Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man United herstelt zich dankzij Mata van zeperd in Eindhoven

Laatste update:

Manchester United wist na de nederlaag tegen PSV dat het moest winnen van VfL Wolfsburg en heeft dat ook gedaan. De ploeg van Louis van Gaal kende nog wel een verschrikkelijke start van de thuiswedstrijd, maar herpakte zich en trok dankzij Juan Mata aan het langste eind. De Spanjaard zorgde met een benutte strafschop zelf voor de gelijkmaker en leverde in de tweede helft met een fantastische hakbal de assist op de beslissende 2-1 van Chris Smalling.

/

Het werd dus een mooi avondje voor United, maar de wedstrijd begon helemaal niet goed voor Van Gaal en co. Binnen vijf minuten was het al raak voor de bezoekers: Caligiuri brak door op rechts en werd nauwelijks aangepakt toen hij naar binnen dribbelde, waarna hij het eindstation werd van een handige combinatie. Daniel Caligiuri bleef oog in oog met David de Gea koel en kreeg Old Trafford stil (0-1). United moest hierdoor al vroeg in de achtervolging en het tempo werd opgeschroefd. Mata kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar Dante wierp zijn hoofd in de baan van het schot en maakte er een hoekschop van.

Anthony Martial schoot even hierna net naast, voordat de jonge Fransman net voor het halfuur Wayne Rooney een enorme kans bood. Martial haalde de achterlijn en trok de bal voor op de geheel vrijstaande Rooney, die absoluut de 1-1 binnen had moeten werken, maar over schoot. Op aangeven van Mata had ook Memphis Depay moeten scoren, maar zijn kopbal belandde in de handen van Diego Benaglio, die wel voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing. Deze goal viel uiteindelijk via een strafschop: Caligiuri maakte hands, waarna Mata het buitenkansje vanaf elf meter benutte.

/

Mata bediende na zijn gelijkmaker ook nog Depay, maar omdat zijn schot op de benen van Benaglio terecht kwam, gingen United en Wolfsburg in evenwicht rusten. Dankzij een kunststukje van Mata kwam daar zeven minuten na rust verandering in: Wolfsburg leek een voorzet van invaller Ashley Young uit te verdedigen, maar de bal kwam bij Bastian Schweinsteiger, wiens schot helemaal mislukte. Mata verlengde de afzwaaier met een geniaal hakje en speelde daarmee Smalling vrij, waarna de verdediger United op voorsprong kon zetten.

Wolfsburg moest nu opnieuw beginnen en Caligiuri kreeg al snel een mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar De Gea redde uitstekend. Het leek er dus op dat Wolfsburg direct de druk op ging voeren, maar dat viel eigenlijk behoorlijk tegen: pas twintig minuten voor tijd begon het wat te stormen voor het doel van United. André Schürrle kreeg een goede kans, maar zijn schuiver ging rakelings naast, en even later werd een inzet van Dante geblokt door de verder onzichtbare Rooney. Een vrije trap van Ricardo Rodriguez ging nog naast en dus boekte United de eerste zege van dit Champions League-seizoen. Alle vier de ploegen in Groep B hebben nu drie punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Martial toch weer een goede wedstrijd gespeeld! Geweldige speler.

Tweede helft was zeker niet best maar Mata en Smalling echt absolute klasse, bij vlagen Martial, Blind, DDG, Darmian ook, de rest was meh tot slecht.

30 september 2015 om 23:10

Je bent gek man dat je schweinsteiger niet opnoemt.
En wat was schneiderlin matig in balbezit en Valencia moet niet meer spelen voor manutd.

En ik begreep Van Gaal niet waarom hij depay heeft gewisseld speelde gewoon een aardige wedstrijd en dan gooi je perraira erin in z'n belangrijke wedstrijd vreemd

1 oktober 2015 om 08:39

Ik denk dat hij Memphis wou sparen i.v.m. de wedstrijd dit weekend. Ze stonden toch al voor, dan beter Memphis wat rust gunnen.

1 oktober 2015 om 03:26

Deze wedstrijd hebben we op karakter gewonnen want de tweede helft speelde we na de goal totaal geen voetbal meer. Wel ik even vermelden dat buiten de penalty de scheids zowat alles tegen utd floot. Wat een slechte match floot hij.

Mata zeg wat een speler, echt een grandioze voetballer en de beste speler die United op dit moment heeft, zit ook heel goed in z'n vel!

30 september 2015 om 23:45

Niet mee eens, een zomer maakt nog geen zwaluw. Vorige keer tegen PSV miste hij behoorlijk wat kansen en was hij het zogenaamd kwijt, in de PL is het ook niet echt de Mata van Chelsea en na vanavond is hij ineens weer de beste. Op dit moment vind ik de beste United speler hun keeper.

1 oktober 2015 om 01:10

Mata is bijna elke wedstrijd sterk alleen heeft een paar 180% kansen verprutst door hele belabberde aannames enzo, terwijl hij daar normaal juist geniaal in is.

1 oktober 2015 om 08:02

Een zomer maakt nog geen zwaluw, mooi spreekwoord

1 oktober 2015 om 11:31

als de zwaluw van huis is dansen de muizen op tafel was het toch..?

Wat speelde Mata geweldig zeg! Prachtige assist ook, hopelijk blijft hij deze stijgende lijn houden. Smalling weer een beest achterin, wordt tijd dat hij ook erkenning krijgt. Op het eind nog wel spannend, na de 2-1 speelde United weer veel minder...schweinsteiger/carrick zijn zo belangrijk voor dit team.

Goed spel untited
Darmian foutloos
Martial weer leuke dingen laten zien
Mata vond ik ook zeer sterk vandaag
Depay die moet het is maar gaan Laten zien acties die niet lukken slechte passing

30 september 2015 om 22:52

Viel reuze mee vandaag. Wolfsburg had gewoon een goede verdediging. Je zag dat Martial er ook moeilijk doorheen kwam en zich redelijk vaak vastliep.

Wat heeft onze vriend Depay laten zien? Krijg het gevoel dat hij het net wat moeilijk vindt.

30 september 2015 om 22:51

Speelde redelijk, 10x beter dan zijn vervanger Perreira, dat wel.
Moet duidelijk nog wat aan t niveau wennen.
Je ziet dat hij soms te graag wil, en dat hij de balans moet vinden tussen voor jezelf gaan en afspelen. Als hij dat voor elkaar krijgt dan wordt hij wat rustiger aan de bal denk ik, komt goed!

Mooi dat Perreira bijvoorbeeld een hogere beoordeling krijgt, terwijl hij letterlijk elke bal heeft ingeleverd.

30 september 2015 om 23:10

Speelde niet echt opvallend. Paar keer gevaarlijk, maar zijn pogingen richting goal allemaal wat zwak.

Vond United op de eerste goal na goed spelen, goed georganiseerd. Mata speelde vooral erg goed. Minpuntje was toch Rooney, die echt zn dag niet had.

Wat een mooie dag vandaag! Heb net dankzij United, PSG, Real & Juventus 3000 euro gewonnen met 400 euro inzet

30 september 2015 om 22:55

haha, gefeliciteerd man! Wel ziek dat je 400 euro inzet trouwens.

30 september 2015 om 23:14

Haha gefeliciteerd gek! Kan je mooi uitgeven aan een reisje naar Man Utd- PSV ofzo

30 september 2015 om 23:29

400 euro inzetten? Ben je zo rijk of niet goed bij je hoofd?

30 september 2015 om 23:52

Ben net jarig geweest en heb zo'n 1000 euro gekregen, dus dan kan je een gok nemen

1 oktober 2015 om 08:44

Hoezo krijg je zoveel geld voor je verjaardag?

1 oktober 2015 om 05:00

Zet zelf geregeld in op voetbal maar 400 zou ik toch nooit durven. Moet eerlijk zijn jij hebt ballen en fijn dat he nog loont ook! Geniet er van

1 oktober 2015 om 07:36

Geniet er van!

Is wel duidelijk dat we Depay teveel overhypt hebben in Nederland

30 september 2015 om 22:56

Wat verwacht je wat hij doet, gelijk het team op sleeptouw nemen?
Heel United kwam er moeilijk doorheen vandaag.

Geef hem ff de tijd man, je ziet bij vlagen dat de klasse ervanaf druipt, hij moet gewoon wat rustiger worden aan de bal.
Je zag trouwens na de wissel van Memphis dat Wolfsburg de hele tijd van die kan United overrompelde.

30 september 2015 om 23:18

Dat doen andere spelers al. Maar hij moet minstens een aanwinst zijn voor United op Pl/cl niveau voor zijn transfersom, maar hij maakt het tot dusver niet waar.

30 september 2015 om 22:57

NL is gewoon een paar niveau's lager dan PL en CL, daar krijgt Depay heel weinig ruimte. Vond trouwens Depay ook vorig seizoen al een groot aantal wedstrijden zeer tegenvallen.

Rooney weer bar en bar slecht. Young verdient het nu echt wel om te starten. Depay weer matig en bij Martial spat de klasse ervan af net zoals bij Smalling.

1 oktober 2015 om 01:13

Ik zie je vaker reageren en ben het vrijwel altijd met je eens. Rooney speelt wedstrijd in wedstrijd uit slecht op zijn best. En waarom Young ineens uit de basis is gegooid voor een Depay die het niet goed doet is mij ook echt een raadsel.

Hahah, geweldig dat commentaar van Pierre van H bij Sbs6. op die assist van Mata: maakt het ineen keer een gemiddeld balletje.

Goeie 1e helft gezien en 2e helft laatste 20 min waren matig en vooral in balbezit. Beste van United's kant waren Mata, Smalling en Martial. Nu op naar zondag naar een Arsenal dat niet in vorm is.

Ben ik de enige die vind dat Schneiderlin te langzaam handelt met de bal? Tuurlijk zal dit verbeteren, maar nu kost het tijd elke x dat teveel lopen met die bal.

30 september 2015 om 23:16

Nee, hier zit er nog één. Toont ook te weinig overzicht vind ik. Positioneel gaat het allemaal nog wel maar aan de bal is het echt verschrikkelijk om naar te kijken. Herrera is dan weer een tegenpool; heerlijk aan de bal maar loopt eigenlijk overal en nergens. Een middenveld met BFS en Carrick is gewoon het beste wat Utd heeft te bieden.

30 september 2015 om 23:23

Ik vind Carrick en Basti samen juist waardeloos, beetje teveel van t zelfde.
Normaal gesproken doet Schneiderlin t vuile werk en geeft ie de bal aan een goed kleurtje, vandaag was t even wat minder. so be it

30 september 2015 om 23:24

Met beide spelers zal het uiteindelijk goed komen, maar voor nu ben ik bang dat Schneiderlin punten gaat kosten. Had vandaag eigenlijk z'n 2e gele kaart verdiend en veel ingeleverd. Loopt zich ook vaak vast, en dat voor een centrale middenvelder..

1 oktober 2015 om 00:00

Nee. Ik denk ook dat herrera na zn blessure het plekje van scheiderlein inpikt. Ook valencia verliest zn plek aan young.

1 oktober 2015 om 00:01

Verloor gewoon vaak de bal en kwam niet in het stuk voor. Mag van geluk spreken dat hij geen 2de geel kreeg want die was zeker terecht geweest. Misschien moet Herrera naast Schweinsteiger, lijkt me toch makkelijker. Laat Schweinsteiger meer het vuile werk opknappen en Herrera tussen de twee, voegt aanvallend meer toe dan die twee samen. En laat het spel ook sneller draaien.

Eer van Engelse voetbal vandaag toch weer ff gered I suppose..

30 september 2015 om 23:50

Zeker, 2 ploegen uit de Duitse top 4 leggen het af tegen de Manchesters. Was dit andersom geweest dan had dit topoc allang gewemeld met jaloerze haters die op de PL komen bashen. Maargoed, hopen dat dit jaar eens een keer niet in een debacle gaat eindigen. Ik zou ervoor tekenen om Liverpool of United weer eens in de halve finale tegen te komen. Dat waren de beste wedstrijden ooit

1 oktober 2015 om 05:04

Hahaha geweldige hoogdagen waren dat 3 Engelse ploegen in de halve finale. Waar is de tijd

Ik zag de samenvatting en Man U zag er uiterst dominant uit tegen een Wolfsburg dat niet de minste tegenstander is. Gaat het van Gaal dan toch lukken om een mooi team neer te zetten?

Juan Mata is enorm overschat. There i said it. Een leuke actie af en toe, maar zal United nooit aan prijzen kunnen helpen. Mourinho had het helemaal goed gezien.

30 september 2015 om 23:37

Ben ik als Manchester United fan volledig met je eens. Soms weergaloos, maar dat combineert hij dan weer met traag en mat(a)ig spel. Zo noem ik hem soms ook wel Juan Matig.
Was vandaag wel goed trouwens.

1 oktober 2015 om 00:06

Mee eens. Dat is wel jammer hij zou de spelmaker moeten zijn. Maar eigenlijk laat hij het te vaak afweten.

Mata is een speler die iets kan laten gebeuren. 3 goals 3 assist in 7 bpl wedstrijden.

Iemand vrij kan zetten, en een assist in de benen heeft. Daar heeft United er veels te weinig van.

Eigenlijk is het best treurig om te zien, hoe weinig spelers iets extra.s hebben. Waarom staat depay bijvoorbeeld elke week in de basis?voegt nauwelijks iets toe.

Waarom speelt young nooit? En waarom Herrera ook nooit? Die spelers kunnen wat extra.s bieden.

1 oktober 2015 om 00:07

Herrera staat er de laatste tijd wel in hoor, was alleen licht geblesseerd.

1 oktober 2015 om 00:39

Ben het totaal met je eens snap niet dat Depay elke week in de basis staat. Komt gewoon duidelijk te kort voor dit niveau Maar denk dat het vooral te maken heeft met van gaal die gaat de zogenaamde Nederlandse top talent er niet naast zetten. Snap de mensen niet die zeggen dat die nog moet wennen maar als die 1 wedstrijd tegen een matige club scoort, zijn zij de eerste die ons komen vertellen hoe geweldig hij is.

Wat een overschatte fans, doen net alsof ze geweldig waren. En datterwijl uniteden city geenhaar beter zijndan Arsenal of chelsea en dat zondagmiddag ook blijken

1 oktober 2015 om 00:24

Ach gelukkig zegt het niveau van je reactie al genoeg.

Het hadin beide gevallen ook heel anders kunnen uitpakken vooral bij city dat natobene in delaatste min een goed kope pen krijgt

Ik ga er vanuit dat Memphis zijn kansen nu wel heeft gehad. Laat Young maar vanaf zondag in de basis beginnen, dat is ook beter voor Memphis waarschijnlijk. Ook Rooney stelt keer op keer weer teleur en mag binnenkort plaats gaan maken voor Herrera als hij zo doorgaat.

Slecht gespeeeld van man utd Wolfsburg had moet winnen en was ook beter

1 oktober 2015 om 07:56

Ik denk dat jij dan een heel andere wedstrijd gezien hebt dan ik. Alleen de laatste 20 minuten had United het lastig. Rest van de wedstrijd domineerden ze. Dat zie je ook terug in de statistieken. 55 balbezit en 7 schoten op doel tegen 2 van Wolfsburg.

eerste uur speelde MU geweldig veel pressing , snelle passing ze moeten nog net het laatste stapje maken om meer te gaan scoren.

Had een beetje de speelstijl van Ajax 95.

Toen Schweinsteiger eraf ging was de slimheid weg, je zag Wolfsburg gelijk opkomen.

Depay wordt een beetje bij beetje beter, hij moet zich inderdaad nog verbeteren maar hij brengt wel degelijk gevaar. Hij is pas 21 en dat is wat mensen ook vaak vergeten. Zijn eerste weken heeft hij het al met al goed gedaan ook al heeft hij zijn sommige wedstrijden matig gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren