Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’

Laatste update:

Marciano Vink is niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Ryan Gravenberch bij Ajax. De middenvelder staat de laatste weken iets hoger geposteerd op het veld, terwijl hij voorheen vlak voor de verdediging als eerste aanspeelpunt in de opbouw fungeerde. Volgens Vink mag het nooit voorkomen dat de basisplek van Gravenberch ter discussie komt te staan, gezien zijn 'talenten en kwaliteiten', zo benadrukt de analist bij Goedemorgen Eredivisie.

Gravenberch had onder andere tegen Go Ahead Eagles (0-0) een andere rol, waarbij hij hoger op het veld stond. "Ik vind het geen oplossing dat Ryan Gravenberch zo hoog speelt", doelt Vink op de rol van de Ajacied tegen tegenstanders die zich ingraven tegen Ajax. "Dat komt zijn talenten en kwaliteiten niet ten goede. Je zag hem met de week slechter worden. Afgelopen week speelde hij weer achter de bal en had hij het spel voor zich. Toen had hij die rushes en versnellingen weer. Dan wordt Gravenberch weer Gravenberch. Hoog in de opbouw is niet zijn ding."

Zondagmiddag zal Ajax wederom tegen een compacte ploeg aantreden, daar Sparta Rotterdam met vijf verdedigers begint aan het duel op Het Kasteel. "Ik zie Gravenberch liever aan de bal en dan de oplossingen zoeken", gaat Vink verder. "En hij moet blijven bewegen. Hij heeft heel erg de neiging dat hij inzakt als hij een pass geeft, terwijl het veel dynamischer wordt als je door beweegt. Eerst werd de discussie gevoerd of Berghuis of Klaassen op 10 moest spelen, en dat verschoof op een gegeven moment naar Gravenberch en Klaassen. Dat mag nooit gebeuren als je Gravenberch bent."

Hans Kraay junior maakt zich niet druk om het feit dat Gravenberch een aantal mindere wedstrijden achter zijn naam heeft staan de laatste weken. "Sjaak, jij maakt je toch ook geen zorgen dat hij drie wedstrijden iets minder heeft gespeeld? Die wordt door Ajax toch ook weer voor veertig miljoen verkocht straks?", vraagt Kraay junior aan Sjaak Swart, die eveneens aanschoof bij het voetbalpraatprogramma. "Dan moet hij beter worden dan nu", aldus Swart. "Op de positie waar hij nu staat, vind ik het niet goed. En dat is heel jammer."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Gravenberch een jaar of half jaar terug had gedebuteerd zat hij nu bij jong ajax omdat hij nog te kort kwam. Voor mijn gevoel teert hij vooral op zijn periode na zijn debuut, toen was hij echt goed. Nu al erg lang de welbekende terugval.

Laten we voorop stellen dat zijn positie een moeilijke positie is waar veel gevraagd word. Ik denk dat hij gewoon meters moet maken en tijd gegund moet worden. Het lastige is dat die potentie er pas uit kan komen als hij naar een andere club gaat, dus wat dat betreft mag hij nu wel eerst verlengen voor het feit dat er zoveel in hem wordt geïnvesteerd (tijd en energie).

28 november 2021 om 12:03

De potentie, de potentie, welke potentie? Ik zie veel te vaak hele simpele dingen bij hem misgaan qua passing bijvoorbeeld. Dat is gewoon iets dat nu wel goed zou moeten gaan als hij echt zo'n groot talent is.

28 november 2021 om 14:21

Helemaal eens. Daarnaast health hij ook heel vaak de snelheid uit het spel. Maar wellicht wordt het nog allemaal beter. Vind hem wel de zwakste op het middenveld.

Met Vink eens. Gevolg van Blind op linksback die zone speelt waar Gravenberch eerste speelde, toch is hij absoluut onmisbaar voor tactische invulling op die positie. Klaassen vorig seizoen als 8 gezien en was toen veruit de zwakste middenvelder die we hadden, die kwam pas in spel toen hij terug op 10 kwam. Nu hebben we met Blind van die linkerzone iemand die opbouw kan voorzien en is rol van Gravenberch eigenlijk veel kleiner geworden. Alvarez is nu de middenvelder die meeste bal heeft en mogelijk maakt voor Mazraoui om hoger te spelen, Blind is een soort extra middenvelder en Gravenberch schuift hoger door. Voor Gravenberch is Tadic-Blind stuk lastiger dan Tagliafico-Tadic. Klaassen is op die positie veel te weinig betrokken en gaat de spits teveel knuffelen, dat is ook geen optie. Positie zal bij ten Hag denk ik ook niet ter discussie staan.

Gravenberch is niet zo bijzonder. In mijn ogen al lange tijd structureel de zwakste schakel bij Ajax en de eerste speler die ik zou proberen te vervangen. Wat mij betreft gaan we Blind of Klaassen daar uitproberen. Tagliafico weer linksback. Gravenberch is gewoon niet goed genoeg en is dat bijna altijd al geweest.

Vink heeft gelijk. Gravenberch stelt al maanden teleur en is voor mij keer op keer dissonant. Verspeeld vaak de bal en komt aanvallend niet beslissend in het stuk voor. Hoop dat dit een dipje is, maar anders mag hij er ook wel eens een paar keer naast staan van mij.

Zit in een dal waar ie wel weer uit gaat komen. Hoort bij de leeftijd.

Sjaak die kritisch is op een speler van Ajax. In ieder geval nu wel eerlijk. Want Gravenberch heeft zeker kwaliteiten, maar zoals hij nu speelt valt het wel erg tegen.

Soms komt het nu eenmaal voor dat een speler optisch gezien heel erg goed is, oftewel mooie techniek, sierlijke loop, etcetera, waardoor je denkt dat er geen maat staat op zijn ontwikkeling, maar het niet de meest intelligende voetballer is qua waar je moet lopen, qua keuzes maken, qua inzicht, enzovoort. Misschien is Gravenberch zo'n speler.

Zeg ik al weken want hij is matig tot slecht de afgelopen weken.
Ajax heeft genoeg andere opties om zijn plaats in te nemen, noen maar wat: Blind, Klaassen.

28 november 2021 om 12:28

Het is niet slechts weken, het is al bijna een heel kalenderjaar structureel niet goed genoeg

Helemaal met vink eens, Gravenberch speelt niet goed de laaste tijd, kan ook wel eens op de bank gezet worden dan, maar hopelijk dat hij terug komen gaat, en zijn niveau weer gaat halen.

Misschien als je het hele kalenderjaar al ondermaats speelt dat je niet zo'n groot talent bent? Dit is denk ik gewoon zijn niveau en dan 1x in de 15-20 wedstrijden een uitschieter. Absoluut niet klaar om te vertrekken komende zomer.

Gravenberch speelde tegen Heracles een goeie wedstrijd, waar alsnog punten werden verloren. Verder in Europese wedstrijden niet per se slecht, maar vaak wel (een van) de minste. Maar structureel goed is absoluut geen sprake van, en echt al lang niet meer. De laatste periode is maybe december vorig jaar? Want bijna hele vorige tweede seizoenshelft was Gravenberch ook slecht.

Ik zeg het al jaren, Gravenberch is de nieuwe “tikkie-breed” Maduro. Heeft net zoals Maduro mooie acties maar 9 van de 10 keer tikkie breed. Als je nu ook weer tegen Sparta hem volgt, dan loopt hij maar wat heen en weer, totaal geen loop acties of de bal willen. Erg passief allemaal

Gravenberch is net zo overhyped als die Dest toendertijd.

Als je voor hem 20.000.000€ krijgt meteen een strik eromheen doen, want deze jongen weet 9 van de 10 keer totaal niet wat hij aan het doen is op het veld.

Jammer is het wel, zijn eerste wedstrijden waren leuk, maar daarna heeft hij vrijwel nietsmeer laten zien ( al zullen veel napraters daar natuurlijk anders over denken )

Gravenberch ontwikkelt zich niet, staat al ruim een jaar stil. Ik vermoed dat dat met zijn karakter te maken heeft: het is een relaxte gozer die geniet van het spelletje, maar het moet allemaal wel leuk blijven. Niet een type die er alles koste wat het kost uit wil halen, dit uit zich in nonchalance op het veld.

Hij wil ook niet verlengen, dus in feite ben je hem nu minuten aan het geven waar je als Ajax niks beter van wordt, je leidt hem zuiver op voor de volgende club. Daar moet je voor bedanken vind ik. Zet hem maar gewoon op de bank, kan hij dat dromen wat hij zo goed kan de hele wedstrijd lang doen.

Zou mijnheer Vink weten dat Ajax bovenaan staat en reeds is geplaatst voor de knockout fase van de CL? Want hij kraakt alleen maar spelers af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren