Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man met 355 duels voor Napoli niet ingeschreven voor CL na akkoord met rivaal

Laatste update:

Napoli-president Aurelio De Laurentiis heeft een opvallend besluit genomen over Piotr Zielinski. De Poolse middenvelder weigert zijn contract in Napels te verlengen en loopt komende zomer transfervrij de deur uit. Dat wordt hem door De Laurentiis niet in dank afgenomen.

Zielinski bereikte tevens al een mondeling akkoord met Napoli-concurrent Inter. De 29-jarige spelverdeler is daarom niet ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League.

Dat heeft de filmproducent en tevens president van de club uit Napels onthuld op een persconferentie. “In de Champions League mag je minder spelers inschrijven dan in de Serie A. Als ik kijk naar volgend seizoen, moeten we bepalen wie we de kans gaan geven.”

Napoli neemt het in de achtste finales van het miljardenbal op tegen FC Barcelona. De heenwedstrijd in het Stadio Diego Armando Maradona staat op 21 februari op het programma. Op 12 maart staat de return in Catalonië op het programma.

I Partenopei moet het in dat tweeluik dus zonder Zielinski stellen. In de groepsfase van het toernooi deed de club in alle zes duels een beroep op Zielinski. Hij maakte een doelpunt en gaf tevens een assist.

Zielinski kwam in 2016 voor zestien miljoen euro over van Udinese. In het verleden speelde hij naast Udinese en Napoli voor Lubin in Polen en werd hij door Udinese eens uitgeleend aan FC Empoli.

Zielinski, die in totaal al 355 keer in actie kwam voor Napoli, zal zondag tegen Hellas Verona niet bij de selectie zitten. De 86-voudig international van Polen kampt met een spierblessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weeral twee sterke versterkingen van Marotta met Taremi en Zielinski komend jaar. Zeker niet de jongste spelers, maar ook echt nog niet bejaard.

Hopelijk kan er ver doorgestoten worden in de CL zodat de financiën niet tot grote verkopen dwingen komende zomer. Al zal Dumfries wel vertrekken lijkt me. Maar dat is niet echt een ongelijk groot gemis.

4 februari 2024 om 15:23

Vind sowieso al dat Inter Milan de afgelopen jaren prima inkoopt. Zijn regelmatig wel wat oudere spelers zonder al teveel restwaarde, maar dat lossen ze iedere keer weer goed op. Marotta is toch ook degene die jarenlang bij Juventus heeft gewerkt en spelers zoals Pirlo, Pogba, Tevez, Vidal, Llorente, Coman en Khedira voor relatief lage bedragen of transfervrij binnenhaalde en die dan sportief hun waarde hadden (alleen Coman dan niet, maar werd wel voor een goed bedrag verkocht) en een deel ook voor veel geld werd verkocht.

Dat kunstje herhaald hij nu weer bij inter met o.a. Hakimi, Barella, Dumfries, Dzeko, Calhanoglu, Onana, Thuram en Sommer. Knap hoe hij dit al jaren doet en waarschijnlijk komen Taremi en Zielinski er dus bij.

4 februari 2024 om 15:46

Fantastische TD. Heeft het zich ongelofelijk moeilijk gemaakt zien worden door de financiën maar het team blijft toch echt sterk. Dit jaar gewoon het sterkste team van Italië bijvoorbeeld.

4 februari 2024 om 15:33

Toch wel het verhaal van Napoli, helaas. Een speler die op plek 7 staat op basis van gespeelde wedstrijden, die het erg naar z'n zin had in Napels een salarisvermindering bieden.

Vervolgens kiest Zielu ervoor om dan maar naar een andere club te gaan, en opeens wel met wat extra centen een nieuw aanbod te doen. AdL heeft Napoli veel gegeven, maar breekt het nu ook weer af.

Barça zal wel doorgaan tegen ons, met een middenveld Zambo-Lobotka-Cajuste ga je het never nooit redden.

4 februari 2024 om 15:37

Dit seizoen moet je gewoon als verloren beschouwen. Dat middenveld is echt een Mazzarri middenveld, maar het is maar voor even. Ik hoop dat we in de zomer een Thiago Motta of Italiano kunnen halen.

4 februari 2024 om 15:41

Motta is wel een droomkandidaat. Het geld van Osimhen goed besteden, en de onderhandelingen met Samardzic herstarten, als zijn vader niet weer met bizarre eisen komt.

Wat is dat Napoli toch allemaal aan het doen na het kampioenschap.

4 februari 2024 om 15:29

Vind het altijd wel sterk om je niet te laten gijzelen door spelers/zaakwaarnemers hoor.
De club is groter dan hen, en ze houden meestal voet bij stuk.
Krachtig wel.

Ergens niet slim, vooral op de korte termijn niet.

Maar zou het wel leuk vinden als ze nog veel verder afzakken weer 😂😉

Uitstekend. Waarom zou je hem de kans geven zich te tonen op Europees niveau. Dat moeten ze met alle spelers doen. Weggaan ok, maar gun je club ook wat

4 februari 2024 om 15:37

Hij heeft zich al acht jaar lang voor de club ingezet in meer dan 350 wedstrijden. Absoluut schandalig dat er op deze manier wordt omgegaan met een speler met zijn staat van dienst bij een club, bovendien schieten ze zichzelf nu alleen maar in de voet.

4 februari 2024 om 15:54

Hij is zowat hun beste middenvelder. Nu ga je omwille van kinderachtig gedrag je eigen team verzwakken.

4 februari 2024 om 16:38

@Cas1; waarom werkt dat niet 2 kanten op? Hij heeft 350 wedstrijden gespeeld voor de club. Je kan ook zeggen waarom gunt de Club hem geen waardig afscheid in de CL na alles wat hij gebracht heeft?

4 februari 2024 om 17:03

Hij is betaald voor geleverde diensten..

Napoli gunt andere spelers dan dit podium.
Bovendien kunnen deze ervaring opdoen en waarde creëren

4 februari 2024 om 16:43

@Cas1; waarom werkt dat niet 2 kanten op? Hij heeft 350 wedstrijden gespeeld voor de club. Je kan ook zeggen waarom gunt de Club hem geen waardig afscheid in de CL na alles wat hij gebracht heeft?

Uitstekende beslissing van Napoli. Dat zouden meer clubs moeten doen.

Ja dit zat er aan te komen. Piotr Zielinski is echt een waanzinnige middenvelder en voor mij gevoel erg onderschat. Uitstekende techniek met extreem snelle bal behandeling. Kan zo sierlijk open draaien en doet dat ook nog eens nuttig. Heeft veel betekend voor Napoli en eigenlijk heeft hij het gat dat ontstond door het vertrek van Marek Hamsik uitstekend ingevuld.

Dit vind ik wel kneuzig om eerlijk te zijn. Natuurlijk is het niet leuk om een speler gratis te verliezen maar als dit betekent dat je straks Barca niet kan verslaan en daardoor inkomsten misloopt in de CL naai je jezelf wel aardig. Dan had je hem beter afgelopen zomer van de hand gedaan als hij niet wou verlengen en een vervanger gehaald.

4 februari 2024 om 16:03

Liever de rug recht dan steeds dat bukken voor spelers.
Zelfs real lijkt dat weer te doen voor mbappe.

4 februari 2024 om 16:10

Het is een stuk sterker je een beetje volwassen te gedragen dan infantiel iemand te beginnen weren.

Je moet denken in het clubbelang. Niet je eigen gekrente ego.

4 februari 2024 om 16:48

Hoezo bukken voor spelers? Wat is dat voor onzin? Je hebt een contract met Zielinski. Hij gaat dat niet verlengen, daar is weinig mis mee. Dan heb je nu de keuze nog het beste gebruik te maken van hem of hem zijn salaris uit te betalen voor niets en tegelijkertijd dus zoals gezegd wellicht inkomsten mis te lopen. Denken aan het belang van de club is bukken voor spelers?

4 februari 2024 om 18:11

Ja blabla weet ook wel dat het slimmer is.
Maar je denkt als een bedrijf, en ik weet dat je dat beter kan doen, maar in liefde wat een club voor mij en heel veel andere tifosi is denk je niet rationeel maar emotioneel.
Voetbal is passie, eer en trots voor mij.

4 februari 2024 om 22:46

Dus je vind dan echt dat iemand die zoveel voor een club betekent heeft maar bij het huisvuil gezet moet worden omdat die niet wil verlengen?

Napoli gaat nog wel paar niveautjes naar beneden in2 jaar tijd. Eerst al Spaletti wegen een waardeloze opvolger. Geen goede vervanger voor Kim gehaald en nu ook Zielinski transfervrij weg en zie Osimhen ook wel vertrekken naar de Premier league. Inter daarentegen krijg toch wel een ijzersterk middenveld met Barella Fratessi Calhanoglu Mkhytarian Asllani en dan ook nog Zielinski.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren