Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester City heeft beste papieren voor deal met Ajax in handen’

Laatste update:

Frenkie de Jong vertrekt volgens de laatste geruchten naar Barcelona, maar het lijkt erop dat de Catalanen er niet in gaan slagen om ook Matthijs de Ligt op te pikken bij Ajax. Voetbal International meldt woensdagochtend namelijk dat Manchester City op dit moment de beste papieren in handen heeft om de verdediger over te nemen.

De jonge aanvoerder van de Amsterdammers staat ook in de belangstelling van clubs als Bayern München, Juventus en dus Barcelona, dat in hem de opvolger voor de op leeftijd rakende Gerard Piqué zou zien. Het lijkt er echter op dat deze clubs voorrang moeten verlenen aan the Citizens, die in hem de gewenste defensieve versterking voor aankomende zomer zouden zien.

Manchester City deed met Aymeric Laporte (65 miljoen euro), John Stones (ruim 55 miljoen) en Nicolás Otamendi (ruim 44 miljoen) de afgelopen jaren al enkele dure aankopen voor het hart van de defensie. Josep Guardiola zou hier echter niet helemaal tevreden over zijn en in De Ligt een verdediger zien die op de lange termijn een steunpilaar kan worden in het Etihad Stadium.

De huidige nummer twee van de Premier League was ook in de race voor Frenkie de Jong, maar kon niet mee met het financiële geweld van Barcelona en Paris Saint-Germain. Die twee clubs strijden nu om de komst van de middenvelder en eerstgenoemde lijkt aan het langste eind te trekken. Barça betaalt Ajax volgens de laatste geruchten negentig miljoen euro voor de middenvelder.

Lijkt Manchester City jou de beste optie voor Matthijs de Ligt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat liverpool nog 1x de portemonnee kan trekken. Zou toch heerlijk zijn als De Ligt en Van Dijk wekelijks met elkaar kunnen spelen, en denk dat liverpool er ook alleen maar beter van gaat worden.

23 januari 2019 om 07:56

Hebben Joe Gomez, niet (veel) minder dan De Ligt. Lekker Engels ook.

23 januari 2019 om 07:59

Als ik zo reacties lees van Liverpool fans, hopen ze echt dat de Ligt naar hun club toe komt. Joe Gomez is natuurlijk wel een talent maar niet van het kaliber De Ligt.

23 januari 2019 om 08:22

De vraag is bij De Ligt nog wel hoe hij zich staande houdt in de PL, bij Gomez weet je het al.

23 januari 2019 om 08:27

Laat ik duidelijk zijn: Gomez is momenteel (veel) verder dan de Ligt. Hij maakt veel minder individuele fouten en vind hem completer. Dit alles doet hij in de Engelse competitie. Het kan me echt geen bal schelen wat voor hype de Ligt krijgt in Nederland, maar laten we vooral niet vergeten dat hij zijn talenten voornamelijk in een mickey mouse league etaleert.

Fans zien hem wel graag komen, maar niet om een van de centrale verdedigers te vervangen. Een klassiek geval van 'hoe meer (klasse) hoe beter', maar hebben niet door dat de Ligt geen genoegen zal nemen om plaats te nemen op de bank. Het is geen Fifa.

23 januari 2019 om 08:40

Ik vind Joe Gomez zeker niet veel beter dan De Ligt. Hij is tweeã«nhalf jaar ouder en laat practisch hetzelfde niveau zien. Uitspraken als 'veel minder individuele fouten' zijn natuurlijk vreemd, alsof Matthijs de Ligt fout op fout stapelt: die maakt ook zelden fouten. Mensen blijven een beetje in dat debuutjaar / wedstrijd tegen Bulgarije hangen heb ik het idee. Overigens zou ik de keuze van Liverpool om De Ligt niet te halen prima begrijpen, Gomez is ook een prima verdediger, bovendien heb je hem al in de gelederen en is hij Engels.

23 januari 2019 om 08:44

Grappig, Joe Gomez is ook een volle 2 jaar ouder dan de Ligt en je opmerking dat hij zijn talent vooral etaleert in de eredivisie klopt ook totaal niet.

Ook weten we niet of Gomez zoveel verder is dan de Ligt. Ze spelen namelijk niet in dezelfde competitie en geen eens in een soort gelijk team. Waar de een de leider moet zijn in de defensie, mag de ander leunen op leiders om hem heen.

En voor de goede orde, is de Gomez van 2 jaar geleden, beter dan de Ligt nu. Ben bang van niet, volgens mij kwam Gomez 2 jaar geleden geen eens in aanmerking voor een Golden Boy award en had hij zeker weten nog nooit in de finale gestaan van het 2e europese bekertoernooi.

Vind echt dat er te makkelijk het woord hype wordt gebruikt. Zeker bij jongens als de Ligt en de Jong. Het is zogenaamd hype, hype hype, terwijl mensen die er meer verstand van hebben dan wij het mega talenten vinden. En dan niet Overmars en EtH die daar een belang bij hebben, maar ook bv een Koeman.

23 januari 2019 om 08:52

Ik hoop niet dat je nu beweert dat de Eredivisie en de Engelse competitie gelijkwaardig zijn qua niveau. Je hebt het over zijn prestatieniveau in de Nederlandse competitie. Is dat gelijk aan wat Gomez laat zien in Engeland?

Als Matthijs een overstap maakt naar een grote club zal hij eerst moeten laten zien dat hij mee kan met het niveau. In dit opzicht gaat Gomez niet alleen mee met het niveau, hij excelleert ook. En dat moet de Ligt dus eerst overbruggen om op gelijke hoogte met Gomez te komen.

Matthijs maakt niet wekelijks fouten, maar ik lees en zie dat hij toch nog simpele fouten maakt tegen spelers van het niveau Utrecht. Van een supertalent verwacht je dat hij als een man tegen jongens speelt en dat is niet het geval.

23 januari 2019 om 09:05

Nee ik vergelijk het met wat De Ligt in interlands, CL- en EL-wedstrijden laat zien. Nogmaals, ik snap dt Liverpool hem niet zou halen want ze hebben met Gomez ook een groot talent zelf in huis. Maar jij overdrijft zeer zeker, zowel over het foutloze continue excelleren van Gomez in de PL, als over het aantal fouten wat De Ligt maakt in de ED denk ik. En zoals ninjakai ook aangeeft: Matthijs heeft nog 2.5 jaar om meer ervaring op te doen en zoveel mogelijk van die foutjes eruit te krijgen. Maar voor nu maakt hij gewoon een bizar stabiele indruk voor een 19-jarige CV, sterker nog: ik denk ik zelden tot nooit een CV op zo'n jonge leeftijd al zo veel goede wedstrijden heb zien spelen (en ja, ook op hoger niveau).

23 januari 2019 om 09:07

@ninjakai
Gomez zijn leeftijd is hier niet relevant. Zeker niet omdat het slechts 2 jaar verschilt. Waar wel een verschil in zit is op wat voor plateau beide spelers opereren. En waarom klopt het niet wanneer ik zeg dat Matthijs voornamelijk in de eredivisie zijn kunstje doet? Mis ik iets?

Jouw redenering is scheef. Je moet uitgaan van wat je al weet. En dit betreft de prestaties van beide spelers in hun respectievelijke competities. Gomez krijgt zoveel lof omdat het soms lijkt alsof hij zonder van dijk zich ook prima staande kan houden. Ook is er duidelijk een chemie tussen van dijk en gomez. In de wedstrijden van Oranje waar Mattijs een koppel vormde met van dijk vond ik het niet echt smooth uitzien, maar dat is ook teveel gevraagd gezien de korte tijd samen. Maar zoals ik eerder schreef kan je beter eerst uitgaan van wat je al weet.

Het is zonde van de tijd om leeftijden naar voren te halen om aan te geven dat de Ligt in zijn jongere jaren al verder is dan Gomez op dezelfde leeftijd. Dat speelt nu geen rol omdat beide spelers nog jong zijn. Als Gomez veel ouder was dan zou je dat als argument kunnen aanvoeren omdat duurzaamheid een factor wordt.
Het zijn ook supertalenten, maar we wegen beiden spelers tegen elkaar en zien verschillen in spelersprofiel en klimaat. Qua potentieel denk ik dat ze wel gelijkwaardig zijn, maar we hebben het over het heden: wat heeft Liverpool nu aan de Ligt, is hij een upgrade ten opzichte van Gomez?

23 januari 2019 om 09:17

Vorig seizoen (voordat Van Dijk er was) speelde Gomez vrijwel alle wedstrijden op rechtsback en alles wat hij dit seizoen gespeeld heeft centraal was naast Van Dijk. Hoe kom jij er bij dat hij zich prima staande houdt zonder Virgil naast hem dan? Dat zal nog moeten blijken als Van Dijk een keer geblesseerd is.

23 januari 2019 om 09:22

@sanderkoevoets Wedstrijden buiten de eigen competitie zijn bijna momentopnames van een speler. Het zijn wedstrijden op zich. Je kan een speler het beste beoordelen door te kijken naar hoe constant hij presteert over een langere periode.

Ik geloof ook wel dat de kans groot is dat Matthijs een geweldenaar zal worden, maar tot die tijd zal hij in een nieuwe competitie weer op nul moeten beginnen om zijn potentieel aan te sturen. Dit terwijl Gomez al eigenlijk deze stappen al heeft gezet en het nu uitkijken is naar zijn top. Matthijs moet eerst van zijn talent-label af door zich te bewijzen in een betere competitie. Ik geloof ook dat de Engelse competitie zwaarder is dan het spelen van CL en EL wedstrijden omdat je je in korte tijd steeds moet opladen en zelfs tegen de kleintjes niet kan verzaken.

Dus nogmaals, Matthijs is een talent waar men veel van verwacht, maar Gomez is bijna al een 'established player' die op zoek is naar zijn top.

23 januari 2019 om 09:26

@sanderkoevoets Dat komt omdat Gomez een paar wedstrijden de uitblinkende verdediger was in alles. Niet dat van dijk slecht speelde, maar omdat de tegenpartij altijd de partner van Virgil als target neemt heeft hij veel te doen. Wanneer Lovren of Matip spelen zie je duidelijk waar ze tekort komen, bij Gomez zie je een beetje een mini van dijk. Daar zijn supporters erg enthousiast over en weten al zeker dat Joe het stokje zal overnemen wanneer Virgil stopt.

23 januari 2019 om 09:32

Ik vind Joe Gomez dit seizoen "gewoon" beter dan de Ligt. Wekelijks 1 van de uitblinkers in de BPL. Wel zie ik graag de Ligt komen om in de toekomst wekelijks met Gomez samen te spelen maar van Dijk kan nog zeker 5 jaar mee.. dus zal lastig worden.

23 januari 2019 om 09:44

Dit heeft denk ik niet zo veel zin. Persoonlijk denk ik ook niet dat als Ajax nu gomez zou halen, dat hii dan een heel seizoen foutloos (“tegen spelers van Utrecht niveau”)zou blijven.. foutjes ga je maken, maakt niet uit waar je speelt en uit welke competitie je komt! Zinloze discussie dus

23 januari 2019 om 10:19

Het gaat hier niet om hoe Gomez het zou doen voor Ajax, het gaat erom hoe de Ligt het momenteel doet in een veel zwakkere competitie en dat Gomez het meer dan goed doet in waarschijnlijk de zwaarste competitie in Europa. De omgeving waar je in speelt doet er zeker toe.

23 januari 2019 om 10:34

@disc volgens jouw redenatie kun je stellen dat elke wedstrijd een momentopname is. In dat geval kun je dus geen enkele wedstrijd meer meenemen als argumentatie, het zijn toch maar momentopnames. Net als de trainingen overigens, of de golden boy verkiezing etc.

23 januari 2019 om 10:51

@shorty1991
Het gaat hier om twee verschillende mindsets die je meeneemt. Europese wedstrijden speel je ten eerste tegen andere europese teams en zijn verspreid. De sfeer en beproeving is anders dan je bent gewend. Zo'n wedstrijd in zijn geheel is een moment waar je met een andere beleving speelt. Dit is gewoon algemeen bekend.

De competitie zelf is vastigheid, je weet wat je kan verwachten van de teams, sferen, velden, je bent er bekend mee en wordt een automatisme. Dat ontbreekt bij een Europese wedstrijd omdat de voorbereiding anders is.

23 januari 2019 om 11:47

Dus jij weet precies hoe de mindset van voetballers in elkaar steekt? Jij doet allemaal aannames gebaseerd op je eigen onderbuikgevoelens, en presenteert het vervolgens als een feit... Weet jij veel hoe een voetballer zo een wedstrijd beleeft. Met je “algemeen bekend”. Het zijn geen feiten dus jouw argumenten zijn uitermate zwak. Maar goed, ik snap dat je even interssant wil overkomen.

23 januari 2019 om 12:28

"laat ik duidelijk zijn". Aka mijn mening is juist en daaraan dient niet getwijfeld te worden.

Wat een uitspraak man. Discpriest zal zijn kennis hier voor het klootjesvolk even etaleren en wij mogen dankbaar zijn dat wij daarvan mogen genieten. Onuitstaanbaar.

De Ligt is op zijn 19e steunpilaar en captain van Ajax, Joe Gomez is een omgetoverde rechtsback die door TAA geen speelminuten op die positie kon maken dus nu centraal af mag wisselen met zelfbenoemd absolute grootheid Dejan Lovren.

Alsjeblieft man, hoe belangrijk vind je jezelf dat je jouw mening als feit ziet. Laat ik duidelijk zijn, ook jij bent maar een mens knul. Jouw meninkje is net zo waardevol als die van ieder ander.

En 'slechts' twee jaar? In het begin van een carrière, waar zij momenteel nog staan, is twee jaar godvergeten belangrijk. Niks 'slechts' twee jaar. Lekker alles baggateliseren zodat jouw mening er nog veel sterker uit komt.

23 januari 2019 om 18:04

@adamwest347
Het zijn allesbehalve 'onderbuikgevoelens', het is niet alleen logisch, het is ook uit de monden van voetballers te horen die exact hetzelfde zeggen. De Europese wedstrijden staan op zich. Wat betekent dit concreet? Dat vorm er niet toedoet en je kan verliezen van alle teams. Wat ik zeg is dus feitelijk waar.

23 januari 2019 om 18:14

@ajaxxxlove
Ik zal jouw onzekerheid en clubliefde maar even negeren en inhoudelijk reageren.

Zoals je zelf aangeeft hebben we het over een speler van Ajax, een club uit de Eredivisie. We weten inmiddels hoe sterk deze competitie is en op hoeveel tegenwerking van de tegenstanders Matthijs kan rekenen. De Engelse competitie is een groot contrast waar je zelfs niet tegen de kleine clubs kan verzaken en de wedstrijden in rap tempo elkaar opvolgen. Je kan daarom niet de prestaties van Matthijs als gelijk beschouwen.

Leeftijd is hier niet relevant omdat Matthijs de stap van talent naar vaste betrouwbare speler in een betere competitie moet maken, er is dus geen garantie dat hij meteen een grote stap maakt in zijn ontwikkeling en of hij het niveau van Gomez gaat halen is dus de vraag. Je moet dus uitgaan van wat jhe weet, wat er nu speelt.

Aan jullie de taak om met goede argumentatie te komen en dat betekent niet zeuren over mijn sterke mening maar to the point komen. Als je dat niet kan dan is zo'n mening weinig waard vind ik.

23 januari 2019 om 08:37

Met Joe Gomez heb je al een wereldtopper in wording. Hij kan zich nu al staande houden in de PL! Zie geen redenen om geld naar Amsterdam over te maken

23 januari 2019 om 09:22

Idd,mensen die beweren dat Gomez minder is dan de Ligt hebben Gomez nog nooit zien spelen.
Bovendien zijn er geen enkele berichten over de Ligt te vinden in media rond Liverpool die hem linken met Lfc.
Zou me verbazen als hij aangetrokken wordt.

23 januari 2019 om 09:28

Joe Gomez is daarom ook 2e geëindigd als golden boy toch?

23 januari 2019 om 09:35

Goede graadmeter ook... Vooral omdat Pato, Balotelli en Sanches zulke wereldtoppers zijn geworden. Zo'n award zegt niks. Niks.

23 januari 2019 om 09:41

Trent Alexander Arnold zat bij de laatste 5,gomez niet!

23 januari 2019 om 10:09

Klopt helemaal. Maar Gomez is ook blessuregevoelig. Zou mooi zijn als je kunt rouleren tussen Van Dijk, Gomez en De Ligt. Zou het zeker toejuichen als De Ligt komt. Met zo'n 60 wedstrijden per jaar komen ze dan alle drie voldoende aan het spelen toe.

Dan kunnen we meteen afscheid nemen van 'de beste verdediger ter wereld' Lovren.

Dit zou toch wel echt een domper zijn voor Barcelona. Naar mijn mening zou De Ligt een belangrijker doelwit moeten zijn dan Frenkie, vanwege het gebrek aan wereldklasse CV’s.

de Ligt naar Manc, Frenkie naar Barca en ondertussen wel met een tweederangs keeper punten (en het kampioenschap??) verspelen. Al dat financiële succes is geweldig, maar dat leidt nog steeds niet tot het hoofddoel wat Ajax moet hebben, namelijk structureel prijzen winnen!

23 januari 2019 om 08:10

Mag ik ook even die glazebol? Competitie is nog niet voorbij en psv moet nog naar de arena komen. En dat van die keeper weten we nu wel, gelukkig speelde blind en sinkgraven een geweldige pot. Collectief punten verspeeld. En als je toch een andere keeper zou willen (begrijpelijk), welke goede keeper wil bij Ajax op de bank zitten?

23 januari 2019 om 10:20

Ik denk dat er genoeg goede keepers zijn die de stap naar Ajax willen maken. Ze hebben nl. best wat perspectief aangezien het best reeel is te verwachten dat Onana deze zomer gaat vertrekken. Daarnaast is het salaris dat Ajax kan bieden waarschijnlijk ook erg interessant. Een lastiger obstakel zal eventueel de club zijn waar de nieuwe keeper vandaan moet komen. Maar ook daar is geld de oplossing en lijkt me dat Ajax daar wel de ruimte voor heeft.

23 januari 2019 om 08:29

Pff hou toch op man om alleen Lamprou de schuld te geven. Het team stond veel te hoog opgesteld. Heerenveen deed exact hetzelfde als wat Bayern in de Arena deed. Dit ligt met name aan het middenveld en de verdediging die het zover hebben laten komen.

23 januari 2019 om 10:14

Ben het met je eens dat het niet alleen aan Lamprou lag in dit geval. Maar ik hoop dat je het ook met mij eens bent dat Lamprou niet van het niveau is dat je van een 2e keeper van Ajax mag verwachten. Het is natuurlijk geen goede keuze van Overmars geweest om een keeper van 1 meter 76 reserve keeper te maken. Gewoon omdat het te risicovol is. Nu moeten ze het repareren en lijkt me dat best mogelijk maar dat gaat wel wat geld kosten. Maar eigenlijk hadden ze dat al in de zomer moeten doen. Overmars doet veel goede dingen maar dit is een inschattingsfout.

23 januari 2019 om 12:01

Lekker makkelijk om de keeper de schuld te geven. Ik vond alleen de 3de goal echt een fout. Kijk nog ff de afgelopen 2x PSV-Ajax terug en wat voor ballen Onana daar doorlaat. Zijn ongeveer dezelfde ballen als de 2de goal van Heerenveen. Die 1ste kon Lamprou sowieso niks aan doen. Daarnaast maakt die op het einde nog een geweldige redding anders hadden jullie gewoon verloren. Zou eerder tadic voor het missen van die penalty, blind en sinkgraven voor het dramatisch verdedigen, dolberg voor de hele wedstrijd onzichtbaar zijn de schuld geven.

23 januari 2019 om 14:01

De 3e goal had hij inderdaad wel kunnen hebben.. maar dat is tevens de goal waar de ligt in de 16 van heereveen staat te voetballen en daarmee zijn verdediging in de steek laat. Dat terwijl ze net een goal hebben geïncasseerd. Ik vind de ligt een geweldig talent, maar er wordt hem wel teveel toegedicht imo. Bij frenkie nog meer want die levert af en toe toch bizarre ballen in op de meest riskante plekken. Ajax heeft t verder prima voor elkaar hoor en vind t ook wel apart dat lamprou zo bezweerd wordt door een gros gedeelte van de 'fans'. Gelukkig zijn er zat ajax supporters die nuchter genoeg zijn en dingen in perspectief kunnen zetten.

23 januari 2019 om 14:07

Het nadeel is dat je geen 2 topkeepers als Ajax zijnde in je selectie kan hebben, maar dat je een betere keeper dan Lamprou op de bank kan hebben is toch wel mogelijk. Van Leer vind ik ook niet goed genoeg, dan de vraag: Wie wel?

Manchester City zou een prachtige stap zijn voor De Ligt. Hij speelt dan in de sterkste competitie ter wereld, wat belangrijk is voor zijn ontwikkeling. Bij Manchester City kan hij ook eindelijk een keer kampioen worden, wat ook leuk voor hem is 😉

23 januari 2019 om 09:48

Manchester City zou een desastreuze stap zijn voor hem. Kijk eens wie daar al rondlopen op CV. Dan moet hij ineens concurreren met Laporte, Stones, Kompany, Otamendi en Mangala. Dan kan hij veel beter naar United gaan, die juist al jaren zoekende zijn naar een goed duo. Bij United concurreer je met Lindelof (die de laatste twee maanden overigens erg goed speelt), Smalling, Jones en Bailly. Hij zou dus gewoon samen met Lindelof eerste keus zijn en nu United weer aanvallend speelt zou het ook gewoon goed bij hem passen. Een andere optie die ook beter is dan City qua kans op speeltijd is Liverpool. Dan moet hij wel Gomez uit de basis spelen maar dat kan hij in potentie zeker.

23 januari 2019 om 10:22

Mwoa, iedereen vindt de Ligt een toptalent en in potentie de beste CV van de wereld. Als hij echt zo goed is dan zou hij toch juist de concurrentiestrijd aan moeten gaan? Dan kan hij het gelijk laten zien. Bovendien van concurrentie word je juist sterker. En als hij Kompany en Stones er niet uit kan spelen dat is hij blijkbaar niet zo goed. Want Kompany is echt oud geworden en vind ik niet zo goed meer. En Stones vind ik schromelijk overschat en is alleen zo duur geworden omdat hij homegrown is.

23 januari 2019 om 10:32

Kompany is al 32 jaar en Otamendi wilt vertrekken. Kompany heeft daarnaast een contract tot nog maar 2019 en vertrekt dus waarschijnlijk aanstaande zomer, waardoor er weer een plekje vrij komt. Verder zie ik De Ligt makkelijk Stones uit de basis spelen. Laporte - De Ligt kan een toekomstige droom duo worden.

23 januari 2019 om 10:37

Helemaal met je eens. Ook Liverpool zou een slimmere stap zijn. Maar City, ondanks het mooie spel is nu wel een grote gok.

En hoeveel miljoenen gaan dit dan weer worden, gaat Ajax oprecht meer dan 130 miljoen euro aan haar kaspositie toevoegen voor twee spelers? Ben wel benieuwd welke vervanging er op gaat staan

23 januari 2019 om 08:15

Ik denk dat het meer wordt, als Frenkie voor 90 gaat, zal de ligt wel ergens tussen de 60 en de 70 opleveren. Gekke markt....
Tel daarbij het vertrek van Ziyech, Neres en de CL inkomsten dan kan Ajax gewoon ruim de 300 miljoen aantikken..als ze dat volhouden wordt het financiele verschil met PSV straks ook heel groot em ben benieuwd of die dat bij kunnen houden,....lekker...

23 januari 2019 om 08:34

Frenkie die gaat voor 90mln levert Ajax dan toch 79mln op, daar gaan nog wat kosten vanaf aan zaakwaarnemers en dat soort ongein. Idem voor de Ligt.
Totaal 130mln cash erbij is verschrikkelijk veel.
Ziyech staat volgens mij voor 5 a 6 mln op de balans, de winst is dus verkoopprijs minus balanswaarde , 20mln winst zou ik netjes vinden en ik zou hem de transfer gunnen.
Neres staat op de balans voor ongeveer 8mln en heeft een doorverkooppercentage, dus 30mln plus verkoop is 'maar' 20mln winst.
CL inkomsten brengen ook kosten met zich mee maar, 65mln omzet moet wel ongeveer 50mln netto opleveren.

Totaal zit je dan op 220 mln, wat nog steeds extreem veel is, maar vergis je niet PSV heeft ook Lozano en Bergwijn nog en pakt ook dik 35mln winst in de CL. Dan groeit je gat wel, maar minder dan je beoogt.

Dit alles nog even los van de belastingen die je over winsten betaalt.. Ajax moet/kan flink investeren anders gaat er toch iets meer dan 20% naar de belastingdienst aan vennootschapsbelasting.

23 januari 2019 om 09:13

Dan vergeet je de ruim of minimaal 60 miljoen die ajax in de cl pakt... Lekker
Daarnaast brengen Lozano. En bergwijn niet de sommen op die de Ligt en frenkie opbrengen

23 januari 2019 om 10:23

Zaakwaarnemers worden toch juist betaald door de kopende partij?

23 januari 2019 om 10:39

Ja, Lozano en Bergwijn, maar voor zover ik weet kan PSV niet de hele transfersom voor Lozano opstrijken, er moet nog een flink deel naar zijn oude club toch? Daarnaast: ja, Ajax moet belasting betalen over de winst, maar dat geldt voor PSV natuurlijk ook. Feit is dat het huidige clubrecord voor Ajax twee keer enorm gebroken gaat worden, en dat er daarnaast nog veel andere goede spelers zijn waar interesse voor is. Bij PSV zie ik vooral Lozano en Bergwijn. Ik denk dat na de komende zomer het gat 50 tot 100 miljoen gegroeid is ten opzichte van PSV en dat is enorm.

Als het bericht over de Jong waar is, wat moet de Ligt dan wel niet kosten? Aangezien hij jonger is, net als grootste talent van de wereld is verkozen en aanvoerder is bij Ajax. Je zou zeggen dat hij dan nog meer moet kosten.

23 januari 2019 om 08:21

Andere posities, de Ligt vind ik ook een groter talent maar met jongend als Upamecano, Sarr, Gomez, Kimbempe, Sule is hij niet de enige supertalent op zijn positie/van zijn type. Spelers als Frenkie komen gewoon haast nooit voor, ookal is hij niet zo goed als Matthijs.

23 januari 2019 om 08:34

Is zeker waar, maar toch verwacht ik ( ook gezien de interesse van zo’n beetje alle topclubs) dat Overmars voor de Ligt heel hoog in gaat zetten en dan kan er zomaar eens een waanzinnig bedrag betaald gaat worden. Met de Ligt ben je voor de komende 15 verzekerd van een topverdediger, die alleen maar meer waard wordt. (aangezien de stijgingen van transfersommen voorlopig nog niet lijkt op te houden)

23 januari 2019 om 12:00

Gewoon de vraagprijs op 120 miljoen zetten en dan de Europese topclubs tegen elkaar laten opbieden. Rolt er straks een bedrag van 150 miljoen uit voor De Ligt hahaha
Na Frenkie is the Sky the limit.

Ik zou Juventus een betere stap vinden, ook een stap waarvan ik het gevoel heb dat ze hem niet zouden afschrijven na een slechte wedstrijd en bovendien waar hij erg veel zal spelen. Bij City heb ik het gevoel dat het nog wel eerst een seizoen of twee langzaam wennen kan worden aan de club en de competitie, waarbij je dan mag hopen dat er ook in de tussentijd geen bedenkingen komen over zo'n aankoop. Als Juve 75 miljoen uitgeeft zal dat ook echt een absolute topaankoop zijn, bij die Engelse clubs betwijfel ik dat altijd maar.

23 januari 2019 om 09:15

Ik vind het wel wat voor bij real Madrid om Ramos te gaan vervangen, zelfde soort types vind ik het. Waarbij de ligt minder overtredingen nodig lijkt te hebben

Manchester City zou ik een hele mooie stap vinden vanwege de aanwezigheid van Guardiola. Hij heeft ook een visie die ruimte overlaat om jonge talentvolle spelers te gebruiken. Zie: Stones, Sané, G. Jesus, Ederson gecombineerd met jongens in de kracht van hun leven en een paar veteranen.

Als Mathijs echt goed wilt leren verdedigen dan zou hij voor Juventus moeten kiezen. Dan kan je nog paar jaar leren van jongens zoals Chiellini, Ronaldo en Dybala.
Wil je voor gegarandeerde speeltijd gaan is Bayern een veilige keuze maar als je zoveel potentie hebt met je er ook gebruik van maken en een top3 team kiezen.

23 januari 2019 om 10:05

Toch zou ik het jammer vinden als hij naar City gaat. Guadiola staat er nou niet om bekend dat hij centrale verdedigers echt beter maakt. Aanvallend druk zetten kunnen ze als team zeker goed maar als het echt puur op verdedigen aankomt, dan zakt city vaak door het ijs.

Dan zou ik hem liever inderdaad bij Juve of Bayern zien. United zou ook wel wat voor hem zijn denk ik, daar kan die echt een leider worden. Al zou ik dat vanuit een Liverpool bril natuurlijk jammer vinden.

23 januari 2019 om 10:38

Guardiola heeft van Boateng en Pique anders gewoon wereldverdedigers gemaakt hoor. Hij maakt in mijn ogen verdedigers zeker beter. De Ligt zou perfect passen bij Man City, hoewel Man City geen haast heeft met hem aantrekken.

23 januari 2019 om 14:38

De reden dat de verdedigers onder Guardiola soms amateuristisch ogen is vanwege de spelopvatting natuurlijk. Als je zo hoog druk zet met zoveel spelers voor de bal vallen er enorme gaten die juist door teams als Liverpool weleens pijnlijk bloot werden gelegd. Guardiola verwacht bijna het onmogelijke van centrale verdedigers door ze op de middenlijn te laten verdedigen tegen spelers die vaak sneller zijn dan zijn verdedigers. Enorme druk dus die een verdediger zeer zeker beter maakt.

Laat De Ligt aub kiezen tussen Juventus, Barcelona of Bayern. Zelfs Liverpool zou ik toejuichen.... Maar City aub niet..

23 januari 2019 om 10:40

Bij Man City is Kompany al 32 jaar en een aflopende contract en Otamendi die wilt vertrekken. De Ligt zou dus zeker een toevoeging zijn voor Man City. Ik zie hem Stones met gemak uit de basis spelen. Echter heb ik liever dat Man City vol voor Upamecano gaat in 2020 en Komapny met nog 1 jaar verlengt. Upamecano kan in mijn ogen meer de fysieke Premier League aan dan De Ligt.

Nehhh, geen City. En dat is natuurlijk puur mijn mening. Een club met, bij vlagen, mooi voetbal. Maar voor mijn gevoel nog steeds niet de absolute top. Misschien komt het omdat City nog geen recente Europese hoofdprijs heeft gepakt. Had toch stiekem gehoopt op een Frenkie én Matthijs bij Barca.

Door het bedrag dat Frenkie voor Ajax gaat opleveren gaat het bedrag voor Golden Boy award winnaar De Ligt ook weer met tientallen miljoenen omhoog.
Ajax moet nu de vraagprijs voor De Ligt gewoon op 120 miljoen zetten!! En laat dan de geinterresseerde clubs maar tegen elkaar opbieden. Je ziet wat er dan kan gebeuren net als met Frenkie hahahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren