Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maher gepasseerd: 'Het maakt me sterker om terug te komen'

Laatste update:

Tegen Ajax kon hij niet spelen wegens een blessure, maar Adam Maher is inmiddels weer fit en had zaterdagavond gewoon kunnen starten tegen AZ. Phillip Cocu besloot echter om de duurste aankoop van de afgelopen zondag te passeren: hij liet Maher op de bank beginnen en koos voor een middenveld met Oscar Hiljemark, Stijn Schaars en Ola Toivonen. Een domper voor Maher.

/

De middenvelder was graag begonnen tegen zijn oude ploeg, maar moest genoegen nemen met een invalbeurt van twintig minuten. "Ik wilde graag starten en mijn kwaliteiten laten zien", zei Maher voor de camera van RTV Noord-Holland. "Ik was teleurgesteld dat ik niet speelde, maar het maakt me sterker om terug te komen."

Maher was vorig seizoen de grote man bij AZ, maar heeft bij PSV zijn stempel nog niet weten te drukken. Marcel Brands, directeur voetbalzaken bij PSV, zei zaterdag nog dat hij zich geen zorgen maakt om de international: "Ik ben ervan overtuigd dat we de ’oude’ Maher weer gaan zien", zei de sportbestuurder in De Telegraaf. "Dat kan niet uitblijven: daarvoor heeft hij te veel talent."

Het is vreemd dat Ola Toivonen startte en Adam Maher op de bank moest beginnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben blij dat Ajax Maher niet gehaald heeft. Zou de zoveelste miskoop zijn geweest.

29 september 2013 om 08:28

Nou voor een normale prijs had Ik maher graag bij ajax gezien maar ik snap ajax (beleid) wel. Maher is gewoon een goede voetballer maar je kunt nog niet verwachten dat hij dit jonge wisselvallige psv bij de hand neemt..met zijn kwaliteiten twijfel ik er niet aan dat hij belangrijk wordt voor psv

29 september 2013 om 08:51

Hahaha ja die duarte is van een veel hoger niveau. Maher is alles behalve een miskoop, die jongen staat nog 5 jaar onder contract. Ik spreek je over 3 jaar wel, zullen we zien of het daadwerkelijk een miskoop is.

29 september 2013 om 10:37

Neem niet weg dat Duarte niks met deze topic te maken heeft, maar je kan als Ajax zijnde waar de kas uitloopt een miskoop van 3M permiteren. Maher was voor 7M gehaald dacht ik, en heeft tot nu toe bar weinig laten zien. Dan is het vrij logisch dat wij(ajacieden) opgelucht ademhalen dat Ajax naar Overmars heeft geluisterd en Maher niet heeft aangetrokken.

En Duarte doet het helemaal niet zo slecht tot nu toe. Sterker nog, hij speelde gister een sterke pot en heeft nog een doelpuntje meegeprikt en heeft een goede indruk achtergelaten. En dat allemaal voor 3M. Misschien over een paar jaar voor het 3 voudige naar het buitenland, dat is nou het Amsterdams beleid.

/ Ik spreek je over 3 jaar wel \

Dan neem ik 3 schalen mee.

29 september 2013 om 21:28

Maher is een leuke voetballer voor de subtop. Ajax is heel slim geweest om niet het gevraagde bedrag te betalen.

29 september 2013 om 08:51

Toivonen had niet mogen spelen. Waarom krijgt Toivonen zoveel krediet? En waarom krijgt Maher dat niet? Onbegrijpelijk!

29 september 2013 om 09:52

Omdat ze Toivonen in de etalage willen zetten denk ik

29 september 2013 om 10:26

Omdat Toivonen op dit moment beter is?

29 september 2013 om 09:33

Ajax heeft nooit zoveel geluk met de aankopen van Az.
Op de één of andere manier lijkt het steeds mis te gaan.
Alleen Moisander voldoet
Sithorsson langdurig geblesseerd
De Zeeuw haalde zijn niveau niet
Perez kreeg ruzie
Elhamdaoui kreeg ruzie

Enz.

29 september 2013 om 12:18

De Zeeuw vond ik bij Ajax wel goed spelen. Maar dat is mijn mening

29 september 2013 om 16:21

Bij Ajax had hij het denk ik beter gedaan. Bij PSV speelt hij niet op zijn favoriete positie!

Die arme jongen wordt misbruikt op linkshalf positie. Als nou de trainers beginnen de spelers op hun eigen positie te zetten dan scheelt het een hoop irritatie en problemen. Zo worden spelers bij voorbaat kapot gemaakt, zie bijv Bale.

29 september 2013 om 08:04

En middenvelder is maar 1 positie? Hij speelt als middenvelder, aan de linkerkant. Dus als.....linkshalf.

29 september 2013 om 08:06

Hahaha ja links half inderdaad!

29 september 2013 om 09:22

hoe kan je nu linkercentrale middenvelder zijn...........................................

29 september 2013 om 09:48

@wilfriedzaha

Gast. Linkshalf = de middenvelder die op de linkerhelft van het middenveld opereert. jij haalt hier wat posities door elkaar hoor, Maher speelt al t hele seizoen als linkshalf en daar worden zijn kwaliteiten inderdaad musbruikt. Dus please, kom niet met die onzin van het verschil tussen een linkshalf en een Lcm. Jij bent degene die fout zit en zijn posities niet kent, ga dan niet van die quasi betweterige 'lol linkshalf´ opmerkingen plaatsen die totaal ongepast zijn

29 september 2013 om 11:32

Als Maher echt zoveel kwaliteiten heeft dan kan hij ook op de linkshalf positie uit de voeten. Zo niet is het een regelrechte miskoop want Cocu en co wisten dat ze gingen spelen zoals ze nu spelen.

Had maar gewacht op Ajax

29 september 2013 om 09:40

Ajax zat afgelopen jaar tot twee keer toe dicht bij de aankoop.
Maar AZ vroeg in de ogen van Ajax te veel.
Ajax wil altijd de hoofdprijs voor zijn spelers, maar het nieuwe beleid belemmerd op spelers als Maher of Finbogasson te halen.
Ik denk dat de laatste een absolute aanwinst voor Ajax zal zijn, Ajax had hem voor 9 miljoen kunnen halen.
Maar ik denk dat Heerenveen komende winter 12 miljoen van een buitenlandse club gaat ontvangen. Of wellicht nog een Russische club veel eerder komt. Daar is de transfer periode nog niet gesloten.

De duurste aankoop van afgelopen zondag?

Plek kwijt aan iemand die eigenlijk in jong PSV zou spele; waardeloos beleid nog steeds in de lampenstad.

29 september 2013 om 08:27

De zaak Toivonen (daar doe je op) kun je over discussiëren. Maar dat Maher niet meer in de basis staat lijkt mij niet meer dan terecht. Deze jongen zou een geweldig talent zijn, maar heeft bij PSV in de basis nog geen knikker geraakt. Ook zijn invalbeurt gisteren was niet om naar huis te schrijven.

Haha hilarisch...
Die jongen past ook helemaal niet bij psv man, echt zonde en dan voor 5 jaar tekenen alleen om dat je zo aast op een vertrek..
En nu nog slaag ook van az en verdiend, ze waren veel beter

Nu is langzamerhand toch wel een beetje duidelijk waarom Marc en Frank niet vol voor Maher gingen.

Maher kan fantastisch voetballen, maar het spel moet wel om hem draaien. PSv kan hij niet aan de hand nemen, er zijn daar meer belangrijke pionnen. Verder qua fysiek blijft hij beperkt. Bij AZ was hij wel de chef.

29 september 2013 om 09:48

Wat een onzin, ze wilde hem heel graag hebben.
Maar vanwege het nieuwe beleid was hij niet haalbaar.
Beide clubs hebben gekeken voor een alternatieve oplossing.
Spelersruil, of doorverkoop clausule .
Maar PSV was concreter, en handelde sneller.
Dus vandaar niet naar Ajax.

29 september 2013 om 10:02

Als Ajax hem graag wilde hebben, hadden ze hem wel gehaald hoor. Heeft niks met beleid te maken. Als je ruim 3 miljoen neertelt voor een verdediger met een jaartje eredivisie ervaring en nog een keer ruim 3 miljoen voor een speler die nuttig is, dan kan je die 6 miljoen ook wel opbrengen.

29 september 2013 om 10:16

Misschien zijn dat foute keuzes geweest? Of te lang gewacht op het vertrek van bepaalde spelers? Steward geeft iig een ongekleurde en eerlijke mening!

29 september 2013 om 10:17

Er is nooit een bod neer gelegd bij AZ. Ze zagen gene toegevoegde waarde tot hetgeen al aanwezig was of wat er uit de opleiding aankomt. Met Van Ginkel waren ze wel bereid ver te gaan, maar dat verhaal kennen we.

Dus verkoop geen nonsens over huidig beleid of PSv handelde sneller.... Deal with it !

29 september 2013 om 10:38

Ajax heeft wel degelijk onderhandeld met AZ, Omdat Ajax een nieuw beleid heeft konden ze geen concreet bod doen.
Maar er is wel gedacht aan een spelersruil , doorverkoop clausulle enz.
Het duurde allemaal te lang,en PSV die in de winter al een bod hadden gedaan heeft eerder toe kunnen slaan.
AZ had een bedrag van 10 miljoen in hun hoofd, Ajax kan door het nieuwe beleid niet zo ver gaan.
Dat zijn keuzes waar elke club in vrij is.

Ik was bij de wedstrijd als AZ supporter, en ik ben een groot fan van hem. Het nonchalante straalde er vanaf. Net alsof hij er geen zin in had, en geen plezier had. Dit heb ik hem in een AZ shirt nooit zien doen.

Tot nog toe valt Maher zwaar tegen. Hij laat op geen enkele manier zien dat hij goed genoeg is voor een topclub (let wel, in Nederland). Die opmerking van Brands is niet meer dan ijdele hoop, de Boer heeft het goed gezien.

29 september 2013 om 10:14

Uiteraard: de Boer heeft het weer goed gezien... Wacht het maar af.. Maher komt nog wel. Dan zullen we zien wie het goed gezien heeft... Die Bojan was ook goed gezien zeker...

29 september 2013 om 10:45

"de Boer heeft het goed gezien"!

Deze opmerking heb ik de afgelopen dagen al vaker hier op het forum gelezen. Net zoals "hij is niet goed genoeg voor de Nederlandse Top". Wat zijn de TOP clubs (ajax, Psv, Twente, Feyenoord) qua voetbal op dit moment in Nederland dan nog meer dan bijvoorbeeld AZ? En wat heeft de boer dan goed gezien?

Ben zelf momenteel ook erg kritisch op Maher, maar weet zeker dat hij zijn draai wel weer zal gaan vinden. Het is toch wat, in zijn AZ jaren is hij seizoenen achter elkaar door heel Nederland geprezen, nu de overstap naar PSV gemaakt en het seizoen slecht gestart en men praat weer alsof die jongen het voetbal verleerd zou zijn.

29 september 2013 om 14:51

wat die top clubs beter maakt dan een AZ?
Dat lijkt me evident, die eindigen weer 1, 2, 3 en 4, waarbij ik de volgorde nog in het midden laat. Az gaat echt niet mee doen om de titel. 8 Of 9 potjes meedoen is echt anders dan de hele competitie meedoen.

Ik wacht af psv champs, maar dan hoor ik je graag aan het einde van het seizoen als mijn verwachting uitkomt. En dan niet reppen over een enkele goede wedstrijd. Pas als hij elke wedstrijd zijn stempel kan drukken is hij een meerwaarde.

Cocu gebruikt deze jongen gewoon verkeerd. Speelt fantastisch op 10, maar is links half nog niet gewend. We gaan het zien

Ik snap niet hoe mensen toivonen beter vinden dan maher???
Maher heeft techniek en een schot en wel snelheid. En toivonen heeft alleen kopkracht en fisieke kracht en haalt mensen uit de westrijd met Ze vieze spel en overtredingen

29 september 2013 om 10:40

Toivonen word niet voor niets de tweede suarez genoemd

Het is gewoon duidelijk als Ajax had gewild hadden ze Maher echt wel gehaald hoor maar het feit dat ze voor van Ginkel wel 8/9 miljoen over hadden en geen 7 miljoen voor Maher zegt in mijn ogen genoeg .frank de Boer is echt niet gek die wist precies wie hij wilde hebben en dat was duidelijk niet Maher wat ik wel een aardige speler vind hoor maar niet goed genoeg voor Ajax volgen Frank de Boer en ik denk ook wel terecht.

29 september 2013 om 10:33

En dan haal je uit paniek maar een Duarte... Nee die is beter dan Maher en zodoende natuurlijk wel goed genoeg voor Ajax... Een beetje zelfkritiek zou op zn tijd best mogen, maar dat komt vanzelf wanneer Maher weer in vorm geraakt...

29 september 2013 om 11:05

Ik zeg toch niet dat ik Maher een slechte speler vind integendeel alleen frank de Boer wilde van Ginkel en dat lukte niet nou jammer het is gewoon zijn keuze en hij tenslotte de trainer .

29 september 2013 om 11:27

@psv

Was geen paniek, ajax had en heeft nu helemaal de zaakjes keurig op orde. Zonder vervanger hadden we ook een goed elftal neer kunnen zetten. Daarnaast is Duarte gehaald als vervanger van de Jong, die geblesseerd raakte en volgend jaar verkocht wordt.

Duarte heeft ook een jaar nodig om echt te wennen, maar is wel stukken goedkoper dan Maher. Heel ander type als je het mij vraagt.

29 september 2013 om 11:29

Toen der tijd vond iedereen Maher een toptalent en wou zowel Ajax als PSV hem graag hebben.. en was hij zeker goed genoeg voor Ajax

29 september 2013 om 10:39

frank de boer heeft altijd wat tegen marokkanen, maher speelt nu op een positie waar hij niet hoort te spelen. zelfs bij az functioneerde hij niet helemaal als linker centrale middenvelder, maar zodra hij als 10 staat dan speelt hij ineens 2 klasse beter, cocu gebruikt maher verkeerd, maher is momenteel gewoon een klasse beter dan duarte en over een paar seizoenen is hij verreweg te goed voor ajax

29 september 2013 om 10:50

"frank de boer heeft altijd wat tegen Marokkanen"

Wel een gewaagde uitspraak! Verder ben ik het aardig met je eens.

29 september 2013 om 10:53

Ik vind dit nogal een beschuldiging waar je gewoon te ver gaat ik zou dit niet zomaar zeggen want er zitten zat marokaanse spelers in de jeugd dus hou die onzin aub voor je .

29 september 2013 om 12:26

Laat me raden, jij bent er zelf een? Wat een gelul en word altijd zo moe dat het altijd aan een ander ligt, zucht..

29 september 2013 om 10:49

En Fischer passeren betekend natuurlijk niet dat ie niet goed genoeg is, maar enkel jong en nog moet groeien... Gevalletje gekleurde bril!

Bij Ajax is die wat mij betreft nog meer dan welkom.

Ik snapte sowieso heel de opstelling van gisteren niet. Park speelde goed tegen Ajax, omdat hij de wetten van topvoetbal kent. Maar het is niet een speler die je moet opstellen als je de tegenstander omver wilt voetballen.
Hiljemark vind ik sowieso een hele matige voetballer, werkertje. Zet dan desnoods daar Maher neer als een soort Xavi die het spel verdeelt.
En Brenet vind ik de laatste tijd helemaal slecht. Die Colombiaan Arias wordt afgerekend op 1 slechte helft. Toegegeven, dat was niet best, maar in de voorbereiding heeft hij toch wel laten zien dat hij best aardig kan voetballen
.Ik wacht ook met smacht de terugkeer van Rekik af.

Maher heeft bij Az ook zeer wisselend gespeeld.

Niettemin is het een prima speler en veel beter dan Hiljemark. Ik ben wel benieuwd hoe het nu met Toivonen gaat lopen. PSV heeft gedreigd, maar niet doorgedrukt. Ik denk dat Toivonen niet meer bij gaat tekenen en na dit seizoen lachend de deur uitloopt.

Het is toch wel mooi. Mensen kraken Overmars en Co af omdat ze geen goede aankopen doen, Maher zakt volledig door de mand, dus ik denk dat velen bij deze verontschuldigingen mogen maken richting Overmars en Co. Ze hebben het goed gezien, Maher was niet een jongen die er meteen zou staan, in dat geval is het geen directe versterking en is 7 miljoen plus doorverkooppercentages wel heel veel geld.

Serero is 2 jaar geleden al aangetrokken als mogelijke vervanger en bovendien kun je beter nu wat jeugdspelers ook kansen geven.

Maher was ook volgens velen beter dan Eriksen. Eriksen heeft zich bewezen in de NL top en Maher zakt tot nu toe door het ijs.

29 september 2013 om 12:53

PSV heeft de basiself op 8 ! Posities gewijzigd tov het vorige seizoen. Tel daar ook een nieuwe technische staf bij op en het is verklaard waarom bij PSV alles nog niet optimaal verloopt.
Maher komt er wel en Cocu ook, alleen hebben beide even de tijd nodig om aan elkaar te wennen.

2e seizoenshelft mag dit PSV en dus ook Maher de maat genomen worden. Als PSV er in slaagt om de aansluiting met de topposities te behouden geef ik ze de grootste kans.

Met Rekik, Wijnaldum, Maher, Bakalli en Narsingh heeft PSV misschien wel het grootste potentieel van de eredivisie.

29 september 2013 om 16:08

@gerritvooijs

Dat doet er niks aan af dat Maher ook niet het verschil maakt. Dat toont het juist aan. Ik zou nog niet zo hoog van de toren blazen als je Maher de laatste tijd hebt gezien, misschien kan hij de druk wel helemaal niet aan. Neem Sulejmani, wereldtalent bij Heerenveen, weinig bij ajax.

Rekik, Maher, Bakkali en Depay hebben in mijn ogen de grootste potentie. Narsingh is een handige maar niet uitzonderlijke rechtsbuiten. Maar Ajax heeft ook veel potentie in het elftal.

Ik snap Cocu wel. Maher is nog niet in vorm en dan moet hij dat compenseren met inzet. Wanneer je nu eens kijkt naar de fysieke kracht van het AZ middenveld dan sneeuwt Maher onder.
Toivonen is onsympathiek want hij gaat tot net over de grens om te...... Winnen.

In dit soort veldslagen kun je zo'n speler dus wel goed gebruiken.

Als het over de speler Maher gaat, gaat het altijd over zijn technische, voetballende kwaliteiten. Die zijn zonder meer goed te noemen. Maar uit zijn problemen bij de overstap naar PSV kun je wel concluderen dat het mentale aspect bij deze speler een stuk minder ontwikkeld is.
Hij zal heus wel weer op zijn oude niveau komen. Maar dat is dan wel het niveau dat hij bij AZ ook al had. De vraag is of hij op een niveau gaat komen dat goed genoeg is voor een mooie club in het buitenland.
Hem nu al weg zetten als miskoop is heel voorbarig en vooral ingegeven door anti-PSV gevoelens. Maar een objectieve Psv'er zou zich toch ergens ook wel een beetje zorgen moeten maken over deze aankoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren