Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City blijft maar winnen en evenaart clubrecord uit 2017

Laatste update:

Manchester City heeft dinsdag voor de 21e keer op rij een wedstrijd gewonnen. Het team van Josep Guardiola had het in eigen huis tegen Wolverhampton Wanderers niet makkelijk, maar dankzij drie doelpunten in de laatste tien minuten werd met 4-1 gewonnen. Manchester City is nu liefst 28 officiële duels op rij ongeslagen (25 zeges, 3 remises): een evenaring van het clubrecord tussen april en december 2017. De volgende tegenstander is Manchester United, dat nu vijftien punten minder heeft en woensdagavond bij Crystal Palace speelt alvorens het team van Ole Gunnar Solskjaer zondag de stadsderby in het Etihad Stadium afwerkt.

Een eigen doelpunt van Leander Dendoncker gaf de doorslag in de eerste 45 minuten, waarin overigens voor het eerst in de Premier League-geschiedenis liefst acht Portugese spelers op het veld stonden. Manchester City kwam in de eerste helft niet in de problemen, omdat de bezoekers weliswaar het aantal kansen van the Citizens konden beperken maar in aanvallend opzicht geen enkele rol van betekenis konden spelen. Het team van Nuno Espirito Santo, die Ki-Jana Hoever negentig minuten in het veld liet staan, had slechts 25 procent balbezit en schoot niet één keer op het doel van Ederson.

Guardiola zag zijn team na een kwartier spelen de leiding nemen. Na een heerlijke diepe bal van Rodri werkte Rihad Mahrez het leer vanaf rechts in de doelmond, waar Dendocker vóór Raheem Sterling kwam en de bal in zijn eigen doel werkte: 1-0. Het was voor de Belg alweer zijn tweede eigen goal in de Premier League. Alleen Conor Coady passeerde bij the Wolves vaker zijn eigen doelman dan Dendoncker: drie keer.

Na een uur spelen volgde het moment waar Wolverhampton Wanderers op gewacht had: het eerste schot op doel na het eerste balcontact in het strafschopgebied van Manchester City was meteen raak. Na een uitgekiende vrije trap van Joao Moutinho kopte Coady de bal diagonaal in de rechterhoek achter Ederson: 1-1. Het was voor de verdediger zijn eerste ooit in de Premier League. De gelijkmaker zorgde voor zichtbaar meer zelfvertrouwen bij het bezoek, dat echter niet in staat was om voor echt gevaar te zorgen.

Manchester City trok het duel in de laatste tien minuten naar zich toe. Kyle Walker gaf vanaf rechts voor richting de doelmond, waar de bal door Dendoncker met de hak panklaar werd gelegd voor Gabriel Jesus. De Braziliaan schoot van dichtbij raak: 2-1. De derde treffer kwam op naam van Mahrez, die na geklungel van invaller Owen Otasowie in het strafschopgebied de bal in de linkerhoek schoof. In de extra tijd werd het zelfs nog 4-1: Rui Patricio keerde een afstandsschot van Ilkay Gündogan maar half, waarna Gabriel Jesus zijn tweede van de avond maakte.

Premier League-record
Manchester City stond in niet één van zijn laatste negentien wedstrijden in de Premier League op achterstand. Dat is een evenaring van het record van Arsenal, dat tussen december 1998 en mei 1999 in geen enkele competitiewedstrijd een nadelige marge moest wegpoetsen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastische pot van City vandaag. Wolves volledig overklast. Het enige wat aan te merken is is dat ze het al eerder hadden moeten beslissen. City was niet zo efficient met hun kansen. Nu is het nog onnodig spannend geworden eventjes. Mahrez man of the match. Die speelde vandaag een geweldige pot! Ik heb genoten! 21e overwinning op rij in alle competities. Voor nu is het belangrijk om niet te verliezen van United dit weekend. Bij gelijkspel of winst schrijf ik ze op als de kampioen van 2021.

2 maart 2021 om 23:20

Ja precies! Alle aanvallers waren niet scherp. Letterlijk allemaal. Fysiek en mentaal leken ze nog niet helemaal klaar voor het seizoen. Iedereen heeft zich goed herpakt. Dat laat ook wel zien wat de veerkracht van deze groep is. Uiteraard speelt de technische staf daar ook een rol in.

3 maart 2021 om 00:12

Schrijf ze gerust ook op bij verlies hoor Silva, er staat geen maat op City dit seizoen. Daar komt niemand meer langs op de ranglijst.

3 maart 2021 om 01:12

Ik dacht ik doe ee beetje voorzichtig voor de buhne... Met zo weinig wedstrijden te spelen kan het idd niet meer mis gaan.

3 maart 2021 om 09:01

Moet wel zeggen dat City kijken steeds vaker saai wordt. Enorm veel de bal, niet mega veel kansen, maar veel te goed voor de tegenstander

3 maart 2021 om 11:17

Ergens snap ik wat je bedoeld. Maar ik kijk liever naar hoe City combineert en opbouwt dan een willekeurige wedstrijd van andere teams. Dan kijk je echt met name vanwege de spanning van wie er gaat winnen.

Dit City is echt bezig aan een ongekend reeks van overwinningen neer te zetten. Net wanneer je denkt misschien snoept Wolves toch een puntje van ze weg begint City gas te geven en hebben ze 20 minuten nodig om de wedstrijd compleet naar zichzelf toe te trekken. Ze leken na de 1-0 niet eens op halve kracht de bal rond te tikken en toch had Wolves 0 kansen tot de minuut 60 waaruit direct met eerste kans de 1-1 viel.

Het is niet zomaar een reeks van overwinningen, maar ze scoren er ook zo makkelijk op los. Als je dan de bank ziet dan zouden meeste spelers daarvan bij andere topclubs haast altijd basis kunnen staan. Gemiddeld scoren ze volgens mij 3 goals per match (correct me if im wrong) en nu alweer 21ste? wedstrijd op rij gewonnen en meeste ervan waren met dikke overtuiging. Als je daarbovenop nog kijkt naar de tegenstanders dan hebben ze iedere topploeg in BPL gewoon met overtuiging verslagen.

Dat is wat een kampioensmentaliteit is overigens, je hebt de punten niet super hard nodig, maar direct na de 1-1 werd er gas gegeven en wisten ze alsnog de wedstrijd met overtuiging te winnen.

2 maart 2021 om 23:13

Die records loeren ook om de hoek, dat zal ook voor een stuk individuele motivatie zorgen. Zondag een belangrijke match, als we die winnen komt de PL erg dichtbij.

2 maart 2021 om 23:22

Sinds 2000 hebben alleen Real en Bayern nog meer wedstrijden gewonnen. Met 2 overwinningen zou City het record sinds 2000 van Bayern evenaren. Om dat te doen moeten ze wel van United zien te winnen. Zou toch wat zijn als het zou lukken terwijl ze in de PL spelen!

Wat een machine, op naar die 7e landstitel

Ik heb een aantal keer voorbij zien komen dat City maar "op 50% speelde" bij een 1-0 overwinning. Dan vroeg ik mij af City niet gewoon op 100% speelde maar het allemaal nét niet wilde lukken. Vandaag hebben we gezien dat ze inderdaad maar op 50% speelde, want wat zijn ze goed na de 1-1. Je ziet dat ze aanzetten, en kans volgt op kans. Dan heb je nog een volle bank ook (al was vandaag de sterkste opstelling imo). De Bruyne begint beter te spelen maar moet nog ritme opdoen, Sterling en Mahrez heel goed vandaag. Top match!

2 maart 2021 om 23:23

Na die tegentreffer ging het opeens als een sneltrein. Wolves werd vandaag weggespeeld. Life is good

3 maart 2021 om 08:57

Vandaag de sterkste opstelling? Gundogan dus geen basisplek bij jou? Die speelt toch een gigantisch goed seizoen

Ik ben nooit voor backs met het ‘verkeerde’ been op de ‘verkeerde’ kant geweest, omdat in mijn ogen alleen de absolute iconen dat in het verleden goed konden uitvoeren met Maldini en Lahm die zoveel meer konden dan voetballen met hun voorkeursbeen. Echter, en nu wil ik hem absoluut (nog) niet in dit lijstje opnemen, maar João Cancelo op links is echt een verademing! Alles is op maat en verdedigend laat hij ook geen steek vallen. Met Walker, Dias, Laporte en Ederson momenteel naar mijn mening echt de beste verdediging ter wereld. En dan heb ik nog niets gezegd over de opties voorin en/of op het middenveld. Echt bizar.

2 maart 2021 om 23:40

Cancelo speelt geweldig dit seizoen. Maar ook verdedigend staat hij zijn mannetje. Hij speelt een geweldig seizoen en bij dit team komt hij ook goed tot zijn recht. City is verdedigend echt veel stabieler geworden dan vorig seizoen. Je zou zomaar gelijk kunnen hebben.

3 maart 2021 om 09:55

Walker is al jaren de achilles hiel van Tottenham en City. Zet daar een technische snelle speler tegenover en hij valt weer zwaar door de mand. Ze spelen in balbezit zo goed dat deze zwakheden momenteel niet tevoorschijn komen, maar ze zijn er nog steeds. City is gewoon nog beter in balbezit geworden, alle credits dus daar, maar tegen een Bayern, Liverpool of elk ander team dat met een vechtlust op het middenveld de bal kan afpakken, komt het weer aan op ouderwets verdedigen. In die gevallen moet je al jaren bij Juventus zijn voor de beste verdedigende spelers. Dus Nee ik ben niet met jou mening eens

3 maart 2021 om 11:23

@Schop Walker is in balbezit 1 van de minsten. Zijn voorzet is niet geweldig al kwan door zijn voorzet en loopactie vandaag de beslissende 2e goal. Maar verdedigend gezien mag City juist in hun handen klappen met Walker. Power and pace. Walker is 1 van de redenen waarom City de counters er nu goed uithaalt. Daarnaast heeft Walker al zovaak topspelers in zijn broekzak gehad. Spelers die het van hun snelheid moeten hebben hebben meteen weinig meer aan dat wapen. Verdedigend 1 van de beste backs die er momenteel rondlopen. Overigens zijn Dias en Laporte ook wel echt goede verdedigers hoor. Chiellini was een geqeldige verdediger. Bonucci ook wel op zich, maar vooral ook aan de bal. Van Demiral en De Ligt heb ik te weinig gezien bij Juve. Vergeet niet dat het tempo lager ligt in de Serie A. Jongens als Benatia hebben niet voor niks gefaald in het buitenland.

3 maart 2021 om 15:12

@schop1989: ja wij zijn het hier wel vaker niet eens, daar ben ik inmiddels wel achter. 😉 Ik verbaas me dan ook nu weer over je redenatie achter je mening. Walker heeft zeker ook z’n mindere punten, maar snelheid? En achilleshiel bij Tottenham waar ze het tegenwoordig met Aurier of Doherty moeten doen? Ik weet niet eens waar te beginnen. Het constante topniveau van Walker bij City word naar mijn mening zelfs wat onderschat en/of voor lief genomen, maar waarschijnlijk heb ik hele andere maatstaven waarop ik een goede rechtsback beoordeel. Juventus heeft daarentegen inderdaad al jaren een paar topverdedigers rondlopen, maar die selectie is daarnaast al jaren zo uit balans dat ze ook niet meer zo kunnen uitblinken als voorheen, waar helaas een De Ligt en Demiral nu wat onder lijken te lijden.

3 maart 2021 om 15:38

Technische snelle speler is een omschrijving van de speler waar Walker zich vaak aan vergrijpt. Dat hij hem kan bijhouden, betekent nog niet dat hij op die snelheid niet zijn verdedigende fouten maakt. Dat Tottenham er niet op vooruit is gegaan wil ook niets zeggen over Walker in zijn tijd bij Tottenham, destijds maakte Walker in de grote wedstrijden ook steeds de fouten. Dus ja mij word ook duidelijk dat je mij niet begrijpt, maar soms ligt het niet alleen aan de uitleg. Ook aan de welwillendheid om iets te willen begrijpen en begrijpend lezen an sich. No offense, want ik zal best wel wat aan mijn uitleg kunnen doen. Alleen ook altijd hand in eigen boezem eh? @silvacity Dias doet het geweldig, zeker waar. En Laporte en Cancelo doen het ook goed. Chiellini IS een van de beste verdedigers Was alleen kritiek op walker aan het uitten en een City die het op het middenveld kan verliezen, nu al maanden niet echt voorgekomen. Niet echt als, wanneer het de tegenstander wel lukt, behaald City toch het resultaat.

Ongekend en wat spelen ze leuk voetbal! Ze hebben dit seizoen nog even buiten europees voetbal gestaan en dan te bedenken dat je eigenlijk al kan stellen dat ze kampioen zijn met deze voorsprong en de wisselvalligheid van de concurrenten.

Ik zie ze ook als kandidaad voor de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren