. Maar dat maakt weinig uit, je speelt zoveel wedstrijden dat hij genoeg minuten maakt en belangrijk gaat zijn. Toch mooi dat je jongens als Neres, Tagliafico en Klaassen achter de hand hebt. Verdienen alledrie een basisplek.

16 oktober 2021 om 22:33

Helemaal mee eens wat je zegt qua koppeltjes, maar persoonlijk heb ik toch liever het koppeltje Tadic/Klaassen op die posities dan Haller/Berghuis. Denk dat we met zo'n as en Daramy en Antony op de flanken haast niet te verdedigen zijn. En als je toch in koppeltjes denkt en Tadic als linksbuiten zet, hoort Tagliafico erin. Die twee kunnen lezen en schrijven met elkaar op die flank.

16 oktober 2021 om 23:10

Ten Hag denkt verder dan koppeltjes, hij denkt in spelprincipes en vandaag was het einde van de basisplek van Berghuis. Draaide wederom voor geen meter qua doortastendheid voor het doel van de tegenstander. Te weinig echte schoten en ook nog eens te weinig schoten tussen de palen. En Berghuis deed me denken aan Ziyech, maar dan zonder die keiharde werkmentaliteit. 100% risico in haast elke bal, maar dan niet telkens als een malle sprinten bij balverlies. Ajax heeft gewoon diepgang nodig en lopende mensen. En dan is Berghuis en Tadic op de vleugels echt killing. Dan zou Berghuis al op 10 moeten, maar daar kan dan weer niet 100% risico in elke bal en al helemaal niet als je niet constant aan het sprinten bent bij balverlies.

16 oktober 2021 om 23:23

Precies. Daarom zie ik dus ook graag Daramy, Tadic en Antony met Klaassen daarachter. Dan heb je veel variatie in spel, diepgang, snelheid, acties, scorend vermogen en ook spelers die wel arbeid leveren in defensief opzicht.

Ten hag had klaassen gewoon op zn eigen positie moeten laten spelen en kudus op de bank zetten. Daar heb je bar weinig aan. Kudus gaat normaliter ook niet spelen in de grote wedstrijden en dan staat klaassen gewoon weer op 10.

Klaassen samen met Berghuis en Gravenberch op de bank dan

Ik vond dat Kudus sinds tijden weer liet zien dat het een goede voetballer is. Balvast, sterk in de duels en vaak passend naar de juiste kleur. Kan normaal gesproken ook alleen maar beter worden. En met het oog op de toekomst zou ik hen vaker brengen dan Klaassen.

Klaassen, Tadic en Blind zet je gewoon als eersten op het formulier. Dat er mensen zijn die dit nog steeds niet doorhebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren