Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Marco van Basten verbaasd over besluit van Guardiola: ‘Niet professioneel’

Laatste update:

Marco van Basten vindt het ‘niet professioneel’ dat Stefan Ortega zaterdagmiddag aan de aftrap staat bij Manchester City in de FA Cup-finale tegen Manchester United. De oud-spits had daar als speler iets van gezegd. “Leuk en aardig, maar je bent niet voor niets basis- en wisselspeler. Dat heeft een reden”, aldus Van Basten bij Ziggo Sport.

Josep Guardiola kiest al het hele seizoen voor Ortega als bekerdoelman. De dertigjarige Duitser stond bij de drie EFL Cup-wedstrijden in het doel en met de finale op Wembley speelt hij zijn zesde wedstrijd in de FA Cup dit seizoen. Daarnaast moest Ederson – behalve in de laatste competitiewedstrijd tegen Brentford (1-0 verlies) – ook op de bank plaatsnemen nadat het binnenhalen van de Premier League een feit was. “Ik vind het niet professioneel dat je je reservekeeper laat spelen”, is Van Basten duidelijk voorafgaand aan de finale op Wembley.

“Het is een hele vriendelijke regeling en ik begrijp het ook wel vanuit dat oogpunt, maar je speelt topsport. Dan moet je de beste spelers opstellen”, is Van Basten van mening. “Als die andere (Ederson, red.) beter is, dan vind ik dat je een fout maakt. Op die manier omgaan met je keepers is heel vriendelijk en netjes, maar als je verliest zou ik daar als speler wel iets van willen zeggen. Leuk en aardig, maar je bent niet voor niets basis- en wisselspeler. Dat heeft een reden.”

Presentator Bas van Veenendaal vraagt zich hardop af of deze constructie niet de ideale manier is om twee topkeepers aan je te binden. “Een van de twee is beter, anders speelt hij niet alle belangrijke wedstrijden”, countert Van Basten. “Als je dan uit vriendschap je tweede keeper opstelt, dan vind ik dat een zwaktebod. Het kan ook uitgelegd worden als sterktebod, maar uiteindelijk vind ik het een beetje... Of ik het niet had gedaan? Ik ben niet zo, nee. Het is een afspraak tussen Guardiola en de keepers, dat is ook prima. Er zijn heel veel trainers die dat doen, maar ik zou het niet doen. Je zou er maar door verliezen, door een foutje van de doelman.”

Ben jij het eens met Marco van Basten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij doet dit elk seizoen? Van basten moet over alles iets zeggen

3 juni 2023 om 16:52

Dat is een beetje zijn taak. Hij zit daar om zijn mening te geven en te analyseren

3 juni 2023 om 17:03

Je snapt wel wat ik bedoel neem ik aan? Dit is een rare mening straks raakt de eerste keeper geblesseerd dan zou van basten als hij een trainer zou zijn een keeper inzetten die 0 wedstrijden heeft gespeeld in 3 jaar in je belangrijkste wedstrijd (cl) en dan?😅

4 juni 2023 om 09:10

Het is een keuze. En van Basten is van mening dat de andere keuze beter is. Guardiola en jij hebben een andere mening. Prima, niets mis mee.

3 juni 2023 om 16:57

Dus omdat Guardiola dit elk jaar doet is het logisch en mag niemand er iets van zeggen?

Er zullen spelers zijn die misschien wel een bonus krijgen voor winst van de FA-cup. Dan wil je dat de trainer de beste keeper opstelt. Ze spelen niet tegen FC Hullpekutteveen he. Tegen een club uit een lage klasse kan het, maar in de finale tegen een grote club moet je gewoon de beste 11 opstellen.

3 juni 2023 om 17:29

Nah, hij moet niks. Opstellen wie hij wil.

3 juni 2023 om 20:42

Iedereen mag er wat van vinden, maar Guardiola moet niks. Hij stelt deze jongen de twee beker tournooien op en doet dat consequent. Of je geeft een speler vertrouwen of niet. Ik vind het een prima eigenschap voor een manager om spelers niet af te vallen wanneer er een beetje druk op komt staan.

Ik snap Marco niet. Dit is toch de meest ideale scenario. Je hebt een 2e keeper die ook best wat minuten in de benen hebt voor het geval dat je 1e keeper geblesseerd raakt.

3 juni 2023 om 18:16

Ik snap.marco wel. Het gaat om een prijs. Zet dan je reserve doelman in tegen de laag geklasseerde teams. Dus in het begin van het toernooi geen probleem maar als het moeilijker wordt kiezen voor je beste spelers

3 juni 2023 om 20:39

Eerste wedstrijd van het tournooi was chelsea, tweede was Arsenal. Wanneer had die dan mogen spelen precies?

In EFL speelde hij tegen chelsea, liverpool, in competite tegen chelsea en brighton en in de cl tegen dortmund en sevilla. Dit zijn over het algemeen niet echt laag geklasseerde teams toch.

Als je hem opstelt in het tournooi, moet je hem de kans geven om het af te maken ook. Kreeg in de gehele FA cup 1 goal tegen en dat was de pingel vandaag.

Guardiola kan toch niet maken om zo'n jongen publiekelijk nu af te vallen "omdat het ergens over gaat". Dat is lekker voor zo'n vent als die straks bij blessure de CL finale zou moeten keepen.

Je zult een back-up altijd tevreden moeten houden, anders krijg je ook alleen maar gezeik binnen een selectie. Dit is toch niet erg? Die bekerpotjes boeien spelers bij een topclub echt geen moer.

3 juni 2023 om 16:55

FA Cup Final, die wil iedereen spelen hoor

3 juni 2023 om 16:57

Dit zou voor City hun eerste triple worden, die motivatie is er wel denk ik.

Wanneer zou volgens Marco de 2e keeper dan in actie moeten komen...pas bij een blessure van de 1e keeper dus,hoe komt ie dan aan wedstrijd ritme......

Je wilt je spelers wedstrijdfit hebben toch? Als Ederson uitvalt heb je nu een Ortega die er gewoon staat. Het is niet voor niets dat heel veel clubs dit doen, is gewoon slim in meerdere opzichten.

De tweede keeper de beker wedstrijden laten spelen is juist een uitstekende oplossing om de tweede keeper tevreden te houden, fit en ervoor te zorgen dat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Er zijn ook meer clubs die dit doen dus ik snap de commentaar niet helemaal.

Hoewel ik het eens ben met Van Basten zou ik hetzelfde doen als Guardiola. In CM/FM, verder kom ik natuurlijk niet, deed ik dat ook altijd.

En daarom is Guardiola één van de beste managers aller tijden en ben jij, als ooit één van de grootste spelers op aarde, bij het huidige publiek vooral bekend als "pannenkoek"..

3 juni 2023 om 22:09

Heftig, je maakt het persoonlijk. Beetje meer respect voor een icoon als van Basten mag wel hoor.

3 juni 2023 om 23:13

Volgens mij is mijn reactie erg toepasselijk op deze situatie. Namelijk omdat Van Basten niet met spelers om kan gaan. Van Basten lijkt er moeite mee te hebben als spelers niet zo goed zijn als hij was en dan verwacht hij eigenlijk al direct dat het niet goed gaat. Een speler waarmee je afspreekt dat hij de beker wedstrijden speelt, die zet je niet op de bank op het moment dat het "belangrijk" wordt. Dat maakt je als manager onbetrouwbaar en door zulke acties verlies je je groep. Imo één van de grootste redenen dat de marco van basten dus nooit een grote manager is geworden.

Wat is er precies respectloos aan mijn post? Ik ben 1 van de weinige hier die met een Van Basten shirt aan, hem live heeft zien spelen. Maar mijn neefjes die kennen zijn voetbal tijd niet en die kennen hem als de "pannenkoek" trainer van ajax.

san marco is goed verzuurd he, zonde...

3 juni 2023 om 23:23

hahaha, zie nu dat de reactie voor mij door 'zonde' gepost is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren