Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marca: Reis doorstaat medische keuring en levert Groningen miljoenen op

Laatste update:

De transfer van Ludovit Reis naar Barcelona lijkt in kannen en kruiken. Spaanse media melden woensdagavond dat de achttienjarige middenvelder van FC Groningen inmiddels in Catalonië is gearriveerd en vermoedelijk donderdag officieel gepresenteerd zal worden door Barcelona.

Eerder op de dag meldde het Algemeen Dagblad al dat Reis onderweg was naar Barcelona en inmiddels verzekert Marca dat een transfer op handen is. Volgens de Madrileense sportkrant is de jeugdinternational inmiddels gekeurd in het Camp Nou en zal donderdag de bevestiging van de transfer volgen.

Groningen toucheert naar verluidt ongeveer zeven miljoen euro voor Reis, die voor vijf seizoenen gaat tekenen bij Barcelona en naar alle waarschijnlijkheid zal starten in het tweede elftal van de grootmacht. Eerder repte De Telegraaf over een transfersom van maximaal 7,7 miljoen euro, inclusief variabele bonussen. Reis is na Frenkie de Jong en de Braziliaan Emerson de derde zomeraanwinst voor Barcelona.

De interesse van Barcelona in Reis was al geruime tijd bekend. "De clubs zijn eruit. We horen dit weekeinde of anders maandag wanneer we naar Barcelona vliegen om de transfer af te ronden", zo vertelde zaakwaarnemer Aleksandar Bursac ruim twee weken geleden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie transfer voor Groningen. Ook Chabot voor miljoenen verkocht en waarschijnlijk vertrekt Doan ook voor een mooi bedrag. De kassa rinkelt, ondanks een seizoen dat niet heel overtuigend is. Ik ben wel heel erg benieuwd wat Groningen daarmee gaat doen.

22 mei 2019 om 19:58

Daar ben ik inderdaad ook benieuwd naar. De afgelopen jaren ging het de club nou niet bepaald voor de wind op transfermarkt, dus ik ben benieuwd of ze van hun fouten geleerd hebben.

22 mei 2019 om 22:43

Mwah, ik vond het transferbeleid juist goed. Althans, ze kochten echt wel spelers die bij hun niveau paste en potentie hadden. Als ik Mahi, Doan, El Idrissi, Rustic of zo even erbij haal. Allemaal leuke spelers met veel talent. Het kwam er alleen net niet goed genoeg uit telkens, de talenten waren te wisselvallig om echt voor grote sommen te vertrekken tot nu toe. En dat is gewoon zuur voor een club die eens in de zoveel tijd toch een mooie som binnen moet krijgen.

22 mei 2019 om 20:41

Ik verwacht dat ze gaan aankloppen bij Excelsior voor Schouten. Wellicht proberen ze Schuurs te huren. Ook misschien jongens als El Jebli, Anco Janssen en Diemers.

22 mei 2019 om 21:43

Met Matusiwa hebben ze net een type Schouten gehaald. Huren wil Groningen alleen nog met optie tot koop en El Jebli en Anco Janssen gaan je absoluut niet verder helpen. Diemers is wel een leuke optie, heeft ook al in de gedeelde jeugd van Fc/Cambuur gespeeld.

22 mei 2019 om 21:49

Toch mooi dat je als Groningen speler een transfer kan maken naar het grote Barça ik ben echt benieuwd wanneer van beugelsdijk word gekeurd door Real Madrid?

Heb hem toevallig gisteren voor het eerst aan het werk gezien. Voor zijn leeftijd natuurlijk wel een talent maar niets exceptioneels waargenomen.

Wel een hele mooie stap voor hem, kan altijd nog een stap terug doen als het nodig is. Groningen sluit hier ook een ontzettend goede deal en Nijland kennende heeft hij ook een lijntje uitgezet voor eventuele huur van talenten.

Benieuwd hoelang hij bij Barca B gaat meedraaien voordat hij ergens op het hoogste niveau zich mag laten zien.

22 mei 2019 om 20:05

Nou heb je hem wel tijdens zijn slechtste wedstrijd in tijden gezien hoor.

22 mei 2019 om 20:07

Gisteren was hij ook wel echt dramatisch voor zijn doen. Denk dat hij een stap naar AZ of Utrecht wel goed had aangekund - en eventueel met wat aanpassing een stap naar PSV of Ajax - maar dit is een prachtige stap voor hem natuurlijk.

22 mei 2019 om 20:30

Een stap van Utrecht naar Groningen of andersom, ja dat zijn stappen....

Ik vind dit echt zonde. Jongens als Vlap en Reis geven clubs als Heerenveen en Groningen een beetje identiteit. Tegenwoordig spelen er alleen maar derderangs buitenlanders en gehuurde spelers bij clubs als Willem II, Groningen, Heerenveen etc. De Nederlandse velden zijn bedoelt om Nederlandse talenten op te leiden, de Nederlandse competitie begint steeds meer op de Turkse te lijken met al die buitenlanders op t veld.

22 mei 2019 om 19:58

Volgens mij is het percentage buitenlandse spelers niet extreem veel hoger dan vroeger het geval was.

Huurspelers zijn op de lange termijn natuurlijk niet extreem waardevol. Maar door de gigantische kapitalen die beschikbaar zijn in toplanden is het wel dé mogelijkheid om spelers te krijgen die je normaal nooit zou hebben (bijv. Isak, van Ginkel, Odegaard etc.)

22 mei 2019 om 20:36

Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit. Goede Nederlandse talenten breken toch wel door. Jammer dat je onderscheid maakt door in rangen te praten.

23 mei 2019 om 02:06

Padt, Te Wierik, Zeefuik, Reis, Warmerdam, Van de Looi, Bruns, Bel Hassani, Sierhuis, Gladon, El Hankouri, Mahi...allemaal spelers die in Nederland geboren en getogen zijn.

Goede transfer en een prima bedrag. Tijd dat Eredivisie spelers voor een prikkie op te halen waren is voorbij. Zo kan de competitie mooi groeien en sterker worden.

Heel begrijpelijk dat zo'n jongen deze kans aanpakt. De kans is misschien klein dat hij het 1e ooit haalt maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. En zoals gezegd zal hij altijd nog wel een leuke club vinden als hij het niet red.

Mooie transfer voor die jongen maar vind wel jammer, had toch liever gezien dat die in Nederland een stap zou maken.

Ongelofelijk bijna 8 miljoen euro, kan me niet voorstellen dat Barca hem haalt met het idee hem over 1 of 2 jaar naar het 1e team te kunnen halen, dus begrijp deze aankoop niet.

22 mei 2019 om 21:52

Ik denk dat ze bij Barcelona dat wel weten. Of denk jij dat hij ter opvulling bij Barcelona komt.

22 mei 2019 om 22:21

Volgens mij nog nooit eerder een speler die van Groningen rechtstreeks naar Barca is getransfereerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren