'Manchester City is een geweldige club in een geweldige competitie'

Woensdag, 28 maart 2012 om 15:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:56

MANCHESTER - De fans van Manchester City laten zich dit seizoen verleiden tot vreugdepasjes. Het team van Roberto Mancini lijkt definitief geland in een wereld die tot voor kort een onbereikbaar paradijs leek. Die van de clubs die in aanmerking komen voor de strijd om de landstitel in het Engelse voetbalwalhalla. De opstanding is onmiskenbaar het gevolg van de gulle handen van Sheikh Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, die het oliegeld door de straten van Manchester laat klotsen. David Silva voelt zich intussen helemaal senang in het systeem dat Mancini heeft uitgedokterd.

Door DANIEL CABOT KERKDIJK

/

Op weg naar zijn 27ste verjaardag en dus de beste jaren van zijn voetballeven lijkt de duur betaalde Silva ook in het buitenland te slagen. De alarmbellen rinkelden afgelopen seizoen weliswaar niet, maar de Spanjaard had moeite met het fysieke spel in de Premier League. Silva beschikt echter over een karakter doordesemd met de eis aan zichzelf om elke dag beter te worden. Dit seizoen komt de bloedsomloop weer op gang en is hij tot een van de betere spelers van de Premier League uitgegroeid. "Dank je wel, maar ik denk niet dat ik nu makkelijker voetbal. Zo voel ik het tenminste niet. Soms zijn de eenvoudigste dingen de moeilijkste om uit te voeren en dat is de sleutel tot succes. Professionals die voor hun vak leven en een team dat daadwerkelijk als een team wil spelen: dat zijn de juiste ingrediënten. Daardoor kunnen dingen soms heel makkelijk ogen."

Als journalist word je tegenwoordig doodgegooid met de grootst mogelijke clichés. Zelfs als de bedenktijd op z'n comfortabelst is, dan is er vaak nog sprake van één repeterende tekstarmoede. De middenvelder uit Arguineguín, de plaats waar ook Juan Carlos Valerón het levenslicht zag, laat evenmin het achterste van zijn tong zien, maar dat komt vooral omdat de vragen gescreend zijn en vervolgvragen uit den boze zijn. Dat was de nadrukkelijke mededeling van de press officer. "Een nominatie voor de Speler van het Jaar-verkiezing is mijns inziens momenteel nog ver weg. Bovendien zijn er genoeg Premier League-spelers die week in week uit een bijzonder hoog niveau halen. Daarom denk ik daar geen moment aan. Het zal voor mij heel moeilijk worden om die prijs te winnen. De reden van mijn vorm? Ik voel me heel gelukkig in Manchester en ik maak deel uit van een uitmuntend en sterk team. Het is een cliché, maar mijn ploeggenoten zorgen ervoor dat ik goed kan presteren."

/

Wat goed is komt snel gaat helemaal op voor Silva, die op zijn twintigste al een basisplaats bij Valencia had en drie maanden na zijn debuut ook zijn opwachting in het nationale elftal van Spanje maakte. Nu is hij een van de beste middenvelders in de Premier League, de competitie waar Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Eric Cantona glorieerden. "Ik zou mezelf niet met Bergkamp, Henry of Cantona durven te vergelijken", benadrukt Silva. "Het is ontzettend moeilijk om hun prestaties te evenaren. Het waren speciale spelers. Ik zit nog lang niet op hun niveau." Manchester City won afgelopen seizoen de FA Cup en hoopt in de huidige voetbaljaargang de eerste landstitel sinds 1967 in de wacht te slepen. Er wordt daarbij vaak spectaculair voetbal gespeeld, spectaculairder dan vorig seizoen. "Ik denk dat we elkaar steeds beter leren kennen en ook begrijpen wat er nodig is om beter als een team te kunnen functioneren. Ons spel wordt beter en dat komt in de speelstijl tot uitdrukking. We beschikken binnen de lijnen over veel meer zelfvertrouwen, in alle opzichten."

Voetbal is voor de supporters van the Citizens weer een plezierig soort van geloofsbelijdenis rond een grasgroen altaar. De onvoorwaardelijke steun van vooral mannen met welvingen onder hun shirt wordt beloond met attractief voetbal. "De manager heeft er niet specifiek op aangedrongen om ons spel te veranderen, maar ik denk dat we ons door de toename van zelfvertrouwen vrijer voelen en daarom meer op de aanval spelen", vervolgt Silva. "Ik moet zeggen dat onze manager ons bijzonder goed op elke wedstrijd voorbereidt." Of het trainingspak voor de kleine Spanjaard het tenue van de toekomst wordt is nog ongewis, maar over Mancini is hij zeer te spreken. "Onze plaats in de Premier League is de beste manier om te kunnen beoordelen hoe goed Mancini is. We staan op een tweede stek en dat houdt in dat hij geweldig werk verricht met de spelersgroep. Hij doet mijns inziens echt heel goed werk."

/

Sergio Agüero laat zich al jaren vieren als scorende spits. De schoonzoon van Diego Maradona beschikt over een dodelijk schot, de mentaliteit van een sluipmoordenaar en is sinds vorig jaar zomer ploeggenoot van Silva. "Sergio is een uitzonderlijke speler en we zijn blij dat hij voor Man City speelt. Scoren zit in zijn bloed. Het lijkt hem allemaal heel makkelijk af te gaan. Er zijn maar weinig spelers die zo weinig tijd nodig hebben om zich aan een nieuwe club en nieuwe omgeving aan te passen. Hij maakt het verschil en is bovendien een zeer gewaardeerde collega." Silva en Agüero demonstreren vaak samen hun pure voetbalklasse. "Hoe meer we samenspelen, hoe beter we elkaar begrijpen", vervolgt de middenvelder. "Maar dat is niet alleen mijn verdienste. Sergio is een speler die vrijwel meteen doorheeft hoe iemand speelt en dat is ook een kwaliteit die maar weinig voetballers hebben."

Mario Balotelli is zonder meer de meest markante ploeggenoot van Silva. De flamboyante Italiaan staat min of meer onder verscherpt toezicht en het liefst zou de club een soort cordon sanitaire optrekken rond zijn persoon. Een voorzichtige poging van Mancini om Balotelli in het huwelijksbootje te laten stappen met Raffaella Fico leidde tot niets. Silva wil niet zeggen wie doorgaans in de kleedkamer voor vertier zorgt. "Ik wil niet een specifiek iemand aanwijzen. Ik kan je wel zeggen dat we allemaal een steentje bijdragen aan een zeer aangename sfeer in de kleedkamer. Dat betaalt zich terug op het veld en ook buiten de lijnen kunnen we het goed met elkaar vinden. Het is hier goed toeven. We zijn blij met onze ontwikkeling als team en dat zie je ook terug aan onze positie op de ranglijst." Een terugkeer naar Spanje ziet de middenvelder, die een contract tot medio 2014 heeft, voorlopig nog niet zitten. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin, zowel privé als sportief. Dit is een geweldige club in een geweldige competitie." Een dezer dagen zal hij naar alle waarschijnlijkheid tot medio 2016 bijtekenen.

/

De ambities zijn groot in de Eastlands. Genot halen uit de groei van de spelers; dat komt voor Sheikh Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan op de laatste plaats. Bij een gebrek aan resultaten trekt hij gewoon opnieuw de portemonnee. "Ik houd me zelf niet zo bezig met de druk die spelen voor een club als Manchester City met zich meebrengt", besluit Silva. "Daar besteed ik simpelw

Poll

Wordt Manchester City kampioen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door janga)

Met geweldig veel geld. De Nederlandse fans van Manchester City zijn wel voor het grootste gedeelte nep, maar in Engeland zijn de meeste mensen uit Manchester niet voor United maar voor City. Dus die hebben hier ook lang op moeten wachten, wel jammer dat het op deze manier moet.

28 maart 2012 om 08:42

De meeste mensen uit Manchester zijn voor United. Manchester is gigantisch en wat jij zegt is slechts een gerucht verspreid door Citizens!

28 maart 2012 om 08:47

Dit soort clubs trekken vanzelfsprekend ook een boel walgelijke successupporters aan.
Ik heb het niet over de City-fans die al jarenlang fan zijn van deze club. Maar over degene die "fan" geworden zijn sinds de afgelopen twee seizoenen zeg maar.
Helaas trekt (mogelijk) succes van dit soort nep-supporters aan, die geen clubliefde kennen maar slechts mee willen liften op het succes.

28 maart 2012 om 08:49

Dat heb je altijd bij elke club ook bij United! Maar jij bent natuurlijk ook geen fan geworden van Totti omdat hij zo onsuccesvol is. Ik zeg niet dat je een succesfan bent dat denk ik niet maar soms heb je gewoon affectie met bepaalde sterren. Ik ben Fan geworden van United in de tijd van Jaap Stam en Veron(ja die twee kale beren), nu waren dat mijn idolen in een iets minder succesvol United(arsenal maakte de dienst uit!)

Clubliefde kan voorkomen uit het zijn van een successupporter.

28 maart 2012 om 08:56

Hij heeft wel gelijk, van oudsher is City de club van Manchester. En daarmee bedoel ik dat de echte Manchestenaren, vooral de mensen uit de lagere sociale klasse, voor City waren. Dit omdat United toen al succesvol was met hogere prijzen, meer nepsupporters etc. Wat dat betreft verlang ik naar de oude tijden, waar beide clubs nog een fantastische aanhang hadden, nu is het bij allebei verpest door de commercie. Maar city is en blijft Manchester, en dat weet iedereen die in Manchester is geweest en zich verdiept heeft in het voetbal aldaar.

28 maart 2012 om 09:02

Ik bedoel ook vooral de mensen die de club weer snel te rug toe keren als er geen (mogelijke) succesen meer behaald worden.

Ik ben al bijna 15 jaar fan van AS Roma. Ik heb meer slechte dan goede seizoenen meegemaakt. En ik ben de club altijd trouw gebleven.
Ik ben fan geworden vanwege de fantastische shirts en het clublogo.
En in de loop van tijd ga je steeds meer van je clubiconen zoals Aldair, Totti, De Rossi houden. Maar dat zul jij ook hebben bij Giggs en Scholes.

Succes kan wel een opstapje zijn om ergens fan van te worden, maar het gaat er vooral om hoe je er in de loop der jaren mee omgaat, zeker als er geen successen meer zijn..

28 maart 2012 om 09:04

Het klopt wel dat City de club van de stad is en United de club van het land he.. Van oorsprong was natuurlijk ook City de arme, een cultclub (wie heeft er nu een keeper die doorkeepte met een gebroken nek) en had daardoor de sympathie.. Dat is pas veranderd met die sjeiks.. Als je al City fan was snap ik heel goed dat je nu blij bent maar zodra die rijke Rus, Sjeik of Amerikaan z'n geld uit je club trekt is je club wel op sterven na dood...

28 maart 2012 om 09:04

City is van de stad Manchester, United van heel Engeland.

28 maart 2012 om 09:15

@ Frikx, City heeft wel degelijk meer fans afkomstig uit Manchester dan United. Aantal jaar geleden heeft Manchester Metropolitan University dit onderzocht. Ongeveer 40% van de seizoenskaarthouders van City uit Manchester komt en 29% van de kaarthouders van United komt uit Manchester. Dit onderzoek richtte zich op de stad Manchester en niet op de voorsteden en dergelijke.

28 maart 2012 om 10:33

Man city, = al jaren de club van het volk daar. man city was en is veel groter in engeland- voral in manchester dan je je voor kan stelllen, man u lijkt mischien groot op de tv. maar in manchester in engeland merk je pas de grote aanhang van city, ik gun het ze van harte al had ik het ook liever gezien zonder met miljarde euro's te smeite, mja iedereen zijn eige manier om aan de top te komen. Het zal wel zijn dat man city nu gewoon de jaren in aan het halen is , met geld gooien (hopelijk winnen ze ook de PL mooie spelers, ze spele actractief ze mogen het wel dit jaar )

28 maart 2012 om 11:21

@gulio,

volgens mij wees dat onderzoek juist uit dat er meer mensen in de stad voor United waren, ik zal het er vanavond ff bijpakken maar ik denk dat jij de cijfers verkeerd heb geïnterpreteerd!

28 maart 2012 om 12:56

De stad Manchester is ongeveer even groot als Den Haag dus zo groot is Manchester niet.

28 maart 2012 om 13:00

@gulio:

Ik ken natuurlijk niet de SK aantallen, maar stel dat beide clubs alle stoeltjes als seizoenskaart zouden verkopen....

City: 50.000 x 0.4 (40) = 20.000 fans uit manchester
United: 75.000 x 0.29 (29) = 21.750 fans uit manchester

Hoewel het mij niet zal verbazen dat city meer fans heeft uit de regio en manchester een breder publiek trekt (internationaal), zijn de argumenten die je noemt niet echt goed onderbouwd op deze manier.

28 maart 2012 om 13:25

In Manchester is het overgrote deel absoluut voor City. In het verleden merkte je dat niet zo omdat United de meest succesvolle club is. Maar nu City heel goed presteert, krijg je de blauwe shirtjes overal te zien.

In heel Engeland is United wel veel populairder natuurlijk, simpelweg omdat United nog steeds de beste is van de competitie.

En dit zeg ik als City fan;

28 maart 2012 om 14:36

@frikx volgens mij heb jij te veel Fifa gespeeld met Nederlands commentaar.

OT: Er zit natuurlijk altijd een verschil tussen fan zijn van een club en sympathie hebben voor een club. De sympathie kan zijn om dat ze mooi voetbal spelen, goede spelers hebben of een goed beleid voeren. Vaak worden dit soort mensen gezien als "nep-fans".

28 maart 2012 om 17:40

Wat is er zo walgelijk aan een successupporter dan? Ik vindt het sinds vorig seizoen ook erg vermakelijk om City te zien spelen, ben ik nu walgelijk? Ze hebben gewoon een fantastisch team neergezet en het is een plezier om de engelse competitie te bekijken met steeds meer goeie ploegen. Clubliefde heb je voor 1 club, sympathie kan je voor veel meer clubs hebben.

28 maart 2012 om 18:08

Vergeet niet dat United niet tot de stad Manchester behoort en City wel. Je hebt de stad Manchester met 450.000 inwoners en het graafschap Greater Manchester met 4,5 miljoen inwoners. Manchester City behoort tot de stad Manchester en Manchester United tot het gebied Trafford, wat aan de stad Manchester grenst.

Dit is volgens mij ook de reden dat de mensen uit de stad Manchester eerder voor City kiezen, omdat die van de echte stad zelf is.

28 maart 2012 om 18:24

Frikx gast.. wat lul jij nou weer?
Heb je de feiten wel nagekeken? Je ouwehoert maar wat namelijk!
Het is bekend dat in Manchester zelf City veruit de meeste fans heeft, zelfs voordat die sjeik daar kwam!

28 maart 2012 om 18:26

Bij Fifa zeggen ze juist dat City de meeste fans heeft in Manchester?! Versta jij geen Nederlands?

29 maart 2012 om 11:28

Dat jij Fifa geloofd zegt genoeg!

28 maart 2012 om 13:01

@ Ronald11

Ben ik het niet mee eens dat de meeste nederlandse fans van Manchester City nep zijn. Er zullen er vast wel wat zijn maar ik ben al sinds ik zelf de PL ging volgen (jaar of 7 geleden) fan van Manchester City en ik vind het ook nog eens fijn dat die arabieren er nu zitten. Er worden geweldige spelers gehaald en we doen mee om alle prijzen.

28 maart 2012 om 13:07

@manc.

Precies. En ik gun het je van harte. Is manu niet hetzelfde overkoment met de glazers?

"glazer where ever you may be, you bought Old Trafford but you cant buy me, i signed not for sale and i meant just that, you cant buy me you greedy twat!"

FC United

28 maart 2012 om 13:45

Weet ik niet, ik ben daar niet echt van op de hoogte, maar een mooi stukje.

28 maart 2012 om 15:11

nou ik ben nederlans een ik ben geen neppe fan man city

Manchester City is helemaal geen geweldige club. Het is een club die geweldig met geld smijt omdat ze een steenrijke eigenaar hebben. Door te smijten met het geld en de spelers belachelijk hoge salarissen te geven hopen ze zo resultaten te kunnen halen. Maar ik vind hier niks geweldigs aan.
Geef mij maar clubs die jonge talenten proberen op te leiden in plaats van grote namen te kopen.

Als het ze dit jaar niet lukt om de titel te halen dan smijten ze volgend jaar nog meer met geld.
Ik ben dolblij dat deze club De Rossi niet heeft kunnen halen omdat hij trouw bleef aan zijn grote liefde AS Roma en niet voor het grote geld koos. Met geld is dus niet alles te koop gelukkig.

Toen clubs als Man City en Chelsea nog gewoon middenmoters waren, toen waren het nog gewoon echt clubs die sympathiek waren. Dit grote geld verpest het goede imago van zulke clubs.

28 maart 2012 om 08:52

Tja, en daarom leeft er onder de supporters ook een dubbel gevoel. Waar voorheen Ciry een volksclub was, met spelers en supporters die een klik hadden. Is er nu een vreemdelingenlegioen. Zowel op het veld als op de tribunes.

De tribunes puilen uit van de toeristen en anderen die een mooie pot voetbal willen zien, de echte fans zitten door de stijgende prijzen en het nieuwe beleid in de cafés in Manchester.

Het voetbal is dan wel naar een hoger plan getild maar hiervan zijn de echte fans de dupe, en dat is jammer. En het enige wat ze ervoor terugkrijgen is dat ze een eerlijke concurrent zijn voor United.

28 maart 2012 om 12:32

Om die reden vind ik de prestaties van Swansea City ook veel meer respect opeisen dan de prestaties dit jaar van Manchester City!

28 maart 2012 om 13:02

@dauthi helemaal met je eens. Ik kijk tegenwoordig altijd de wedstrijden van Swansea City op sport 1. Geweldig hoe positief ze voetballen en hoe goed positiespel ze spelen.

Verder vind ik dat er in de engelse competitie geweldige aanvallers rondlopen maar verdedigend is het af en toe toch wel erg matig.

Dit is het effect wat je krijgt als je geen team bouwt maar gewoon uitklapt(geen fundament). Allemaal fantastische spelers die nu het goed loopt elkaar vinden maar zodra het straks wat slechter gaat totaal tegen elkaar opbotsen. Let maar op! Als ze de komende wedstrijden verliezen kost het Mancini de kop en krijgen de vedettes onder elkaar problemen. Types zoals Balotelli en Tevez gaat dat niet in de koude kleren zitten en dus moet je een gezonde mix hebben. Die gezonde mix ontbreekt bij City maar heb je wel bij United.

Je hebt de oude geariveerde garde die de dienst uitmaken in de kleedkamers en waar iedereen tegen opkijkt: Ferdinand, Scholes, Giggs, Ferguson. Je hebt de jonge talenten: De Gea, Rafael, Cleverly, Welbeck, Hernandez etc en je hebt de spelers die op dit moment op hun piek zitten: Valencia, Carrick, Rooney, Nani. Dat samen met een zeer brede bank van jong talent en je hebt een mentaal weerbaar kampioensteam.

City's ondergrens is te laag(die van United in Europa ook idd) en dat gaat City de titel kosten!

28 maart 2012 om 16:23

Begin aub niet over spelers kopen, want United is gewoon hetzelfde als City alleen wordt dat wat minder uigelicht. Er worden daar ook gewoon miljoenen ingepomt dus hou aub op met dat schijnheilige gedarg

29 maart 2012 om 11:29

Welke miljoenen worden er bij United ingepomt. United is totaal niet te vergelijken met City, Real, Barca of zelfs Liverpool of Spurs wat betreft aankopen!

29 maart 2012 om 13:38

Je stelt me teleur dat je je eigen club niet zo goed kent. Het is misschien niet zo voor de hand ligt als bij City, maar bij United kunnen ze er ook wel van. United wordt namelijk gerund door de familie Glazer die er af en toe een paar miljoentjes in stoppen hier en daar net zoals dat bij City gebeurd. Man U lijkt idd onschuldig, maar het is van dezelde categorie als City.

Misschien een leuk artikeltje erbij?

http://www.ad.nl/ad/nl/1052/premier-

League/article/detail/1906108/2010/11/16/
Familie-glazer-lost-schuld-van-260-miljoen-van-uni...
af.dhtml

Dus ik denk dat hier volledig de plank hebt misgeslagen

P.s. Je moet het artikel even aan elkaar kopiëren want anders past hij niet in dit bericht

Man Utd gaat kampioen worden dit jaar. City gaat namelijk zeer waarschijnlijk met 0 punten weg uit Emirates stadium en Man Utd is gewoon in bloedvorm en zal denk ik weinig punten laten liggen.

Zeer begrijpelijk dat een fantastiche club als City, evenals United van oudsher afkomstig uit de stad, verse aanhang aantrekt omdat mensen zich graag met succes en imago associëren. Dat verklaart ook het geaccepteerde gloryhuntende gehol achter Manchester United, Chelsea en met name Arsenal.

Het is goed voor het Engelse voetbal in de breedte dat Manchester City nu en in de komende jaren kampioenskandidaat is. Dat gaat niet gepaard met vervreemding van de oorspronkelijke supporter zoals ander bakerpraatjes lijken te willen dicteren. Self-fulfilling prohecy.

28 maart 2012 om 13:18

Arsenal heeft wereldwijd minder fans dan Man Utd en volgens mij ook Chelsea. Zoveel valt er niet te ''gloryhunten'' de laatste jaren ;.

Maar goed, ik hou niet van die term. Uiteindelijk kan je alleen maar groot zijn als club als miljoenen buitenlanders de club volgen of shirtjes kopen, dus die ''gloryhunters'' zijn broodnodig.

28 maart 2012 om 13:42

De term gloryhunter wordt dan ook niet aangewend door mensen voor wie beleving naturel en niet geconditioneerd is, maar door hen die er een schoolpleinstatus aan verlenen met de diepgang van een surfplank.

Dat Arsenal wereldwijd minder 'fans' zou hebben ontslaat haar niet van het gemetaforiseerde beeld.

De meeste fans zijn gloryhunters, en de echte supporter en dus ook de echte fan die is ook minimaal wel 1 keer bij zijn club geweest. Maar ik noem iemand die zegt voor Barca te zijn en er nog nooit is geweest geen echte fan, dat zijn gloryhunters vind ik.
En United heeft meer gloryhunters dan City, dat City de laatste paar jaar meer fans heeft is normaal en dat zag je ook wel bij Barca en united de laatste jaren toen ze prijzen pakten.
En in Manchester zijn het vooral City fans althans de oude garde.

28 maart 2012 om 11:32

Dus ik moet speciaal naar een wedstrijd toe om fan te zijn van een club? Niet iedereen heeft het financieel zo goed om naar het buitenland te gaan en een wedstrijd te kijken van bijv. Barca. Ik ben zelf ook fan van FC Barcelona, maar ben nog nooit naar een wedstrijd geweest. Ik ben al een fan van Barcelona sinds 1998. Ik vond het altijd geweldig om als klein jongetje naar Barca te kijken. Alleen ik ben financieel niet in staat om er heen te gaan, maar het staat wel hoog op me wenslijst!!

28 maart 2012 om 12:17

Volgens de criteria van livestream-kids ben je in hun ogen een 'echte' als je hun zelfontworpen examen hebt afgelegd. Dat betekent dat je bent geslaagd als je op vakantie in Spanje een vriendschappelijk wedstrijdje meepakt in bv Nou Camp of in Engeland een pre-season friendly van Manchester City bezoekt.

Voorts dien je bij livestream-kids verantwoording af te leggen voor de puurheid waarmee je je voorkeur beleeft voor Manchester City. Alsof je voorkeur een ongewenste intimiteit betreft.

28 maart 2012 om 18:57

ik ben al 18 jaar lang fan van Juventus maar ik ben nog nooit in Turijn geweest. ik heb de ploeg gesteund toen ze in Serie A kampioen werden en ik heb ze gesteund toen dat ze in de Serie B moesten spelen vanwege Calciopolli. Dan maakt het niet uit als ik in Turijn ben geweest of niet, ik weet gewoon dat ik niet tot die groep "gloryhunters" behoor ook al valt er niet veel "glory" meer te "hunten" in Turijn de afgelopen jaren.

Bizarre fascinatie om als livestream-kijker onderscheid te willen maken tussen aanhanger, supporter, fan, gloryhunter, etc als het gaat om oa Manchester City.

Bespottelijke argumentatie ook die gehanteerd wordt door iemand om met een zelfbedachte categorie zichzelf een echtheidscertificaat uit te kunnen delen. Men doet er in die aandoenlijke race en hang naar teletekst- en interneterkenning bovendien gehandicapte en minder bedeelde supporters mee tekort.

Ik kom er net via dailymail achter dat David Silva een Japanse moeder heeft..

Silva half Japans??!! Had alles verwacht maar niet dit haha. Maar nu ik het zo bekijk heeft hij wel Aziatische trekjes op zn gezicht

Ligt het aan mij of klopt het gewoon niet, want het logo'tje op de hoofdpagina voor de titel is de nederlandse vlag en ook hierbovenaan staa het logo van de eredivisie. Dit doet vermoeden dat het artikel over de eredivisie gaat.

Goede voetballer die Silva. Of de Premier League de sterkste competitie ter wereld is zal gewoon met voorkeur te maken hebben. Denk dat daar heel veel andere mensen anders over denken.

Die discussie over city en united en het geld smijten. Ze smijten toch allebei met belachelijk veel geld. Die salarissen van de spelers van beide clubs is toch ook belachelijk hoog.

28 maart 2012 om 15:20

United strooit met minder geld dan City, Chelsea, Spurs en Liverpool en winnen elk jaar de titel! Dat is toch wel wat anders dan City!

29 maart 2012 om 11:24

Maar dan nog. Die belachelijke bedragen die de spelers krijgen. Het is toch te gek voor woorden wat City doet, maar ook United kan er wat van, ondanks dat ze minder geld uitgeven dan City. Het is gewoon verrot.

28 maart 2012 om 16:42

Wat City doet is toch veel anders. Die pompen er in een x een paar miljard in en kopen spelers tot ze er bij neer vallen. Nee, dat heeft totaal niks met voetbal te maken. Zelfs met deze wissels van City kan je kampioen worden in Engeland alsj e er een team van kunt maken. Man City is ook geen team, want dan stonden ze al lang strak bovenaan

spanje is wereld en europees kampioen, jeugd elftallen presteren fantastisch, spaanse teams domineren de CL en EL op club niveau door oa engelse teams uit te schakelen zoals bv de nummer 11 bilbao, de nummer 1 manu, uitschakelde. Daaarnaast voetballen de meeste spaanse spelers in de spaanse competitie. Ik snap niet waarom men nog zegt dat de PL het sterkste is. Er gaat het meeste geld in om, dat is zeker zo, maar spelen niet de sterkste teams of voetballers.

28 maart 2012 om 13:32

De berichtenkop is aangepast en dekt opnieuw de lading niet. Ik ben hier slechts een zeer onregelmatig actieve passant en heb inmiddels gemerkt dat dat een journalistiek niet verantwoorde maar wél beproefde methode is om traffic te genereren.

De term 'sterkste' is uiteraard een subjectieve, niet-meetbare en kwalitatieve graad- en parameter. Gevoelsmatig voel ik me thuis bij die accolade. Maar beleving is dan ook irrationeel.

David Silva in hemelsblauw is een lust voor het oog; een verrijking van en voor de Premier League, evenals de huidige status van Manchester City.

28 maart 2012 om 13:36

De Engelse teams hebben de EL nog nooit serieus genomen. Het zegt eigenlijk genoeg dat de Spaanse dit wel als hoofdprijs zien. Een Tottenham schrijft gewoon een b-team in, of een Stoke die met een b-team afrijst naar Valencia. Dat Bilbao gebeuren is echt het stokpaardje van de La Liga volgers, na jaren aan te moeten horen hoe slecht hun competitie is, denken ze dat 1 confrontatie alles verandert.

Alle grote spelers uit La Liga die niet door Barcelona of Real Madrid worden aangetrokken, eindigen uiteindelijk in de Pl.

En domineren in de CL? Ach, 1 Engels team tegenover 2 Spaanse. Kan ook een keer gebeuren. Als Arsenal de tegenstanders van Barca of Real had getroffen en zij Milan, had het ook andersom kunnen zijn geweest.

Silva heeft in beide competities gevoetbald, misschien moeten we daar waarde aan hechten.

28 maart 2012 om 14:33

Je hebt helemaal gelijk ;

Het is weliswaar zo dat in Spanje de twee sterkste teams ter wereld spelen maar de competitie in zijn algemeen is zoveel minder dan de Premier League. Waar er in Engeland gemiddeld 6/7 teams zijn die meedoen om de titel kom je in Spanje over het algemeen al decennialang niet meer dan 2. Er is geen competitie ter wereld zo competitief als de Premier League dat is (behalve de Eredivisie misschien ) en alleen daarom al is de Engelse competitie naar mijn mening veel beter dan de Spaanse.

Bovendien heeft het Engelse voetbal het Europese voetbal eigenlijk volledig gedomineerd, zo is het bijvoorbeeld de afgelopen 10 jaar maar 3 keer voorgekomen dat er geen Engelse ploeg in de finale van de CL stond. In die periode is het (zo uit mijn hoofd) ook maar 1 keer voorgekomen dat er geen 1 Engelse ploeg in de halve finales van de CL stond. Dat het nu 1 keer wat minder gaat kan gebeuren, Spanje had zo'n zelfde seizoen ook in 2009/2010 en zij zijn er ook weer gewoon bovenop gekomen zoals de Engelsen dat nu ook wel zullen doen.

Het incidentele gezeur rond de uitschakeling van Manchester United door Athletic de Bilbao vind ik ook zo'n drogreden. Valencia (de nummer 3 van de PD) werd in de CL ook vrij gemakkelijk uitgeschakeld door Chelsea (de nummer 5 van Engeland). Basel schakelde Man United zelfs uit in de CL en Ajax won op Old Trafford. Betekend dit dat de Eredivisie en de Zwitserse competitie ook beter zijn dan de Premier League? Natuurlijk niet.

Nee, geef mij maar lekker de Premier League.

28 maart 2012 om 15:21

Het is ook pas sinds dit jaar dat Real Madrid sterker is dan United hoor. Manchester United was de laatste 5 jaar gewoon veel verder dan Madrid en stonden ook niet voor niets bijna altijd in de CL finale!

28 maart 2012 om 15:28

Real moet zich eerst nog maar bewijzen. Tot nu toe falen ze steeds tegen de eerste de beste topclub die ze tegen komen (nouja, het is wel elke keer Barcelona... maar toch).

28 maart 2012 om 16:15

Ja precies Frikx!

Het verbaasd me echt hoe opportunistisch/in de waan van de dag mensen hier op VZ altijd reageren. Fred Rutten is een fluttrainer omdat hij verliest van Valencia, NAC en Twente, Adriaanse een slechtere coach dan Macclaren ondanks het feit dat Co meer punten haalde, Cocu is de ene week een toptrainer, de volgende week maakt hij alleen maar blunders, de ene week is PSV de titelfavoriet, de andere Twente en de Spaanse competitie is sterker omdat de nummer 11 van Spanje de nummer 1 in Engeland uitschakelt in een toernooi dat United helemaal niet interesseert en zo gaat de lijst maar door. Ongelofelijk eigenlijk.

@pg; Hoho, ze hebben al van Ajax gewonnen he Nee maar je hebt wel gelijk. In principe lijken ze me nu, na Barca, het sterkste team. Ik ben echter wel benieuwd hoe ze het zullen doen wanneer ze tegen een Milan of een Bayern moeten spelen. Toch ook geen kleintjes!

28 maart 2012 om 16:24

Juist real komt steeds goed weg laten ze maar een keer tegen een echte topteam ballen

Op zich ben ik geneigd mee te gaan in de openings-statement : 'mijns inziens heeft Engeland de sterkste competitie ter wereld'

Maar dan kun je nog niet volstaan in het schrijven van een gedegen stukje over twee rivaliserende topclubs uit 1 stad. Als ik zou vinden dat de Spaanse competitie de beste is, kan ik mijn mening toch ook niet onderbouwen door slechts Atletico Madrid en Real Madrid even leuk uit te lichten?

edit: zie dat er om 16:00 uur ''manchester City is een geweldige club in een geweldige competitie'' van is gemaakt. Dat doet meer recht aan dit, zoals ik reeds stelde, gedegen artikel. Klasse.

Ik denk ook dat Engeland de sterkste competitie heeft en tegelijk ook de meest aantrekkelijke. Als je deze vergelijkt met de Spaanse is denk ik Manutd de enige club samen met city die opgewassen zijn tegen Barça en Real, misschien dat Chelsea ook nog een kans maakt maar verder denk ik dat de klasse van Barça en Real voor deze ploegen 9 van de 10 keer te groot is. Maar dan hebben we het ook alleen over de 2 grootste clubs, wanneer we verder gaan kijken denk ik toch dat als je Arsenal/tottenham/chelsea/newcastle vergelijkt met Valencia/malaga/levante/osasuna dat de Engelse clubs sterker zijn. Verder kun je dan nog Liverpool, Everton en Fulham vergelijken met Villareal, sevilla en espanyol. Nu zullen de laatste 3 wellicht redelijk aan elkaar gewaagd zijn maar ik zelf schat Everton en Liverpool hoger is dan Sevilla en Villareal. Ik denk ook dat de laagvliegers in Engeland sterker zijn dan in Spanje, dit kun je zien doordat er voortdurend verschil is tussen de ploegen met de minste punten,soms klimmen ze ineens weer op ( kijk naar newcastle ) en dat maakt het tegelijkertijd aantrekkelijker omdat het in Spanje toch eigenlijk altijd Real Madrid of Barcelona is die kampioen wordt. In Engeland merk je dat er gewoon 4 ploegen zijn die in theorie nog mee doen om de titel. Dat is in Spanje al een aantal jaren niet het geval. Nu is er geen enkele Engelse ploeg meer in de CL en EL actief maar dat is wel uitzonderlijk, dat is incidenteel naar mijn mening.

Al met al denk ik dat beide competities behoren tot de sterkste ter wereld maar dat de Engelse toch écht de sterkste is.

Niet mee eens!!!br Engeland presteerd als een van de slechtste!!!br mensen kijk niet naar het geld! Maar waar voetbal echt om gaat,ik verklaar me nader

Veel kopen kopen kopen,slechtste jeugdopleidingen nagenoeg geen jeugdcompetities,zelfs daarin blijven ze maar kopen vooral uit nederland maar doorbreken?? Nee Barazite,v Aanholt,bruma die hebben het nu moeilijk ze zijn blijven stil staan in hun ontwikkelingbr Ze hebben daar geen visie

Swansea speelt als enige tikkie takkie zoals het model Ajax,barcalona en met weinig middelen doen ze het nu heel goed..

Qua voetbal visie,qua jeugdopleiding,qua speelstijlen,qua talenten die doorbreken,qua nationaal elftal van de jeugd tot het eerste elftal presteerd Engeland het.heel slecht slechter dan Duitsland,nederland,spanje,italy,portugal,frankrij...

Qua kopen kopen dure spelers bij elkaar doen daarin doen ze het beste

Qua sfeer in stadions doen ze ook het bestebr maar daar blijft het bij

28 maart 2012 om 16:40

Ajax speelt op dit moment totaal geen tikkie takkie voetbal.
Op PSV na speelde Ajax dit seizoen ook heel erg slecht.
Maar ook met slecht spel kan je nog altijd meedoen om de landstitel.
Persoonlijk gun ik Man United meer de titel dan Man City
Man City is nu toch meer de club van het grote geld.

moet ik die cj gelijk in geven Engelse competitie is alleen goed door z'n buitenlandse spelers. Kijk maar naar de topclubs daar is het meerendeel vaak niet van engelse komaf. Dat zie je terug in het nationale elftal van engeland. Die kunnen vaak ook geen potten breken op een groot toernooi. Denk dat de spaanse competitie toch de sterkste is momenteel.

@shaygiven het Ajac model is tikki takki,ook al komt het er nu niet uit ook vanwege al die geblesseerde,maar huisstijl van Ajax.is tikki takki,kijk maar in de jeugdelftallen,kwestie van tijd dat dat spel weer te zien is bij Ajax1

Het beste wat Man City kan overkomen is dat Mancini wordt ontslagen..hij is veelste verdedigend en een laffe trainer...thuiswedstrijden spelen met barry milner en n.de jong en daarvoor met 1 spits is schandalig..trainer als Van Gaal, Hiddink hadden misschien op dit moment nog vol voor alle prijzen gegaan..

De laatste versie van de lichtkrant cq rotating banner van dit trending topic, nl Manchester City is een geweldige club in een geweldige competitie' kan niet verhullen dat men instinctief aan de haal gaat met het afgeven op het begrip 'gloryhunter en successupporter'. De pot verwijt de ketel.

Sowieso word ik moe van het woord gloryhunter.
Iedere supporter van PSG wordt tegenwoordig ook zo gezien terwijl er genoeg echte fans zijn.
Ik kan van mijzelf zeggen dat ik een echte fan ben, ik ben fan vanaf mijn geboorte en heb mijn club in iedere periode gesteund.
Zelfs als mijn club was gedegradeerd was ik er achter blijven staan, dat is clubliefde.
En ook ik ben geen fan van de investeerders bij mijn club, en ook ik heb het verschrikkelijk gevonden dat onze trainer Kombouare werd ontslagen.
Stiekem verlang ik terug naar het PSG van vorig jaar en de jaargangen hiervoor, met beperkt materiaal een knappe 4e plek afdwingen.
Natuurlijk kan je zonder het grote geld tegenwoordig geen echte rol van betekenis meer spelen in Europa, met uitschieters als Apoel Nicosia en Olympique de Marseille deze jaargang.
Naast dit alles zal ik natuurlijk hartstikke blij zijn als wij dit jaar de landstitel zouden winnen en ons kwalificeren voor Champions League voetbal.
Al had ik het veel mooier gevonden als wij dit op eigen kracht hadden kunnen doen.

Manchester City is een mooie club jammer dat ze zoveel geld moesten weg gooien voor dit succes. Ook jammer voor de supporters want die staan nu bekent als Gloryhunters, Successupporters etc etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Arsenal8445
5.Liverpool6728
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. RogersAanvaller
RodriMiddenvelder362
E. HaalandAanvaller3536
EdersonKeeper350
Bernardo SilvaMiddenvelder344
İ. GündoğanMiddenvelder318
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

338 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 6 juni
Calvin Stengs wordt opnieuw in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren