Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maradona krijgt officiële rol bij Napoli: ‘Net als de eerste vrouw in je leven’

Laatste update:

Diego Maradona vierde de grootste successen van zijn carrière bij Napoli. De Argentijn is nog altijd een legende in Napels en hij krijgt nu binnen afzienbare tijd een officiële rol bij de Italiaanse club. Maradona wordt wereldwijd ambassadeur van i Partenopei, zo laat voorzitter Aurelio De Laurentiis weten.

/

Overigens moet Pluisje daar wel eerst nog een probleem voor oplossen. “We hebben in Rome lang met elkaar gesproken. Als Maradona zijn problemen met de belastingdienst oplost, wordt hij wereldwijd ambassadeur van Napoli”, zegt De Laurentiis in de Italiaanse media. Maradona zou in Italië nog een belastingschuld hebben en ligt daarover in de clinch met de Italiaanse fiscus.

Bovendien zal Maradona ereburger van de stad Napels worden. In mei overhandigt de burgemeester van de stad het ereburgerschap aan de Argentijn. “Ik voel me hier thuis, zoals ik altijd gedaan heb”, stelt Maradona. Hij is momenteel in Napels is voor een theatervoorstelling, die is gemaakt over het succes van het Napoli waar hij deel van uitmaakte. “Ik voel de liefde van de Napolitanen nog steeds. Het is net als met de eerste vrouw die ooit in je leven kwam.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een voetballer, maar wat een engnek ook. Ik begrijp werkelijk niet dat een club met zo'n waus geassocieerd wil worden.

17 januari 2017 om 09:45

die voorzitter is anders geen haar beter, wat een zak. Maradonna heeft natuurlijk wel veel voor de club betekent, of je hem dan ambassadeur moet laten worden is dan weer een ander verhaal.

17 januari 2017 om 10:18

absoluut waar!
echt de beste voetballer allertijde!
En terecht dat een club als Napoli hem deze waardering geeft.
1x per jaar wordt in italie een wedstrijd met oudspelers van de serie A gespeeld. Deze man is altijd nog de meest fanatieke van allemaal. Afgelopen jaar in 1 team met il grande capitano, wat was DAT smullen!

17 januari 2017 om 10:59

Abitinno

Als je mijn eerste 3 woorden leest dan weet je ook dat ik niet te achterlijk ben om te begrijpen dat hij een topvoetballer was in zijn tijd (allerbeste aller tijden is subjectief en jouw mening).

Ondanks zijn voetbalkwaliteiten betekent het niet dat hij boven de mensheid staat en misselijkmakend wangedrag niet veroordeeld mag worden. Maar daar zijn fanboys blind voor. Als je ruziet tijdens een Wedstrijd voor de Vrede, cocaã¯ne gebruikt op WK, fotografen beschiet met een luchtbuks, een cameraman omver rijdt, een fotograaf in gezicht slaat, Pele een homo noemt, exorbitant hoge bedragen vraagt voor inzet bij goede doelen en smeerlapperij bij 'de hand van god'-goal, dan ben je voor mij toch echt een 'waus' om van te kotsen.

17 januari 2017 om 10:42

Maradona is de beste voetballer aller tijden. Het zou jou sieren om wat meer respect te tonen voor de legendarische enganche. Bovendien is Maradona wereldwijd populair. Met Diego als ambassadeur zullen veel deuren opengaan voor Napoli.

17 januari 2017 om 11:05

Ik heb respect voor zijn voetbalkwaliteiten zoals ook te lezen is in de eerste 3 woorden.

Ik heb geen respect voor al hetgeen hij na (en soms ook tijdens zijn carriere) geflikt heeft (zie voor korte opsomming reactie hierboven) en zijn houding van "ik kan toch wel alles maken". Voor mij is het een valsspeler en een grote clown die ik niet serieus kan nemen als ik hem ergens op een bank zie tieren. Dat hij populair is snap ik en ook dat deuren open zullen gaan, maar deze man blijft een ongeleid projectiel.

17 januari 2017 om 11:27

Al brengt Twenteov het wat ongenuanceerd, maar hij heeft wel een punt. Maradona was een geweldige voetballer, maar ook een zeer ingewikkeld persoon. Ik zou ook wel twee keer nadenken om een oud-speler ambassadeur te maken die een verleden heeft met drugs, prostituees, de belastingdienst en nog veel meer opmerkelijke zaken. Je kunt toch niet ontkennen dat Maradona op dat gebied een zeer slecht voorbeeld is voor anderen.

17 januari 2017 om 13:33

@ Twenteov
Bewijs dat Maradona Cocaine heeft gebruikt tijdens het WK. En ik wil geen 1 of ander link naar je facebook pagina maar daadwerkelijk gefundeerde documenten welke aantonen dat Maradona cocaã£â¯ne heeft gebruikt. Kan je dit niet, neem dan jouw valse woorden terug.

17 januari 2017 om 15:13

@matthaus

Het mag dan wel geen cocaine zijn, maar Maradona geeft zelf eerlijk toe dat de Argentijnse ploeg (inclusief Maradona) onder invloed was van doping tijdens het WK van 1994. Bovendien zijn er meer dan genoeg nieuwsberichten op internet waarin staat dat Maradona meerdere keren betrapt werd op het gebruik van cocaine in zijn actieve loopbaan als voetballer.

In 1991 werd hij voor 15 maanden geschorst omdat hij betrapt werd op het gebruik van cocaine. In 1994 na het WK kreeg hij wederom een langdurige schorsing na het gebruik van efedrine. In 1997, na een 4-2 overwinning van Boca Juniors bleek dat Maradona weer onder invloed was van verboden middelen. In dat jaar zou Maradona ook tevens stoppen als actief voetballer.

Twenteov heeft dus gedeeltelijk gelijk, alleen was het tijdens het WK van 1994 geen cocaine, maar efedrine. Het is toch lachwekkend dat een voetballer zoveel misstappen heeft begaan. Zoveel respect hoef je dus niet voor de persoon Maradona te hebben. Betreft zijn voetballende kwaliteiten is het natuurlijk een ander verhaal...

18 januari 2017 om 11:56

@ Sirius
Tijdens het WK van 94 was Maradona niet onder invloed van Cocaã£â¯ne. Dit is een valse leugen en jij moet dit niet deels gaan verdedigen. Verder waren de middelen die Maradona gebruikte in Amerike tijdens het WK in 94 toegestaan voor NFL players en Baseball players in Amerika. hij kreeg dus die middelen door zijn personal trainer, ervan uit gaande dat het wel mocht. De corrupte Fifa heeft vervolgens een nieuw regel geintroduceerd waarin deze middelen verboden zijn. Het was een afrekening.

heb jij ooit een voetballer van het veld zien weggaan, gearesteerd door agenten?

17 januari 2017 om 10:43

Ja, het is inderdaad raar dat een club met de grootste voetballer uit hun historie (die hen ook nog eens de grootste successen uit hun historie heeft bezorgd) geassocieerd wil worden..
Haha.

Haha, het blijft altijd mooi die metaforen die hij gebruikt.

Tja, opzich zat dit er natuurlijk wel een keer aan te komen. Hij heeft erg veel voor Napoli betekend als speler en afgaande op uitspraken is Maradona ook nog steeds erg gek op de club. Opzich vind ik ambassadeur van de club een goede functie voor hem en trouwens ook goed dat de voorzitter daar tegenover stelt dat Maradona eerst zijn probleem met de fiscus in Italie oplost.

Het is zo'n beetje de enigste functie die Maradona nog kan bekleden in de voetballerij. Hij heeft in het verleden wel duidelijk gemaakt niet meer objectief te kunnen oordelen en ik vind zijn analyses vaak lachwekkend. Aan de andere kant heeft hij natuurlijk wel een verleden met drugs, prostituees en andere opmerkelijke zaken, waardoor ik als club wel twee keer na zou denken om zo'n persoon een boegbeeld van een club te maken, ongeacht zijn prestaties binnen het veld in het verleden.

17 januari 2017 om 13:02

In Napels balanceren ze graag op het randje. Misschien word je wel borderliner met voordurend die vulkaan in je nek maar het is daar zo'n beetje tot cult verheven. Wat dat betreft is Napels denk ik de meest Zuidamerikaanse stad van Europa en houden ze van het levenslied van Maradona, zoals ze in Amsterdam van Hazes houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren